Alla inlägg under september 2010

Av csa - 13 september 2010 21:25

  


Lite smått chockad över hur lätt det gick att jobba över idag. Har hela dagen varit lätt olustig...men det gick bättre desto mer timmar man lagt bakom sig. Och hade nog kunnat stanna längre över...men hemmet kallade och jag hann typ bara krama om sambon i dörrhålet...så va han på iväg till jobbet.
Jo. Det är det där tråkiga veckan igen. Stackarn jobbar mer än vad som är mänskligt.   


Barnens läggning gick som smort och en snabbdusch för mig. Hundarna matade och rastade.

Tror bannemej jag ska gå och sova själv nu också. Veckan är långt ifrån slut... Men desto bättre så är det nu en dag närmre nästa vecka.  

Den blir nog jättebra tror jag. Framför allt finns planer av stora mått för just den.


Näe...så mye mer finns väl inte att säga. Bara lägga sig i goa sängen och le åt vad som komma skall...

Gonatt på er!

Av csa - 12 september 2010 16:47

...just nu efter lite ork. Middagsplan kanske? Mat=Aber!!!

De sista dagarna har jag levt på en och samma rätt. Det enda som verkar funka för mig är tonfisksallad. Skörbjugg nästa. Kan det inte få bli gastro-dags snart!!!! Jag har ff iaf inget emot rätten. Den ligger högt på min favoriträtt-lista faktiskt.


Satt idag och funderade på om Vegetariskt levene kunde hjälpa mig??? Tänk om det är så "lätt"??


Familjen är iaf kry.

Igår tog Världens bästa pappa prinsessorna till Busborgen för ett par timmars stoj och lek. Mycket uppskattat!!!

Själv låg jag i soffan med "mitt", hela dagen.   Kändes riktigt pissigt!!! Inte nog med att en högt värderad lördag blir förstörd...jag kan inte ens följa med och se mina små ha roligt...  Det gör fan ondare än allt annat. Men...det ska ju vända...nån dag...


Idag har jag iaf kämpat mig in till stan för skohandel. 3 par till barnen och ett par till mig. Men gudars va jag svalde, och svalde, och svalde... Och hem kom vi utan ett akut spy-stopp. Phu!   

Och nästan direkt när vi kom hem så ringde meckaren och så fick Golfen MED bromsar komma hem. Bra där. En vinter till utan är inte rekommenderbart va?


Nu är jag iaf själv hemma och funderar på att kämpa mig ut med hundarna. En kortis ner till åkern så de får busa/rusa av sig om inget annat. Världens bästa pappa (kan inte nog poängtera det!!!) har tagit med tjejerna på Shrek 4-bio. Jag valde att stanna hemma. Här kan man ju lägga sig när man vill och göra annat också om man behöver.

Hoppas de får en rolig stund. Min bästa, bästa familj!!!   

Av csa - 10 september 2010 17:27

Ojdå...länge sen...igen...  


Nån som tröttnat på att det ska hända nåt här? Full förståelse för det isf!!  


Jag vill börja med att TACKA alla er som verkar följa den här lilla "avpladdraren" jag har. Och tacka mera för era peppningar och krya på mig. De är värda mer än ord för mig. Och jag önskar mig inget annat än kryhet och glädje just nu. Det första mest, för då kommer nog det andra på köpet.


Det har varit både upp och ner här. Och är väl ff...

Det som varit upp är väl att jag de flesta dagar faktiskt fått behålla min mat! Yeehooo!!   Och ännu mera uppåt att jag nu äntligen fått min remisstid på lasarettet. Inte för att det ska bli så mysigt precis...  ...men det är iaf en start till förhoppningsvis något! Om ett par veckor är det dags.


Ska man se till de små detaljerna av glädje så kan jag fortsätta med att meddela att det värsta av förkylningen verkar flyttat!!   Bara pyttestadiet och den vidriga hostan som biter sig kvar. Men så tycker jag var och varannan låter nu faktiskt.


Lite tråkigheter kommer man väl aldrig undan va?

Det tråkigaste just nu har varit Dante. Han har haft en knasig hälta i nån vecka. Ibland fram och ibland bak??? Men absolut inte påverkad av det mer än rörelsemässigt. Han är ju min lilla bulldozer och säger inte ens halvsju om han så skulle krocka med en bergvägg tror jag. Men i lördags så slog han sig MKT. Så den lilla hältan blev stor när jag kom hem och något (hann inte se vad) hände som fick honom att gallskrika ett bra tag och kom sen hoppandes på tre ben. Matte hade hjärtat vid gomseglet i flera minuter!   En Dante är inte halt.

Hos veterinären så kunde de inte hitta honom i snurrorna. De trodde inte ens på att han varit där någonsin. Det talar väl ganska mkt för hur sjuk hund han är och har varit va?    Men så kom förklaringen på att han faktiskt bara har varit där för vaccinationer. Inte direkt nåt anteckningsbart kanske.

Det blev såklart en lite hältutredning. Och så fästingprover tagna. För han har ju trots allt haft konstig hälta ett tag OCH fästingarnas Master verkar han ju vara stackarn. Vi har ju aldrig tagit sånna prover på våra hundar någonsin va jag kan komma ihåg...så ett satt då rakt inte i vägen.

Veterinären konstaterade ganska snabbt det vi kunde berättat innan:
-Den här killen klagar inte i onödan va? (Hon böjde och bände och drog och slet och Dante...ja han lyfter ju inte ens ett ögonbryn för att visa vart det onda kan sitta/sitter. Man är väl inte en klenis verkar han ju tycka om allt här i livet.   )
Summan av allt blev iaf, då han för dagen var ganska lite halt helt plötsligt (!?)..såklart när man äntligen är på plats, att han skulle vila och invänta proverna innan vi går vidare. OM nu hältan är kvar då. Vilket vi såklart INTE hoppas att den är. Och proverna kan ju få vara på bra-sidan de med såklart!!

Förvånande billigt tänk för att vara Strömsholm va??

Men visst. Är benet bättre kan man ju hoppas att han bara haft en "lårkaka" eller "nåt".

Men som sagt...för tillfället är han i vila, men äter mer än bra, busar mer än han borde är uppåt och som vanligt. Ja som sagt. Han är sig själv. Obräcklig bulldozer.  


Falcon är en gammal man. Hans matte sliter sitt hår över honom. Ibland verkar han så ynklig så jag får den där känslan om "är det nu det är...." och när jag precis konstaterat det...ja då ser man honom galoppa nere på åkern.  
Det sista jag vill här i livet är att min bästa, älskade ska få vara med så långt att han får ont. Men...då är det ju redan för sent! Ja...nån kanske fattar hur jag tänker? Eller inte...

Men när Dante blev så dålig...ja ungefär i samma sväng piggna gubben på sig.

Är det konstig att det är dags för mig att färga om håret?????


När jag ändå kör en...familje-status-uppdatering kan jag ju fortsätta med att Bosse är som vanligt. Ni vet den är Idol-stjärnan Ola. Han har skrivit en låt med en titel som jag misstänker han fått inspirationen till från Bosse. Unstopable.    Allt gott där alltså. Han är i pälspåfyllnad just nu. Sen rackarns ska vi skapa luft under utställningsvingarna igen tänkte jag.    


Jag har haft stora planer på vad jag vill träna med vovvarna. Av förklarliga själ så har ju min orkeslöshet satt stopp för detta och det har "bara" blivit motion för dem. Men planerna finns kvar. Hälsan SKA åter...sen djävlar!!!!!!!   


Barnen trivs på "sina jobb". Nya fula ord lär de sig dagligen och vi får spendera eftermiddagarna att kollekta in dem från både när och fjärran efter förskolan och dagis.  


Karln jobbar, jobbar och jobbar...tycker jag det känns som.    Däremellan så har han tämjt hamstern. Till min stora skräck!    Det nya är att Roffe hänger med oss kvällstid i tevesoffan. Klättrandes runt på sambon och i andra änden soffan sitter en uppkrupen Jag och önskar att 700 folkilskna XXXhundar kunde komma springandes emot mig. Hellre det än att Roffe råkar smita och komma emot mig. Hyser stor respekt för den lille gnagaren. Söt är han. I buren eller bollen.    Jo, jag kan klappa lite på honom också utan hjärtsvikt. Men mer är inte min grej. Men som sagt sambons grej. Galningar finns det...


Jaha. Nån missad? Förutom missarna då. Det är som sagt höst. De är mkt inne igen. Attans...    Andra ord överflödiga.


MEEEEEN!!!!


Nu är det helg. Nåt skoj vill jag ska hända. Så då sätter jag mig nog och planerar nåt nu tror jag.


Fredagsmys också såklart!!! Gott fika är redan avklarat...snart blir det middag och family-sofa-hug.    Roffe får dock inte va med...mer än i samma rum tycker jag...  ...


Av csa - 7 september 2010 21:16

Hm...


Det är sådär. Just nu trött. Huvudet har värkt i över ett dygn. Täppt igen?!

Har jag tappat hela imunförsvaret?

Isf så skulle jag vilja hitta det igen. Och om någon hittar ett som ligger och skräpar någonstans så går det utmärkt att skicka hit det. Jag betalar portot.


Kollar fotboll. No fun. Men Idol tog slut. Glad att det har börjat igen. Det är...bra tidsfördriv. Det finns också sånna som kan sjunga. Hon...nummer två idag...hon går till Final.


Annars känner jag mig friskt osocial just nu. Men...det har sina orsaker. En del förstår. Andra kommer aldrig förstå. Men just nu känns det helt okej att bara vara det. Är inte höstdeppig. Det är faktiskt vackert ute nu och lite mysigt kallt. Fina färger. Borde ta en sväng med kameran och blanda in lite bernerfärger. Kanske?!


Sover konstigt om nätterna. För lite också tror jag. Så idag ska jag vara duktig. NU mot sängen.


Hoppas veckan går fort. Har inte vilat klart.


Måste beställa av Lindha. Hörde "något" kalla på mig och mer skall då komma.   


Av csa - 6 september 2010 17:21

Igår fick fina farbrorn ett bad.

Inget han såklart uppskattade...  ...men ibland måste även mattes skatt.


Fäller gör han. Och päls bokstavligen yrde i hela trädgården när fönen kom fram.



        


Bosse  var lite avis tror jag bestämt...


Kikar fram mellan spjälorna från altanräcket.


   

Många olika kulörer grönt ute nu. Hösten är här!      


Efter mkt föning och ännu mera kaming, borstning och FUR-minering (är det ett ord?) så blev min   älskling   så här fin!!


   


   


Snyggast!!!


...och knäppast igår var iaf den här killen.

  

Jagade in Diva under boden och stod sen så här en lång stund och trodde i sitt infall tydligen att hon hade någon plan att komma ut igen???

Berners är inte den skarpaste kniven i lådan inte... Iaf inte de som är yngre än 10.


       

Av csa - 5 september 2010 12:08

Hm...det ser inte bra ut det här.  


Men ska jag tala om vad?

Här?

Denna lilla, lilla, lilla pladdersida läses av en hel del...har jag hört/märkt... T o m av någon/några som uppskattar att pladdra vilt och brett om saker som inte är sanna ens med livlig fantasi. Ska jag föda en sån...nu? Här?

Näää...tror inte det jag...inte när det är så här... 


Men det ser inte bra ut...jobbigt!!!!


  



Lika bra att ta reda på skiten!







Vart är dammsugaren!?

  

Av csa - 4 september 2010 10:48

Då var det helg nu då. Iofs så har jag ju varit "ledig" nästan hela förra veckan...men om jag ska vara ärlig så är inte my piece of cake att ligga i en soffa med en febertermometer i munnen en stil av ledighet.

Och inte har det varit trevligare att se finväder utanför.   

Men det är min lott tror jag. Alltid när jag är sjuk ska det vara väder man bara vill sitta ute i?!


Idag känner jag mig dock feberfri och bara måste försöka ta mig ut!! Köra lite bil skulle vara trevligt också. Ingen aning om vart dock. Men, men...vägarna är ju långa och många så någonstans borde de ju leda??  

Om inte annat så har de ju loppis på IKEA idag!!!    (Kunde inte låta bli!!!)


Tror det är Högbo idag. Av en konstig anledning så är jag inte ens ledsen över att inte vara där. Hade iofs inte orkat att springa ens...

..och inte bli "apporterad" heller kanske   

Helt sant så har han ett stadigt tag om min underarm på den här bilden. Busen!!
Men är det bus som ska till för att man ska ha skoj så va gör det????


Nej, helt osugen på ringspring måste jag säga. Hoppas den kommer tillbaka dock. Året är inte slut. Och jag vill ha mera!!!

Släkten är ju där...så vi får väl hoppas de "sköter sig"   .  


Det enda jag vet kommer hända idag, bortsett från det där som jag bara har som känsla i magen att jag glömt idag (!?!?) är att Hannah ska på maskerad-kalas.

Ida och jag har bara en sak inplanerad.

Fixa lite provianter till mormor.

Hannah hade ett bra uttryck när hon fick höra att mormor skulle få våra äpplen.

"Men då får vi mormors äppelkaka va???"

Ska säga det innan jag lämnar över påsen. Hälsar man får barnbarnet så är det nog mer påtvingat ATT det blir något gott tillbaka va?     


Men först. Hästarna ska väljas. En vinst vore nåt!!!

Av csa - 3 september 2010 18:45

Det enda jag pysslat med sen sist är soffliggande, massor av drickande (inge alkohol dock) och sovit, sovit, sovit. Men en hel del tevetittande har också hunnits med när jag har orkat hålla ögonen öppna.


Inte för att det finns speciellt mycket att se på. Blir mest irriterad på detta

  

Valet såklart!

Det suger verkligen. Är det verkligen någon som går på allt detta nonsens som våra politiker bokstavligen spyr ut över oss??

Är det ingen som förstår att det som vanligt bara är tomma löften som aldrig blir av??

  

Rösta ska jag dock göra. Vem som blir spelar väl ingen roll om man ska vara helt ärlig. För inga partier funkar för mig. Men de som är sittande NU funkar absolut inte!! Så de ska bort! Eller så blir de kvar...och då kan man fortsätta spy tillbaka på kasst styrande i Sverige!

Den är Harrypotter-brillsnoken med fjollstofsen i nacken är dock en människa jag inte tål att se ens!  

Jo, jag är full av fördomar för en som har "hand om min plånbok". Det borde jag ha stor rätt till!   och den där får han så ofta han vill av mig!


Hörde nyss på nyheterna att det nu var lite romer som blivit utvisade från Sverige pga tiggeri. Dumskallar!

Och så den där tanta som tyckte det var lite "diskriminerande" för att de var den ras de är. Enligt henne skulle det säkert inte blivit utvisade om de vore av annan "ras". Hm...  


Undra fall denna tanta haft dessa "frigjorda" hemma på sin gård, plockandes bland hennes grejjer och tager vad de vill ha någon gång...och fortfarande kallar det diskriminering när man tycker som man tycker om dem??


Jösses...

Sverige, Sverige Fosterland. Vi bor i ett land där man "får" tycka vad man vill och tro på vad man vill.

MEN för guds skull...sjung inte nationalsången!! Tyck inte illa om Romer!! Va inte rädd för 10 st invandrarkillar som står och skriker Luder/Hora/eller något annat fint ord efter oss kvinnor helt oprovocerat och öppet!

För då är vi svenskar inget annat än Rasister!!!


Förlåt mig och mitt tycke...Men anses jag på dessa punkter ovan vara Rasist för att jag tycker det är FEL...ja då är jag väldigt gärna stolt Rasist!  

Tycka vad man tycka vill...men SD är inte helt ute och cyklar i sin politik!


Men detta innebär inte att jag tycker allt som dem. Inte ens så mycket att jag tänker rösta på dem.


Men jag vill kunna vara svensk i Sverige. Jag vill kunna leva på min lilla lön utan att gå rutt varenda månad. Jag vill ha min rätt att tycka vad jag vill. Jag vill känna trygghet för mina barns skull. Vill att de ska få en bra utbildning. Vill bo kvar i hus på landet och kunna ha en fritid utan stress och jäkt och ett evigt pusslande. Vill kunna gå i skog och mark och njuta. Vill köra den bil jag vill ha. Vill ha rimligare priser på mat och bensin. Vill kunna vara den jag är och inte få skit för att jag tycker som jag tycker!!!

Vem fan har t ex egentligen råd att leva i det här landet som det är nu? De snorrika har!! De som inte uppskattar mindre än en ny Volvo varje år - kontant betald! Men hur många sånna av oss finns det????


Det partiet som kan främja dessa önskningar ska jag rösta på livet ut! 


Men då lär man väl fan starta det själv...


Äh! Tur det är fredag. Jag ska kurera mig hela helgen med lugn och ro och försöka ta det så lugnt det bara går.

(Tur att det hittills inte finns någon ny lag som klandrar en för sånt. Men innan man hinner gå och pinka så är det väl gjort en!?)

Hannah har varit krasslig under natten och hållt mig sällskap här hemma idag. Ida pluggar vidare och får ständigt nya "storhetsfasoner" för sig.   

När pappa kom från sitt vik-jobb så tog han med sig Hannah och fick henne klippt.

Hundarna har haft skittråkigt. Men de verkar inte alltför uttråkade för det. Mattes trogna soff-kompisar.   


Lutar mig nu tillbaka med ett glas Cola. Har jag tur så kan jag äta lite pop-corn med barnen också. Har vi ännu mer tur så kan vi hitta nåt att kolla på UTAN politik också!!!



Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards