Direktlänk till inlägg 23 januari 2010

Sennenträff på hänt-fronten

Av csa - 23 januari 2010 19:00

Idag blev det lite hundigt iaf. Sennenträff i Enköping bland en massa kända och okända ansikten och hundar. Riktigt trevlig dag!!  Där på slutet fick vi även träffa den största, enormaste, coolaste kille jag sett på herrans massa år. Kickis tjur är inte nån plutt han inte!! Jisses... Tur han hade storlek och snällhet i samma kaliber. Ett tons snällhet...gud vilken upplevelse...för en "sån som jag" ...

Jo, träffen. Början blev skrattretande. Felkörning... De är väl bara att erkänna, mitt noll-lokalsinne har smittsam effekt.  Men, men...telefoner är bra grejjer! Hade ju dock varit ännu roligare att se Kickis min (tanken var den) om vi bara hade stått där plötsligt på gårdsplanen...men, men... Det blev bra endå.

Bosse fick redan i starten en halv hjärtattack.
 -VA MÅNGA SÅNNA SOM JAG DET BLEV???  Stod liksom skrivet i pannan på honom när han efter lite övertygelse kom ur bilen för att bara påbörja hans dag. (Ett påbörjat ben är svårt att slita sig ifrån...här hemma kan man ju bli av med det OM man lämnar det liksom......som om det aldrig har kommit hem nya vid ebb...knas-hund...)
Men det tog ju inte många minutrar förren han insåg att Sennenträffar är NICE THINGS!! Han har ju aldrig varit med på nån.

En liten snöpulsningspromenad till start. Och en promenad är ju så mkt mer än bara att gå och bubbla, vi människor, inser man om man har en "ful" ovana att studera hundar, som jag såklart har.
Jag hade Falcon och Bosse med mig där i frontledet (vi med flåset tillgodo) och Dante fick hjälpa runt husse, som såklart hamnar på efterkälken...jämnt...bubblandes.... Lat kille...dåligt flås har han med tror jag......husse alltså.

Under promisen så minglar ju hundar runt och det mest intressanta är ju deras språk sinsemellan, tycker jag. Tikar flirtar eller bestämmer kort och gott. Hanar spelar spel med varann... En del mutter kan och inträffar ju emellanåt om man ÄR hane. Jag tycker inte det är konstigt alls.
Om vi tar Bosse och idag till exempel.
Han fattar ju inte det där spelet. Han är 8 månader +. Han blir muttrad på pga sin storlek mest tror jag. Ingen fattar att han är valp liksom. Och han fattar ännu inte att ha självbevarelsedrift inför en annan hund. Han viftar på svansen och är snabbt inget "problem" för andra liksom.
Sen kommer man till Falcon, inne på 10:e året, ganska klara besked om livets förlopp har han. Han fick en och annan påstötning. Jag fnissa lite för mig själv när en hane liksom bearbetade honom en lååååång stund genom att springa och spänna sig i bredd med honom. Falcon "kolla blåbärsris" och lunka på i sitt tempo, sånt han pysslar med på alla promenader som vanligt. Men när sen herr Ung skulle till å duttas i sidan för reaktion så "rapa" Falcon och innan luften hade slutat gå ut, så hade hanen försvunnit till matte... Jag tror han svor när han lomma "hemåt".
Dante, snart 4, tar det med ro på den fronten han. I hans värld så ska ju allt lösas med lek. Med eller utan ordet "kär" framför spelar ingen roll. Han bryr sig inte så mkt om andra hanars mutter, han svarar ibland och så är det bra. Tjejer är mysigare...och det är väl heller inte så avancerat att förstå varför, för en insatt. Och idag lyckades han få en på (bokstavligen) fall för sin charm t  o m. Hon kom förbi och hälsade på hos honom x antal gånger idag. Söt tik.

En ny sport kom till idag. De reglerna stod Bosse för. Vi kan kalla den Fånga Entlebuchern eller nåt sånt. För han har idag jobbat hårt för att få en i famnen (liksom fånga i luften), flera gånger.  Jag kan tänka mig att han har en med på sin önsklista när han fyller år. Dante fick sig samma liten dam som idoldyrkare tror jag.  För han har idag fått så många pussar att han inte ens hann med att svara på någon av dem. Falcon  håller sig till en sport. Jag ser bedjande söt ut så kanske nån ger mig nåt ätbart. Han är grymt bra på den sporten. Han lyckades vinna även idag.

Lite ringspring fick vi med uppleva. Jag trodde jag skulle få softa och titta på, pyttsan heller.  Vi kämpade väl till faktiskt jag förstörde en tassplacering för Bosse (attans) och husse och Dante försökte vinna åt sig en hög placering där på slutet. Tur Kicki är en omutbar domare.  Jag fick vara med och vara lite tandkollare en stund för de som ville ha den träningen. Jag hitta många bissingar. Och alla vovvar var så duktiga att visa sina. Inte på nåt dåligt vis förstås. Vet dock inte hur Bosse skötte sina visningar. Han hade egen handler han... Jag gissar dock att han inte stod still. För det gör han aldrig när jag ska kolla tänder, öron, ögon. Hans huvud går ju alltid runt, som att jag står i vägen för nåt spännande, om jag ska hitta en ev. liknelse.

Korvgrillning på slutet. Trevligt! Jag åt förstås ingen...har ett dåligt förhållande till just korv med bröd......men det finns ju alltid annat att ta till ist. Negerbollar är ju ett stadigt mellis t ex.  

På hemvägen fånga vi upp barnen som våldsgästat både farmor och mormor under dagen. Med charm kommer man långt och de lyckades få en egenstund med morfar också. Det resulterade i välfyllda plånböcker.  Hm...

En sak bekymrar mig dock, trots en bra dag i övrigt. Jag tror min käre far blivit döv eller möjligen senilt lagd. Eller så är han sponsrad av ett bilmärke. Han förespråkar och omtalar bara goda ord och tusen-en bra andra detaljer och finesser...trots att jag 500 ggr svarat att hur mkt jag än vill så känns det som en stört omöjligt projekt att få in 2 barn och 3 berner sennenhundar i en S80. Men det kanske bara är lite negativt tänkande?  

Jag börjar inse vart min senilitet härstammar ifrån iaf...

I allt svammel så har vi idag iaf haft en riktigt trevlig dag! Solsken, lagom temp och massa i luftintag. Hundarna nöjda och glada över att få så många nya kompisar i både storlek och ras. Falcon fick ju även se sig ung i församlingen idag!! Inte illa alls, men hatten av för tiken och matte som skött sin vän så fint!  
Och så fick jag då äntligen se delar av Kickis paradis Rickeby. Jag förstår nu varför hon säger så... Åk på nästa träff ni som inte vet!! Jag ska iaf dit fler gånger, absolut. 


//Stina
 
Komm.:
Madde:
VA?! åkte NI vilse...?den har ja aldrig hört förut... hahaha
Låter som en underbar dag! Hade oxå velat vara med... men de får bli en annan gång!
Kram kram M

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av csa - Söndag 18 feb 22:17

Om man bara kunde få bryta benen. Vilken befrielse. Det syns. Om man bara kunde få slippa ifrån... Alla diskbråcken i nacken. Sviterna efter cancern. Gallproblem. Magmunsbråcket. Magsår och inflammationer. Tarmfickor. Rörelseproblem...

Av csa - Tisdag 16 jan 22:25


Eller vad man ska kalla det jag gjort idag?! En del av mitt nya jobb, var det iaf. Som SKA bli bra för mig. Det smakade iaf bra. Jag hade kul, bra energi, i huvudet, för att ta 2 km fyss, nöjd-känslan infann sig ikväll. Jag fick ett nytt eget kon...

Av csa - 31 december 2023 00:15


 

Av csa - 27 december 2023 23:00

"Vilken otur du har..." Är bannemej den värsta kommentaren jag fått och får. Otur har man om man snubblar och stukar lilltån. Tappar bort en strumpa eller liknande. Det jag har är nåt annat. Förbannelse mer likt.   Jag har tappat räkningen, i...

Av csa - 25 december 2023 22:45

    Den kom i år igen. Tänka sig. Fort gick det också. Bara snön ramlade ner... Men julen har varit jättebra! Förutom att H haft hög feber och varit som en trasdocka... Men har vi någonsin haft en jul när alla varit friska? Tror inte det.  ...

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<<
Januari 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards