Alla inlägg under mars 2010

Av csa - 16 mars 2010 23:00

Av barn kan man få veta en hel del. Allt är ju såklart inte sant på låååånga vägar. För isf så har vi både tigrar i trädgården och spöken under sängarna här allt som oftast.  Men det finns saker som man drar öronen åt sig av...

En sån detalj dök upp idag. Den yngsta målade upp en bild här vid middagen. Och då inte med kritor på ett papper, utan bokstavligt. Gillar INTE det jag hörde. Och efter 1 minuts funderande så kom jag fram till att imorgon så ska denna mamma ringa dagis för lite ifrågasättande. Man vill ju veta vilka regler som gäller på ett ställe man lämnar sina ädelstenar på pga att man inte kan vara hemma själv med dem!! För är nåt av detta sant...ja då verkar det vara ganska dåliga regler i mina öron!

Och så blir jag lite arg. Att en unge ska få styra å ställa så med massa "kompisar" utan att personalen sätter stopp?? Det måste väl vara deras skyldighet?? Vet t o m en bekants unge som varje dag blev puttad och slagen (på samma dagis) tills han inte ville gå dit ens... Det förstår man ju utan att blinka! Skulle det hända mina barn, då anamma va den här morsan skulle ta ledigt för att vara med under nån dag för att få se hur reglerna skipades!!!

Vänder man på steken så skulle jag ALDRIG acceptera att mina barn var elaka mot andra på dagis! No-no!! Mina regler är benhårda på den punkten. Ska nån unge gå med gråten i halsen till dagis pga Min odåga?? Absolut inte!!!

Blev mkt barnprat här idag...men man är ju inte bara matte...

Hundarna mår fint, by the way! Den gamle har inte hoppat staket på nån dag...och därav är lillebror också på insidan...... Rackarhund den där Falcon!! Kan han inte ist lära de andra att gå fint fot, komma snyggt och snabbt på inkallning eller apportera??

Börjar bli innerligt trött på att det inte blir barmark snart. Träningssuget har gått så långt så igår träna jag mig själv. Illa, illa!!  Och oj vilken träningsvärk jag har idag. Men nacken behöver det! Har mkt stillasittande jobb just nu...nåt min kropp inte verkar må bra av???? Konstigare än konstigast tycker dock jag att den ekvationen är.  


//Stina
 
Komm.:
Malin & kia:
Hej Stajna.
Hoppas det löser sig på dagis, som du säger så vill man ju framförallt att det ställe man lämnar det bästa i världen till ska vara tryggt och bra... där personalen uppmärksammar, skipar regler, rättvisa och inte minst - ingen ska behöva gå dit med gråten i halsen.
Kram på er alla

Av csa - 14 mars 2010 14:45

Underbart är kort. Alldeles för kort! Men har man tur och livet i behåll så kommer det väl en till helg?? *håller tummarna så de vitnar*

Nyss inkommen efter sol-lapande och snöbusande. T o m fikat ute!! Såå härligt och fler sånna här dagar kan man leva med.

Va har hänt här då? Haft ett gäng -uttryckelser för mig...men de har gett sig av idag. Bra.
Men alla måste ju få ha sina humörsdagar. Jag må hända har några (många) fler än andra. Men och?!

"‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand
‘Cause this is my life, my friend, and I can’t be no one else
I’m done, tipping on my toes.....osv...."

Bra text det där!!

Jooo...avundsjuka! I fredags. Jag försökte på alla sätt å vis att ställa mig in...men det var bara tvär-nej. Suck up funkar alltså inte??  Skit...
Puerto Rico "tog" mina föräldrar och nu när de är av går´n må de väl få ha det så bra de bara möjligen kan ha!!!  Skickade mess till dem med hälsningen. Njut av solen, värmen, drinkarna och varann! 
Tycker ju dock att de kunde tagit med mig...(visserligen enda) men det är ju "favorit"-dottern liksom...  Ska väl förvisso vara glad över den gången jag fick hänga på till Rhodos och "glömde" plånboken hemma...... Attans med smarta föräldrar som inte går på den vändan en gång till...

Lördagen glömmer jag gärna... Men Melodifestivalen kolla vi på. Det blev en bra låt till Norge-finalen tycker jag. Bra text!  Sen blev det natt-filmen Luftslottet.... Den var iofs bra, men sååå tråkigt att det nu är slut.  Bra svenska filmer växer ju inte på träd.

Och så var det idag. Det har mestadels hittills bestått av paketöppnanden. Ida, mamma gullis, fyller 6 år idag!!   Skitkameran funkar inte...tråkigt  när det är en sån "stor dag" för damen. Men va gör man???

Snart dags för middag, vilket passar mig ypperligt. Vrålhungrig!! Sol och uteliv tar musten ur en gammal kärring...




//Stina
 

Retsticka   21:02

Har en kompis som (såklart ) är med på FB. Men hon säger alltid att det går inte att gå in där längre..."alla är så jävla bra...alla har köpt allt nytt av det nyaste som finns...har de gulligaste barnen...äger de finaste bilarna...osv osv osv".

Kan till viss del hålla med.

Men man kan väl roa sig där också?! Den enda lilla anledningen jag gick med av (förutom att nån vis en hade "värvat mig" baklänges eller vad vi ska kalla det...)...var att en viss liten M bl a påtalade alla spel man kunde köra.  Blev nyfiken. Skulle ALDRIG gå med...men jo. Så blev det...väl!?

Idag fick jag bus för mig. Jag vet inte hur mång Grupper, Fan och annat jag gått med i idag...men det enda syftet var att "busa/retas lite". Men det var fasligt va många tålmodiga jag har min "vänkrets". Det tog bra många timmar innan nån vakna till med stora ord i medd.korgen: "VA HÅLLER DU PÅ MED?? HAR DU BLIVIT GALEN(ARE)??? :p ..."

Ja...va ska man svara på den frågan??  Jag frågade om hon ville verkligen ville veta??

Svaret blev...Nej.

Den enda erfarenheten jag fick på resans gång var...Va fan är det folk tillverkar där???

Hittade grupper som:

  • Vi som inte har Facebook
    (Ok!? Och hur kan de då gå med????)
  • Vi som hatar att gå och lägga oss men älskar att sova
  • Vi som hatar gummisnoddar på byxbenen
  • Vi som vill ha sovstund i skolan....
    ( Ja...det gör nog utbildningsmaterialen billigare iaf...)

Ja..listan kan bli precis hur lång som helst...undra vad alla skaparna hade för trista dagar NÄR de skapade dem bara?

Har själv startat en grupp. Bara av syftet att retas med chefen. Sist jag hörde så hade han nu äntligen fått veta att han var med...kommentaren var kort, informativ och bestämd:

-Jag ska strypa henne!

Så imorgon är det jobb igen då!
Undra hur dagen slutar??  Strypt eller ostrypt??


//Stina

Av csa - 12 mars 2010 17:15

Japp-solut att det ska bli!!!

42 timmars arbete + ca 7 timmar bilåkande till å från är nu avklarat för den här veckan!!! Duktiga jag! Sparat på flexen och kan nu avnjuta den vid senare tillfälle ist!

Den absolut bästa dagen är här...måtte den bli låååång!!

//Stina

Av csa - 11 mars 2010 23:45

Nu kan alla ta tag i disken, städa garderober eller läsa vidare... Rekommenderar de två första alternativen, för idag är denna blogg en rensning av "hårddisken". "Min hårddisk".

Utbildning idag. Gudars...det var verkligen intressant men så sjukt trött som jag är numera...är ju bara sjukligt. Tur jag hade några andra "tröttmössor" att vila ögonen på emellanåt. Ergonomi handlade det om. Många bra tips och knep och en imponerande alert äldre lady som kursledare. Den kroppen har jag aldrig haft och har knappast underlag för att nån gång få... Men det är ju självförvållat så varför klaga?

Å detta klagande...
Semestern är nu önskad och uppskriven från min sida. Problem - såklart - dyker upp. Alla vill vara lediga en viss vecka (min tilltänkta första) och kommentarerna som kom gav verkligen min stubin en prövning som heter duga!!! Bortskämda!!! Egoistiska!!! Klaaaagare!!!! (Och då var alltså JAG, som automatiskt kommer upp i varje ordlista för alla dessa ord, på den bästa sidan av detta!! ) En försökte med "...går man halvtid så går det ju inte..."... En annan tror att är man en viss typ av semestrare så är man automatiskt befriad från "allt"... En tredje säger ingenting men ser ut som döden kommer ramla över f-skapet bara nån säger nåt emot.... En fjärde tror att "om man ställer upp så ska man bli skonad för all framtida motgångar".... Hjälp liksom!
Håller tummarna för att en ställer upp. Känns ju lite som att 2 min till jobbet är lite kortare än 45......bara för att nämna en detalj.

Smekmånaden äro över.

Jag gillar ff mitt jobba mkt men det finns annat som börjar växa fram.  Saker som iofs en viss för länge sen påtalat fanns. Jag har nog bara helt enkelt inte brytt mig?! Men får man höra samma tjat och gnat dag ut och dag in, ja då spyr man till sist. Eller retar upp sig närmare bestämt... Imorgon kanske jag sovit bort känslan.  Imorgon kanske jag får utbrott.  Imorgon kanske jag bara inte bryr mig mera... 

Och vi får väl se vad morgonmötet ger... Who´s laughing last liksom...

Sköna, sköna känsla över att det är fredag imorgon dock.  Fredagsmys. Dock har den blivit något omplanerad...tyvärr...men jag förstår och blir lite bedrövad... Glad iaf att jag inte bokade in mig på "partaj" för känslan just nu är bara soooova. Har gått både en och sju battles med döttrarna idag också. Orka!!!!

Alla dagar kan ju inte va perfa...men nästan duger!!

Och idioti är igång igen. JAG BLIR SÅÅÅÅÅ TRÖTT!!!  Får jag inte va i fred i ett par veckor framåt nu så kommer nåt ont hända...jag bara vet! Orkar inga mer rader om detta nu...

"Jag laddar mina batterier själv och ska de ta slut så ser jag gärna att det är JAG som använt upp dem!!!!"

ja...detta får nog va nog för idag... En strimma av hopp om att få sova en hel natt kanske kan...?! Antagligen blir jag besviken om jag tror på detta. Men besvikelse har ju redan varit hos mig i mångfalt idag så.......Who´s laughing last?!

Imorgon är en annan dag. Jag hoppas på Big-Bang och Sol och Antagande!!


//Stina

Av csa - 10 mars 2010 23:45

...fast saaakta går det numera.  Rullatorhjulen gnisslar...knäna orkar inte med trapporna...ryggen är kutig... Näe, det där trodde inte ens jag på!

Så hade man "berikat" jorden ännu ett år nu då. Ojoj...det kan inte varit en lätt tid.  Föräldrarna drar nog en ganska stor suck över att det faktiskt blev lugnt runt mig till sist. Det var lite mkt myror i brallan ett tag där... Men så fort de tömdes ur så gick det ju att sitta still!

Det har varit en lugn och mysig födelsedag. Precis som jag vill ha det! Tårta blev det dock, även om jag tycker det är för mycket bara det, men familjen hade fixade både det och fina rosor till mamsen när jag kom hem från jobbet. De är sååå goa så jag blir tårögd. 

Men hörrni. Va är det å fira?? Man firade när man blev 18 och kom in på uteställen. Man fira 20 för att man fick gå på bolaget. Man firar inte 34!! Udda, ojämnt och lite allmänt tråkig ålder tycker jag.  Ja, att andra firar gör mig såklart ingenting. Men jag "gillar" det inte så värst måste jag erkänna...alltså stora kalas! Grattishälsningar och sånt gör mig jätteglad! 
Gillar ju sämst att det är mer och mer bekräftat på pappret att jag ska va vuxen och förståndig nu (igen). Jobbigt liksom... (kanske det ff finns EN myra kvar som kilar runt eller nåt??)

Tog en rask hundpromenad innan jag fick besök idag. Va ju tvungen att gå ner tårtan så jag kunde andas igen...
Bara Dante och "morsan". Mysigt och lugnt och kan låta helt sjukt och osant men hunden är som en dröm att gå på promenad med. I koppel menar jag. Lös, eller med roliga polare, så ska det ju röjas såklart. Han är väl ung, levande och busig!  Men i koppel är det lätt att glömma att han ens är med. Duktig hund!
Lite småhalt här och där utefter vägarna. I skogen är det ju inte att tänka på att röra sig. Saknar det verkligen!! Tog först en sväng upp till kyrkan och sen en snabbvända åt klubben, men planen på hundklubben är ff en katastrof.  Får nog va glad om man kan träna där till juli månad eller nåt...

Måste säga att de var lite rörande att gå in på fejjan idag. Visserligen så är man ju "vän" på olika vis med folk där, och många skriver "bara för att nån annan gjorde det..."...men så många grattis som jag fått idag gjorde mig smått chockad. Och självklart väldigt glad! Tack alla FBvänner!

Och så min mys-Elin då. Knas-Fia nummer ett...fast jag gillar henne skarpt!! Mer omtänksam och godhjärtad är svårhittad!! Hon har idag överöst mig med gotterier!!! Och hon kommer nog inte tro det när jag skriver det här (om hon läser det förstås)...att inte mer än 2 st godisar av HÖGEN jag fick idag av henne är uppäten. Iofs tur...då kan jag kalasa i morgon också.

Just nu mätt och trött och nu har jag ju t o m blivit äldre. 23:23 är klockslaget jag behagade kika ut för 34 år sen...

Bara 31 år kvar till pensionen!


//Stina
 
Komm.:
Lotta:
Måste bara fråga.. hur tusan får man vovvar att i dra i kopplet???? Trodde det nästan var en omöjlighet . Håller med helt i detta med födelsedagar. Har inte firat min på flera år, och då blir man väl inte äldre heller.. eller blir man det tro??
Kram
 
Pernilla o Bonzo:
Grattis i efterskott!!
Snart måste du byta bakgrundsida här på bloggen, blir alltid hysteriskt sugen på chockladbollar.....
Kramar
Pernilla o Bonzo

Av csa - 9 mars 2010 17:45

Sitter och sörplar lite kaffe efter en lång arbetsdag. En stund som nästan är K-märkt. Men eftersom det inte gått så bra för mig att blogga då jag provat (kvällar) så tänkte jag försöka nu ist.

Så värst mkt har inte hänt dock. Men det har ju inte stoppat mig förr...

Har de senaste dagarna haft stor hjälp med vab:andet av Hannah. Snälla mormor och morfar har varvat inför-resa-packning med att ta hand om lillskruttan. Idag skulle dock sambon också behövt vara där tror jag... Han kom hem i natt med magplågor.  Det händer ALDRIG så jag var väl mer eller mindre redo med telefon till Fonus. Och har stört honom med 700 samtal idag för att kolla läget.  Han levde alla gångerna.

Men nu verkar både den ena och den andra piggnat på sig här. Enligt Hannah är hon dock sjuuuuuk ff  och sääääkert imorgon också. Och så fejk-hostar hon 9 ggr.  Kan det möjligen vara så att det är ljuuvligt att vara ensam om att bli bortskämd som drar och inget annat?

Har hittat en "intressant" blogg ute i cybern. Trodde verkligen inte att mänskan va så jävla dum att ha en...men man ska ju inte sluta förvånas sägs det. Kan såklart inte namnge den. Det är nog inte så lämpligt...
Men om man säger så.
Den fick mig att fundera både 5 ggr och fler....och bli ledsen en smula... Dock inte för egen skull. Jag har liksom inget med saken att göra. Men det finns folk jag gillar som har!  
Allt som skrivs är rosenrött, sött och påspätt mot verkligheten. Men lever som Joakim von Anka och nästan granne med en annan galen Anka...
För OM det som skrivs är sant...hur kan det då komma sig att de framhäver livet i den totala motsatsen mot "mina vänner"???

 Ja blir så jävla arg på sånt där! Skithuvuden!! Det är fan inte synd om dem alls...Tro mig!

Och så tror folk på vad som skrivs. Va fan???

Näe. Jag blir så sur och irriterad på sånt fä till folk! Måtte de halka i isgatan och bryta nåt...så har de tid att sitta still och fundera på om huvudet är tomt eller tommare!  Mitt råd på vägen åt dem!
Tur man är som man är inte inte som folk vill/tror/hoppas att man ska vara!  
Ännu bättre är att man sover godast när man är ärlig mot sig själv! Då blir det inte så svårt att vara ärlig mot andra!


//Stina
 
Komm.:
Ingrid:
Hej Stina.

Det är allt tur att Du ÄR den Du Är, för bättre kan det inte bli.
Sen spelar det inte så stor roll att du skriver Onsdag som rubrik på en vanlig tisdag. Det är ju det som är så härligt med dig, att trots att du är nästintill perfekt, så kan det bli fel ibland.
JAG gillar dig i alla fall.


Hoppas Kaj & Hanna är piggare nu.


Kram / Ingrid



Tisdag va de idag ju... ;)   22:40


Hehe...ja tänka sig... Det blev fel dag...idag?!
Så kan det gå!
Eller så var det lite avsiktligt, Ingrid......men du är för go i dina kommentarer. TACK!

Sitter och avvaktar sänggåendet lite...det är just i skrivandets stund lugnt, men... 
Ska man få sova i natt eller ej? Prognosen just nu är väl 50-50. Stackars liten dotter har plågor "i kinden". Helt ärligt så får man inte så goda svar ut en alldeles förgråten snart 4-åring...  Jag misstänker ev nåt öronkrångel... Inte trevligt på nåt vis är det iaf!! Tycker synd om henne just nu. Som om den vidriga förkylningen inte räcker??

Förstår inte varför...men jag börjar känna mig lite gammal å sliten också... Ska nog ta och försöka invagga mig i sömnen iaf, medans jag kommer ihåg vart sängen står. Måste bara komma ihåg å lägga löständerna i vattenglaset och placera glasögonen och käppen så nära sängen som möjligt också...

Gonatt kära besökare!



//Stina

Av csa - 7 mars 2010 22:45

Och tjoohooo. hela bloggen som jag skrivit försvann nyss.
Därav får mina djupa tankar och avslöjanden falla ut i etern...och så får ni ist avnjuta två bilder.

Objektet är underbart....



Kan iaf avslöja att farbron Falcon idag har hoppat staket här hemma...helt sunt kan det inte vara...men det verkar han strunta i...

Undra fall bloggen blev censurerad kanske?? Var det därför den försvann??  Kan förstå OM så är fallet...

Några snabba ord om något ur vardagen som kommer...

Mkt dags för ett nytt minneskort till kameran. Dags för presentinhandlingar. Dags att fylla i semestern. Dags att anmäla till lite tävlande kanske.... Och nu dags för kissning av hundar och sen nattinatt. Skönhetssömn är jag i stort behov av.


//Stina

Av csa - 6 mars 2010 10:00

Ja...säger bara   ...är det sant??

En gång i tiden så hade vi ju en sååå farlig hund. Jag märkte inte av den. Vad jag vill minnas så åts inga barn eller nån annan upp av denne farlige. Men farlig var den. Om man fick tro vad som tjattrades i buskagen. Men de jävla fåglarna hade väl satt nån dålig mask i vrångstrupen. Sura uppstötningar månne? Hur sa som va... Man fick äta både det ena och det andra i alla måltider.

Ett tag kanske vi hade en dag när vi brydde oss om tugget, harklingarna, uppstötningarna.

Ganska snabbt insåg vi att vi vet fan bäst.

Håller kvar den känslan än. We are the greatest!

Tyvärr verkar någon behöva ta ett råd eller femton...

Stackars, stackars... Men jag bryr mig inte för egen skull.

Ska nu slänga ut en katt eller två. Bara å inse. Jag har fått allergi. Många faktorer av sånt så här på vårkanten... Men va brukar man säga? Skit kommer ju fram när det töar...


//Stina
 
Komm.:
Elin:
Nu finns Daimtårtan på min blogg =)
Trevlig helg på dig!!!!!
 

A Wish-List...lr nåt...   21:55

  • Snabba Cash
  • Farsan
  • Green Zone

Jomen så får det bli! Fast inte i ordning...

//Stina
 
Komm.:
Elin:
Du glömde:
Perry Jacksson
kampen om oskviggen
=) Den var griiiim. hi hi!!
 
Pia Rothmann:
Hei Stina!
Tusen takk for fin hilsen i bloggen min!!!
Selvsagt kan du få linke=)! Ønsker dere en kjempe fin søndag!

Klemmer!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards