Alla inlägg under augusti 2015

Av csa - 9 augusti 2015 22:30

Börjar ju bli tjatigt med härligheter härifrån. Men solig morgon, vakna utsövd och allt känns gott på alla vis. (Bara 7 missade medd som plingat i det tysta… :P) Klart jag kollar mobilen emellanåt. Men jag väljer mina svar för jag har…SEMESTER!!!!!

Busig morgon. Naglarna målade, frukost av långvariant. 3 4-fotingar drog till ”landet”. Själv lapar jag sol med Sarenbrant (Visning Pågår), hundarna i skuggan snarkandes. Livet är trevligt!!!!!


Och familjen hann en del… Mest glad de inte blev utvisade från Go-karten. Krocka andra...inte alls vuxet, Kaj!!! Men de fick ju även uppleva en somalier som tydligen trodde han kunde gå på vatten, allmänna uppläxningar från ett par döttrar som KAN det mesta bästa...och annat "matnyttigt" för framtiden.


Något otrevlig hann ske idag på eftermiddagen. Om Gud vill visa sig kan han få göra det nu och en gång för alltid tala om vad det är… Tummar och tår. Och ont i hjärtat litet.


För bekvämlighetens skull (ingen ville diska) blev det pizza till middag. Nån film snurrar på…och jag sover nog strax. Blir rätt tidig morgon antar jag. De ska bli varmt. Det tar ju en stund hem.


Campingen blir mer och mer tömd. Folk har visst slut på sin semester. Synd för dem då ;) Ingen söndagsångest här inte!! 


”Men allt gott har sitt slut…”

Varför heter de så? De är ju bara dumt! Just nu kan jag stanna tiden så att vi inte behöver alla vardagsmåsten och annat…som jag ogillar…och andra måsten.


Hoppas dock en detalj blir bättre av att komma hem imorgon.  <3


Av csa - 8 augusti 2015 21:45

Vakna upp i husvagn är inte alls fy skam. I love it!!! Allra helst när solen skiner och alla snusar sött.

Blir lite impad av att Campingen är så full och ändå knäpptyst typ kl 23-00 och på morgonen knappt ett liv fast klockan är runt 8.


Tog en frulle och så drog K och kidsen mot Sommarlandet. De hann väl med både det ena och andra innan Kaj kom tillbaka.

Strax därpå drog jag dit för att kika till dem.

Vilket ställe.

Spenderade en lång stund där med dem. Som synes…


             


Tog lite lunch när vi gick tillbaka och sen drog tjejerna tillbaka själva. De hann med både ditt och datt och kom nöjda tillbaka vid 18tiden alldeles trötta och solbrända =)


Dusch satt fint!! Sen satt middagen nästan bättre.


Strandpromenad i solnedgången

   


Vädret har varit som toppen hela dagen! #kandehärjag ;)


Annars…hinner ju inte skriva nåt. Vi har helt enkelt för trevligt för att tänka IT just nu. Stängde snabbt ner FB-medd under dagen då det aldrig slutade plinga med div. hunddetaljer. ORKA! Jag är ledig! Mina hanar dör inte utan tikar… Svårt att förstå säkert. Att kennlar har lite jobb och planering att göra är faktiskt inte min huvudvärk. Sant! Väldigt sant! Och vi har aldrig bråttom. En tik löper dessutom fler gånger under sitt liv än en gång. Vill man ha nåt får man väl vänta…eller hitta annat! De finns många som inte kan säga Nej...LK och andra med tro utan äkthet.


Sitter ärligt och funderar skarpt på att gå och fråga om de har någon bra plats att hyra ut några dagar till.

Vill inte hem! Njuter och mår så bra! (Förutom fotjäveln som vi inte ska tala om. Hugger av den inom kort)


Av csa - 7 augusti 2015 19:00

Och så var vi då flyttade och installerade med råge.

Mer än en prima bra plats hörrni!!!!  Som sagts tidigare…man ska inte tro på kartor. De är missvisande och man kan bli helt vilse :P


Som tillägg så ska man heller inte låta sig ryckas ner i dyngan av sura kärringar som försöker hitta på fel på vad andra gör (i detta fallet inte bor på en viss camping) för att försöka se bra ut själv!!! (…ligger som i fyllofacket på annan camping jag inte ens lockas av) Suck… Men den läxan borde väl alla vara på det klara med redan va? Hoppas kan man ju iaf!


   

 
"-Kan man luncha här...kan man bo här!" ~gemensamt visdomsord a' La Lundbackeligan

 

Ett tu upp med tält och allt. Rastade snabbt hundar, de åt, vi åt, kidsen drog och badade och vi tog en strandpromis. Asså akta er vilket härligt plejs!


     
(rundade udden och där låg restaurangen, minigolfen, badstranden m.m.)


Och...Hoffa försvann han! Något helt magiskt av upptäckt fanns ju rakt framför nosen!!!


     

"-Man kan ju bada här också!!!! Jag gillar't! Vi stannar!!!" #HoffaRule


Här ska vi nog stå ut va? Somliga mer än andra ;)


Sambon åkte och handlade lite, vi duschade (full pott för de utrymmena!!!!) och mumsa framför TV:n. Fullt partaj nere i Restaurangen. Rätt skönt. Då behöver man inte viska själv liksom.


Ömsom regn, ömsom sol och allt gott härifrån =) För sämre kvällutsikter har man ju överlevt!


 

Ljumma vindar med kvällsol. Ser inte ut att lida så värst de där fyrfotingarna iaf!


   

Backträningarna tar vi imorgon. Eventuellt. 


Av csa - 6 augusti 2015 20:45

Dorisuppvaknande. Måste få den hunden UR tid!!! Jag gillar inte kalkonläten kl 6 när jag är ledig. :P


Tog en morgonsväng med hundarna på en ”ny” stig. Efter en stund fick vi se att den hette Himla Stigen. Jag förstår varför nu. Den gick uppåt…och uppåt…och ännu mera uppåt… Himlen nästa? Phu!! Skratta åt Hoffa som upptäckte bäcken som gick vid sidan av. Han fick veta att det var inte badpromenad. Fann sig i det….med en lätt lipning i mungipan åt oss…

Sen vände vi hemåt. Då försvann det där med att ”inte få” va? För full rulle tog han i språngmarsch och så ett stort plask. HAHA!!! Han har ju humor den där hunden.


Frukost/Lunch av lyx idag. Stekt ägg och bacon på mackor liksom.

Solen gassa fint. Solstol och bok..och fotboll.

         

 

                 

 


Många skratt av det kan man säga. Och varma blev de ju.

Bada!!??? Tog en liten promenad med hela gänget och kameran. Hittade lyckligtvis en strandbit där det inte fanns varken folk eller fä. Så det blev massa plask såklart. På somliga värre. Doran var inte alls på badhumör idag. Så hon åkte i och fick simma en liten sväng medans de andra fick va lösa och härja bäst de ville. 


 


På väg mot plask och lek


 

 

         

Japp. Somliga ÄR en säl...förklädd i Bernerpäls. Och så vacker!!!!!!   
 
         

LYCKA!!!

     

     

(Som av en händelse mest Hoffa-bad-bilder, ja! Han är ju liksom den som älskar't mest!)


Inser att vi nog få ta och anlita den där simläraren igen. Till 3 iaf. Den fjärde är som en säl. Sååå duktig!!!! Enda abret..kameran är ff dum i huvudet. Men idag kunde man iaf ta över 300 bilder innan den gav upp. Suckar…iaf…


Mera bollande och solande när vi kom tillbaka till vagnen.


Sköna varma långa duschar och strax grillat såklart. Hundarna verkar väldigt nöjda så vi får se om det blir långpromenad eller bara en kortare framåt kvällen. Det är lite för varmt verkar de anse, fortfarande (18:20).


Mycket härlig sista dag här i Malingsbo. Hit blir det minst en till sväng innan de stänger för i år.

Imorgonbitti blir det frulle och packa ihop för att dra vidare. Spännande!! Håller tummarna för att det kommer bli bra även där.


Vi koser oss!!! (som man säger i Norge) 


Av csa - 5 augusti 2015 22:15

Vakna upp till ösregnet som utlovat. Smattret på taket gillar jag faktiskt!!! Man sover ju inne :P

Hundarna fick sitt i lätt duggregn innan frukosten.


Efter lite vila tog vi en kortare skogsvända så alla fick rasta av sina magar ;)

 
Sötrumpor!!


Strax därefter drog Kaj och Hannah iväg på fiske, Ida kolla film och jag ska varva med pälsvård och bokläsning. Mottagningen har en hel del att önska här. Men det är ingen nyhet. Va lika samma förra året. De ska väl va så. Och man ksk inte riktigt åker ut och campar i skogen om man ska hänga på nätet va?!


Kameran och jag. Rätt friskt osams idag!!!

Den tog ca 150 bilder av två hundar. Inga ändrade inställningar under tiden (jag är automatiker) men sen när den tredje hunden skulle fotas så är fokus adjö. Den tar först inga bilder alls. Sen tröck jag lite här och där. Då tar de SUDDIGA bilder huuuur mycket som helst. Tack för inget liksom…

Sen så funka den plötsligt igen. Gud kanske vet hur. För jag vet inte.

Tar 3 bilder.  ÄNDRAR INGET under tiden. Sen så huxflux dör den igen. Alltså morrar och fokuserar ej. Men tar gärna suddiga bilder. Precis va man önskar. Äre bara skräp eller????? Då jävlar ska Nikonen tryckas upp någonstans där solen aldrig ler…  


Orka!!



Superfiskar'n Hannah!



Nyfiknast i stan - Tessi!!! "-Vaaa har ni med er????" Nosen började gå direkt när hon fick se "besten". Tycker Bosses min säger allt dock...


Sen skulle Fröken Nyfiken och Hoffa få nosa på den. Ett direkt hopp efter fisken och det bara small i luften av första hugget! 


 


Haha!! Den hunden hon kan hon!!!


De fick fisk som synes. De grillade (tyvärr) den. De glufsade i sig den. I min mun va inte god... 


 


Kaffet efteråt däremot. Helt i min smak.


En riktig skogsvängsvända för att få ha lite springglada ben i rörelse. 


 



Somliga hittar då sina vattenhål överallt…


 


Tacksamma vovven som äntligen var urkammad och hyfsat clean fixade frillan vid hemkomsten…


 


Kaj och Ida drog ut på fiske nyss. Må de inte få nåt mer de tänker grilla… :P  (kl 19:38)

Jag tar och lägger mig i förtältet bland hundarna och läser lite tror jag. Heeelt okej läge för den här madonnan.


Klockan 22.



Jodå. Visst kan även den damen fiska. Sett film på när hon får upp besten. Tack och lov följde inga fiskar med hem denna gången.


Kväll med poker och TV. Snabbt gonatt. Strax efter kaffet liksom…hehe…


Av csa - 4 augusti 2015 23:00

Jaa ni. Infall kommer.

Vaknade med en idé. Haha! Vi ska ut med vagnen. Och det IDAG!


Redan i söndags började jag ju jämföra resmål. Uppåt? Neråt? Vart är solen? Vart slipper jag långbrallor allra helst… Skara och Leksand Sommarland. Det roliga var att jag i samma stund fick se att familjen Ojala var på det ena. Det lockade såklart ännu mera då…men…

Ok. Omdömen är individuella. Men någon har ju tyckt till. Jag kan ta att det inte finns kök med varmluftsugnar och hemmabiosystem i duschen (ungefär). Men jag gillade inte att folk tyckte så illa om duschar och toaletter. Där faller det nåt äckligt över mig. Då kan man ju lika gärna fricampa – billigare!!! Och man ska inte lyssna så mycket på andra..men då fann jag det andra att jämföra. Priset.  Pengar är inte allt men ganska mycket. Det enda stället BJÖD på vattenlandsinträde om man boka 3 dagar eller mer. Dessutom har det gokart, gladiatorhinderbana, minigolf, pariserhjul, bungyjumpmattor m.m Kidsen gick i taket!


Så jag hade då sovit på saken och vakna med ett beslut.

Ringde för att boka men det fanns inte så många dagar på raken som jag ville ha. Attans. Där sprack den glädjebubblan. Eller?...


Snillet kom då på. Vi åker någonstans NU, idag, och så åker vi vidare?!

Mamma är Boss står det på en skylt på väggen i vårat kök. Så…


Framåt kvällen landade vi här i Malingbo. Mys!!! En helt intetsägande camping egentligen…men den har skog!!! Den har fiske! Den har lugnet så mycket man vill ha.


 


Vi börjar bli lite haj på det här med tältet. Efter under halvtimmen så stod det på plats och tältvakterna hade fått lite rastning och mat och installerat sig i en liten hög inom timmen =).


 


Kvällen blev inte så lång därefter. Falk – Blodsdiamanter och nattinatti. (Ur askan i elden + Tyst diplomati har jag kollat i söndags)

Men så sjukt jäkla bra de här senaste är. Trodde de skulle bli kattbajs efter att snyggingen försvann. Men de är nästa mer spännande nu.

När hittar jag nästa????? #abstinens


Gonatt från Dalarna dårå.

#älska #semester #infall #camping 


Av csa - 3 augusti 2015 23:45

Måndag.

Absolut ingen klocka som störde imorse inte.

Jag misstänker dock att det har ringt, vid 5, men sov gott till 7.30 Knäppte på Rix på mobilen och lyckades somna om. Väldigt länge. 


Men vädret var lika fint vid 10.


 


Kidsen kasta sig till badet för en heldag.

Vi klurade på resmål...och är ff inte helt eniga. Men nåt ska man väl göra på semestern...


Bosse var till vet en sväng. Vaccination och inget värre. Bad fick han innan. Man behöver ju inte gå till vet. med mossa hängandes i bröstpälsen. Så han "slapp" det. 


Tvättat som en tok.


Och haft en lång stund FB med mamma dessutom. Jag trodde faktiskt aldrig den här dagen skulle komma i mitt liv. Känns som igår när damen började fundera på att skaffa sig en dator. En ENTERdator skulle hon ha minsann. #frågaintevarför 


Hemvägen var somrig och vacker.

Syns ju trots de skitiga fönstren. Ha! 

 


  


 Döttrarna fick jag syn på i en lastbil. Bakom ratten(!!!) och den andra som bistittare. Stannade inte ens för att fråga. 


Så de körde Trucker-life, vi åt grillat och så var det nu och här. 

Så trött så ögonen klippar. Hörs mer sen!


Jag som nästan hade öppnat den här...


 




Av csa - 2 augusti 2015 23:45

Dra mej baklänges i en skottkärra! Vilken dag!!!


Började i stallet vid 8. Fodra och utsläpp. Nöjd liga hoppade ut i grönskan. 


 

Mot skogen verkade trevligt. Trots nya upptäckter...  


 

...i solgass, ösregn och "nya" marker...på gränsen till vilse..men med hittade kantareller och nöjda "löp-lottor".

Jädrans fint!!


Sambon gav sig av med grabbarna i nästan motsatt riktning. Hehe..nej. Vi var inte riktigt osams. Vi bara skonar grabbarna från höglöp nummer 2 på en månad. Hon är liksom inte den fräsigaste damen in town om vi säger så...   

Men snart är det över! Om Gud är god.


Sen blev det en tur till stallet igen.

Terapi.


 

Många diagnoser kan man nog hitta hos mig.

Men mocka ÄR avslappningsterapi för mig. Nu blev det ju inte en tyst stund denna gången då...


 

...jag hade god hjälp med sopningen. Och vattenpåfyllnad. Och 45 frågor på 19 minuter. Om ALLT.


Avslutade kvällen med att spåna på resmål och massa annat.


Hann med 2 Falk-filmer också innan läggningen. Singularis på den. 


Så härlig dag!!! Även om den låter "lite" för andra så mår jag gött!!


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards