Alla inlägg under maj 2012

Av csa - 6 maj 2012 22:35

Inte ett ord om h- ordet idag.
Ja...vi kan skippa Hurra, Härligt och Hanhundsägare också om man vill hitta fler ord utan innebörd på den bokstaven förstås.

Ja e på! Ja e me!


Ja...


En solig söndag i Västmanlands minstaste håla idag.

Duktigt målat på altanen.

Nåt grillat.

Modiga besökare, som iofs försvann fort som fasen när de träffa på mig.   

En liten Hannutt har varit på kalas med brudarna.

Bossen har fått cyklat lite sakta. De va ju med hussen, så tempo därefter.

En Ida har varit mammas humörshöjare.

Dante är mattes kompis hela dagen han.

En husse fick dra stora vinstlotten idag och åkte en så pytteliten tur att det är pinsamt(!!!) för att hitta på ett "barnbarn". Haha...ja...geografin är inte som den ska alla gånger. Och den är inte okej ens med GPS, så försök inte komma här och komma och komma...!!     

1 år gammal och kan nog med lätthet se ner på sin far och säga: "Hur är det lilleplutt-  pappsen??"  

Vad har vi skapat månne... Coolt! Hanar ska ha size, men det tar ju tyvärr rätt lång tid innan de växer i pyjamasen på det viset. Jag kände en gång en liten Puck...

Ett annat "barnbarn", lite mer än 1 år börjar sniffa efter 60 pannors sträcket.    

Ja...ja tycker det är härligt!!


Och nu ska sängen få sällskap. Först duschen bara. Kan hända man ska ha tur imorgon.


Min nya morgonutsikt. Bättre!!

             

Synd Bo var på g att ge sig av i sidledssprång på den näst sista bilden...för att sen bestämma sig för att gå till maaaaammmaaa ist, haha!!...annars hade han nog stått finare/ordentligare. Meeeen, vem bestämmer reglerna?  

    

Av csa - 6 maj 2012 00:12

Det har nog varit en bra dag idag.

De som varit ute och igång har nog haft massor av sol på nästipparna -  i den här delen av landet. Uppåt snö. Usch!! Stackars krakar!!!


Idag var det iaf dags för Idas klass att ha sin Loppis/Försäljning/Hund-  med-  vagn-  dag. Åsby/Skantzendagen stod på schemat och det var tanke att få lite klirr i klasskassan. Det blev ett ganska stort klirr för "lite jobb"!
Allt bakat såldes slut på nolltid, loppisgrejjerna som blev över skänktes till välbehövande barn. Fint tänk!!

Dante hade äran att tjänstgöra som draghund. Inte ett dugg betungande när om ni frågar honom. Barn liksom.   Det är aldrig jobbigt i hans värld.



In action med nöjda resenärer! T o m en ko fick ju åka med ser jag!! Duktigt Dante!!   


Fick höra siffran nyss på intäkten. Dante drog in nästan en tredjedel själv. Skoj!! Hoppas klass 1B får in mera snart åsså. Jättebra klassmammor med massor av idéer är de förärade med iaf. Spännande att se vad de ska göra med pengarna sen... Jaaa, jag vet. Mammor får inte följa med...men man kan väl få hoppas?!       


Själv har jag "roats" av Bosse. Han va inte så nöjd. Nåja. Det är fel att klaga. Han kunde bott på sämre ställen... Han kunde ju fått stå i en hundgård hela dagarna eller som nåt olevande uppställt. *ryser*

Han har legat i soffan, men berätta det inte för nån bara.


Grannarna har varit i trädgården och stökat. De fick han iaf skälla ut, så lite nöjd var han en stund iaf.   

Tacknämligt att nån vill komma hit och samla upp trädskitet som bara ligger...säger jag. Synd karln sågade av tummen sin. Ooops...


ja, mer kommer det inte ur mig nu. Jag har dock varit en sväng in på Wikipedia. Slog upp ett ord som jag inte var helt säker på. Men jag hade rätt. Beskrivningen lydde:

"Överdriven självuppskattning eller fel uppfattning om individens plats i världsordningen..."

Gissa ordet vettja! Hett tips...gå in på FB för att hitta svaret!


Gonatt.


Av csa - 4 maj 2012 15:57

Som om dagarna spelar någon roll vilken som är vilken...men nu ska det iaf vara helg säger de som vet.
Jag bryr mig inte.

Hör inget heller för den delen.


Har gjort lite justeringar på hemsidan nyss. Bl a så finns inte den här via den längre. De hör inte ihop tycker jag. Den ena består av ja...fakta, bilder och vett och etikett.

Det gör inte den här.

Visst är det jag som står bakom dem båda, men andra oskyldiga får ibland lida för mina frimodigheter och det är ju inte anledningen alls.
Mina ord är just vad detta är, men folk har ju lite problem med att skilja på vatten och vin ibland.    Sry for that!!


Så häng vidare här om ni vill, mina vänner.

Ibland kan det ju dyka upp nåt ni aldrig trodde skulle hända.   


Av csa - 3 maj 2012 20:16

Trots Let´s Dance på tv:n just nu...

Barnen får vara uppe en liten stund längre idag så de får se lite av sitt favoritprogram iaf. Smällen får deras far ta imorgonbitti...


Annars, för de som hört av sig och undrat varför det är "dött" här.


Jag är sjuk. Det går inte framåt heller. Flunsan säger VC. Jag vet inte om jag håller med. Men mina spekulationer hördes inte...tydligen?!

Jag fick absolut inte komma dit heller. Smittorisken.

Jag orkar liksom inte bråka...


Solen har strålat från en klarblå himmel i hur många dagar som helst nu.

Jag är jättebesviken.


Fina gradantal och allt börjar ta fart i trädgården.

Jag är jättebesviken.



Andra kämpar här hemma. Möbler fixas, Det målas. Det städas. Jag gör inget...

Jag är jättebesviken.


Värk. Smärta. Feber. Snor, snor, snor...

Jag är jättebesviken.


Sköt om er där ute.

Jag ligger här tills vidare...



Av csa - 3 maj 2012 17:57

Från en vän...


'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''


Vi lever i en värld där vi ska prestera mer, hinna mer, vara duktigare, snyggare, laga godare mat, vara i bäst form, gå ner mest i vikt, använda de nyaste skönhetsprodukterna. Vi ska se ut som fotomodeller, köra den nyaste bilen, vara mest framgångsrika i vårt yrke så vi kan tjäna så mycket pengar som möjligt, ha en fantastisk relation med vår partner där vi smiter i väg på små kärleksweekenders, en massa tid för barnen och finnas där för alla deras fritidsaktiviteter, renovera hus och lägenheter, mm och allt detta med ett leende på läpparna och håret i en perfekt frisyr.



Det är som Strindberg sa ”det är synd om människorna” för inte tusan går denna ekvation ihop. När man ser det svart på vitt, kan man förstå hur befängd hela iden är att livet skulle se ut på detta vis och att medierna spyr ut lockelser till oss som egentligen inte alls skapar den harmoni de vill försöka förmedla utan istället prestationsångest, frustrationer och stress.


Att ständigt försöka ännu mer, att hinna ännu mer, att leva på toppen av sin förmåga. Detta skapar en splittrad själ och ger både psykiska och fysiska negativa fenomen. OM man inte är uppmärksam på detta, är risken stor att man tillslut hamnar i en utmattningsdepression eller som det kallas i manna mun att man bränner ut sig.


Dock är det väldigt svårt att hinna vara uppmärksam på detta om man ständigt har nya uppdrag, nya projekt nya krav att uppfylla. Dagarna som man egentligen skall kunna vila och ”hämta tillbaka sig”, används i stället för att hinna i kapp allt det där man inte hann med under arbetsveckan. Det är då det kan vara viktigt att om inte annat för en dag eller 2 byta miljö.


Att åka iväg hyra en stuga någon stans, ta med sig husvagnen eller packa upp tältet och ge sig i väg från den vanliga miljön kan vara en räddning. När man byter miljö finns det inte något man kan göra åt saken där hemma eller på jobbet. Det enda man kan göra är att vara här och nu.


Många säger att de inte har tid eller har råd att ta sig den där turen på ett par dagar. Men då tänker de lite kortsiktligt. Om man istället springer runt i "hamsterhjulet" är ju risken stor att man blir sjuk. Det är ju för det första en karensdag på alla sjukdomar, sen är ju inte sjukpenningen lika hög som den lön man skulle få, vilket innebär att om man blir sjuk så förlorar man ju inte bara sig själv, sin hälsa utan även ekonomi. När man blir sjuk, kommer inget av det där man jagar efter att hinnas med att bli gjort i alla fall. Man kanske helt enkelt inte orkar eller klarar av att göra det mitt uppe i sjukdomen eller i syndromet. För utbrändhet är ju egentligen inte en sjukdom utan ett symtom på att något är väldigt fel i sitt liv. 

 
 

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards