Direktlänk till inlägg 18 augusti 2018

Bättre förr. Som igår t ex! #halleluljamoment

Av csa - 18 augusti 2018 11:30

Bild lånad från en lokal FBsida...


 


De va bättre förr.

I huset bakom till vänster bodde jag som liten. 10B, första våningen. 

Yngst av 3. Den där efterlängtade dottern, sladdisen, efter 2 söner. 

Man kunde gå 10 meter till våran fina lilla affär och handla cigaretter till farsan. Två skutt till kompisarna man sköt mälbällor med. Man klättrarde i träd utan att morsan blev anmäld för att inte ha koll på sin unge. Man slogs i sandlådan utan att soc kom och hämtade en. Man trängdes i en liten lägenhet utan lyx. Man hade en bra uppväxt utan skottlossningar, våldtäktsmän och brända bilar. De var inte ens låsta på den tiden vill jag minnas. Det "farligaste" var de lokala förfriskade som satt på bänkarna och svor åt varann. Men de lät man vara bara och så var det problemet löst.

Senare fick man sina första öl utlangade därifrån (då bodde vi dock inte kvar på den gatan). Man blev inte alkoholist utav det. Trots en sommarlovsfylla på 10 veckor och bakfylla i 2 därefter... 

Man hängde ute alltid.

Alla var ute. Förutom de som hade det väl förspänt och hade TVspel å grejjer. De va lite nördigare. 

Man lyckades både rymma hemifrån och ta studenten med förbannat fina betyg. Trots att man rökte hela högstadiet och framåt. Och festade. Snattade. Och ärligt mer därtill.


Man slogs med ovänner. Man hade lärare som slog en över fingrarna med linjaler om man inte höll käften i klassen. Konstigt nog lärde man sig mest av dem.

Man upplevde invandrarklassernas framfart. Det blev inge bra. De åt mask och luktade illa. Och det sa man rätt ut. De höll sig för sig och vi för oss. Utan att vi var rasister. De var udda för oss. Vi var udda för dem. De gillade faktiskt inte oss alls. Men de kallade inte oss för Svennehoror för det. De bara sket i oss. De slapp duscha efter gymnastiken för att vi osade ner hela omklädningsrummet med hårspray och parfym.

Den där killen som var Jehovas Vittne hade typ samma förmåner.

Men vi. Var var minsann tvingade att duscha!!!!! Och gå ut på rasten efteråt med istappar i håret!! Vi hade ju inga ursäkter, hette det...

Vi fick faktiskt ett par iranska killar i klassen. Och en tjej. Hon hade huckle under nåt år. Sen kom hon på bättre tankar. Den åkte av och sminket, hårsprayen och parfymerna hade plötsligt allergin försvunnit för?! Va bra!!! Och så fort hon började prata svenska så fick man ta del av alla hennes fusklappar till proven.

Inte ens de tjejern och killarna tålde varann. En av killarna sket i handfatet på toaletten. Det fick han städa upp själv och lärde sig då att så gör vi inte i Sverige.

Vi hade en cansersjuk tjej. Henne lades mycket tid på för att hon skulle få vara med i allt hon klarade av. När hennes hjärntumör vann kampen gick hennes mamma ut i pressen och bl a jag beskylldes för att ha mobbat henne under hela skolgången... Tack för den. Kärringjävel!!! Den familjen skaffade 2 adoptivbarn innan dottern gick bort. De antastades sexuellt av karln i huset. Kärringjäveln teg och slog ungarna.

Man grävde ner sig i hästeriet. Föräldrarna nöjda. Då visste de ju vart man var. Nån hund fick man ju aldrig...och ingen egen häst heller. Vem fan hade råd????!!!


Efter den uppväxten så borde ju allt gått åt helvete?!

Facit sitter man väl nästan på...iaf delfacit.

Man flyttade mer eller mindre hemifrån vid 13. Inte på pappret såklart. Men man såg väl till att ha pojkvänner som antingen hade föräldrar som aldrig var hemma eller sen ännu bättre. Sånna som hade egna lägenheter.

Party mån-sönd!!!

Sen fick man jobb. Hur nu det kunde va möjligt med "den uppväxten" liksom... Dumpade killar och vänner utan framtidsprognos och skaffade sig senare både hund(ar), hästen och hade ork till allt i livet!!!!

Man lyckades få 2 ungar innan det var slut på den möjligheten. Skulle ju aaaaaldrig skaffa barn. Så det gick ju nästan bättre än prognosen.

Man bor nu i sitt andra ägda hus. På landet i dagsdato. Letar ständigt efter ett nytt. Den som har det bra vill väl ha det bättre? Man har hundar, katt, kanin och en sambo som står ut med det mesta. Fast vi har det ganska bra på landet. Närhet till natur, skogen liksom. Ungarna kan gå ut utan att bli våldtagna eller misshandlade för att de har fel kläder eller hudfärg. Kan odla mina egna tomater. Som inte blir vandaliserade. Mer än om att jag glömmmer vattna dem förstås... Hundarna kan gå ut och in som de vill i en väl inhängnad trädgård för att de inte ska bli överkörda av folk som sen tycker synd om sig själva. Miljöpartisterna fattar inte hur viktigt det är att vi som inte bor mitt inne i city också kan få leva. Och att vi inte kan åka cykel överallt. 

Man har alltid haft fast jobb.

Och bevisligen klarat sig från att sitta på kåken också. Fast man varit både stökig, full och rullat hatt tills det inte var någon idé att gå och lägga sig innan skolan började dagen därpå.


Är det inte konstigt va?


Snart val. Kan väl tyvärr ingen missat. Och man/jag vill ju  bara spy på sociala medier. Folk verkligen hatar varann för vem som man ska rösta på. Och samtidigt sitter alla och undrar över varför det är "krig" och de där no-go-zonerna som inte finns. Finns. 


 

Dammsugarmannens parti. Skulle aldrig få nån röst. För folk tränar och äter ju bara hälsosamt numera.  


Alltså hur kan de/vi/du/jag sitta och påstå att vi lever i ett demokratiskt land när ni/du inte har ett problem med att bokstavligen spy rakt ut i etern hur stort hat du har til någon som inte tycker som Du? Det är nästan inte partiet som är det "äckliga" utan just DU som delat.

Är inte det odemokratiskt om något???? 

Jag får det inte att gå ihop.

Självklart vill jag kräkas också på all jävla lull lull-fejk som kryddas överallt om våra partiledare. Den ena är ju dummare än den andra. Framställs de som. Och hur lite jag än tänker rösta på Miljöpartiet (som enligt mig är det värsta humbuget sen The Big Bang) så vill jag väl för fan inte att folk ska dö för att de delar ett salladshuvud som bra transportmedel istället för en fet diesel Suv!!! Me like The Diesel SUV dock. Så...kill me. 

Eller vänta. Jag är ju sån där cansersjukstämplad sjukbidragssnyltare. Jag hinner nog dö innan du behöver anstränga dig... Glöm mig. Lägg dig på soffan och hata nån mer förtjänt istället. 


 

Man skulle va kanin. Rulla ihop en matta när fransarna stör en...så slapp man se skiten!


I mitt lilla fjösiga liv då?! Va händer?

Mest ingenting. Men sen kommer det dagar då jag både orkar klippa halva tomtens gräsmatta, gå 100 meters promenad, bara tar 2st 1mg smärthämmare och solen skiner!!

Igår vettni.

Det har det hänt något alldeles, fantastiskt, underbart...!!!! Efter 12 år så kan nu dotterna äntligen vråla åt mig:

"-Sluta skrik på mig, mamma!!!!"


 

Den champagnefärgade lilla läckerbiten sitter äntligen bakom örat och....jag tjöt i min ensamhet av lycka igår!!

Min dotter kan höra!!!  Nästan bättre än vad din dotter kan höra! Pillutta dej!!!


Tänk om jag aldrig hade fått henne. Då hade jag ju aldrig fått bli så här glad. Och det finns folk som glädjs med en. De skickar hjärtan å grejjer. De vet ju inte ens vad jag ska rösta på!!! Tänk om...jag röstar...."fel"!!!

Tar de liksom tillbaka sina hjärtan då? Slutar de unna oss detta happy moment?? Önskar de att min dotter ska bli helt döv och att jag ska stryka under med 17 tumörer nästa vecka då??

Det är bissart att tänka så.

Men...ändå läskigt tänkvärt.


Man kan inte gilla någon innan man vet vilket parti som ska fortsätta förstöra vårt land (sorry to brake the news...men de kommer lyckas allesammans med det...oavsett...) och sen önska dem åt helvete när de får veta!

Man gör inte så!

Inte ens en Du. Eller Jag. 


Fotbollens Dag idag. Den var också bättre förr. Just saying...


-...and that´s all for now kids...-

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av csa - Söndag 18 feb 22:17

Om man bara kunde få bryta benen. Vilken befrielse. Det syns. Om man bara kunde få slippa ifrån... Alla diskbråcken i nacken. Sviterna efter cancern. Gallproblem. Magmunsbråcket. Magsår och inflammationer. Tarmfickor. Rörelseproblem...

Av csa - Tisdag 16 jan 22:25


Eller vad man ska kalla det jag gjort idag?! En del av mitt nya jobb, var det iaf. Som SKA bli bra för mig. Det smakade iaf bra. Jag hade kul, bra energi, i huvudet, för att ta 2 km fyss, nöjd-känslan infann sig ikväll. Jag fick ett nytt eget kon...

Av csa - 31 december 2023 00:15


 

Av csa - 27 december 2023 23:00

"Vilken otur du har..." Är bannemej den värsta kommentaren jag fått och får. Otur har man om man snubblar och stukar lilltån. Tappar bort en strumpa eller liknande. Det jag har är nåt annat. Förbannelse mer likt.   Jag har tappat räkningen, i...

Av csa - 25 december 2023 22:45

    Den kom i år igen. Tänka sig. Fort gick det också. Bara snön ramlade ner... Men julen har varit jättebra! Förutom att H haft hög feber och varit som en trasdocka... Men har vi någonsin haft en jul när alla varit friska? Tror inte det.  ...

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Skapa flashcards