Alla inlägg under april 2016

Av csa - 16 april 2016 21:58

Har just intagit knäckepizza med tacosmak. Så jäkla gott! Och man slipper flottet som annars får pizzor att ha en viss eftersmak av: "-...gud va gott men jag vill inte se någon ny på läääänge!!!" 

Gick upp klockan halv 5 imorse och var på jobbet vid 6. Fått så mycket gjort att jag imponerade på mig själv! Det händer inte varje dag när man har så höga krav som jag har. 8 timmar blev det. Patrik pyssla med sitt och jag mitt. Fredrik såg till så jag hade rätt puls...som vanligt. En vacker dag ska han få igen!!! Vet inte hur än bara... Men hämnden är ljuv. 


Sambon har spenderat dagen som domare i Norrköping. Vet inte så mycket om hur det gått till då jag inte känner igen så många som håller på, med läste på FB att det gått strålande för Hoffas morbror och Sanna iaf. Duktiga!!! Måste ta och följa med och kika någon gång framöver. Kanske skulle vara kul att prova i Allmändraget själv med någon? Varför inte. Eller varför. Kan absolut ingenting om den där sporten och vet inte vad som krävs alls. Men jag har ju aldrig haft fördomar grundade på hörsägen inom annat, så varför inom detta? Framtiden har många dörrar.   


Barnen har varit på Bio med kusiner och mormor. Djungelboken. Sett trailern och den såg häftig ut!! 

Hundarna har fått godissökt. Mer än så orkade inte jag med idag. 


Vad har då hänt i veckan som gått? Har ju inte varit direkt flitig här i bloggen vad jag kan hitta...


Ja...måndagens happening har satt sina spår i form av rätt obehaglig genre. Är inte så bra på att vänta på svar heller. Otålig som alltid. Försöker att inte tänka...men att inte bli påmind när det liksom gör ont. Det är lite omöjligt. 

Tur man har ett jobb att gå till.

Många möten på jobbet under veckan. Både obligatoriska och även varit stand-in åt chefen. Jobbar på med mitt egna projekt och det går!! Så länge jag får vara ifred och jobba det vill säga... 

Barnen har tränat på, huset har inte fått sig den omgång det borde fått. Well, well...mer energi kanske infinner sig en annan dag? Eller vecka...? 


Hundarna har fått bada efter den leriga helgen. Fluffiga och ansade. Och skendräktighet... Tessi verkar ha fått sin kull. Bestående av Doris och husses ena foppatoffel. Bosse är ompysslad lite mer än vanligt av dotra när hon ändå är igång. Jämn och fin kull, Tessi!! Verkligen!!!   

Bosses öga blir stadigt bättre. Fattas mest päls nu.  

Doris är lite mindre knäpp och gräver mest i rabatter.

 Tikar är spännande varelser! 


Varit på VC och fick medikament med mig hem. Brister ska åtgärdas. Läkaren verkar inte var så bra som jag först tyckte?! Eller så är det väl språket som inte sitter där det borde... Suck! Men sjukskriva mig fick han inte. Jag har helt enkelt inte lust att vara hemma. Inte just nu. Har annat att tänka på. Och just nu passar arbete mig ganska bra. 


Katten har fått fästingmedel på sig idag. Tagit mellan 5 och 10 på henne varje dag de senaste dagarna. Det brukar dessutom bli lite färre fästingar på hundarna när hon fått sig en dos gift. Så då får vi hoppas det fungerar i år också.


Sol och värme tycker jag det fattas här och nu! Det är mitten av april och jag har ännu inte lagt ifrån mig vinterjackorna. Må vara en fryslort men ingen kan väl påstå att det är "shortsvarmt" när man fortfarande får skrapa rutorna på bilen varje morgon? 


Mer av veckan kommer jag inte på. 

Lätt trött i ögonen nu och borde ta en dusch innan läggning. Imorgon ska jag visst spela match. Vad gör man inte för barnen?


Ta hand om er!


Av csa - 15 april 2016 22:56

Hann inte riktigt med det jag tänkte få ut här idag (heller)....
Men efter kl 14 imorgon är det helg.

Tills dess så borde regnet ge upp också.
Iofs måste jag ju säga att det är rätt mysigt att ligga i sängen och lyssna på hur det vräker ner...

Av csa - 11 april 2016 23:00

Tänkte skriva om våran, i stort sett, härliga husvagns-års-premiär-helg.
Men tar och gör de inläggen från datorn en annan dag istället...
Känner mig lite överkörd just nu. Om sanningen ska fram.

Det har väl inte varit den trevligaste av dag. Riktigt slöseri med den strålande solen. Har liksom mestadels sett den inifrån Vås lasarett. Absolut trevligare platser finns!

Bra (?) va väl att jag på nåt magiskt vis fick båda besöken på samma dag. Färre flextimsuttag för att få smärta är alltid uppskattat.
Det ena var rutin - debuten hos mammografin. Klart man ska gå på det!!! Riktigt spännande. Helst när man liksom äntligen fått åldern inne ;-) och bara hört om hur ont detta är!!!!
Ja vet inte men....den där smärttröskeln...den är nog för evigt så hög att antagligen skulle typ en karl dö om han kom upp i min klass. Troligen många kärringar också. Eller om det är lika som samma kanske!?
Slår benhårt hål på denna skröna här och nu. Det gör inte ett dugg ont och inte det minsta lilla av obehag heller. Så då vet ni som har er debut kvar!
Nu får jag väl vid gud hoppas att svaret kommer få bli allt annat än alla andra provsvar jag får nowdays...

Det andra besöket var av just en sån anledning. Dåligt 1a svar....
Och efter idag såg det tyvärr inte bättre ut...
Jag får vänta ett tag på detta svaret också....och hoppas på nåt magiskt vis att allt får bli frid och fröjd.
Har just nu ont (på min tröskelskala) och droger är varmt välkomna...
Men trött.

Efter regn kommer solsken.
Sägs det.... Hoppas för f** det kan få bli så för en gångs skull här!!!!!!! Jag har fått nog av annat....


Nåt helt annat att somna till:
Jägarnytt ikväll.
Nya grannar minsann.
En "nalle" har hittat hit igen!!!
5-6 "gråa vovvar" också i dagsläget.
Måtte jag få se dem!!!!! På håll tack. Inga mer besök i min granhäck hörrni.
Hoppas de alla är jättesugen på griskött för nyheten om den ENORMA galten....den hade jag klarat mig utan. Usch!!!! Svinfobisk (även i detta fallet - på den högre skalan) som jag är...så står håren på armarna rätt upp nu.
Lundbacken goes Horrormovie.

Av csa - 10 april 2016 21:00

Söndagmorgon.

Frulle och bestyr, lite småplockande för hemfärden och Universitetet kl 12!


Sista matchen. Pepp. Pepp. Pepp. 


 


Förlust med ynka 0-1. Fjollorna till domarna från gårdagen hade inte lyckats läsa regelböcker under natten heller. Det är fan inte ok att låta en och samma jävla unge bokstavligen vräka/knuffa en och samma motståndare över sargen flera gånger!!!!! Blir så arg. Hon hade nog bara tur som åkte hem med trasiga revben... 

Resultatet hade dessutom troligen kunnat sluta 1-1 då min egen dotter kom alldeles FRI och öppet mål framför nosen när hon blev avblåst för en insident som hade skett ca 3 minuter innan.

Jag blir trött i hela huvudet av att se sånt där!!!! Man göööör inte så!!! Fördel!!! Hallå!!!   

Men men. Domarn dömer - om än sämre än sämst! 


JÄTTEtrött blev jag av att efter matchen sitta och trösta en storgråtande tjej som hade förälder mer än på plats, men denne tyckte barnet bara "fjantade sig" (!!) och därefter inte gjorde mer än titta surt på sitt barn...som mest. 

Alltså HALLÅ!!???

Skit samma vad orsaken är! Barnet gråter! Om det berodde på förluster, trötthet eller att hon faktiskt ramlade och slog sig flertalet ggr... och hade dessutom innan cupen ramlat och slagit sig blodigt i huvudet (!!!). 

Ja..pedagog är jag ju inte. Men medkänsla besitter jag tydligen mer än proffsen. 

Flickan kramade mig HÅRT och gråten fick vi hejd på tillsammans. Gullunge!!!


 

Hela duktiga IBK Hallsta F04 med sina medaljer! 


Cupen slut! Tack och Hejdå! Och Ida fick följa med oss till campingen för dusch och hemfärd strax därpå. 


Solen jobbade äntligen på våran sida så vi behövde inte få mer oss mer än intorkat lera hem.

Och tyvärr ett tilltygat öga på Bosse... Vet inte vad han gjort och när faktiskt. Men ömt och svullnade gjorde det. 


 

Ser ut som ett islag. 


Men faktiskt, nu en vecka efteråt, ser det mycket bättre ut.


 

Gullegrisen!


Även om nu detta inlägget är skrivet en vecka i efterhand så verkar Cupen varit väldigt lyckad för brudarna. De har redan hittat en ny cup de vill åka på i vinter (gud bevare mig för det ordet!!!!  ...men cup låter bättre att fokusera på). 

Tjejerna verkar haft det precis så bra tillsammans de kunde få. Camperat i en skolsal tillsammans med massa andra lag från hela landet, spanat på killar, busat, sovit lite för lite, fått en om ännu bättre sammanhållning... Precis som det ska bli efter en sån här grej! Och det är väl iaf 4 av 5 tränare att tacka för det!!! De är verkligen fantastiska!!! Allra helst The Headcoach. 


Inte alls att förglömma av söndagen var ju att orsaken att Hannah åkte hem med mina päron var just för att hon hade ett eget lag i innebandy att spela matcher ihop med. Poolspel. 2 matcher. Ena slutade oavgjord och den andra vinst!! Hannah gjorde 3 mål!!!!!   Åh va jag hade velat se!!! Men att var på två ställen samtidigt är ju lite omöjligt på många vis. Örebro och Västerås ligger inte direkt en kvart ifrån varann....

Men nästa gång är det säkert Hannah som har fördel! Man får pussla så gott det går liksom. Ibland går det inte alls hur mycket man än försöker dock.


Hemma i solen och urpackad husvagn på eftermiddagen. Uppladdning inför en ledig måndag jag inte va så sugen på...så slutade söndagen.

Nästa tur med vagnen kan få vara lite mer lugn. Och mycket mer solig!!!!! Tack!!! 


Av csa - 9 april 2016 23:00

Klockan 6 vaknade jag av att nöden rådde lag...   Hundarna instämde.

Frukost i vagnen fick vi äta själva då Hannah sov som en stock.

Jag var väl inte vid mina bästa sinnes bruk så jag tog mig faktiskt en liten slummer till efter frukosten...i väntan på att Hannah skulle starta igång sig själv.   


Men vid 11 var vi faktiskt vid Universitetet för att se match mot Järfälla. Dock utan Hannah.   Pyjamasen och TV:n lockade så pass mycket att de liksom fick bli så. Hundarna var väl nöjda iaf som fick sällskap i vagnen. 

Det blev ett felaktigt oavgjort resultat. Det må vara tillåtet att fotpassa men att sparka in bollen i mål har då inte tillkommit som tillåtet i regelboken. Illa jobbat domarna!!!!   


Vädret jobbade upp sig en sväng.


 


Lunch, hundpromenader och mera vila...


Vid 16snåret var det nästa match. Tegelbrukets andra plan (stoooor) och ett väldigt duktigt lag till motstånd. 

Mormor, morfar och morbror dök upp som publik (och för att ta med sig Hannah hem till Hallsta). Dock var det Idas vilomatch...så de fick inte se våran MVP. Laget fick en ordentlig förlust... Nåja. Trötthet, hela laget nästan utan röster och säkert både hemlängtan och spänningsurladdning, tårar...många känslor och hormoner i ett lag som är på väg in i tonåren!!! Bara att peppa igång på nytt!!


Tillbaka till campingen för mig, Kaj och hundarna. Fikade lite och slösade så mycket varmvatten jag bara hann med i servicehusets dusch. Skööööönt!!!! 

Vi tog sen regnuppehållet i akt och gick en promenad i väntan på sista kvällsmatchen. Vackert i solnedgången. 


       

Inte direkt någon kö till den här inte...  


Nöjda hundar fick sen vila i vagnen när vi drog till Tullängen med Sofia som tillskott i bilen.


Kan bara konstatera...vila och pepp...gör underverk!!!

Förvisso en pyttehall igen...men motståndet var det inget fel på och jätteduktiga killar som domare!!! De första vi fick träffa på som kunde springa med i spelet och verkligen FÖRKLARADE sina beslut för tjejerna!! BRA JOBBAT DOMARNA!!! 

Vi i hejjarklacken jobbade med laget på alla tillåtna vis.    


 

"-Nu köööööör vi!!!!"

(...och tittar på lite killar runt sargen...hahaha!!!)


 

Ida i tekning!


Matchreferat...OJ! Det jag minns nu såhär i efterhand är iaf Idas kanonskott i mål!!! Och så gjorde hon ett till!!!! Hela laget presterade tillsammans 8 mål! VINST 8-3!!!! Vilken glädjeyra!!!


   

Hjulande tränare och jublande barn!

För inte tala om de STOLTA päronen vid ringside.   


Laget for till McD och firade vinsten. Vi for tillbaka till vagnen och firade med gulaschsoppa och rätt hastigt gonatt. Hur trött kan man bli????

Jättetrött kan jag tala om. 


Av csa - 8 april 2016 23:00

Helgen, med fokus på innebandycupen i Örebro, kom lite i Grevens Tid och andrum. Och det var då dags att ta sitt pick och familj och dra mot Örebro med premiärtur för husvagnsliv 2016 dessutom. Att åka fram och tillbaka 5 resor för att se på matcher under en hel helg verkade dumt på alla vis när vi har vårat eget mysboende liksom. 

Slutade jobbet 14, styrde hem och duschade och så in med det sista i vagnen...ett barn lämnad kvar hemma (som åkte med laget istället) och resten av familjen i bilen.

Regn...men vi åkte mot solen!


 

Trodde vi iaf...  


Var framme vid Gustavsviks Camping runt 16tiden. En "något" regnvåt camping. Bilar som provade att bara köra lite på gräsmattorna för att parkera sina vagnar satt där de satt på nolltid. Att det var cup i stan rådde det ingen tvivel om. 90% av alla boende där var nog där i samma syfte som oss. 

Insåg rätt snabbt att detta kommer bli en skitig historia så vi satte upp markisen och pressening utanför. Smart drag!!!!!

När vi precis fått upp det sista så kasta vi oss i bilen för att åka och kika på den första matchen för helgen.

Tegelbrukets anläggning. En rätt häftig anläggning måste jag säga. Fick senare veta av min storebror att det är som en "ungdomsgård" med diverse hallar, klätterväggar, boxning, gym, fik m.m som kommunen driver. Så skulle vi ha i den här hålan...

Dock, planen i hall 1, var väl inte direkt den bästa för stormålsinnebandy kan jag tycka... Men, men.

Förlust för tjejerna, dottern dessutom både blå och slagen efter matchen, men värsta nerver i hela laget släppte nog därefter iaf!



Vi hann knappt säga Hejdå innan laget åkte mot en skola som skulle vara deras helg-hem. Vi drog till Pizza Hut och tog med oss senmiddag till vagnen.

Blev tack och gonatt rätt tidigt. Jag hade ju varit vaken sen halv 5 liksom...


 

Där tyckte han att han skulle sova på natten. Hade han gärna fått göra...fast hussen ville inte sova på golvet. Jätteunderligt!!! 



Tok

Av csa - 7 april 2016 23:13

"-Det underlättar om man inte har huvudet med sig....", sa en ärlig en idag.
Bra ordval!

Ja...kortläsare med frispel, 12 kvm kabel, utskrifter, blodstoppare, ösregn, upptagshundar, lera, GLÖMSKA, packning, pussel, information, hälta, externt och internt, ögonduschar, excelfiler, vighet, pucko, nyckelletande i beckmörker, batterihämtning, godis och minst 500 saker till.

Tur det är helg snart!!!

Av csa - 6 april 2016 22:55

Av alla saker man "bara måste ha". Så har jag EN som jag aldrig kommer klara mig utan.
Försvinner den ur elevens-sortiment (typ det enda stället jag hittar den på) så rakar jag av mig allt hår.
Har provat ALLT annat som ersättning. Fungerar inte!!

Får bli dagens Gøy detta!

Ikke gøy finns det många spekulanter på. De liksom kommer utan offert.
Längtar med stor fasa redan till nästa vecka...helst måndag då (motsatsvals). Dubbelt otrevligt. Great.
Men istället för milen idag blev det ett "kärt återseende" med den vita... Bra att jag hittade den förvisso. Men bättre vore om jag kunde bränna upp den. Fot i högläge eller långpromenad. Vet ju vad jag mår bäst av liksom...


Att sen regnet bara sköljt ner hela dagen...
Och att de där tvåsiffriga temperaturerna på plus verkar fastnat på onödiga platser...

Imorgon är det sista fixet.
Får inte glömma..?
TV:n, Kaj!!!! Och bajspåsar.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2016 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards