Direktlänk till inlägg 25 december 2011

Att spåra och icke spåra...

Av csa - 25 december 2011 22:52

...det är valet våra hundar har när vi förlitar oss på deras nosar.


Bägge hundarna fick i stort sett likadana spår idag. Enkla med två vinklar och i bägges slut så låg husses handskar, vilket han ju såklart ville ha tillbaka i komplett par efteråt.

Kan väl med facit på hand se det som att det är tur att vi har just två hundar. Annars hade husse fått frysa om den ena handen.


Bosse fick börja.

Kom till spåret, tog det väl "sådär", gick ca 10 meter och slutade plötsligt spåra totalt?! Roade sig istället med att pipa och bete sig allmänt ofokukerat dumt.   Idiot. Men som man bäddar får man ligga. Blev lusläst och fick sonika gå hem och missa allt det roliga.   

SOM han skämdes efteråt, som alltid (fjäskar järnet/flyttar in under skinnet på den som är minst argsint av oss) för han pallar ju inte när vi blir förbannade på hans dumbeteenden. För dumhet är bara vad det är. Han kan spåra och har haft mkt tuffare upplägg och terränger förut. Kanske lärde han sig nåt? Man kan ju hoppas.


Istället Dantes tur.

Taggat till klorspetsarna hela promenadvägen till spåret. (Stilstudie som Tiger i Nalle Puh när han går igång kan vara en snarlik jämnförelse  )

Går på sitt eget spår, perfekt upptag, spårar från början till slut i sitt spår i en rasande fart. Husses handske nummer 1 i hamn på ett tu.   

Får, för skojs skull, fortsätta in i Bosses spår. Totalt förväntanslöst, då spåret ju redan var sk "beträtt" så kunde det ju faktiskt varit onödigt knivigt. Men... Han kör det rakt av, vek av EN gång åt sidan ca 3 meter för att dricka lite vatten i en pöl, vänder dock direkt tillbaka i spåret och fixar så husse slipper frysa om vänsterhanden också!

Killen som KAN hela dagen Han. Mkt kan man säga om den hunden men JOBBA - det kan han!! Outtröttligt!!


   

Spårar Kungen   


Ja, så kan det gå. Och jag vet ju iaf vilken hund jag kan förlita mig på när jag går vilse nästa gång. För det handlar inte om OM jag går vilse nästa gång utan NÄR.  


Den andra har dock ingen aning om vad som väntar honom imorgon. Gissar på MÅÅÅÅNGA spårupptag och han får nog inte komma hem innan han löser dem så husse är nöjd.  

För hans skull så hoppas jag att han löser det snabbt så det inte går för honom som det gick för mig när jag skulle övningsköra(med min far) och tränade Start-i-backe. Jösses...att vi någonsin kom hem var bara tur och inget annat. Klarade jag mig EN gång så skulle farsan såklart ha TVÅ felfria på raken. När TVÅ fixades...ja då vore det ju trevligt med TRE på raken...osv osv osv...  


Imorgon ser planerna relativt öppna ut. Bosse ska ju som sagt klara sina spår. Tar det inte hela dagen så kanske, kaaanske en Västeråsvända kan bli aktuell efter all tvätt som behöver bollas mellan maskinerna i källaren.


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av csa - Söndag 18 feb 22:17

Om man bara kunde få bryta benen. Vilken befrielse. Det syns. Om man bara kunde få slippa ifrån... Alla diskbråcken i nacken. Sviterna efter cancern. Gallproblem. Magmunsbråcket. Magsår och inflammationer. Tarmfickor. Rörelseproblem...

Av csa - Tisdag 16 jan 22:25


Eller vad man ska kalla det jag gjort idag?! En del av mitt nya jobb, var det iaf. Som SKA bli bra för mig. Det smakade iaf bra. Jag hade kul, bra energi, i huvudet, för att ta 2 km fyss, nöjd-känslan infann sig ikväll. Jag fick ett nytt eget kon...

Av csa - 31 december 2023 00:15


 

Av csa - 27 december 2023 23:00

"Vilken otur du har..." Är bannemej den värsta kommentaren jag fått och får. Otur har man om man snubblar och stukar lilltån. Tappar bort en strumpa eller liknande. Det jag har är nåt annat. Förbannelse mer likt.   Jag har tappat räkningen, i...

Av csa - 25 december 2023 22:45

    Den kom i år igen. Tänka sig. Fort gick det också. Bara snön ramlade ner... Men julen har varit jättebra! Förutom att H haft hög feber och varit som en trasdocka... Men har vi någonsin haft en jul när alla varit friska? Tror inte det.  ...

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards