Alla inlägg under december 2010

Av csa - 11 december 2010 00:10

En fredag har tagit slut nyss. En mkt lång dag om jag får känna efter.

Den började ju som vanligt strax efter 4:30. Is-fis-kall morgon. Inte enl. tempvisaren...men det var is i luften. brrr....


Kom till jobbet på något magiskt vis?!


Fullt upp! Hann en hel del idag på jobbet, vilket man såklart är nöjd med. Lite mindre till på måndag med andra ord. Eller?! Näe...då drar nog en ny kula igång kan jag tro...

Hade tur idag iaf. Matte/chefen och sötaste Doris kom på visit. Fyy...valp...men såå mkt kärlek i. Hemskt!   


Smacka igång bilen efter 15 och hemåt. Dagen blev alltså bättre. Skönt att kunna köra hem i dagsljus för en gångs skull.


När kvällen äntligen började närma sig så blev det både Wii-pisk för mig (mot döttrarna) för att gå vidare mot pizza-frossa och slutligen så fick "Popcorn-Pia" som hon ville också. Hannahs nickname.


Vi är ju som sagt en ganska stor familj. Om man pratar oss allihopa, inkl. hundarna. Som man såklart inte ska borträkna. Allra minst den som snor åt sig halva soffan i tid och jämt. En ny fotölj kanske vore nåt?!...


Chansade mig in på Tradera. Bästa idén. Hittade ingen fotölj som föll mig på läppen. Men jag hitta nåt annat. En sån som jag kikat på jättelänge...men ansett vara hutlöst slöseri med mkt pengar.

Men...ETT bud kunde man väl lägga?...?...


Och dra på trissor. Den ska nu flytta hit! Så nu hoppas jag att antingen Falcon adopterar den...eller så gör jag det. För som vi har det nu så är det väldigt trångt i soffan om kvällarna vill jag lova. Mysigt...visst...men något "compact-living".


Nu skulle man ju sovit för länge sen...som vanligt...så lika bra att ta tag i saken. Vi kör ju pappafritt i helgen (för det mesta). Så ligga och sova halva dagen tror jag inte kommer funka för min egen del faktiskt!!


Ja just ja. Idol tog ju slut idag. Helt oöverraskande så vann ju Jay då. Frågan är väl nu om han vann bara Idol...eller om han verkligen vunnit Minnah också...eller det kanske bara var ett PR-trick?   


Av csa - 9 december 2010 22:12

Kollar på nyheterna på 4:an.

Sällan skoj! Just nu om en stackars familj...med en liten kille...som inte får specialistvård för att han är för liten. Behövs pga att han haft hjärtstillestånd...med efterföljande besvär. Men va faaaan!!   Det är helt sjukt!!! Om de små, våran framtid, inte ska få hjälp. Vem behöver???

Prioritera de som är mellan 80 och döden eller?

Nej just ja. Synd om pensionärerna numera.   De är ju så fattiga. De som "bara" bor i färdigbetalda kåkar och har "allt"...


Sjuka, sjuka samhälle!!


Smått irr här idag, som säkert märks. Irr:et beror på otillräcklighet.

Irr på "allt". Det bästa jag kan komma på idag är mkt underhållande info som ramlat över mig. Lite Ess i skjortärmen-karaktär på det!   


Imorgon hoppas jag på att allt känns lite bättre. Hoppas också på att min STC har lust att ge mig lite "ledigt" på måndag. Och när jag endå är igång...hoppas på att få igång hemsida. Hoppas på att få bli lite mera "farmor". Hoppas på en jävla bra Idol-final imorgon. Hoppas på att min ena dotter får hjälp. Hoppas på att...nej just ja, det var hemlig info. Skall icke komma i print. O-nooo!!

Nejfan. Det ska få följa med mig i säng...så jag kan få somna med stoooort leende!

Skadeglädje? Enda sanna glädjen. Just nu - definitivit!! För det finns folk som förtjänar att bli skrattade åt bakom ryggen. De går över lik för sin egen succé. Trampar menlösa på tårna. Tuggar nära och kära med hull och hår. Frågan är hur underbart en falsk "framgång" känns egentligen??


Nåväl. Behöver inte fundera över sånt. Jag har rent samvete och en skön huvudkudde - varje natt!

Jag är...lite av...perfekt! Ja, för mig själv alltså!! "Vi" trivs så bra ihop och håller alltid med varann. Mer perfekt kan det ju inte bli!   


En fin kåk till salu också...men...det är ju något helt annat kapitel...



Av csa - 8 december 2010 22:18


En bild säger mer än tusen ord   


Just denna bilden är en sån. Hannah och Dante. Best buddies!!

Det är mer en vana än tillfällen när de här två pussas och kramas.

Hannah har sen länge tillbaka konstaterat:

-Mamma! Dante är bara MIN hund!!!


Det är tur jag har två till...annars hade det blivit lite tomt.   


Efter ännu en dag i kursandets säte är jag helt slut i skallen. Frågan är om jag kommer få tillbaka den lilla kapacitet som fanns där innan...  


Känns just nu som jag bara har bomull som huvudingrediens...så jag tar och kryper ner i lopplådan nu. Gonatt Gonatt!!


Av csa - 7 december 2010 22:25

Hade tänkte mig några rader idag...men jag är kokt. Eller kanske inte hela jag...men hjärnan är!!


För om man tar en Umebo och två Bodensnubbar...sätter Stina som elev...ja då blir det fullt i skallen. Jätteskoj med kurs, nytt! Men gudars...inte lätt inte!!


Får väl se hur det fortlöper imorgon...om några poletter trillat ner och om flera faller på plats...eller om det bara blir ännu mera rök ur öronen.   


Måste bara berätta vad lillaskruttan gjorde idag också.

Är hon som mor sin eller??

Man går inte på hörsägen utan ska prova och bilda sig en egen uppfattning!   


Hennes dagiskompis rasade och fastnade på nåt konstigt vis med läppen i frosten idag. och fast satt han. Ajajaj...blod och tårar. Tro nu inte att det avskräckte lill-hulliganen Hannah inte. Onej!! Vips så hittade fröken henne fast med tungan i isen. Det gjorde säkert jätteont...och skäll fick hon...

Men man måste ju prova liksom!   


Ja va säger man? Hon är en liten spännande dam och en skopa tuffing i vad det verkar...



Av csa - 6 december 2010 22:07

Haft hopp om livet idag.

På APT:n åkte vi hem till chefen för att ha den där. Gissa vem som hamnade på golvet med hennes nya juvel - en staffe-valp??   

Jamen heter man Doris...pussas i 700 knop...luktar bäbis...är söt som socker... Va hade jag å göra vid bordet då? Kalorifritt alternativ!!


Fööör gott fika hann vi avnjuta innan vi åkte tillbaka till lunch.


Har man gjort annat än att äta idag??   


Hannah har vilat ut hos mormor och morfar idag, tydligen?! Hade ingen aning om det...men så var det tydligen. Hon är inte sjuk längre men såklart dagispersonalen blev glada när hon valdes hemmavid för uppiggning...  


Ingen nöd verkar det gått på henne heller. Hade lekt och ätit som en häst. Ja...se nån magsjuka kan det väl inte varit när hon är hungrig??

När Kaj vid hämtningen sa:

-Va bra att du är frisk nu! Då kan du åka och leka med kompisarna på dagis imorgon!!

...fick han svaret:....

-Jag kan fundera på saken, pappa!

  


Vid kvällsvändan med hundarna så trodde jag för en stund att Bosse försökte leka kamakazee-pilot (stavning??) eller nåt. Kom i full sula över åkern...och ska väl hoppa diket? Nej...det glömde han. Det värsta magplasket ever - rakt ut i körbanan, men alla benen åt olika håll, blev det.    Några linkande steg..sen va det glömt. Galning!!!

Passade på att krocka Falcon en sväng också.

Helt ärligt. Är han blind???

Eller näe... Såklart han inte är det. Men våghalsigt lagd definitivt.

Gillar inte de där bulldozerfasonerna!!  

Kommer så väl ihåg när Dante som bäbis kraschade in i ett sten-brunnslock. Det bara small! Jag svalde hjärtat. Han haltade i 5 minuter, max, efter att blåmärken i bogen måste varit ett faktum!!!

Jag trodde ju han hade spräckt nåt...


Men nejdå. De är nog lite tåliga. Men...olyckans vingar kan svepa förbi fortare än man anar.

Snälla doggarna!! Matte har nu två önskemål!


1. Sluta leka odödliga!! Jag får hjärtsnörp!

2. Den av er som äter i kattlådan (all of a sudden???) kommer snart tas på bar gärning. Den dagen blir det inte roligt att vara den skyldige!    Matte ogillar KRAFTIGT sånt!


Av csa - 5 december 2010 20:15

Ja, det är jag! Orken...borta!!


Natten tills idag tyckte tydligen någon där uppe att det inte räcker med att vi har en dotter som har det tufft... Nej då blev man väckt av Hannah vid 2. Kräkning - NUUU!! Sen va jag väl med i skallen fram till 5-tiden... På den tiden hann vi vara uppe och kräkas jag vet inte hur många ggr...   Sen nån gång därefter tog pappa vid. Men det var endå jag som var den som märkte att hon skruvade på sig och vaknade, sväljandes och med en panik-blick!!   


Dagen har fortlöp med soffsömn för oss alla. Ingen som fick speciellt mkt sömn i natt, förstås...


Jag ska väl såklart inte klaga.

Vi har under dessa år som föräldrar haft en jävla tur. Våra kan förvisso vara lite snuviga, men ff med go i kroppen, lite titt som tätt. Men så här mkt feber, sängliggningar och dåliga magar. Det har vi aldrig haft. Man kan ju fundera vad det beror på.


Jag tror, men det är ju bara jag som...just tror, att en orsak kan vara, obs! KAN vara, är att jag...hm...hur ska jag skriva?!

Jag är "aldrig" hemma.

Förr om åren så har ju mamma varit snabbt hemma, hemma vid uppvakning, hämtat på dagis, lämnat på dagis. Numera ligger nästan allt detta på pappas axlar. Säger inte att han på nåt vis sköter detta illa. Onej. Med bravur. Men...det märks att mamma saknas!! De säger det t o m. Sånt är INTE roligt att höra.

Som:

-Mamma...kaaaan inte du lämna mig på dagis??

-Mamma..varför är inte du hemma när vi kommer hem?

-Mamma...när ska du komma och hämta mig? Jag vill det...

Usch! Känner mig verkligen som en urkass mamma!!!!!  

Det skulle inte vara lagligt att jobba heltid när man har små...

Barn behöver båda sina föräldrar. Det är väl därför man är två om att skaffa dem?


Jag tror de är stressade våra små. Och det är ju hemskt!! Att vara 4 och 6 år och känna stress!!?? Fy fan!! Räcker det inte med att vuxna far och flänger hemifrån för tidigt...för jämnan...för mycket...


Nej, jag mår inte bra av detta!! Men...jag vet heller inte vad jag ska göra åt eländet... Flytta vore en sak...förvisso...för att förenkla en del. Kanske?!   


Nu har jag iaf fått de små i säng. Jag hoppas så det gör ont...att de får sova lugnt och vakna friskare och kryare än någonsin!! De är ju bara barn. Barn ska leka sig igenom den tiden. De ska inte ha bekymmer!!!! Fyyyy fan!! Jag blir så ledsen...


Ja. Hunnit nåt bra har man ju såklart inte den här helgen. Jävla skit över det också!!


Nej...en less...trött...arg mamma går nu och drar nåt gammalt över sig. Imorgon, en ny och bra dag!!? Nej....skulle inte tro det...hoppet finns inte för sånt längre...och så snöar det också. Vem fan fruktar att hamna "down there" i livet efter detta? Inte jag...  För när jordelivet är så här otrevligt...kan det blir sämre? (Ja det kan det säkert...men jag skiter i att det finns folk som har bara ett ben...bor ute...svälter...) Jag lever mitt liv. Jag kan inte save them all. Jag kan ju inte ens save:a mina egna...





Av csa - 4 december 2010 23:31

Okej...ska försöka bättra mig. Elin, Lola...kanske nån till...

Men idag blir det bara osammahängande noter. Things to let out. Things in my heart...


En sådär dag. Igår tog lusten ur mig att hitta på det roliga jag hade tänkt mig idag. Åka och ha hundbus. Visst är doggarna en mkt stor del i livet. Älskar de där som ger mig strån i smöret, maten...vattnet... Ja, överallt typ. Man vill ge dem tiden.


Men det finns några små, två, som är ALLT. Den ena har det lite jobbigt nu. Sånt gör ont i mig. Och ändå den starkaste lilla tjej jag vet. Snäll. Givmild. Söt. Kämpare. Hon föddes som en kämpe t o m.

Varför ska inte hon få ha det bara bra. Jag menar BARA bra. En med de talangerna har förtjänat sånt. Det finns minst 100 andra jag kan komma på som kan få ta allt hon får dras med. Mitt lilla...lilla...  

     

  Bästa döttrarna. Bästa systrarna.


Det är när sånna här dagar kommer som man liksom skjuter allt annat åt sidan. Man ska bara vara där/här. Har varit det idag. Jag tror det vart bra.  


För att glömma lite tråkigheter...så åker man och köper pulka. (Ja, och hjälmar Carola!!  )

De provades såklart vid hemkomsten. Det var roligt men kallt. Sas det.


Skulle fotat lite idag tänkte jag. Det blev bara inomhus. Nån fin.

  
Hon har en lite cool färg...den där kissemissen...


Mitt absoluta favorit-julpynt.


Och avslutar denna lördag med en bild på Roffe. På rymmen. I Hannahs säng vid läggningen. 

Hans lilla promenerande runt i sängen gav tjejerna iaf lite fnissande, av skräckblandad förtjusning, innan John B kom. Så borde alla dagar få vara. Att man avslutar med skratt. Enda tills man kissar på sig.



     

Av csa - 2 december 2010 21:50

  Ajaj...fick skäll idag. Va/är lite kass på att blogga sas det...

Ja kan ju inte ens säga emot...så...


Va ska jag skriva då?


Det snöar/möglar ju ute! Allt skoj försvann liksom. Finns andra orsaker att ha åsikter om mig...men ännu en liten detalj är väl att jag gillade skarpt när det var -25,5 i onsdags morse. Imorse va det varmare. En hel grad varmare... Jag tar hellre bitande kyla och noll i nederbörd. Sån e jag. Inte andra.   

Det är tur vi är olika.

Men jädrans va lika vi är i att tycka olika!


Nej...nu har jag gjort mitt här för idag. Gonatt! Sov sött! Dröm om sommar, sol och svalkande drinkar...

Eller dräm till med att hurra lite för att det är fredag imorgon!  


Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards