Alla inlägg den 13 april 2010

Av csa - 13 april 2010 19:30

Usch vilken dag. Huvudvärksvarning!! Hjärtat i halsgropen!! Hjärnan i full snurrning!!!

För att ta fram det bästa först. Bosse är hemma från sin dagslånga vistelse på Strömsholms Djursjukhus. Det är ju liksom det som betyder mest!  Även om det ännu inte är lugnt så iaf är han hemma!! Och oförskämt "vanlig" och lika glad som allra helst. Men trööööött och ganska stor i nospartiet förstås...

Imorse blev det ilfart för honom och husse till veterinären. Kissrundan innan husses egentliga läggning, brukar ju i vanliga fall vara en enkel match. Lite annat idag.

Säger bara VARNING HUNDÄGARE FÖR ORMARNA HAR VAKNAT!!  Iaf så är det vad veterinärerna diagnostiserade. Läppen svullna upp på nolltid och han flåsa som en dåre...och fick feber...precis vid hemkomsten från promenaden. Sambon hann dock aldrig se någon orm, för Bosse färdas ju som de flesta hundar i skogen...blandade småskutt och glada krumsprång, än hit å lite dit. Eller är inte det vanligt kanske??? Iaf...våra gör så!

Nu är det vila för herren som gäller. Inte speciellt enkelt med en så glad och nu här på kvällen mkt busig dessutom. Men hälsan först...och "äta upp" brorsorna får vi spara tills en annan dag.  Har han tur hinner de få mer kött på benen tills dess...

Ja gott folk, ibland går det fort från ståj och lek i skogen...till att ligga med dropp hos veterinären. En förvånande detalj är att numera fås inte kortison för ormbett! Skall heller inte ges i förebyggande. Det var nytt för mig. Bara vanligt dropp gavs för att spä ut giftet...och vi tror iaf att han kvicknade till så pass fort som han faktiskt gjorde pga att han kom in i blixtens hastighet. Tack till sambons tillfälliga blyfot!  Hade mer än gärna betalt herr Blå om han stått i vägen för akuttransporten.

Om man vill ha nåt att fniss åt en dag som denna... Lite "dum" detalj kan man väl kalla´t... Varför ska teve alltid "hitta oss" vart vi än är med våra hundar?? Är det någon som ringer ut dem när vi åker hemifrån???  
Iofs så hittade de ju bästa kandidaterna för sitt reportage - "Ormbett på djur". Och en trevlig, snygg gäst fick de ju se, mattes go-Bo. Om inte i sin bästa kondition förstås...men...
Jag är iaf glad över att jag slapp fastna i nån kamera den här gången!   Linslusen man bor ihop med sköter ju sånt mer än gärna.

Nu ska vi vila och gosa Bosse kry som en nötkärna igen!! Tror pussar är det bästa motmedlet, tror inte ni??  Och just nu har vi ju en modell större nos att pussa på så... Men till det viktiga i alla tankar om dagen som säkert är lite snurrigt skriva här ovan... 
- HAN ÄR HEMMA!!


kl:23.20




Kostar på mig några rader till här för dagen....(innan läggningen)....

På Bossefronten är det lugnt. Alltså bra! Han sover, har ätit som vanligt, kissar som vanligt och nummertvå är lika "trevligt" som vanligt. Han vill gärna busa som vanligt också. Fan, det är en vanlig hund jag har va?  Fast ovanligt snygg och go förstås.  Svullnaden är inte mer, ev mindre...svårt å säga...man stirrar sig ju liksom blind på underverket.

Nu ska vi sova iaf. Matte har ju nattjouren eftersom husse jobbar natt. Hm?!  Nån har glömt räkna att jag också har en heltidsdag å jobba imorgon?? Ja, ja...det är hunden som ska må bra - prio 1. Sova kan jag väl göra när locket faller över mig. Och för den delen så lever ju jag i ett slags vår-töcken redan...så skillnaden på mkt sömn eller lite just nu verkar göra pyttsan. Sleepy konstant endå. Verkar vara nåt som "går" nu.

Bosse tackar för era omtankar!!
A-C: Hörde bara att deras "nya tänk" om kortison var att det långt ifrån kortade ner "tillfrisknande", snarare tvärtom därav har det slutat med sånna råd. Jag är iaf glad över att slippa det där skiten och att det verkar ju ha räckt med droppet. 'peppar, peppar'
Och jo...tror nog husse också var glad över att det var på hemvägen det hände. För den här killen må vara lätt i ålder...men inte i kilon!!  Nya vikten idag visade att minst är inte minst om vi säger så...

Kram på er goda själar!!
ps. Ingrid...de berättar jag inte...fast det kan hända att det kommer under denna vecka... ds.


//Stina
 
Komm.:
AnnCatrin:
hallå!
nej men usch och fy vad otäckt! vilken tur att dom var hemma när det upptäcktes, det kan ju lika gärna hända när man är på långprommis, typ timmar hemifrån mitt i storskogen, jag har frågat min veterinär om det där med cortison och han sa att det finns olika meningar, men om han var i skogen med sin hund och den blev ormbiten skulle han definitivt ge cortison, men samtidigt var han noga med att poängtera att faran absolut inte är över bara för att man pular i dom medicin, nej ilfart till veterinär är det som gäller och man ska undvika att hunden rör sig för mycket så att giftet transporteras runt...... hmmm......ok, det funkar ju på en hund modell mindre......men att kånka 50-55 kg berner över stock och sten är väl kanske lite överkurs ;0)
kramen AC
 
Pernilla o Bonzo:
Pussa på Bosse från oxå och hälsa att han ska krya på sig, stackarn!
Kramar Pernilla o Bonzo
 
Ingrid:
Oj, inte kul med ormar. DET har jag i allafall sluppit, än så länge. Annars tycker jag att jag råkar ut för det mesta med mina hundar.
Tur att Kaj var så snabb med att uppfatta allvaret.
Krya på dig Bo.
Det där med TV lät ju intressant. När och var får man chans att se detta i dumburken tro?

Ingrid

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards