Alla inlägg den 13 maj 2013

Av csa - 13 maj 2013 22:01

Ja hörrni...HUR summerar man???


Får nog ta detta i etapper för ALLT vill jag såklart få ner här någonstans!! Det är ovärderliga minnen för en "liten på jorden" som Mig. Många andra har sånt här som en axelryckning i facket för "så ska de bara bli för så bra är vi!!" men...ja...en annan är av annat kött å blod. Så är det!!


Allt började för länge sen... Hussen fick nåt för sig. Ni vet..han som anmäler till "sånt här".   Han hade minsann hittat att i Finland skulle den braiga domaren som gillade Bosse i Högbo döma. Sen så hittade han ju även en närliggande till utställning, så man liksom hade "dubbel-chans" eller dubbeltsnubbel...hehe...

Så han anmälde.


Och så började Bosse fälla ja...


Och så blev det i onsdags. Långhelg fixad. Packade hysteriskt. Ida på läger, Hannah packad till mormor/morfar å kalas under helgen...vi skulle fly landet...ja, varför göra inget när allt kan hända samtidigt?   

Så på torsdagen åkte vi då. Bilen lastad och båten beställd.


Kom till Stockholm å Värtahamnen å så hamna vi ombord. I källaren. Men det skulle visa sig vara en mkt bättre plats för hyttboende än vad vi trodde...

"Jaha?? Är det så här man gör när man åker båt?"
(Bosse Bondhund lyckligt omedveten om vad vi hittat på för "stackarn"...)


 

"Hejdå Sverige!"


Och 15 timmar senare var vi då i Finland.
Förutom att Bosse inte fattade varför Han skulle "gå på kattlåda" utan numera kan intyg att en hane KAN hålla sig läääänge...så måste jag säga att han åkte hiss som om han aldrig gjort annat, gunga med på böljan den blå...och hade en rätt go tripp tror jag. Och det betygsätter jag i relation till nivån på snarkningar på natten.   

Att 20 japaner sen fotograferade varje hårstrå han tappade på båten...ja det säger väl mer om dem än honom.   


Heldag i Helsinki. Va gör man då?? Jomen man måste ju gå runt och agera turist på hög nivå!! Och så måste man äta något också. Uteservering är bra grejjer för hundägare!


 


Och så hade man ju checkat in på hotell innan. Flott boende för att vara hundrums status på, måste jag säga. Vi har sovit som grisar hela helgen där.


 

Mitt inne i smeten. Tack gode någon för en bilförare med lugna nerver. Mao jag körde INTE.


Upp i "ottan" på lördagen. ca 2 timmars bilfärd till utställning nummer 1 för helgen. Rätt lustigt ställe att ha en sån tillställning på måste jag säga. Liksom i en gigantisk "grop" med segeltak-stil och kanonutrymmen. Nåja. Kan säga att vovvarna mådde nog gott där nere, men det var svinkallt!!!!

Träffade bl a Dantes systers ägare där. Gud så roligt!!! Dina mår toppen och är som sin bror, kängurustuk inbyggt. Åh...saknad i hjärtat...!!   


Så var det då ringspring. Å springa...ja de fick de göra!! Jag fotograferade jag. Mina trasiga delar mår bäst av sånt även om att sitta på huk/knä är rätt dumt på alla vis...men va gör man inte för en dag i rosa moln??


Ja...det liksom hände nåt sen?? Det som inte "kan" hända oss. Han började med att vinna champisklassen bland "elefanterna". Mitt namn på de gigantiska finska hanarna. De är INTE små de inte!! Å päls...den där detaljen vi inte hade packat med...det hade de också!! De hade kunnat dela med sig utan att det ens skulle märkas på ett av deras ben. Överdriver knappt.

Men när vi lyckats tyda kritiken som är skriven på finska med skrivstil (????) ja då kanske vi får veta vad Bosse hade som de inte hade lika bra. Somliga av giganterna har så många titlar så jag vet inte ens om de varit på månen och hämtat dem eller vart??

Och så ett tu...vann han Hanklassen!!!  Matte fattade "nåt", även om det inte sjunkit in.... Han vann vad vi åkte för -   FI UCH!!!!   

Och tre fyra så vann en jättefin, välgående tik över honom...som om DET skulle kunna förstöra nåt?? Jag erkänner. Jag grät! Så! Nu var det sagt...men sant är det också. Glädjetårarna rann!!! Lille, nakne herren...han liksom vann?????


 

Husse pajjar ju frillan ju!!! Rosett i håret???    


Och så var vi på hotellet. Och när man blitt champis... *host*...


   

...får man pussar och mer därtill!!

(Det är endast Photoshoppat att han ligger i sängen alltså...   Sånt gör inte hundar i detta hemmet...typ...eller...)


Kvällen flöt på i mestadels fåniga leenden. Va fan hände???

Tog ett varv runt Helsingfors igen...lika bra att gå när man inte vet vad man ska ta sig till i lyckoruset.


Massor av kort finns från hela helgen, men jag har inte kollat igenom dem ännu... de kommer sen...


Det blev söndag sen. Även i Finland funkar veckodagarna så...tydligen..  


Vi hamnade på utställning nummer 2.

Nu var det ju redan "klart", för det vi hoppades på och mer därtill...men anmäld va han ju å nåt skulle man ju förgylla dagen med tills båten hem gick.

Och platsen var nån kapplöpningsbana och solen gassade. Det blev en fiiin dag kan man säga.


Några samma lika hanar från dagen innan men fler nya rysligt fina killar deltog. Domaren... Herr Domare för dagen, som vi hela tiden trott de var...visade sig inte vara speciellt mkt Herr utan Dam på hög tysk-nivå med mkt bestämda åsikter och vovvar for ut med oförklarliga anledningar för en åskådare med mina ögon.

Jävla tur vi var "klara"  hann jag tänka innan Bosses tur kom.  

Men se på fÄn...hon föll för honom hon också!!   

BIM nummer 2!!! Slagen av en sprudlande lycklig veterantik med rörelser som värsta unghunden och även om kritiken från denna utställning kommer behöva ett lexikon och lite mirakel (tysk) så förklarade hon att bosse var lite lång OM hon skulle leta nåt "fel" och att hon inte kunde bortse vilken fräsch vet. tiken var..därav blev hon Bir.

Sagt det redan... som om DET skulle kunna förstöra nåt????


Vi fatta nog inte riktigt men...


Vi tackade för oss och åkte mot båten.

Blev lite väntetid så vi hann strosa runt lite och äta lite.


   


 
Hejdå Finland!! Tack för Allt och mycket mera!!


Och så hade vi ju "lyxat till" med att uppgradera oss från understa däck till däck 11 på hemresan. Sista gången vi tänker så tror jag.

Även om det hade sina goda stunder...


   


...så kan jag säga att jag inte är helt säker på om några i korridor 18000 verkligen har slagit ihjäl någon eller om det bara blev nästan. För JÖSSES vilket krig det utbröt vid 23tiden!!!    Karlar, kärringar och ungar som vråla och skrek, dörrar slogs igen och öppnades...handflator delades ut...det dunsade/small mellan tak och golv...

Sen ringde vi vakten och påtalade att va i helvete det nu än är som hände så är det inget vi tänker försöka sova i!!


Det blev tyst så småningom. Undra om alla i den familjen kom hem egentligen...levandes? Idioter!!! är enda rätta ordet jag kan säga. Hade jag inte haft en sambo med de där nerverna jag inte har...ja då hade jag nog varit halvvägs ut genom hyttdörren och slagit ihjäl allihopa där och då. Ibland är det tur att tur finns.


Måndagmorgon.


    

Bus på däck!

(Nej..man får nog inte göra så inte...men detta är också Photoshop:at - såklart!!!   )


Och runt lunchtid var vi åter hemma och sen dess har barn hämtats hem...handlats...kollats på bilder...pratats...dagen har gått åt kan man säga!! Å jösses va mkt vår det hunnit bli på bara några dagar. Enorm skillnad i trädgården. Kul och underbart på alla vis!! Gräsklippning närmar sig.


Imorgon är det vardag igen. Både skönt och mindre. Men jag har iaf nåt att flina åt läääääänge framöver. Mallig? SJÄLVKLART!!! I min lilla värld har vi det rätt bra nu. Vi har vunnit ett championat i Finland. Om man tänker så..så vann vi det två gånger t o m!   Hade det inte gått vägen dag ett...ja då hade det gått lika bra dag två. Så är det!!   


Kort berättat...more to come... Gonatt!!


 

Inte heller denna bild från nån hotellsäng eller så...  

Men här gör GoBo det jag nu ska göra, gå och sova!!
Nya fina namnet kan vi väl inte låta bli att få provskriva också??

Ja gör´t!


  SE FI UCH Berntiers Opus One  

Hihi!!! som man kan "säga" när det kommer från magpirret som inte vill lägga sig.


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards