Alla inlägg under februari 2011

Av csa - 17 februari 2011 18:41

...skrattar....inte.

Det svänger i lianerna.


Läste en blogg nyss. Den var roande ur många olika vinklar. Inte minst alla stavfel. Men även innehållet. Den handlade om avel bl a. Den kritiserade kända uppfödare, hanhundsägare, utställare, valpköpare...ja...den kritiserade nog allt och alla.

Varför har människan själv hund? För hundfolk verkar ju vara idioter rakt igenom??

Det roliga med den var att i var och varannan mening kunde jag säga: "Dito" åt.

Här visste man allt och allt. Man har ju faktiskt haft sin hund i avel. Två gånger. Vanan är ju stor då.    Så stor att man liksom kunde avgöra fel och brister man inte ska avla på. "Dito" - den egna hunden har nog allt++ av det nämnda i sina blodådror som människan beskrev som icke bra.

Ibland undrar jag om man lever i Candid Camerans värld??


En annan blogg. En kär väns blogg. Alltid trevligt retfull att läsa. Gillar sånt jag!

Undra vad det är för sattyg hon planerar nu då? Tror jag måste ta till lite utpressning i ämnet. hehe...


Mina fina hundar mår bra allihop. Barnen också. Bortsett från snorigheter och hesan. Dock är det väl för mkt önskat att den ena ska bli som jag var förra veckan. Tvingad till tysthet.   Hon brås ju på sin far så, så lätt kommer vi nog inte undan...  


Lite ont. En nära är dålig. Det gör ont i mig. Inte bra. Inte alls bra. Lite ledsen blir man över sånt...  


Har haft en mysstund nyss. Känns bra. Sugen på sockerkaka helt plötsligt?! Måste vara med barn. Jag åt ju - nyss!! Ska ta en varm dusch så går det nog över. Sockerkakssuget alltså!   


...kanske ska se om man kan nätshoppa lite senare? Garderoben är så tråkig att den gråter åt sig själv snart. Tänk om man kunde få någon att handla ÅT en?! Gudars va trevligt det skulle vara. Ja...om de hade min smak då, förstås.   Men jag undrar...va har jag för smak egentligen? Om man föredrar mysbrallor och enormt stora tröjor...är man Sporty då?   


I helgen, ett önsketänkande, så böööör jag åka och klippa mig! Det var dags för 5 veckor sedan. Färg i håret skulle inte heller vara fel. Det är grått, grått igen. Men...det stannar nog vid önskan. Och nästa helg är det ju kört åt alla håll. Va är det med mitt liv? Hinner inget!!
Planerar nog lite ledighet framöver...


Och idag blir det sängen TIDIGT!! Jag är ett levande lik av trötthet...dag ut och dag in...


Av csa - 16 februari 2011 23:50

Jösses vilken humörsprövande uppdatering jag just gjort. Varför sirap på ledningarna???


Har varit och firat min pappa idag. Idag blev han "lagligt" pensio också. Grattis pappa!!   


Dottern hans åt av alla sju sorterna. Och då talar vi inte om enkla kakor.

Är det inte rätt fränt att man ibland får i sig ett "salladsblad" och är mätt. Och ibland är man omättlig?


Nåja. Inga större funderingar nu. För sent. För trött. Å gud va jag kommer få det kämpigt att komma på fötter imorgon!! Lord be with me!!!



Av csa - 15 februari 2011 22:25

Richard Montanari. Kan inte något förlag ta och skapa en ny bok på svenska med honom snart?? Det var såå länge sen man fick sjunka in i hans underbara romanvärld...  


När jag var yngre så älskade jag att rita. Ja...jag var väl aldrig så bra på det som min sambo (faktiskt) är. Apropå det. Han lovade mig en speciell tavla för över 10 år sen. Vart tog den vägen?? Vågar lova att han t o m hunnit glömma vad det var han skulle skapa åt mig... Hm...


Succé eller rabalder kan man också skapa. Med ord och göromål. Dåligt valda...kan det lätt blir hett om öronen. Fint valda kan det göra underverk.  


Jag skojjade lite med kära Lola igår. "Det som händer i Linköping...stannar i Linköping!". Jag skapade något där.   För idag kom det ju t o m upp på morgonmötet.   

På innebandyn skapade vi några riktigt fina passningsmål. Ett var jag inblandad i och det blev jag riktigt nöjd med. Det var så lätt liksom.

Hoppas nästa helg ger många sånna tillfällen, och avslut.


Trötthet skapade jag ett ansikte idag. Jösses. Vilken åktur till jobbet imorse.   Satt med radion/cd:n på allra högsta ljudnivå och nöp mig själv hela vägen. Ögonen va så grusiga så jag såg inte ens halkan. Borde ju dock förstått att det fanns en anledning till att jag var den enda som gjorde omkörningar...  


Längtan efter valpgos skapas varje gång man är mitt i det. Kan man någonsin få nog av sånt, eller blir man bara mer och mer valpidiot?


Några skapelser verkar aldrig gå i box. Förbaskade hallen på ovanvåningen... Inte klar ännu!! Varför är sista strykningen så trög? Hur ska vi fixa trappväggarna?

Lusten att skapa det "nya" köket börjar växa fram istället. Attans. Börjar bli som sambon...   


Lilla vädret vi har skapar dock inget av godo, för min smak alltså. Idag har det nog snöat hela dagen, från alla håll... Onödigt skapande där!! Tänk om - Ge människan vår nu - Tack!


Ska strax skapa jordens snyggaste störtlandning i sängen. Jag kommer ta guld i den grenen idag.

T o m Törnrosa skulle bli avis på hur lättsövd jag äro numera...


Undra vad man ska skapa för genidrag imorgon då...



Av csa - 14 februari 2011 23:34

Egentligen har han John B ropat för ett bra tag sen...men eftersom jag va så kass på bloggfronten förra veckan så tänkte jag iaf börja denna vecka med ordning i ledet!


En hyfsad dag. Försatte mig själv i ett ganska IQ-lågt arbete dagen ut. Eller kanske dagsformanpassat? En avstickare för att prova nya skor. Jag tror på de nya. Något ska väl någongång bli bra??


Kom hem och möttes av en enorm rosbukett. Min goa sambo!   Hannah va dock ledsen. Hon hade inte fått/hunnit göra alla hjärtanskort till oss...   Men jag förklara snabbt att det behövdes inte några kort. Vi är ju alla hjärtans-kära i vår familj, alla dagar på året. Familjen Lite bättre...Lite gosigare...och mycket snyggare - alla dagar!!    Hon köpte det med hull och hår. Och så åkte mungiporna upp lite mer.
Det är mkt känslor hos lilla damen nu.


Den större damen är bara sååå uppspeedad för onsdagen. Uteaktiviteter i backen med omnejd, heldag. Hon har redan nu bestämt sig för att ta med skridskorna och pulkan. Så kunde hon varva.

Hoppas hon kommit på att Hon blir den som får bära på allt också...


Unnade mig själv en sväng till "grillen" efter kaffet. Gud så skönt! Blev lite röaktig. Men det är ju borta imorgon, så ingen fara på taket. Har saknat detta och ska fortsätta nu när jag hittat det "nya" stället. Har typ funnits hur länge som helst. Gud va man hänger på byn ofta!   


Fortsatte "egenvården" med en ljuvlig middag och efterrätt till.

Kan säga att Mätt är en underdrift just nu.


Annars så...

Längtar jag till fredag. Har nu hittat en firma som hade vår diskmaskin MED utkörning, inkoppling och adjöss-fixar den gamla.

Nästa helg ska jag diska big time!!   

Va?? Tycker ni det verkar som jag har ett tråkigt, enkelspårigt, vardagligt liv? Ojoj...ni skulle bara veta allt som händer emellan ALLT jag förtäljer här...  
Det är en hel del. Secrets are kept in my safe.   Ja sånt som skulle kunna försätta berg och ändra vägar. Precis. Spänningen är olidlig.


Har lust att dyka i säng nu, men har lite träningskläder kvar att packa. Ska dock ta det jättelugnt!! Är inte helt repad i luftrören sen röstbortfallet och hostan från förra veckan än.

Träning är ju bra...men inte jättebra i alla lägen. Lugnt får de bli. Skotträna klarar ja iaf.

Gud va jag ser fram emot Cupen with the Crowd!!!  


Hoppas ALLA våra nära och kära haft en mysig Alla Hjärtans Dag idag!! Det har ni förtjänat!!!


Ååå...sim saala bim...I´m sleeping now.


Mys

Av csa - 12 februari 2011 22:16


Min lilla mysliga!   

Bara för informationens skull så är det bara den största bernern som är levande.

De andra är Hannahs uppfödning.

Bosse skulle vara mamman tyckte hon. Men så kom hon på att han var hane...så då bestämde hon sig för att Falcon skulle vara mamma istället! (?)   

Ja...barn...va säger man??


Lördagsmyset just nu och här är väl att jag kan kramas med datorn hur mkt jag vill. Barnen sover, karln sover, hundarna sover och katterna...ja de sover!

Karln förstår jag dock. Undra fall han har sovit 10 timmar på de senaste 3 dagarna ens??? Stackarn...


Men det har varit en lite hektisk vecka. Han jobbar sina 60 timmar (eller är det 160?), jag har mina 40+, snöstormar och annat skit. Diskmaskinen ff trasig också... Fäen vilken tid det tar med handdisk. Har nån tänkt på det???

Men det har kanske kommit gott ur veckan också?

Bosse har haft två tikar ggr x-antal dates sen i onsdags. Det har gått jättebra. Men det gör det väl med snälla tikar och snäll kille kanske?

Hålla tummarna nu igen!!!

(Uppfödarna själva får påannonsera sin uppfödning först, därav kniper jag. Som vanligt!)   


Falcon. Måste nämna honom. Vi har idag busat!! Jodå, han orkar med sånt, ibland. När han är riktigt uppe i varv så knorrar hela han (nåt ljud han får till) och så står han och trampar av och an i sidled. Gulligt!!
Min högsta önskan just nu är att få ta med honom till Sala i år. Man måste vara realist och inte planera alltför långt i hans ålder... I år får han ju dock klara sig utan sin Drottning...  


Ogulligt är Dante med sin olycka nu. Lillebror har dates...han ingen...   Stackarn va? hehe...onej! Han har ju redan haft den förmånen.

Men sånna här dagar kan jag tänka mig hur folk fungerar som parar för att "det är synd om"... Tänka sig jo, det finns sånna. Kanske allra helst tikägare som säger att tiken saknar att få bli mamma. Vilket bullsh*t.

Hur kan man sakna nåt man aldrig gjort eller varit??

Näänää...köper inte den. Tänk om. Tänk rätt! Eller tänk iaf på nåt annat.


Lite updates om barnbarn.

Linas smågryn flyttar imorgon. Inte Pluppen dock. Han stannar och håller ordning på storebröderna och mamma han!

Susannes små flyttar snart de med. En fodertik där.

Linnéas är tingade och busade friskt, enligt dagsrapport.   
Lisa har jag inte plågat för mycket...än...  Men blir det nån över...ja...*host, host*...  ...så blir det väl lite svårt att...


Mina "gamla" barnbarn får jag höra lite om, oftare från somliga.

Ff har jag ont i magen för en...

En annan har gått med O´Shea. Matte fick aha-upplevelser och träningsvärk.

En har blitt pappa igen.

En blir snart av med sina valpar.

Jo...de flesta verkar må bra och leva gott i sina hem. Inte för att jag trodde annat. 


Under dagen har det varit sol och underbart skönt ute.

Dante hade turen att få gå långis med husse medan vi parade Bosse och C.

Falcon har mestadels legat inne framför brasan.

Barnen har härjat i snön och imorgonbitti får jag nog ta och leta skidor, pulkor och annat smått och gott i hela omnejden tror jag...


Dags att flytta på lite cola i glaset. Orkar nog inte med nån Jäger ikväll. Dock är det verkligen super för hostan. Fick sova hela natten utan nån attack.  

Men om jag ska ta en varje kväll så blir det svårt att köra bil till jobbet nästa vecka så...lika bara att börja avvänjningen!   


Av csa - 10 februari 2011 23:02

Dagen har varit mkt konstig.

Imorse va allt lugnt. Ff ingen röst dock! Börjar bli irriterande detta! Somliga fnissar åt hur jag låter, andra ryser (eller du kanske hemligt gillar det Lola?  ) Några höga ljud får jag till emellanåt iaf. Men...skippar ansökan till Idol!!

Lite jobbigt är det när typ telefonen ringer. På jobbet var det ju lugnt. Va bara att löpa som en gasell till Elin så hon fick ta samtalen!    
Men här hemma är det bara att sitta och titta på telefonen och försöka göra sig nådd på annan metod. Det är ju ingen vits att prata i telefon när man inte kan låta!!

Jäkligt sugen på att ringa K´s kusin Marko dock. Hehe...och väääsa igen lite...  


Och så kom snön då. Decimetrar tror jag. Det är liksom inte över än...

Plogningen är ff ingen som har som jobb i den här kommun eller???????
Det är bedrövligt hur de leker med folks liv. För det är faktiskt farligt enligt mig, när det inte är skillnad på åker, dike och väg och vägpinnar finns det till ca 60% här! De resterande försvann i november.

En möjlig orsak till att....

Det ENDA roliga med detta var att på hemvägen så hittade jag ett stycke buss i diket! Helt underbart skönt!!! De jävlarna har ju prejat mig, prejat hästar och gåenden, buskört i år - så det är bannemej på tiden att de får prova diket själva!!
Detta är inte alls någon rolig erfarenhet jag har vecka ut och vecka in på våra vägar här ute i buschen. Har faktikt inte sett någon skylt om att man är tvingad att stanna så fort en buss kommer - för att den ska få ha fri hastighet och köra i mitten av vägen??? Och om jag tycker illa om deras beteenden, det är ju rent av livsfarligt!!!!...varför måste en viss person ALLTID lägga sig i detta tycket på FB?  Usch!   Stalkervarning på den! Kanske ska ta och ordna en åtgärd på detta... 


Pga vädret så vågade min kloka mamma sig inte ut på vägen för att skjutsa hem döttrarna nu ikväll. Så de sover där! Mycket konstig känsla!! Tur man har hundarna säger jag.

Det mest skumma är att jag liksom inte behöver ta hänsynen till någon. Vore jag på det humöret kunde jag spela musik så det donade om det.   Men...då får ju inte hundarna sin skönhetssömn förstås.


Och det kan en kille behöva.   


Inte mkt till tid för datorn till helgen tror jag. Så...jag lever fast jag inte kommer blogga OM nu så blir fallet. Förvarning bara! Men tack för att mina rader saknas de gånger de uteblir!

Nattinatti. Ber till högre makter om att få plogat så jag kommer till jobbet imorgon!!!!


Av csa - 8 februari 2011 21:54

Jaha, tisdag idag då. Innebandydagen! I looooove it!

Men idag va jag raka motsatsen mot förra gången. Utan att underdriva...jag va kass!    Tror jag hade hål i klubban och allmänt ingen tajming. Värre än så va det inte!   Jaha!? Det är typ jättedåligt omdöme? Ooops...   
Tur jag hade målspottarna Lola, Mathias, Lifan och Fredrik till hjälp att trots allt vinna båda matcherna iaf!


Det tråkiga är att jag är lite trasig. Knät gick åt pipsvängen nästan direkt i starten. Den gamla "krigsskadan" är inte skoj inte!   Men sporten är ju så sjukt skoj och med mina underbara vänner runt mig, jag kan inte missa´t!!!


Och inget ojojoj och stackas mej nu  ...men jag ska vara ärlig.

Bara för att vara så "jag-aktig" jag bara kan så...(aldrig bara en olycka samtidigt alltså) vaknade jag imorse med en tjock hals, snorig och hostig.

Nu i skrivandets stund så har jag dessutom tappat rösten.

Skönt för familjen va?   


Men trots detta så är jag vid gott mod.

Vill inte bara blogga om "sjukdomar" men så fort jag inte skriver nåt så tror nån att jag är "död". Så är alltså inte fallet!

Lite blå och gul av träningen, knät svullet som fäään, hes och hostar. Det kunde vara värre!!! Jag kunde varit MAN och haft en sticka i fingret!!


Har inte hunnit med att hitta nån ny diskmaskin än. Karln är ju så duktig på att vara ställföreträdare. Så vi kanske inte ens behöver en ny?    Skoja bara!! Klart en ny ska hit hem. Men den här veckan är lite uppbokad av andra roligheter så...


Solen var som härligast idag! Dock vaknade man ju till en decimeter snö imorse..vilket ju såklart inte passar Mig nå speciellt bra. Men de vet ni ju redan...


Kanske ska sluta blogga hörrni...antingen är jag ju sjuk eller så hatar jag snö. Eller kommer det nåt annat "gott" ur mina ord? Tja...det är upp till läsaren att bedöma.


Hundarna mår iaf toppen. Jag trooooor det blir en päls på Dante igen. Tycker han ska få ringspringa mer i sitt liv!! Enklare hund att ställa får man ju leta efter. En tass i varje hörn och kubikkropp. Han "sunkar" som Ida sa som liten.


Kom på att det börjar bli dags att planera lite födelsedagar snart också... Har just nu ingen aning om när och hur. Men är iaf sjukt sugen på att INTE ha nåt kalas hemma. Planer, fundera...


Snodde idag till mig lite bilder på Bernerdalensvappisarna. (Tack Lisa!   ) Här är en söting. Jösses va söta valpar det finns. Gladeligen så har vi ju varit med och skapat några av dem. Så lite annat än att hatar snö och ligga sjuk kanske jag är delaktig i trots allt   

  


Kram på Er!

Gonatt!

(och STORT GRATTIS till en vän som just nu sitter och får valpar...  )


Av csa - 6 februari 2011 23:25

Blev inge omvårdnad av Mig idag.

Sovmorgonen fick jag dock. Klagar inte på den!

Hundarna drog vinstlotterna istället. DE fick utanpåvården. Tofsiga öron blev släta(re), klorna blev kapade och näbbkängorna är borta!

Fan...Falcon har väl de snyggaste tassar man kan önska.  Fixade alltså. Annars är de katastrof-lurviga. Mest under liksom?! 

Vill ha dem på alla mina killar. Går det att fixa??

Dock måste jag hålla med Åsas dotter Nattis. När Dante var liten så sa hon alltid att han hade de sööötaste tassar som fanns. De är så tjocka, täta och runda. De är de ff, lite större bara. Max 4 strån på varje som står "fel". Underbart för en som inte kan hantera en sax.


...sjuka tankar kan anses av någon utan hund va?   


De har också fått sina egna promisar idag. Med husse. Han ville inte byta med mig som låg på alla fyra och bröt ryggen under klippningen. Förstår inte det ja...?!... Men jag är van. Han vägrar ju och har alltid gjort. Kan ju inte börja vägra jag också...för då kan man snacka om hundar som kan trippa på klorna  . Nej, inte ens dem klipper han.


Just ja. Får ju inte glömma det viktiga meddelandet vi kom fram till att vi måste få ut nu i tid!!! 

Även i år så har vi Drop-In för alla med HANAR inför Sala.

Kaj kommer trimma dem till något ni aldrig kommer glömma!!

Själv är jag i desperat behov av hjälp, som vanligt. För Kaj får INTE saxa nåt på mina vovvar!! Onooo!! Pälsmord blir de då och en formklippning som ingen kommer kunna gissa formen på! (Men det är inget jag tänker tala om...eller?!...ojdå!!   )

Ja..så vi säger väl VÄLKOMNA!!   

(Vad gör man inte för att få bort konkurrenter liksom?     )


Annars så kan jag konstatera att jag älskar diskmaskiner.

Det inser man när man måste handdiska. RIP vår trogna lilla hjälpreda...


Önskar också att någon vill komma förbi med ett stort släp och bara kasta sig över allt vi har samlat på altanen för att åka till tippen med.

Lär inte hända...men..önska kan man väl få??? Suck...


Ett tråkigt besked tog udden av mig idag. Ett "barnbarn" som har det jobbigt.    Många, varma kramar och tankar till ägaren!!! Att våra berners inte kan få leva långa, friska år är bara hemskt!!! Så vackra. Så goa. Så varför får vi inte ha dem länge, länge...och FRISKA!!

Världen är orättvis! Och det gör så ont...


Vet inte vad som tagit åt ugglorna, räven och nåt annat tjoohoo:ande djur här utanför. men nu får de ta och knipa igen. För jag har alla planer på att SOVA HÅRT OCH GOTT i natt!!!



Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards