Alla inlägg under augusti 2017

Av csa - 12 augusti 2017 09:36

Så blev det då äntligen ledigt för heeeela familjen! Skönt hörrni! 

Solen som igår sken så fint och värmde så gott har idag flyttat... Så på dagsschemat står det målning och shopping. 

Det är ju en skolstart analkande... 


Igår slog vi till. Så vi får hamna där vi vill. Så nu kan vädret göra vad den vill. Bara tomterna växer, gräset slutar knastra och man kan skippa långkallingarna en stund till. 

  Längtar!!!


Frukost.nu 


Av csa - 10 augusti 2017 18:56

Igår så fick jag ju ett mindre utbrott (i Stina-mått mätt nivå 4 av 5... 1 är skogsavverknings-jordskreds-nivå ) över att kameran fortfarande inte ville samarbeta. Fick liksom ett infall om att man kan fotografera. Eller försöka fotografera iaf. 

Den "dog"...om jag inte missminner mig i Malingsbo. 2015.   Och har sen dess liksom bara varit nåt man plockat fram, försökt ta nån bild och snabbt blivit påmind om att den är värdelös och så har den åkt tillbaka in i garderoben.

Men så igår kom den fram.

Och ja...fortfarande lika jäklig. Vill inte zooma!!!! Tar bilder som en kanin på speed..men samtliga blir suddiga vilken inställning man än provat.

Trasig. Typ.


Meen...ja...har redan skrivit om det förnedrande förloppet på FB...så fixade dottern den. Tog mindre än 1 minut. Och hon svarar inte på vad hon gjorde heller utan delade bara ut ett finurligt leende... Skitonge!!!  (Har förvisso inte provat den idag..men...) 


 

Ida. Mammas favvo liksom.  


Idag har varit igång ett par timmar redan.

Började med skallebank och en tryckande konstig värme ute. Orsaken var nog därav. Blev upplockad av sambon och vidare till Kolbäck för Big Business.

Och det gick lysande. Där regnade det också. Tack sa huvvet!! 


Sen dess har sambon jobbat klart för idag, inte en droppe regn har landat här, kidsen har bakat, jag smakat och mår så sjukt illa... När ska jag lära mig att jag inte fixar sånt?? Inte med åldern iaf.

Doris har motionerat lite extra, killarna har hängt med matte. Just nu är brudarna på fotbollsträning sen återstår det väl bara middag av denna kvällen. 

Om det kanske inte är läge för att spåra lite med Luddskallarna? Hm...lät skitlockande. Aldrig provat något direkt spår med den lille. Men att han har nosen med sig. Det finns det inget tvivel på. Han kan snosa reda på en smula i ett rum. På bilden sitter just en smula under nosen. Fika...smaka...jojo. Kan hända att matte bjussade. 


 

Mattes lilla Nalle...  


Imorgon. Då ni. Då kan de hända spännande grejjer på eftermiddagen. Ni lär få veta vad. Sen.


Av csa - 9 augusti 2017 15:00

Här igen!   

Nu har jag börjat min första semestervecka. Ja, jo..jag vet att jag haft 2 veckor tidigare. Men de var ju bara som en fjärt. En vecka nervarvning (fast man visste att man snart skulle tillbaka igen)...och en vecka uppstress för att det var dags igen. Så de är alltså inte med i min riktiga semester 2017. Har jag bestämt. 


Så. I måndags rivstartade jag veckan med...eeeh...typ 7 timmars storstädning. Helskotta va jag härjade runt. Så pass att hela familjen försvann. Man kan nog säga att jag städade bort dem också.   Eller så var det bara trötta på mitt tjat om att lägga saker på rätt plats - för omväxlingensskull. Tror bannemej det är den meningen jag säger mest om dagarna. Bortsett från... "...va var det jag sa..?!.." då. Den är liksom standard. 

Det blev fint efteråt. Riktigt fint. Jag klappade mig på axeln och rymde sen till skogs med vovvarna. Det var finbesök på ingång och de...de är mer sambons bord än mitt.    Allra helst när man var städsvettig och försedd med kläder efter skogsliv. 


 

Nå spännande var det. Tur matten hade koppel på. Jag är ju liksom inte så snabb att jag kan springa i kapp dem om det skulle bli lite jagis på nå rådjur eller liknande. Ok. Bosse skulle väl aldrig få för sig att jaga nåt...men Doris kan springa fort. Och den där lille. Han kan ALLT.   


När vi kom hem var besöket kvar och vi hann hälsa lite, somliga hann drägla ner hennes finkjol också. Suck... 


Kvällen blev sen luuuugn. Vem hade ork kvar i kroppen liksom. Inte jag.


Uppstigning igår. Frulle. Sen kom Elin. Sen blev det bara tokigheter...


       

Wakeboard. Galet. Hannah lyckades juster bort en bit av en tand.

Askul hade de nog allt. Jag gjorde det enda rätta. Höll mig på land. Annars hade nog fler tänder rykt. På personalen om jag hade fått panik på bryggan t ex...


 

KOLLA läckerbiten!!  

Fika. Mycket kackel. Trevligt på alla punkter!!!


Annars...idag har jag mysdag. Gör inget. Bara trivs. Bortsett från svordomar över kameran då...så är det nästan som semester. 


     

~ Home Sweet Home ~

 


Det är nästan så jag är lite i chock över att tomaterna verkligen bestämde sig för att överleva här.

Det finns ju enklare saker jag klarat av att döda liksom.

 

Mitt "nya kök". Bara sitter och dumglor på det. Så nöjd. Så nöjd. Sååå nöjd. För så lite. Man är inte den kärringen som sätter sprätt på hela fömögenheten och svärmor för att få må lite bättre inte. Lite ordning, reda och färg. Även fast det är vit färg. 


Och blommorna. Puss till sambon för dem!


Annars... Jag har stalltjänst. Och ska se om humöret och vettet orkar med att kaaaaaanske förvalta ett stycke hemsida. Men, får se. Har ju semster liksom...  

Ciao.


Av csa - 6 augusti 2017 19:42

Hej.

Tror jag?

Vet inte om jag ens kommer skriva klart detta inlägg... För tro mej. Jag har skrivit många som jag sen i sista sekunden raderat för att jag fasen inte ens själv hade koll på varför jag skrivit nåt alls...eller om det var något jag ville ha i min "dagbok för framtida minnen"?!


Men nu är jag här.

Så jag skriver väl...nåt...


Dagar har blivit till veckor som har blivit månader sen något blev publicerat här. Orsakerna har varit lika många som dagarna som gått. Om jag återkommer till varför får vi se. Det är för mycket som jag inte vill minnas ens...


 

Mattes GoBo. Back to the crimescene - Leksand Strand - 2017. 

Energi. Kärlek. Näring.


MEN. I dagsläget sitter jag här en söndagskväll, kvällen innan jag ska ha min Semester 2017 del2.

Det känns...jätteskönt. Om jag inte bara var sjuk förstås... *har vi hört den förut?*  


Men idag är det iaf bättre än det var i fredags när jag fick feber, akutflexade bort arbete, och for ändock 4 vändor ToR till Stockholm. Tur man har en sambo som orkade köra. Resan fick ett gott slut till sist. Nu ska vi bara ta det lilla lugna med aktiviteter...så ska det nog bli bra av den anledningen också.


Så?!

Va har hänt i det senaste då? Det man minns. När man sitter här i målarfärgsångor...

Vårat hem behövde en uppfräschning och lite vilda planer har vi. Hittills är det som sagt målning som sker.


Trapphuset. Vitt och grått.

 

   

..och såklart även trappstegen uppdaterade... Just i dagsläget är såklart alla trappstegen vita.   

 


Det alldeles rykande nyaste av nya, faktiskt delvis under torkning i detta nuet (!!!) är köket. Hemmets hjärta. Som jag har haft allergi av (skåpluckornas färg) som får sitt. Det blir, om jag får säga´t själv, skitbra! 


 


Inte klart. Men snart. Sen kör vi vidare. 

När vi sen får gemensam semester har vi annat för oss än att "renovera". Ser fram emot det!!! 


Snart är det ju även dags för skolstart igen. Eftersom vi fått bolla våra semestrar åt alla omöjliga håll pga (mestadels) arbetskamraters "måsten" så kommer vi få längre ledigt än barnen får.

Jag kan lova att det är sista året det blir så! I 8 års tid har jag varit så snäll att jag ställt mig till förfogande. Vet inte om jag ska vara sån mera. 


Dock måste jag påstå att mina jobbarveckor som bröt min långsemester varit över förväntan skoj. Fått jobba med det jag en gång "slog huvudet i kras" över. Men nu är jag väl på banan igen?!   och det har gått strålande. Kul har det varit iaf. Fast jättejobbigt då jag ju är...ja, jag skriver det själv nu...handikappad. Min rygg är sönder pga ett års haltande, som fortfarande är, och jag kan inte mer än fortsätta önska att det ska bli bra nån dag.


Lite vardag är det ju redan. Den där fotbollen har startat igen... *muttrande ointresserad mamma*. Men barnen tycker det är kul. Och det är ju deras hobby. Så då ställer man upp med skjutsande och tvättar träningskläder som en tok. Men jag kan ju säga att jag längtar tills det blir innebandy istället!!!! Enda fördelen med fotboll är ju att man kan ha hundarna med sig till träningar och matcher. Men sen är det nog slut på fördelar där...  


Semestern/sommarlovet har varit en blandad kompott. Liiite har vi väl hunnit med iaf.


 

The pic..that loves to be copied...  


Leksand (vårat gillaställe) har vi varit på. Ida har varit på Stadium Sports Camp i Norrköping. Hannah läger blev i sista stund inställt (svär fortfarande över det!!!) så det fick bli en lite vild hittepå-resa...till Stockholm. Grönan och Kryssning. Intet ont anande kids fick det som en glad överraskning. De var nöjda!!! Då är mamman nöjd. Själv kunde jag inte följa med pga hälsoskäl i familjen. Men det gick bra iaf. Jag hade en lugn helg med stol, bokläsning, innebandyYouTubande och en åskdöd router... Mycket badande och hängande med kompisar har våra guldkorn också hunnit med. Jag tror att deras lov får som sämst VG. 


Dag för sen middag i huset. Enklare förtärning då vi fortfarande inte har ett helt fungerande kök för storkok. Imorgon blir det storstädning för oss tjejer och sambon ska jobba. Sen kommer det finfrämmande som förhoppningsvis ska göra framtiden lite roligare.   Hoppas hoppas!!!


Det här att skriva av sig lite var ju rätt...okej. Kan hända att jag återkommer inom kort. Men först måste det verkliga livet rulla på. Det sätter sina spärrar ibland. Som t ex att det inte blev någon utställning i Köping trots anmäld hund.

Men det går väl fler tåg?


Sköt om er. Du vet aldrig vad morgondagen ger. Jag har bara tur jag. Som har en sambo som orkar. Sambo ja...när ska det uppgraderas kan man tänka...  


 

"Lev som...du orkar! Ingen har en aning om vad du slåss med för att ens orka leva." 

  

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards