Alla inlägg under maj 2012

Av csa - 20 maj 2012 02:30

Det är visst natt i det här huset nu, inser jag, när allt och alla verkar ha somnat överallt och ingenstans runt om mig.

Somliga dricker varm mjölk (låter jätteäckligt) andra läser böcker eller löser korsord (har nyss provat) och några tar sig en joggingtur (tror inte det kommer hända mig...), för att bli trötta.

Jag provar plan B i min värld -  skriva mig trött. (Hur många sidor har jag på mig???  



Husets lilla Kung. Eller han tror han är kung. Dvs. Han tror, när storebror tillåter honom tro det.   

Det är inte lätt att vara minst.


Fint väder idag.

Linnet jag haft sitter kvar fast jag tar av mig det.  Polkafärgen klär mig inte. Lika lite som linnesbärandet. Men...och!?  Hemma är hemma. Nattlinne eller dykardräkt. Det duger. Tur jag är sån som "sover bort" det mesta. Även solsvedor.


En hel del utfört idag. Doggat i form av både träning och avdammning. Utgång vg på båda.

Haft en stone-situation också. Den lilla stenen (på ytan) visade sig vara en mindre klippa   när spaden kom fram. Men med spett och svett så kom även den ur spår. Det var nog den enda finska segern som blev av idag va??  Ja de e humor igen...


Kärrlasset från igår har nu blivit uppdelat lite. I delar. Jag tänker inte berätta så mkt mera...nu. 


Har insett att mitt hår behöver akutvård. Får man raka av allt? Enligt sambon är det bästa sommarfrillan som finns. Ibland har han ju rätt i nåt faktiskt.


Dagens bästa. Hannah har döpt om sin OnePiece. Jag gillar hennes namnval bättre -  #MysPiece#.   Glöm inte vart ni hörde det nya namnet först!!


Goda nyheter.

Bernerdalens Irish Coffee fick Excellent i Piteå idag. Grattis Ulrika!!   Latrudas Foenix From the Ashes fick Excellent på en Rasspecial i Österrike idag. Grattis Stine!!  


Mindre "goda" nyheter. B Knut, röntgad. D men Ua fram iaf. Håller tummarna vidare. Och håller tummarna ännu mera för att dessa D:n inte påverkar liv och levene. Absolut viktigast känner jag.  

Falcon hade också D (och C) vid sin första röntgen. De "blev" sen C och B...och han blev 11 år och 4 månader...och det var inte höfterna som kortade ner hans liv...

Bara en tanke sådär.


Lundbackens Panter(tant) redo för en ATTACK!!!...  



Nu. Sängbesök.



Av csa - 18 maj 2012 23:00

En god natts sömn gör....MASSOR!

Det var länge sen jag sovit så gott som i natt. Och det bästa av det bästa...INGEN VÄCKARKLOCKA i morse!  

Livet utan en sån vore väl amazing? Uppskattar folk som inte orkar jobba, sånt? 


Det blev en lugn frulle med tjejerna vid 8 sen föll jag in i bokens värld i samma sväng, en stund, måste erkännas. Det är upploppet nu vettni. Det är spännande!! Vem är mördaren?????   


Solen inbjöd till utelek så det blev bandmintonmatch av hela alltet. Många skratt och flera nya metoder att få en fjäderboll ("Fågeln" även kallad av mina döttrar? Gud vet vart det kom ifrån...?) att åka över ett kompostnät. Själv fick jag inte förtroendet att ha ett racket till hjälp. Men det funkar med innebandyklubba också, om nån behöver det tipset. Tror hundarna åkte på en och annan blåtira samtidigt, så närgångna och engagerade som de alltid gör sig. Oj. Vågar man skriva sånt här? Man kanske är en dååålig hundägare då??   ...eller så är man en som låter hundarna ha ett liv där de ingår i ALLT familjen tar sig för!? Det beror ju på hur man ser på det hela...   


Tog en sväng med SAXEN och klotången runt killarna också. Både det ena och andra föll till backen och nu fattas snart bara ÅSA och MERA SAXAR och ett bad på schemat sen kan man "åka jorden" runt med dem.  De blir ju såå snygga när hon fixat dem. Somliga kan vad andra inte kan.

 Vem vet vad mer man kan hitta på med hundar involverade...   


Efter lunch så tyckte döttrarna att sambon skulle sluta jobba för dagen. De snodde min mobil och ringde upp pappsen, och så hörde jag hur han fick sig en åthutning som hette duga! HAHA!! Blir så glad varje gång jag hittar mina geners nedärvning. Envisa och jävliga!   

Och det bästa, konceptet gick hem (!!!) för det tog bara en halvtimme så stod han med arbetslust på gårn.   


Nu ska vi stanna upp här lite i historiens gång...och analysera ett säreget beteende.

Jag har spionerat lite i skymundan. För nåt är misstänksamt.

Jag har funnit arbetsork -  EFTER arbete!!!   

Helt ärligt så vet jag inte vad han gör om dagarna. Iofs...han vet inte vad jag gör heller, så på den fronten har vi en jävligt bra jämnlikhet i det här huset!   Men. Det kan inte vara ett alltför betungande jobb han har den där sambon, helt ärligt. Kommer man hem och har arbetslust kvar...då är det inte synd om en!! Själv har jag noll av den varan efter en halvdag...efter heldag är jag redo för kuvös...

Exempel. Förra veckan kom han och hundarna hem från jobbet, grabbarna rätt sleepy, men inte sambon inte som genast hittade en såg att leka snickare med...skumt beteende va?!   

Jo, som tillägg i det mystiska, doggarna har anställning på samma företag de också. Fråga inte hur de gick till... ...och med vad? Verkar topphemligt för ingen av dem svara på frågan. Jag tror det rör sig om nåt olagligt, för mkt justeringar av protokoll och "pulver" brukar ingå har jag hört ryktas om...

Jag, med min "höjdar"position i arbetslivet, vill inte veta mera heller faktiskt.   Säpo kan höra vad jag tänker...tror jag...   


Efter kvällens tacomiddag, dansshow och lite mera "arbetande" så är vi nu här...redo för kvällskissningen och hoppas på en fin morgondag där mkt bli uträttat. Och finns ingen arbetslust imorgon...så vet jag inte hur jag ska ta mig ur hela min ovanstånde analys...på ett lagligt sätt!  


  

Av csa - 16 maj 2012 23:12

Helgen har börjat.

Oops...snart natten också?!   Skitsamma. Jag är ju leeeeedig nu så låt det vara natt eller dag eller imorgon. Spelar Roland.  


Kom nyss på att jag behöver verkligen plugga. Språk. Det är så många nationaliteter som vill ha kontakt och jag fattar nada. Har ju problem med skånskan så...va tror de om mig?!     

Får nog funderar på saken faktiskt. Pärer är iaf potatis. De har Ingrid lärt mig!!   Men vem kommer långt på...potatis?


Nåja. Just nu ska här slappas till tv:n tills JB kommer förbi och strör sitt sömnpulver. Som längst behöver utsikten ses, även i mörker faktiskt. Det är vackert!

Ska nog ringa runt in da hood imorgon och fråga om de instämmer.   


Ja de e humor...de e humor!!


Fast jag rännt runt som en lätt sönderstressad hela dagen så har öronen hört en del. Tänk att det varje år ska bli samma rabalder när det är dags för "rekreation". Traditionsvarning? 

Slappna av. Packa och andas och hoppas på uppehåll.

Ja ok, jag har ju (tror jag, vet gör jag faktiskt inte) de bättre av sambos på gång, men...det är ju inte så att man måste dela säng med nån stackars sängvätare eller nån som har nåt smittsamt? Ok...jo, jag då... ...men de andra ska väl vara städade? Och jag tänker inte tafsa på nån. Lovar och håller mina löften!!  Snarkfritt kan jag och det täppta huvudet dock inte garantera. Sry!   

Nåja...också som varje år så kommer det nog att bli jättebra i slutet. Alla va ju nöjda förra året.  

Man behöver ju inte skita i det blå skåpet liksom?!


Nu är det dags att kolla vädret för imorgon och se om "det går i lås"...

Ha en bra "torsdagslördag" imorgon hörrni. Ät gott och må bättre på Er.



Av csa - 15 maj 2012 19:15

Hej mina kära besökare.

Mår ni bra?  


Jobbat min andra, och nästsista, dag den här veckan. Det känns überbra.

Med kortvecka alltså.

Igår var jag dödstrött när jag kom hem, första dagen på 2 veckor, så den eftermiddagen/kvällen försvann i söta drömmarnas land. Gud så bra jag kan sova numera. Undra vad det beror på?   


Funderat lite på en sak.

Hur resonerar folk? Skaffa hund. Vad är ett bra sånt tänk, i era ögon?

Vad är meningen med hundägande?

I min lilla värld så vill jag främst av allt ha kul ihop med min hund, oavsett val av "gren" i underhållningen. En snäll familjemedlem som jag litar på bland barnen är ett måste dock. Hittills har vi inte haft det som nåt problem, avtalet där skrivs på vid entrén i det här huset. Finns ingen andra chans.

En hund av våran modell kanske inte är toppskapt för typ agility, men är det vad man har skitskoj av så...va kan vara problemet?? Ska man släpa runt en hund i söket som inte har ett uns av lust till att leta? En hund man får lära sig nya saker ihop med är väl verkligen något av det bästa samspel man kan ha? 

En lydig hund är en lycklig hund, säger en bok av Anders Hallgren (har jag för mig)

När vi köpt hund har vi alltid haft tanken, och uttalet, att typ lydnad/spår och förhoppningsvis lite utställning är vad vi har som "träningshopp" av varandra. Det som får oss att ha kul ihop ska vi hålla på med.

Är det nåt konstigt i det?

Jag bara undrar...för jag ser inte problemet som tydligen finns i mitt/vårt tänk.


Kan faktiskt inte sluta skratta åt en rolig företeelse sen nån vecka tillbaka.

...  ...

Nu är det urkopplat tankearbete och fladdrande läppar i omlopp igen. Är det någon som verkligen missat va vad jag tycker om sånt här slöddrande? Förutom att det börjar bli tråkigt att nån tror det funkar så...

Jag äter det till frukost och hoppar som ett förväntansfullt barn vid godisutdelning av det som komma skall! Payback. Jag har inte rädsla som en egenhet.   

Min vän har också en vän...hehe...jorden är inte så liten att saker inte sprider sig med vinden och fågelsångens hastighet...hur lågt man än viskar...

Jag skrattar väl ett tag till. Med STOR förväntan inför!!

 

...jag har koll på mina läsare...


Nyss kom den nymålade pyramiden på plats i trädgården. Samtidigt kom regnet, så kameran ville inte följa med ut.

Gräsklipparen gjorde årsdebut samtidigt. Skillan (eller hur det stavas) håller på att ta över nu när den blommat klart. Då finfördelar man, och så glädjs man nästa år igen.


Dags att njuta av familjens godhet.  

På återhörande till helgens ankomst dårå.


ps. Lisa...Degerfors nästa år (senast)? Jag jobbar 40+tid vettu


Av csa - 13 maj 2012 22:23

Då ska jag nu vara fit for fight igen då?!   

Imorgon är det tillbaka till he....jobbet igen. Det kan ju bli intressant...*ehhööhost*... Jag säger inget så har jag inget avslöjat i förhand.


En härlig helg har passerat.

Igår var vi lite pappalediga, styrelsemöte i 08.landet sas det, och tog oss till stan för att bara få se på folk, handla och känna sig socialt begåvad.

Redan i starten så hamnade vi på City Gross. Hann inte ens in förrän larmet var startat och vilket oljud!! kan jag lova att det var. Det mest intressanta var att ingen kom för att se varför det gormade!? Tyckte nog allt det var lite konstigt...men...då kan man väl handla där gratis framöver dårå!?   Varför det startade? Jag tog i "grinden" på vägen in. Det får man tydligen inte göra. Så då vet vi det!


Fick bevittna nåt av det vidrigaste curlingföräldrar jag någonsin skådat också. Fy f***n på ren svenska. En unge låg på golvet i entrén, sparkade av sig stövlar, kravlade runt och tjöt för fulla lungor över nåt hon inte fick. Föräldrarna stod i omgångar över henne för att "prata lugnt och sansat", varvat med att gå nån meter bort för att titta i taket och småle åt sin söta dotters utbrott. Inte ens ett försök till att få upp ungen med hjälp av att lyfta upp henne heller...ooonej. Där hon låg där låg hon. Hon skulle självmant sluta gråt/skrika och ställa sig upp för att följa med av egen vilja -   det lyste om den tron. (Säkert i massor av äckelpäckel på golvet precis innanför svängdörrarna i ett köpcentra också va!? 

HERREGUD! I hela 20 minuter fick ungen hålla på!!!! Jag satt och tuggade fradga på restaurangen bredvid. Både Ida och Hannah insåg nog, utefter mina uttalanden där och då, att det där inte var nån metod de ens behöver fundera på om den funkar på Supermorsan eller ej.


Helsvettig, mentalt utmattad (jag) efter upplevelsen där med den ungen, fortsatte sen med lite småhandlande på Erikslund. En snabbvisit på Ikea (of course) hanns med, men...håll i er...BARA NEDERVÅNINGEN var jag på. Jodå. Jag "klarade" mig på det.   Hittade mina konsoller och gled i VIP- kön vidare hemåt smidig som en panter.

Man får inte va dum för då blir man chef.   


Det enda otrevliga var faktiskt själva bilåkningen igår. Det är INTE skoj att köra bil med ett dövt öra. Man känner sig nästan som blind på hela den sidan. Jätteskumt. Undra när hörseln ska komma tillbaka? Jag äter ju t o m avsvällande för att få ner eländet. Händer iaf nada där. Kanske ska ringa i veckan och ställa en enkel fråga om saken?


När pappsen kom hem så for vi till Köping och fortsatte handla. Gick ju så bra innan, så varför sluta när man är på topp?!!


Trevlig kväll och slutade jättesent i trevligt telefonsamtal. Turnéplan lagd. Viktigheter avklarade. Slutsatsen: Vi vet det vi visste innan, och kan bättre de vi slog de flesta i innan!     Det är bra när det är som det ska.


Idag har varit en renodlad utedag! Härlig sol som syns på nästippens rödfärg.   Imorgon är det ju dock "över" som alltid. Men det var ju trevligt att äntligen fått känna på lite bränna för första gången i år. En annan har ju inte varit utomhus förra och förrförra helgen när alla andra skaffade sig bonnbrännor...


Frulle och iväg på Åsby för div. handel.

Det finns MYCKET man vill ha där. Och när man hittat MYCKET man vill ha...ja då kommer man till nästa rum och hittar mera...


Vi tog lite planteringar med oss hem. Jordgubbar och smultrongubbar bl a. De vi har redan (i landet) har idag fått sina sticklingar bortplockade och omplanterade. Rensat bigtime. Målat en "grej" som slutresultat ska komma på bild sen.

Flertalet krukor nu planterade och både blommor och ätbart på sina platser. Nice.

Grannarna har röjt massor hos oss också. Tacknämligt!! Gillar grannar som kommer hit och tar reda på eländen som vi inte vill varken ta i eller ha kvar. Det händer ju inte ofta. Dock visste jag inte att så många kikare har styrts hitåt sen eken föll. Skulle man ha tagit entréavgift??? Borde absolut ha sprungit näck på tomten mera om jag hade vetat!! För då hade de kanske slutat upp med sina brysigom saker de inte har å göra med. Förbannade folk och fä! Varför bryr de sig? Vem fan har orken att räkna hur länge ett jävla träd har stått pga därför och hurför? Tröttna!!!   


Världen är sjuk av sånt här pack!! Mind your own business. Nån som hört uttrycket? Lev upp till det verkar vara nåt av det svåraste som kan begäras. Och vi är av rasen som lyckats åka uppfinna nåt som kan ta oss till månen och hem igen?? Är det skämt? En enkel ekvation som hänsynt och respekt. Ojoj...supersvårt!!!   


Jag har lagt de första händerna på altanen. Stylat lite både här och där. Det blev...ganska bra?! Grillhörnan kommer bli guld när allt kommit på plats.

Bara mera lasyr till hyllorna så...och så lite dull och bling.


Pricken över i:et var att Hannah tappat sin första framtand. Tandfen är informerad. Hon stolt och kom efter läggningen ner en extravända bara för att visa att den andra faktiskt också är lös. Nu blir det dyrt för oss igen... (En guldpeng/tappad tand är dealen vi "inte" har...utan det är ju tandfen, självklart, som kommer på natten!  


Nu har BB nyss sagt godnatt och jag ska göra det samma. Först nån sida Vårlik bara...


"Överleva morgondagen genom att inse att den verkligen tar slut, precis som alla andra dagar..." 


ps. Katten har vi inte hört nåt om än... 


Av csa - 11 maj 2012 12:27

Efter en mkt seg morgon så är jag nu uppe på benen iaf. The magic of pills.   

Har ff ingen hörsel i vänster öra men...allt annat går väl framåt?!

Frisk nu?

Det finns annars andra som tydligen kan svara för mig...har jag hört...  Det är inte OK med allt solk (nej..har inte stavat fel på ordet folk..) som uttalar sig hela tiden i andras måenden.

Har faktiskt aldrig varit med om så mkt skitsnack i hela mitt arbetsliv på ren svenska.

Har de inte jobb att utföra??


Har sen igår tagit upp en gammal bekant. Har på nåt vis glömt bort att jag höll på med den (boken på bilden), men insåg misstaget när sambon försökte uppmuntra mig genom att komma hem med den sista av "årstidsböckerna" -  Den femte årstiden -  häromdagen.



Alla TVprogram är inget att ha. På nätet är det ju också bara repriser av gammalt. Efter 2 veckor vilande/liggandes så inser man va mkt skit som sänds..


Igår var det iaf veckans höjdpunkt Revenge. Gud va bra avsnittet var!! Såg ni? Dock packa TV3 ihop här när det sändes så återigen får man ju tacka någon för att TV3Play finns.   


Jag har bestämt mig.

Den här helgen ska jag UT! Eftersom jag ff äter antibiotika så är inga festalternativ inplanerade, utan jag ser mer UT som utanför husväggarna som det bästa ljusbara.

Jag ska åka bil. Jag ska åka till affärer. Jag ska se på folk, som jag inte bor ihop med. Jag ska promenera med hundarna. Inget av detta har jag gjort på 2 veckor nu så... Det ska bli härligt!! Det SKA bli!

Regn, sol, vargar, dövhet eller kärringar -  inget kan stoppa mig!


Läste Sennenbladet. Har hört tidigare om den omtalade SShK-sidan som ska komma till på Facebook. Hm...va ska den innehålla månne? Jag menar mer än det som redan finns där...och kommer om...och om...och...

JAG hoppas att det kommer bli en sida med mer info om kommande händelser (inte utställningar). Lite påát innan anm. går ut osv osv osv. Lite andra resultat! Lydnad, agility, spår, träningar, tävlingar, bra-å-ha för rasen. Klubbkläder vore ju trevligt? Hellre en SShK-jacka än de "fula" grönsvarta SKKplaggen som nån fasionista totalt glömt slänga en blick på. Haha...

Har ju sett en norsk variant av fbsida och där står typ bara utställningsplaceringar. Har sett, har hört, vet redan...

Ja, nåt nytt helt enkelt!! Vore trevligt!


Som nån "klok" ständigt påstår i vardagen..."vi behöver inte uppfinna hjulet igen"... Usch, helt anti det uttalandet. Påminner för mkt om det jag inte saknar.


Fick en konstig magkänsla sent igår. Hörde talas om en herrelös katt ca 6 km härifrån, fast på andra sidan stora vägen. Vet inte varför hjärtat på ett vis tog ett skutt?! Jag har inte kunnat sova så bra i natt. Kan det vara??? Snälla...låt det vara den jag tror det är!!

Idag ska det försöka undersökas. Hoppas!!!



Av csa - 8 maj 2012 22:48

Åh lillemannen....


Redan 3 år??

Det märks absolut...INTE!  


För mycket barnsligheter kvar i hans sinne för att matcha en så pass "vuxen" ålder som 3 måste jag säga.

Men...bevarat barnasinne kanske är nåt bra att ha?


Matte hade ju tänkt fixa nya fina bilder på "stora pojken" idag. Men...kanske imorgon istället??

Dock tror jag inte han sörjer det bortfallande poserandet alls. Han har fått ett ordentligt motionspass här på kvällen. Lång tunga läääänge och nu sover han som en medvetslös på köksgolvet.

Rätt spännande stil. Platt på mage, bakbenen rakt ut (som vanligt) och så har han lyckats vrida hela överkroppen åt höger så båda frambenen pekar ditåt samtidigt som huvudet pekar åt vänster/uppåt?!  

Nåja...lite skruvad feeling på grabben är det iaf... Där han är långt borta i drömmarnas land...  

Undra vad han drömmer om? Nån snygg tik kanske?   


Grattis mattes och husses lilla bäbis-Bo. För det kommer du alltid vara!!  



Av csa - 7 maj 2012 20:30

Underbar måndag!! Fick ÄNTLIGEN komma till en läkare imorse!!!!  


Så nu hägrar "drogerna" och jag bara glufsar i mig!!


 

Okej då...liiiite överdriven bild kanske jag lånade till mig här va?!   


Två sorter ska jag nu käka i olika faser i minst 10 dgr. Det börjar med 3dubbeldos för att få snabb effekt, sen avtar det lite. Sjukskriven veckan ut. Om jag stannar så länge, tror jag inte! Men jag ska såklart bli kry och få ner svullnaden i örat som gör att jag inte hör nåt, få bort febern och gärna sluta göra av med 2 rullar toapapper om dagen för allt som tydligen bosatt sig i skallen på mig.
Behöver jag tillägga att jag återigen (omgång 300??) fick dra i handbromsen på läkaren för att INTE få utskriven medicin som jag inte tål??? Jodå. Det är ju helt sjukt att de inte kan läsa va fan man får och inte får ta!!! Blir nästan upprörd. Men...inte så förvånad...


Ja, bihåleinflammation var det visst jag hade. Guuud va konstigt?? De hade jag aaaaldrig tippat på!!  
(Det var det jag sa för en veckan sen ATT jag anade att jag hade, till hon på VC...som vägrade släppa in mig...för jag hade minsann influensa, enligt henne...som inte ens träffat mig...)

Nästa hopp ligger nu på att det vänder inom nån dag för alternativ 2 som är nästa steg i "läkningen" vill jag INTE vara med om.


Nåja. Då hade man rätt igen då. Bara att klappa sig själv på axeln och återigen inse att IQ´t är skyhögt även inom läkarvårdsdelen då. Jösses. "Arbetsförmedlingen...här kommer en färdigklassad husläkare!!"

 


Sambon sköter sig.

Tog med prussiluskorna på shopping efter jobbet, för kläderna bara krymper. Måste kolla vad vi använder för tvättmedel...måste vara nåt fel? Allt deras krymper i längd på ärmar och benlängd bara?? I min och sambons garderober krymper allt i omfång??...hm...mysterier!!!

De kom glada i hågen hem med en driva var. Det var kjolar och bikinis och linnen och byxor osv osv osv.


Själv tycker jag det är mest spännande att se om det karln köpte till sig själv kommer användas... Draghjälpen har han ju dubbelt upp av, så det är ingen anledning till att inte "kämpa"...  


Jag tror jag börjar bli frisk -  REDAN!!?? Jag försöker ju vara elak igen jue!    till Mig!



   

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards