Alla inlägg under december 2012

Av csa - 23 december 2012 16:39

Wikipedia...:

"Filmen handlar om en liten by där julen är den största högtiden någonsin. Men det finns en som inte gillar julen - Grinchen. Han är en lustig figur som bor högt över byn i en grotta med en hund som enda sällskap. Många i byn känner till grottan men ingen vågar sig upp..."


 


Det ÄR ju jag det. Okej...jag vill inte förstöra julen för andra...inte grön...men klarar mig gott utan julens "goda" om jag får välja. Och i stort sett så är det ju mitt liv som beskrivs.

Gillar inte julen.

Bor högt över en liten by med en hund...

Grotta å grotta...pyttehus är väl nästan samma sak...

Om nån vågar sig hit vet jag inte. Men det gör mig inget att inte en endaste gps hittar stället...

Lustig. Antagligen i andras munnar för att jag inte är som jag bör/förväntas vara.


Osocialt tänk, säger du? Tyck det då. Vet inte om det är det som det handlar om faktiskt...bara rätt less...väldigt less på "x"...väldigt trött på måsten. Väldigt trött på att inte få vara den jag är...för sån får man inte vara.

Knepigt att jag på nåt vis blivit tvärsemot. Undra hur det gick till...i denna medströmsvärld...


Det är ju bara en massa måsten med den här tiden. Ledighet. Ellerhur?!?!? Åk hit å dit. När kommer ni hit? När kan vi komma? Glöm inte det... Glöm inte att... Skynda. Ila. Kan ni...? När ska ni...? VA?? ORKAR DU INTE??? VARFÖR DÅÅÅÅÅ???

Tvi, tvi, tvi för frågor, krav och tjat!!!!

Om jag har fått nog av allt sånt där av den anledningen att det i slutet ALLTID är så att jag får rucka på det JAG vill och önskar. Är det då konstigt att jag får utbrott inombords? Är det konstigt att jag stänger av och bara orkar inte med? Tycker inte det. Men vad vet jag? Det är ju bara mitt liv det handlar om... Tack så jävla mkt. Hålla käften, stå ut, ställa upp, va tyst och gärna niga...


Behöver inga komm. om att se alla fördelar osv osv. Att inte va så bitter osv osv. Jag går inte på lyckopiller så effekten uteblir här. 

Acceptera att vi är olika. Alla har nåt i bagaget ingen vet nåt om, och inte har nåt med att göra heller, och då inte har rätten att döma. Jag står inte ivägen för nåns tycken, firanden eller olater. Så stå inte i min väg, tack.

Rättelse: Jo, jag står emot Moskéer och sånt där "anpassat"...men...rasist blir man väl kallad då..?! Hur som så skiter jag i om det är en dansk "grej". Det är inte en svensk "grej" och vi bor i Sverige. Landet vi älskar för Allemansrätten och andra friheter som är för alla. Punkt slut.


Rätt olustigt idag. Plötsligt så small det...

Först alla "konstigheter" som dyker upp otrevligt sen en tid tillbaka och nu ont i bröstet, domnade armar m.m.

Jag gillar inte det här måendet... Jag skyller ALLT på stress!!!! Idioti jag vet. Men...hur får man bort det????

NEJ TACK jag är inte ute efter medömkan. Gillar inte sånt. Pinsamt bara. Men lite förståelse och respekt vore trevligt. Så Tack för att det accepteras. Det är inte en snyftare det här. Pjåsk.


För ärligt detta. Antagligen. Låtsas om att du inte har läst det här om det besvärar att jag är som jag är... 


Antar att det är kört i år igen... Men tänk när/om man kan få NJUTA av julen. Så härligt det skulle vara!!! Vara med barnen och leka, busa. Vila. Skratta. Må gott och ha det lugnt!!!! 

När kommer det året för mig????


Slutar med att skicka en ENORM KRAM TILL EN VÄLDIGT, VÄLDIGT FIN VÄN   Du vet vem du är...för vi tänker, tycker, är så lika i så mkt att vi borde vara i släkt.   


Av csa - 22 december 2012 23:08

Hej mina läsare!

Mår ni bra? Det hoppas jag ni gör.

Jag måste säga att jag idag känt mig som en ny människa av att fått sova HELA NATTEN!!   Är det effekten av att hjärnan lyckats släppa taget om jobbet? Jag vet inte. Men är det så...så är det både skönt och tragiskt samtidigt. Hoppas också det inte var en engångsföreteelse. Behöver mer sömn i livet!


Idag blev det sovmorgon modell LÄNGE! Vaknade av mig självt vid 8 men tvingade mig att ligga kvar och somna-vakna-om flera gånger fram tills efter 9. Sen sparkade jag på sambon och påtalade att vi kanske borde ta tag i dagen?!

Andra gången den här veckan jag "misshandlar" honom.   Första gången var det dock befogat. Att i sömnen ruska liv i mig när jag äntligen lyckats somna lugnt...det kostar!!   


Efter lunch och skogsvända med Bosse så blev det avsläpp av barn hos mina päron och så iväg i snöfallet på Dårarnas Väg aka E18...


Hälla. Kaos. Men med mottot att INTE stressa (från både mig själv och min mamma) så knatade vi på från hylla till hylla och plockade på oss så gott som allt vi skulle ha.

Många önskningar kommer bli uppfyllda på julafton kan jag lova.   Känns härligt i mammahjärtat. Själv vill jag inte ha julklappar (egentligen). Jag är nöjd när mina barn öppnar sina julklappar och glädjs. Mer behövs inte.


Ett snabbmål på Subban kostade vi på oss. Glömd lunch rådde bot, trots att klockan var efter 15...  


Vidare runt i gallerior inne i stan...och så ett sista stopp på Erikslund, dock inte Shoppingcentret. Sen var klapparna almost done. (Har nåt jag ska fixa imorgon...hemligt!)

Summa sumarum...det var inte så hemskt att ge sig ut idag för klappköp. De stressigaste idioterna satt väl då redan hemma med hjärtinfarkter eller andnöd? Fattar inte varför folk hiar upp sig så? Hörde t o m en kille i en affär som ringde "en vän" för att påtala att om han inte fick hjälp med att leta julklapp till nån unge så skulle han få utbrott.

Suck...


Till nåt annat. Jag är ju en sån där Bloggläsare. (näähäää???  ) Många favoriter men även läsare av en hel del kändisars bloggar. Inte för att vi lever i samma prisklass å så...men många bra idéer får man av sånt.

De är ju typ människor de också. Fast något rikare än oss vanliga. Haha... Dock får man väl glädjas åt att man inte är i deras skor många gånger. Fatta va många man skulle behöva "ge på käften" för olaga hot osv osv.

Fast man kanske blir luttrad? Sorgligt dock.


Gjorde ett 3 minuters engagemang på julkortsfronten idag.

 


Många gör jättefina måste jag säga. Men mitt är iaf 300% real snudd på att det inte hänger ord i luften på våran åker.   

Tack för alla fina julkort!!!


Även haft glöggdebut idag. Bortsett från koppen på julbordet då.... Det är så gott!! Men nån större mängd fixar jag inte på att det är rätt starka kryddor i...men nån sipp funkar.


Nu är det snart nattinatti. Bara några timmars julklappsinslagning först...       


Av csa - 21 december 2012 18:06

...verkligen ledigt nu??
Känns för bra för att vara möjligt.

Eloge till mig själv som idag höll käften vid ett något onödigt tillfälle.
Ser det som en fjäder i hatten att jag gjort mitt jobb bättre än jag trodde var möjligt!! Samtidigt som jag hoppas jag fick fram hur jävla dåligt andra sköter sitt och hur taskig attityd mrs Duktig besitter när ingen chef ser.
För många får creds för inget medans andra inte får "nåt" för allt.

Bästa komm. idag stod H för. Kritiserade facket...och facket blev plötsligt "dövt". Det bet nog ont i röven kan man säga. Haha!!!! Bra "husband" jag har ;)

Strax dags att åka och storhandla. Jag har inte bråttom...så låt andra stressa ihjäl sig bäst de vill :P Har stressat klart för i år...och år framåt...

Trevlig helg till go vänner :)

Av csa - 20 december 2012 22:43

Fantastiskt jobbat att ha puls om en maratonlöpare fast man "inte gör nåt" tycker jag.

Sova...sova...snälla kan man bara få sova gott EN HEL natt?

Kom på den perfekta julklappen åt mig själv. Hoppas tomten läser här.


 


Undra när man ska börja fixa inför julen...?...



Av csa - 19 december 2012 19:52

Det blir bara värre och värre...


Igår "sjöng" klockan 3 ggr extra att det mao blev 15 minuter att springa ikapp när jag väl kom upp ur bingen.

Idag var det 25 minuter...

Imorgon? Ska vi gissa på 45 min??

På fredag så kommer den här kärringen försova sig! Det händer typ aldrig, men händer det inte NU så...


 

Imorgon kan den här metoden vara ett alternativ - faktiskt!!
Det behövs nåt sånt radikalt tror jag.


Avtackning idag. 121231 är det Hejdå... 

 


Så vi fick varsin "julklapp", schwartzwaldtårta och medalj av X idag. Den var rätt fin. Glömde den på jobbet så nån bild kan jag inte delge dock...

MEN jag kom ihåg att gå hem iaf.   Det är snudd på att man glömmer det när man liksom står och gungar på hälarna åt alla håll för man vet ALLA saker ATT göra men i vilken jävla ordning för att hinna just ALLT?... *suck* ...


Två dumbasses har här på kvällningen roat mig till skratt, för att hitta nåt muntert. Ska man behöva ha staket runt hela sin tomt för att trögt folk ska fatta att det ÄR just våran tomt? Näe. Tycker inte det va. Öppnar man ögonen så ter sig platsen rätt naturligt som våran. Det står liksom två soptunnor, två bilar, våra ägodelar där - på VÅR TOMT aka VÅR PARKERING. Men lik förbannat så ska folk vända/halvparkera här.   

Nötterna idag skulle backa lite. Alltså JAG är kass på att backa men...detta kunde inte ens jag ha lyckats med. Fastnade i snön och sen kom de inte ens upp för lilla backen när de väl kom loss. Volvo måste nog ta och se över sitt slirsystem.    ...eller hitta bättre förare till sina bilar.

Detta retar mig faktiskt rätt mycket! Speciellt de där som inte kan köra bil för antingen så spinner de bort all grus vi har anlagt parkeringen med (man måste TOKGASA för att ta sig uppför jordens minsta backe!!!har vi sett flertalet gånger bevis på...)...eller så är de halvvägs upp på våran gräsmatta och ser till så den är mer lervälling än grön... Staketet kan de ju inte köra ner mera #hurra, för det finns ju inte längre. Är det den lilla detaljen man ska glädjas åt eller?

Snart kommer jag lägga en stege rakt vid tomtgränsen så alla idioter måste köra över en sån innan de fattar att de "gått" för långt. Det är ingen jävla vändzon här!!!!!   


Snart ledigt. Snart ledigt. Snart...eller...

Glögg?


Av csa - 18 december 2012 22:56

Det roligaste jag gjort idag var nog stunden med WCankan och toaborsten...så...tyvärr har jag inget att blogga om idag...(heller)

Av csa - 16 december 2012 20:00

Idag har vi varit på innebandyavslutningen, Hannahs, och vi föräldrar fick tampas mot våra små guldkorn i en match som jag inte har en aning om längden på.  

Men De vann!!   

Att se glädjen i hela laget för varje mål de fick in på en "något fumlig" målvakt på våran sida ger en tårar i ögonen... Barn är bäst, så är det bara!!!


Önskar man hade mer ork för dem bara.

Önskar man hade mer ork för nåt!!


Inte ens granjäveln kom upp idag...  


En fin helg till enda. Träffat folk och haft trevligt på många vis. Men...


Min energi är slut. När man knappt orkar nåt fast man knappt gör nåt...va kallas sånt? Ja ellerhur, jättelat såklart...eller.

Vill just nu sova, sova, sova. Eller bara sitta och glo i en vägg i ett mörkt rum. Tyst rum.

Energitagande kommer i olika former som flugsvärmar och jag har insett att det är inte så att man kör slut på sig själv - man blir slutkörd av andra!!

Ska jag orka med julen och på nåt vis klara av att njuta av den så får jag nog snart låsa in mig och svälja nyckeln.

Andras tjat!!! Önskar jag vore döv...

Andras problem!! Behåll dem!! Jag har egna jag inte ens orkar ta itu med...

Låt mig vara i fred!!!!!!!    Tänk själv!


Å imorgon är det måndag.

Nice...som ett magsår. Mera tjat och tusen frågor.   

Vill bara bli osynlig...


Det är inte skoj att jag nyss tyckte det kändes så här. Orkeslöst. Uppgivet. Det är kortare och kortare intevaller mellan ork och känslan av att det skulle vara skönt att bara lägga sig under ett täcke och gråta. När ska man förmå sig att lägga ner kardan och säga att NU räcker det!!?

I nästa liv antar jag... För jag har hittills i detta livet inte fixat att göra det. Envis. Dum. För snäll. Skandal.


Nu börjar Filip och Fredrik. Skulle vilja krypa upp i soffan och nöglo tills jag somnar. Men...

Måste nu släpa mig in i duschen och sen måste jag ut och åka bil innan den här dagens "måsten" är över...


 

Den här tavlan hängde på vårat hotellrum på Cypern.

Det är NÅT med den som jag mer än gillar...

Skulle ha snott med den hem.


Av csa - 15 december 2012 17:35

Fortfarande nån som gillar snön?


 

Hemvägen från Stockholm idag...


Mina känslor behöver nog inte uttryckas, nej... Va duktiga ni är!! Ni börjar lära er!!   


Dagarna springer på. Senast jag va här var visst några dagar sen..ooops.

Sen dess har man väl bott på jobbet, haft lussefika och hulkat över att tv visade luciatåg där bl a ett tåg hade nån rappare med. Helt ärligt??????!!!  Men jag ska va tyst nu.  Jättetyst nu.

Var på underbart julkorum i kyrkan (!!) igår och lyssnade på en karl som hade en röst som kan få en tegelsten att mjukna tror jag. Fii fan vilken stämma!! Det var nästan så man blev lite religiös...

Sen jobb igen...och så bastu. Det var väl på tiden att den skulle provas va?! Efter 4 år. Den fick godkänt. Det var varmt.


Och så blev det julbord därpå. Trevligt!! Många skratt och roliga saker som slank in i örat och stannade i minnet.   Somliga dricker för mycket...andra för lite...och några blir inte som de bör, hur som. Men det finns väl en charm i det också?! Jag var spiknykter och körde hem i glansisen. Stannade på vägen och nöjd med det.

Jag är ingen lycklig bilförare vintertid.


Nu hemkommen från Stockholms Mässan - hundutställningen alltså. Trött i morse...tröttare nu...  

Ingen Bo anmäld vilket jag är nöjd med. Nöjd blir man över somliga resultat också.

Träffade Bossedöttrarna Iza och Tutan. Vilka goproppar!!!! Så fina. Helt opartiskt partisk på alla vis.

Hemvägen från Stockholm blev som ovan synes väldigt snöig. Sjukt glad över att bara sitta bredvid och äta glass (!!?) för jag hade inte hållt mig kvar på vägen kan jag nog lova.


Nu hemma. Har skottat för här hemma har det om möjligt kommit mera än i 08-land.   Nu finns det bara en sak kvar att göra idag... Hej soffan min vän!!  

ps. Bosse ska också ligga i soffan med mig. Bästaste fotvärmaren!!! ds.



Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards