Alla inlägg den 28 augusti 2013

Av csa - 28 augusti 2013 20:55

Jajamen sörrni!

Den där kritiken här...som hände förut...men som äntligen blivit funnen igen. Den FÅR man leva länge på.


För kul var det ju just där och då. Men det hade kunnat vara ännu roligare...även DÅ...om man hade fattat vilka kritiker som domarna verkligen gav Bosse.

För JA!! med sanningshanden på hjärtat. Vi har inte förrän idag fått svaret där. 


Det är tur man har vänner som är språkbegåvade. 


För denna med en någon utdragen skrivstil på finska...eller varför inte den tyska, för den delen...ja det är inte riiiiiktigt MITT BORD kan man säga. När inte ens sambon fick ihop den finska texten...ja då är det inge barnkryss man försöker lösa!! 


 

Första dagens kritik, Fredrikshamn alt. Hamina:


"Bra storlek. Utmärkt huvud och uttryck. Passande stomme och välkroppad. Bra bakdel. Vacker päls. Kraftfull och markvinnande i sina rörelser. Reslig helhet. Bra hållning."

 

Domare: Tanja Ahlman-Stockmari, Finland

1Chkl CK Bästa Hane CERT Cacib Championat BIM


Andra dagen. Helsinfors:


"Harmoniskt byggd hanne med typiskt huvud. Bra halslängd. Kraftigt byggd med mycket bra vinklar. Korrekt i stående. Med mycket bra överlinje. Mycket vacker päls. Vänligt beteende."
Tillägg från skribenten: Ang hans rörelser, så fick han alltså nu (med facit) inget nerskrivet?! SYND tycker jag. För det var väldigt fina ord som hon hade öppen kritik om. Och en av orsakerna att han slog de andra hanarna var för att hon tyckte han flöt fram i traven, vilket var en detalj han var ensam om, enligt henne. 


Domare: Henny Kappetjin, Tyskland

1Chkl CK Bästa Hane Cacib BIM

 


Som sagt...somliga detaljer kan man leva på ett tag.   Även om sista dagens domare blev en stor surprice. Och inte för att hon va så bra för egen hunds del...utan för att hon var just en Hon..hehe... Men det är en helt annan historia. 


För övrigt så har dagen, efter arbetstid, gått åt att klippa och klippa. Inte fasen blev det bra ens... Skiiit! Måtte ingen skvallra att det är jag som använt saxen!!   

Det är alltså mina döttrars hår som klippts. Utifall någon trodde nåt annat om mig.   


Innan det var klippt...ja då var det klippt på annan front.

Igår kom det alltså upp skyltar om att det skulle vara vägarbete här ute på vischan, v45-50.

  Jädrans va veckorna gick fort fram??? För idag hade de minsann satt upp både avspärrningar, rödljus och följebilar på lilla lilla grophålsvägen när jag skulle hem från jobbet. 


Nåja. Måtte jag nu bara ha detta med mig i vägvalet under morgondagens arla timme så jag slipper åka fram å vända efter några kilometrar. Så gott i tid är jag inte ute...hehe... (Stämplar in typ 2min i...) 

Minnet Stina!! Koppla på det lilla, lilla av minne nu!!! 


Annars så "fyller" ju Lilleman 4 månader idag. Mao så får han lagligt deltaga på rasspecialer i Sverige. Meeeen...han har ju redan en passion i att gräva i trädgården å så...så inte ska han väl hålla på med ringspring?? Älle?! Han är ju redan väldens finaste valp i mattes ögon. Och DE ögonen mina herrar och tjejer - De är fasen så mycket mer kritiska än de flesta domares!!    

Så GRATTIS HOFFA PÅ 4 MÅNADERS DAGEN. Du får ett BIR av matte och husse!   


Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards