Direktlänk till inlägg 22 oktober 2014

4 grader. Men bra iaf!!

Av csa - 22 oktober 2014 21:55

Ungefär samma temp hela dagen. Väldigt mycket brrrr för min smak! 

Och blåsten gör ju inte det hela varmare... Hela-garderoben-på-väder för en fryslort! För en sån som Mig alltså. 


Det var däremot fler som inte riktigt jublade av uteliv idag. 


 

Morgonbild på Doris som bara gav ifrån sig ett knorr-ljud när jag frågade om vi skulle ta en promenad.   

Nu är jag inte "Kvinnan som kan tala med hundar". Men jag tolkade det som ett NEJ. 


Att Bosse åt min frukostmacka...och Tessi "drack" mitt kaffe...det har jag redan förträngt från morgonens övriga händelser...    


Vid lunch var det dags att åka och jobba.

Möten. Och nu känner jag mig mer med i matchen igen. Skönt!!!


Kom hem till familjen och middag.

Hoffa och Tessi har idag fått träffa den "farliga" schäfern. Den som även Bosse träffat flertalet gånger. 

En totalt missförstådd stackare...med lite för lite handfasta regler och omplacerad därtill. Hon är inte ett dugg elak. Jag har träffat elaka schäfrar om man säger så... Och jag skulle aldrig låta elaka hundar gå på mina. Hon har dock väldigt lite erfarenhet av att få umgås med andra hundar också. Säkert pga att förra ägarna inte kunnat läsa henne och då bildat sig uppfattningen om att hon är elak/farlig. 

Bedövligt, sorgligt, vanligt förfarande...

Det roliga är...Hoffa skrämde skiten ut henne!    Lilleman leker ju på sitt eget lilla vis han. De här hemma är vana vid hans känguruliknande hopp. Men jag förstår att när denna STORA hund ligger i bus-ställning inte förväntas göra ett 1,5 meter högt hopp ur det läget!! Jag gör faktiskt det. För det borde vara fysiskt omöjligt att han är så smidig som han är!!

Men som sagt Hoffa gör sånt. 

Så när han då gjorde busställning åt schäfern och hon kom emot honom så ja...ni ser det framför er va? Han kommer som Superman flygandes rakt emot henne.   

  

Sen blev hon väldigt spak!! Men väldigt nyfiken också såklart! Det lyser ju liksom glädje från honom. Men hur kan han vara glad och läskig samtidigt????   Hahahah!! Hon sover nog gott ikväll den tiken. Fick nog en hel del att grubbla på.

Tessi var som hon är. Ganska taktlös och brutal.

Så dagboksanteckningen från en Schäfer blir väl: ...Berners är läskiga och inte riktigt kloka!!! Men snälla!!!???   


Husse till tiken gick iaf gråtmild från upplevelsen. Hans "farliga, dumma hund" hade fått leka!!!!   


Innebandyträning för Ida idag.

Hannah följde med och satt på läktarn med spel istället för att följa med oss och vovvarna på promenad i mörkret och kylan. Klok dotter. Och jag tror hon även fick lära sig lite. 


Det är ju inte så spännande att gå här hemma nu. Älgjakt och lera. Mörker och blåst.

Trevligt med lite Lampornas Sken-promenad! Och nyttigt för Bonnhundarna att gå i koppel. Hehehe...

Många skummisar fick hålla sig undan.   Ok. Jag skulle säkert också flytta på mig om jag mötte våran lilla klan i mörkret. Och allra helst om jag hade läst "En Schäfers Dagbok" innan.   


 

Det blev inte såå lång promenad idag.

Vi hade ju husse med oss...   Han får ta och odla längre ben så han hänger med!! #sant


Det var en trevlig runda iaf.

Och inte fullt så kall som jag trott. De har det ju varmt Cityfolket!! Om man jämnför med här ute på landets öppna vidder. 

Bara en detalj vi hade kunnat klara oss utan. Men...sånt händer. Och gladeligen så löste det sig väl. För den här matten är inte lika dum som hon ser ut.


Vi kom till ett villaområde.

ca 10 meter före oss ser jag en herre med en bull-liknande STOR hund. Eftersom jag går först på trottoaren med Hoffa och Bosse säger jag åt sambon, som går bakom, med Tessi och Doris:

"-Pass på nu. Nu har vi ett ekipage framför oss som inte ser så lyckat ut..."

Och ja. Tyvärr hade jag ju rätt.

När vi är ca 5 meter ifrån så får den stora hunden syn på oss.

Nu hade jag ju redan haft förutfattade meningar...så jag hade förflyttat mig från trottoaren och ut på vägen med grabbarna. Och det var nog rätt bra det. Det gav oss lite mer distans. 

Hunden gör utfall! Och även om hussen var en rätt stadig bit till karl så visst flög han efter!!

Alltså sånt här gör mig TRÖTT!!!

Där kommer jag gåendes med 2 rätt stora hanar, +100 kg tillsammans, i löst hängandes koppel I EN HAND! Och herrn står BREDBENT MED DUBBELHANDSFATTNING om kopplet och åker iaf efter som en vante.

VARFÖR???? Säg mig varför det är coolt att ha en så stor hund...och inte ha pli på den?? Jag förstår verkligen inte det coola i att förnedras som en klenfis, när man kommer åkandes efter sin hund, i en ställning som kan jämnföras med att jägarskita. Upplys mig gärna om vad jag missat. För jag skulle behöva få lära mig detta! Bevisligen.


Som tur är. Grabbarna mina lyfte väl på huvudena åt åbäket...och som ännu större tur är!!! så tror jag inte Tessi och Doris riktigt hann uppfatta alltet, där de gick bakom 3 stora rumpor. DET är jag nöjd med! För jag vill inte ha nån/några hundar som ska behöva vara rädda för att bli påflugna!!

Doris tyckte ju att stora hundar var skitläskiga när hon kom hit. Nu har hon förstått bättre. Och jag tänker fortsätta ha det så!!! Och om Tessi skulle bli påflugen, 8 månader gammal, snäll tik som tror gott om alla och allt...NEEEJ VILL INTE UPPLEVA DET!!! 


Så...slutet gott. Denna gången. Men fortfarande bedrövligt!!!!! 


När vi kom tillbaka till hallen så fick vi vänta lite...


 

När kommer våran Ida????

Familydogs goes Guarddogs.   Hahaha!!!


Kom hem och hade en lååååång dialog med min älskade dotter. Ledsen. Sååå höga prestationstankar på sig själv!!! I ALLT!!!! Det är inte lätt att ha det så. Jag vet!! Jag har nog fått höra...och minns...raseriutbrotten när jag inte förstod saker jag inte ens kunde!! Japp. Hon är lik sin mor...på många vis hon. 


Men jag tror hon förstod. Tror hon förstod hur STOLT vi är över henne!! I ALLT!!! Att alla kan ha - och får ha - dåliga dagar! Alla kan inte alltid ligga på topp och ha ork...lust...vara glad..vara pigg... I know that too!!! 


Imorgon blir det mysdag!!!

Det behöver vi. Vi har det lite tungt alla till mans just nu. 


Gonatt Tisdag. Du har inte varit såå dum faktiskt!! Avslutar nog med Tyrant som vi som vanligt missade i lördags... 

Och ett bra ordval.


 

GRATTIS Åsa, Johan och Ellen till A/UA idag!!!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av csa - Söndag 18 feb 22:17

Om man bara kunde få bryta benen. Vilken befrielse. Det syns. Om man bara kunde få slippa ifrån... Alla diskbråcken i nacken. Sviterna efter cancern. Gallproblem. Magmunsbråcket. Magsår och inflammationer. Tarmfickor. Rörelseproblem...

Av csa - Tisdag 16 jan 22:25


Eller vad man ska kalla det jag gjort idag?! En del av mitt nya jobb, var det iaf. Som SKA bli bra för mig. Det smakade iaf bra. Jag hade kul, bra energi, i huvudet, för att ta 2 km fyss, nöjd-känslan infann sig ikväll. Jag fick ett nytt eget kon...

Av csa - 31 december 2023 00:15


 

Av csa - 27 december 2023 23:00

"Vilken otur du har..." Är bannemej den värsta kommentaren jag fått och får. Otur har man om man snubblar och stukar lilltån. Tappar bort en strumpa eller liknande. Det jag har är nåt annat. Förbannelse mer likt.   Jag har tappat räkningen, i...

Av csa - 25 december 2023 22:45

    Den kom i år igen. Tänka sig. Fort gick det också. Bara snön ramlade ner... Men julen har varit jättebra! Förutom att H haft hög feber och varit som en trasdocka... Men har vi någonsin haft en jul när alla varit friska? Tror inte det.  ...

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards