Alla inlägg under januari 2012

Av csa - 8 januari 2012 23:14

Söndagkväll och sippar mitt favvo Tea - blue fruits.


Vilken dag!! Jag känner mig smått idiotisk men jag har hittat nåt idag. Vet inte vart det låg men...jag tror det kallas GLÄDJE. Underlig känsla. Men jag kan vänja mig. "Nya" saker är ju alltid spännande liksom.  Jag provar!!


Dagen har iofs inte varit såå speciell, typ miljonvinst-speciell. Det är bara så att det känns som att nu jävlar går det ett tåg och jag tänker INTE missa det!!

Förhoppningar.

Medgångar.

Önskningar.

Busiga idéer.

Glädje.

Vilja.

Allt i en salig blandning som får mig att känna nåt av ett "tonårsfnitter" inombords just nu.

Det är väl inte förbjudet att gå och le lite för sig självt va?! Om så är, då får de väl arrestera mig då.


Förmiddagen blev kort. Det blir lätt så när man sover...till halv 11!   Men det ingår ju i min nya diet   - SOVA. Jodå. Läste på framsidan till en sån där hälsotiding förra veckan. Handlade nåt om att sova var en superhälsogrej. Så jag kör den, typ. Då kan ingen klandra mig för att jag inte försöker träna iaf.   I´m clever!!


Strax efter uppstigningen kom min bror på visit och glädjen spred sig. Somliga blev t o m så överlyckliga så de hamnade i soffan?!?!   


 

Ser ni smilen på dogsen?

Hm...de bara liksom vet att matte inte kan säga nåt för vi fjäskar ju bara för "morbror" och om hon har tur så får hon hundvakt av honom när de tänker ge sig av om nån månad. 

Clever dogs. Sadly too clever.


Hur som så gick timmarna och jag kollade skidor samtidigt som jag svor grönt över hemsidans seeeeghet. Gud så träligt. Inte undra på att man vill skippa den totalt. Men efter ett avbrott med   LYDNAD   så lättade det och uppdateringen blev klar.


Ja LYDNAD ja. Å himmelriket jag har haft på is kom tillbaka idag. Det är ju så jävla sjukt skoj. Det är ju ingen hemlis att jag varit lydnadsjunkie förut. Men den dog när...ja...vi säger inget mer om orsaken. *inte gråta...inte gråta...*

Men igår fick jag bara en känsla av att det är dags att inse att jag faktiskt har fler hundar som inte är helt störda när det gäller detta.

De har STORA SKOR att fylla. Jag misstänker att de aldrig kommer nå fram, enda fram till tåhättan i dem...men...vi kan kanske använda andra skor?!!

Dante är ju, som vi vetat länge, oerhört lämpad för lydnad. Tyvärr har han ju fått bara vara mystroll en längre tid nu. Både det ena och det andra av orsaker. Inget pga honom själv, förutom när han hade hål i halsen i somras då... Men annars har det enbart varit vi tvåfotingars "fel" att han fått bara vara gosegris. Och lite kan man väl klandra detta ringspringande... Så dumt!


Vi höll inte på länge i snålblåsten och minusgraderna, men tillräckligt för att jag skulle tappa känseln i fingrarna, insåg jag när jag inte kunde hålla apporten och inte ett finger gick att räta ut. (Handskar är inte så dumma grejjer. Skriva upp det.)

Men det lilla vi gjorde satt som ett smäck!! 3 moment. Mer ska det inte vara. Enligt mig. Nån gång så tjuvsatte han sig vid återkomsten efter ställandet, men en liten korr och det var passé. Lycka!!!

Jag vet inte vem av oss som hoppade mest jämnfota av träningen. Han högst dock. Men vi var rätt nöjda med oss själva när vi kom hem.


Tjejernas faster kom på visit en sväng också. Vet dock inte om varken min bror eller hon ska få komma på besök mera...  

Vid läggningen av tjejerna så skällde jag lite på dem för att de hade "kaosat" ner Hannahs rum med leksaker överallt. Jag som städade där igår liksom...

När jag barskt frågade vem som var den skyldige så kom ett tvåstämmigt svar:

"-Farbror Glenn och faster Annika!!"   


Säga vad man vill om de där två hulliganerna...men när de ljuger så gör de det iaf med STIL!!

Jag fick dock rymma ur rummet för att få skratta åt deras oskyldiga miner efter det uttalandet. Måste vara farsarv det där att ha vita lögner va?!


Ja...så mer hanns väl inte med här. Dock for husse och Bosse på ridhusträning på senkvällen. Fusk!! Måste lösa min medlemsavgift NU så jag också kan slippa förfrysa mig när jag får lust att "träna hästskit och sågspån". Platsliggningen är jag avis på. Det är ju inte så lätt att träna själv varje gång...
Farfar hade en snabbvisit och han är en klippa. Andra gången han ställer upp på "pappers-måsten" åt oss. Bugar djupt!!


Nåväl. Klockan går. Jag har ju min träning (sova) å tänka på så... Vi hörs nästa vecka dårå?!

Ciao.

ps, Tack Lindha för tipset och Ingrid... Jajamen. Nu är ordningen återställd på Ikea igen!! ds.


Av csa - 8 januari 2012 00:16

Igår var höjdpunkten såklart Ikeatrippen. Ojoj...va grejjer de har som jag vill ha, nu igen.

  Några pryttlar kom med hem (såklart). En EXPEDIT-hylla till Idas rum, lite nya koppar och kuddar och...så vidare.   

Och oturligen så "glömdes" ju lite...

Man ska ALLTID ha en orsak att återvända - Ikea-motto á la Stina.


Idag har en hund fått jobba i skogen, den andra är ff lite småhalt. Skit-tass. Funderar på vad jag ska ha på´t som kan hjälpa läkningen. Det är ju liksom både vasst, kallt och huxflux blött ute. Inte lätt å ha nåt på då inte.

Imorgon ska vi prova lydnadsträna lite iaf. Med hans vilja så går det. Jag får bromsa.


Hannahs rum ropade efter städning idag. Det ena ledde till det andra. En idé, lite snickeri av sambon och så fortsatte jag...

Slutet blev en större rotation av rummet och så blev det ju ganska så bra måste jag säga. Hannisen blev nöjd och tackade oss med kramar. Gullungen!!

Högsta önskan nu är att hon ska bli av med sin yrsel som verkar bita sig fast. Klart hon är illamående när hon "ser dubbelt och gungande" som hon säger själv.   


Imorgon. Innan, och/eller efter, ska jag nog ta tag i den där penseln med vitfärg. Stångar mig blodig i skallen på hur det ska bli med fondväggen. Hoppas på att det ska gå att måla tapeten som är där nu, men då det finns "halkiga" områden så är jag rädd för att det inte fäster. Vi får väl se hur vi löser det. Vilja, våld och vaselin?!


Om jag kan sluta skratta åt filmen på 5:an så är dagens nästa steg rakt i säng.


Av csa - 5 januari 2012 23:45

Dagen gick vidare...i snällare format. Tack!!


En ren hund är bra. Fluffig och go. Dock har stackarn skurit en trampdyna på det vassa frostknögglet igår. Kanske får fixa sko åt honom om det ska fortsätta vara så "vasst" ute?! Han bryr sig dock inte. Lite bloddripp är väl inget hinder? Lika gla på tre ben om galoppen faller in. Stupid dog.


Inge mer kräks från Hannah på andra halvan av dagen. Bra!! Jättebra!! Fortsätt så!! Själv har jag ont i magen. Tror det beror på alla pepparkorn jag häft i mig... Förebyggande kanske inte var så smart?  


Sambon kom hem efter halva dagen. Thx God for it. Dock somnade han ju som en vaggad bäbis vid hemkomsten. Men han var ju här iaf.   


Hamstern har varit på joggingtur nu på kvällen. Det var dock ett tag sen, tyvärr. Jodå. Roffe lever i allra högsta grad.   Har nog inte förtäljt så mkt om honom på senaste tiden.

Dålig matte! Mkt annat.

Han har kvar "bastkjolen och haklappen". Jag är numera helt övertygad om att han inte är en hamster. VAD han är, vet jag dock inte. Men hamstrar är väl inte tvåfärgade samt har kort och lång päls...och så stor, lång...bred? Han ser typ ut som en Skotte (hundrasen) på sidorna. Ja, alltså pälsen ser ut som en. Inte i storlek.  

Neee...han är nog en Nåt bara. Rätt cool kille. Jagar fortfarande katter och hundar.

Ren och fin bur fick han under joggingpasset. Dock verkar token ha flyttat in på "toan"? Eller så bygger han en bunker/vulkanaktig grotta i spånet och kryper ner med skallen först och baken sticker upp. Ska de göra så???
Tacken för att han har fått inte mindre än 2 hus att använda för just sovandet i?! Bad hamster.   


Inför morgondagen har jag önskningar.
Hoppas STORT på att min mobil kommer. Den borde komma. Det har gått 3 dagar nu. Hoppas!!

Vill åka till Ikea. Ida vill ha en hylla enligt mig. Jag vill bara åka dit och se mig omkring. Nåt hittar man ju alltid liksom.   

Planen är också en date med Solstrålen. Om jag törs. Tänk om...usch... Nej inte ska hon missa utb. pga MIG iaf. Skulle ju vara typiskt mig att lyckas pajja en sån trip... Ne. Då väntar jag heller på kramkalas tills vi har vattentätt tillstånd här. Det lär ju visa sig under natten kan jag tro...  Amen.


Har inte tid mera här nu. Kanske jag lyckas hålla mig vaken till hockeyn med hjälp av lite Måns-läsning?? Worth a try!


Av csa - 5 januari 2012 12:51

Min lediga dag idag!!! Hade inplanerat att vakna sent, ev. fixa barnvakt för att sen åka och ha en date.

Det lät väl mysigt och trevligt?? Mycket om jag får säga´t.


Och det var väl för bra för att vara sant...


Före 6 imorse vaknade vi av en panikslagen dotter som hade spytt ner golvet i sovrummet.

GRATTIS STINA!!!   DINA LEDIG DAG SER UT ATT GE DIG MÅNGA MÖJLIGHETER TILL ATT GÖRA... INGENTING AV DET DU VILLE UNNA DIG SJÄLV!!!!!!!!


Självklart är det synd om dotra. Ingen vill vara sjuk och allra helst inte spy. Tacknämligt så kommer det bara "i den änden"...hittintills ska jag väl lägga till.


FAN!!


Av csa - 4 januari 2012 22:48
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av csa - 3 januari 2012 23:08

Ytterligare en lååååång arbetsdag.

Ska året vara såhär?? Jag kommer hinna fylla 40 innan det slår om till 2013 på det här viset.  


Hann en del, mycket mindre än jag planerat, även idag. Grrr... Började morgonen med en ofrivillig stormpromenad runt hela arbetsplatsens baksida. Brrrr!!!!    Vidare gick dagen med lite hjälpande och mycket bärande. Tungt.


Kom iaf hem till sist (vad det verkar)!? Hoppade raskt i duschen för att få upp tempen i kroppen. Fryslort är vad jag är. Undra vart långkallingarna bor i detta huset??


Strax efter min hemkomst så dök barnen och sambon hem.

Och då började "skvallertanterna" ögonblickligen förse huset med mindre syre...
(Dotter Ett och dotter Två´s ordväxling utan en chans till inlägg däremellan från mig...)

- MAAAAAMMA!!!!!

- ...MAAAMMAAAA!!!

- Pappa körde på ett RÅÅÅDJUR!!!!!

- ...men den låg först still....

- ...sen sprang den iväg!!??

- Pappa ringde POOOLIIISEN!!!

- De ska kanske skjuta den snart....

- ...om den inte lever förstås...?

- ...den var ju död först...

- Men sen levde den ju!!??

- ...undra om de andra överlevde??...

- De gjorde de ju. DE körde pappa ju inte på!!???

- ...just ja...

- Mamma tårtan klarade sig! Fast jag gjorde illa ett finger. Men det var hemma hos mormor.

- ...i bilen sa det bara "duns", fast vi inte gjorde illa oss...men jag ba flöööög liksom!!!

( enligt charadens beskrivning så insåg jag att den flygturen var påhitt så det hette duga  ...)


Och så fortsatte de fylla i varandras meningar i hela 10 minuter till därefter.

Härliga barn. Mycket inlevelse. Mycket fantasi. Många ord/nedslag per minut kan de verkligen prestera.   


Vad är det med min sambo? Kunde han inte bara fortsatt med jägarutbildningen och sluta upp med att "fixa" rådjur med bilar???

Hm.
Bilen fick iaf inget allvarligare fel än lite pälsklädd front.

Jägarn ringde iaf upp och fick info och vart och hur och när. Hoppas såklart att rådjuret klarade sig utan skador. Men OM, så hoppas jag mera att jägarn fick avsluta dess liv.

Dumma jäkla djur som kastar sig ut framför bilarna hela tiden. Bara harar är väl värre är erfarenheten.


Bedrövande nog så vräker det ner snö ute just nu. ONÖDIGT!! Det ska ju regna imorgon och så på det ska det bli minusgrader. Utan att vara nåt geni så vet jag ju hur det slutar - ISHALKA!! Spännande nollstatus.


Skönt att det är fredag imorgon iaf. Ja, enligt MIN almanacka alltså. Hehe... Gillar MIN almanacka mkt mera än den vanliga. Ska nog kopiera upp så varje vecka är längst 3 dagar. Mer tycker jag inte behövs faktiskt. Man vill ju orka med helgerna också.


Gonatt och hejja Sverige...eller Finland...eller vem som nu vinner juniorhockeyn. Jag går och sover iaf, för skallen är tung och resten av mig dötrött...


Och så fortsätter nedräkningen med.... EN DAG KVAR!!   


Av csa - 2 januari 2012 20:47

Ja. Ännu en dag i mitt sk liv är på nedförslut.

Sängen skriker på mig och jag är så trött så ögonen står i kors. Nästan illamående trött...


För att inte förvånas i framtiden över ännu en "Stina-nonpossible-happening" så ska jag skriva ner detta som minne...

Tandläkarbesök idag.

Kom dit. Kom in prick i tid. Bra!! En kvinna??? Nåja. Hon kanske duger...

Strax därpå påtalades att det inte fanns någon tandläkare i kåken.

-Say what???? Va gör jag här dårå????

Hon vågade heller inte göra mer för min tand än slipa lite vassa kanter.

Thanks for nothing. Hade ju vant mig vid dem liksom...


Men det var ju iaf GRATIS...   ...som nån överpositiv skulle kunna uttrycka det irriterande...
Just nu, svårt att se det positiva i att behöva flexa bort arbetstid/pengar för ingenting liksom.   


En sak är iaf säker. Ska resten av årets arbetsdagar vara lika seg som dagens. Då säger jag nog upp mig imorgon. Fyyyy fabbeluben vilken ûberlång dag!!!


Lika bra att börja nedräkningen till helgen.

Hoppar glatt över "3" och startar på

..."2"...   



Av csa - 1 januari 2012 21:00

En dag med storstädning på schemat.

Det bara blev så. Det är ju inte mitt fel att IKEA bestämt sig för att ha stängt idag...  


Varenda tomte och röd pryl är nu tacknämligt nerpackat. Våttorkning/dammsugning av hela nedervåningen. Nya gardiner i köket, ny duk på bordet, nya "pynt" är på plats.

Våren??

Komsikomsi!!! Varsegod!! Jag beeeer dig!!!


  Ellerhur.

Det har vräkt ner snö precis hela dagen.   Nog för att det är skott-år, men jag trodde det innebar en dag mer i februari och ingenting annat?!


Imorgon startar jag "vardags"2012 med att försöka se om jag kan få en hel tand igen. Eller blir det lagning av tand nummer 2? Eller gör de nåt åt båda två samtidigt?

Har svårt att se det uppåt-aktiga i det, förutom själva spänningen i om det överhuvudtaget blir någon krona kvara i plånboken efteråt.   Dock tycker jag att den trasiga tanden på nåt vis BORDE betalas genom nån garanti eller nåt liknande. För själva rotfyllningen sitter ju hel, fin och kvar. "Något" måste ju fått tanden att inte hålla ihop? Och det enda som hänt den är just...rotfyllningen.

Orkar inte behöva bli elak...så jag hoppas De kan ta på sig detta.
Kan dock inte sluta ha känslan av att det kommer bli ännu en glugg...


Jobb imorgon.   

Inget jag längtat till.

Men veckan ska nog gå fort. Den är ju lite förkortad. UNDERBART!!!




Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22
23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards