Direktlänk till inlägg 23 mars 2014

Bortglömd blogg och Rasspecial!!

Av csa - 23 mars 2014 14:33

Hej världen! Jag lever. 

Den här bloggen blir lite som Helvete och Himmel. 


Har visst glömt bort att skriva här i veckan?!?? Har verkligen för mig ATT jag har skrivit nån dag sen i tisdags men...bevisligen inte!!??   


Nåväl.

Onsdags... Minns tyvärr inte va jag gjorde den dagen...   

Torsdags...då var det Blacklist. Och så klippte jag lite klor å tassar... och? Nä. Glömt bort!!!   

Fredags. Den minns jag.   Då jobba jag och så på kvällen kom Hoffas uppfödare hit! Såååå trevligt!!!! Och finaste mamma Ine och Yenna var med också. De är ju världens mysigaste vovvar!! De märks ju knappt om de blir ombedda att bara ta det med ro!!   Undra hur man får sånna väluppfostrade vovvar??? 

Vi hann iaf med lite mat och prat. Jättetrevligt på alla vis! Det är bara synd att klockan går och blir läggdags... 

Hoppas de är nöjda med den lilla "omvandlade" norrmannen också. De sa att de var det. Hahaah!!! Själv är jag rysligt glad i han. Han är som en C-vitaminkick i vardagen på alla vis. Och vi är så tacksamma att just Vi fick köpa denna godingen. Men det har nog inte gått någon förbi det... Och allra helst så hoppas jag att Gro och Kristoffer vet det. Och att de är nöjda med sina valpköpare. Vi gör så gott vi kan. 


Uppståelse från "de döda" (vakna med andra ord) kl 5 för vissa...och klockan 6 för andra igår.   Nog för att Sala Utställningen är årets "skitutställning" men...det är ju roligare att ställa en ren hund. Så bad av vovvar kl 5 blev det. 

Vid 7 åt vi frukost. Inkl kos.


 

Gro och Bosse
Han är lyckligt lottad som är en sån favorit han!!! 


Själv har jag ju ingen kamera...så...  ...jag är (ursäkta ordvalet) JÄVLIGT lycklig över att det finns andra som fotar och framförallt delar med sig av sånna fina minnen som gårdagen gav. Tack A-C, Lina, Gro, Madde!!! Hoppas ni vet att det betyder massor för mig. För det gör de!! 


Hoppade in i bilen innan halv 8. Bilskiten. Var i fredags på "lagning" igen!! Och det första som händer är bilen startas är att det lyser röd lampa och höga signaler om att det är fel på styrningen. Men GAAAAAH!!!   Omstart. Samma utslag. Sket i det då den plötsligt slocknade. Började åka mot ridhuset...fast instr.boken uttalade BESÖK VERKSTAD. KÖR INTE VIDARE. 

Och fram kom vi ju.   

Och det var ju tur det!!! 


Då "things are like they are right now..." så fick husse sköta grabbarnas ställande idag. Hoffa har ju gjort illa ett öga...men, äh. Man kan väl ställa och ta det som träning då han ju var anmäld iaf. Och att ögat är fult ser vi ju själva, så "åkte han på det" så var det väl inget konstigt i det. Dock är han ju väldigt fin i våra ögon. Så nåt snyggt kanske en domare kunde hitta på han??? Och det gjorde hon ju sanneligen!!! Hon sa till och med rätt ut i ringen att hade det inte varit för skadan så hade han varit en KLAR klassvinnare! Thank you very much! Det var vad vi ville höra.   Då är vi inte ute och cyklar i våran egen bedöming. 


 

Tack för den fina kritiken! 


Vi lovade att ställa lilla Bossedottern Extra tidigare.

Och "...´cause things are like they are..." så tänkte jag att det var väl en enklare match för mig att ställa liten go valp, än att busa med 50kilo Hoffa (eller vad han nu kan väga??), då de bedömdes i olika ringar. 

Det jobbet hade jag säkert kunnat göra bättre...men...hon kom 3:a och fick HP.


   

Fina, goa Extra!! A-C har fotat. Don´t snatta!!   


Systern Ellen. Hon vann! Och vann! och Vann!! BIS-valp slutade hon som.
Sååå kul att vara pappaägare kan jag säga!! 


 



Fina Diva 4 med hp.

Brodern Vincent blev 2a med hp.  
En fin kull med andra ord   


Här är Gogutten med husse! Gro har fotat.

 

Älskade vovve.


Sen hamnade jag i tikringen en stund. Åsas Donna - Doremis Lady Madonna (E-kullens moster...) behövde ställhjälp. Och det var ju som en promenad det. Hur snälla vovvar finns det???? 

Hon fick Excellent och det var då jag väldigt nöjd med!! Att ställa för Janne och få Excellent med en fällande tik och med mig i kopplet...det är CERT-FEELING på den! 

Hoffas fiiiina mamma fick också Excellent. Och det ska hon då ha. Men mer än så. Hon rör sig ju som jag-vet-inte-vad!!! Och har ju en anatomi som man kan lite dö för.


Sen hände det både det ena och andra.

Doris sjöng! Eller vad det var för läte hon försedde omgivningen med? HAHAHA!!!! Men jag är bara sååå glad över att den vovva som kom hit för mindre än ett år sedan, och då tyckte Bosse var läskigare än Freddy Crüger, numera verkar tycka att Berners Is Da Shit!   Hon fullkomligen gjorde det mesta i sin makt för att hälsa på dem alla. Stor och små. Hanar som tikar. Sååå glad att det har blivit så!!! Då tycker hon med andra ord att vårat val av kompisar till henne sunkar ytmärkt!

Hon hade som sagt lite solo-stycken att framföra...och Linas Kilo hade mer basstämman. HAHA! Bra med lite liv i luckan. Utställningar är inte på liv och död. Enligt mig! Och då stör jag mig heck a more på folk som har hundar som far överallt och gruffar och slåss än om några sjunger lite. Har ju själv blivit påhoppad i det där ridhuset så jag vet. Och enligt utsago så hände det igår igen. INTE BRA! 

Så tycker jag. Andra får tycka vad de vill. 


Och Bosse skulle ju ställas också.

Och det gick...VÄLDIGT ÖVERBRA!

AC-bilder...

Svansen satt där den skulle. Alltid trevligt när den gör det.


Och springa kan han ju också.

 

Hejja Husse! Hänger du med??

(Det gjorde han. Men inte helt å hållet. Då hunn bestämde sig för att hälsa på matte en snabbis. hahaha...)

 

Och springa och se ut som han skulle gjorde han tydligen så Excellent man kan.

Han vann chklassen med CK.   Det var ingen dålig kk i den klassen så där och då kunde det stannat av och jag hade åkt hem med mungiporna i öronhöjd. 

 

Men de va inte slut där.

Hann sprang till sig en BÄSTA HANE-placering också.   

Ok. En tår kom i gott sällskap.

 

 

TACK OCH BOCK kan man säga! Bra husse!! Man ska vara artig! Det försöker vi ju lära våra barn och nu har jag bildbevis på att pappa kan. 


 

Sen behövde jag liten   paus och då passade tikarna på att gå klart. Yenna blev 4 bästa ch. Det var snålt det. Hon är nåt av det finaste tikar som finns. Bosses dotter Rana var också med. Och fick Excellent men oplac. Även där är jag oenig. Mer ska fina brudarna ha!!!! Men domaren dömer.


Kaj påstår att Iza var där. Jag har inte sett något...förlåt...  

Det blev Avelsgrupper å Uppfödargrupper och smått å gott. Hängde inte med där...   ...   ...

Men Bosse och 3 grabbar från samma kennel kom 2a.

 

Sen var det då dags för BIR och BIM. SPÄNNANDE!!!!!   Då det blev "ny" domare för Bosses skull... att jag hörde va denne domaren tyckte om tiken han tog fram som sin vinnare...det gjorde ju detta ännu mer spännande! (He loved her!!med snålt tilltagna ord.)

 

Och så fick de då springa lite igen.

Och ett tu så var det klart.

 

Lina fotat!

   

BIIIIIIIR-BOSSE!!!!   

 

För att det omöjligt ska kunna andas emellan händelserna så blev det väl BISfinal strax därpå???

En av varje ras av Sennenhundarna skall då tävla mot varann. DET kan inte va ett lätt jobb. De enda de har gemensamt är ju färgerna. Inte ens svansarna är lika. Tufft jobb för Herr Herngren!!

 

Men ett helt fantastiskt slut på våran dag blev ju mer än jättebra även där!

BEST IN SHOW 2:a!!!

 

 

På svenska. 2a snyggaste vovve på hela utställningen. 

Det är vansinnigt bra det gott folk som inte är av "rasen" hundidiot och inte fattar dessa förkortningar, som man knappt fattar själv!

 

Dagens kritiklapp är det värde i. För oss.

 

 

Det finns ju liksom inget att klaga på!!

Domarens ord till Kaj:

"Direkt när han kom in i ringen så såg jag att han var min vinnare. Och hur mkt jag än tittade från alla håll och vinklar så hittade jag inga fel någonstans!"

 

Gissa på en skala hur STOLT man känner sig då??!!!

Man växer typ 3 meter!

 

Sen är det liksom slut. Snabbare än det började?!??

Alla rymmer åt olika håll och man har knappt hunnit säga hej till nån.

Man hinner inte säga grattis till alla man vill dela glädje med.

Men hinner knappt tänka själv.

 

Så om någon läser här och inte fick ut det de tycker de skulle fått från Min del - förlåt!! "Things aren´t like they should be right now..." Men självklart är ni värda det ni är glada över! Det förstår ju vem som helst. 

 

Nu ska jag fortsätta ha söndag här.

Men var ju tvungen att få ner detta här. Minnen vill jag bevara! Och snart har jag bara bilderna kvar av känslan från ännu en helt AMAZING dag!!!

Kort å gott...

Tack för alla grattis på alla möjliga och omöjliga vis! DE VÄRMER!!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av csa - Söndag 18 feb 22:17

Om man bara kunde få bryta benen. Vilken befrielse. Det syns. Om man bara kunde få slippa ifrån... Alla diskbråcken i nacken. Sviterna efter cancern. Gallproblem. Magmunsbråcket. Magsår och inflammationer. Tarmfickor. Rörelseproblem...

Av csa - Tisdag 16 jan 22:25


Eller vad man ska kalla det jag gjort idag?! En del av mitt nya jobb, var det iaf. Som SKA bli bra för mig. Det smakade iaf bra. Jag hade kul, bra energi, i huvudet, för att ta 2 km fyss, nöjd-känslan infann sig ikväll. Jag fick ett nytt eget kon...

Av csa - 31 december 2023 00:15


 

Av csa - 27 december 2023 23:00

"Vilken otur du har..." Är bannemej den värsta kommentaren jag fått och får. Otur har man om man snubblar och stukar lilltån. Tappar bort en strumpa eller liknande. Det jag har är nåt annat. Förbannelse mer likt.   Jag har tappat räkningen, i...

Av csa - 25 december 2023 22:45

    Den kom i år igen. Tänka sig. Fort gick det också. Bara snön ramlade ner... Men julen har varit jättebra! Förutom att H haft hög feber och varit som en trasdocka... Men har vi någonsin haft en jul när alla varit friska? Tror inte det.  ...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Skapa flashcards