Alla inlägg den 12 februari 2010

Av csa - 12 februari 2010 20:00

Tänk vilka vanedjur vi mänskor är va?! Man försöker hitta på massa o-vanegrejjer mest hela tiden, men i stort så snurrar hamsterhjulet (och inte bara här hemma då) i samma varvantal dag ut och dag in... Trist men sant.

Helt vanliga vardagar går man upp, äter frukost, åker till jobbet, jobbar, kommer hem, äter middag, alla kvällspysslor och så går man och lägger sig och så är vecko-karusellen igång...

Jag har haft som vana att alltid på fredagar sluta 13:00. Men det var då det, numera så är det ju inte dessa fredagstider på nya jobbet, men lika fort som man fick nya tider så vande jag mig vid att ha längre fredagar också. Och det värsta är att de går minst lika fort. Hjärnan är lättlurad!

En annan sak jag lätt kan vänja mig vid är att får komma hem och hitta städat hus!  Min sambo är en god man i mångt och mycket. Nöjd med hans beteenden och behöver nog inte träna honom så mkt mer nu. Skönt!! Kan alltså ta och ägna mer tid till dogsen igen... Tränings-vanor är inte alls fel!!

Bosse och jag har nyss haft lite apporterings-lekar ute. Förmålet blev en isig PET-flaska som tydligen är skitaskoj! Avlämnandet är väl inte lika skoj men det blir nog ingen big deal om jag skulle ta tag i den biten. Men än så länge så leker vi. Barnasinne har vi båda kvar och tänker behålla länge.

Ikea lär också bli en vana den här veckan. För det blev lite glömt igår... Också en vana jag gillar.

Har tyyvärr börjat få en o-vana också. Nästan så jag inte ens märker de där vita på backen längre. Och att tempen åker under -5 hit å dit är ju inte ens kallt längre...

Facebook trodde jag aldrig på för ett tag sen. Men det fick bli en chansning från mitt håll. Det är dock inte så att det blivit nån vana alls - det är bara en status...

OS ska bli ett sant nöje och får gärna bli en "vana" ...ser såklart fram emot ishockey mest!!!!! Där är det inge fräsande och klösmärken som gäller. Roughing ska det vara!!

En sak jag inte riktigt vant mig vid är att barnen växer så väldans fort!!  Men får riktigt "vuxna" kommentarer och blir lite mållös och full i skratt ofta, ofta. Den yngsta är kärat ner sig i sin Sixten på allvar nu. 4 år och kääääär... Ida är lite förståndigare. Hon älskar Roffe mest.

Och nu är det fredags-mys-middag i det här huset. Dessa är gooooda är en ännu godare vana!  Lite tända ljus tycker jag kan få höra till och ev. nåt extra glas att tillgå. Men inte så det blir en "glas-vana"... Är för slö för att va bakis hela lördagarna. Och suddigt ser jag så det räcker till bara om jag tar av mig brillorna, alltså inget jag behöver jobba speciellt hårt eller dyrt för i vanliga fall...så varför en fredag?

Allt är gott, slutet gott...och nu med vanan inne...jag misstänker att fredagar kommer fortsätta vara mina favoritdagar!  Slött å gött och socker-sött!!


//Stina
 
Komm.:
Linda & Siri:
Tackar! Såå skönt att det är över och att det blev såå bra Nu är det väl Bosse som vi får hålla tummarna för Kram från oss!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards