Alla inlägg under oktober 2010

Av csa - 21 oktober 2010 23:02

sova nu. Men...som texten bevisar...gör det inte! Ont i skallen... Tur. Då vet jag att jag har nåt att ha ont i.

Lite värre för damen på Lyxfällan idag. Det är nog sällan huvudvärk där.  

Tänk att inte fatta att man behöver ett jobb...för att spendera slantar. Jösses. Gillar och håller med om Susanne J´s kommentar på mitt FB-inlägg: "Hon har inte alla flingor i paketet!!"


Det har varit lite skit idag.

Trots alla mina tumhållningar och önskningar till högre makter...det sket sig!    Sjukt besviken!!! Tycker mkt synd om den drabbade!! Lätt att vara "systemhatande" idag. Och det får man nog vara...vid orättvisor. Äh, skiter i OM eller INTE...jag ÄR det idag!


En stor glädje spred sig trots detta här på kvällningen. Jag ska få en "ny vän" jag längtat efter såååå länge!!! Förstår det inte riktigt än att min önskan snart är verklighet...   


Så dagen får väl summeras nästan utjämnad?!


Imorgon får vi ta till mormor och morfar-hjälp för att få ihop dagen. De är guld värda som ställer upp så mkt de bara orkar och faktiskt mer än så.  


Sen måste jag ju bara fråga en sak...till alla föräldrar som ev. läser här.

Vad anser ni om att man tar hål i öronen på ett barn som är 5 år gammalt?? (Observera att jag inte skrev nåt specifikt kön på barnet...) Bara nyfiken...

NEJ! Det är inte jag som funderar ang. mina!!! Skulle inte falla mig in!!! Bara nyfiken hur folk tänker...


Nu ska jag iaf sluta tänka. Gonatt vänner!



Av csa - 19 oktober 2010 22:08

Det är mkt nu. Skallen full och på arbetsfronten är det också mkt...ord...eller ja...vet inte riktigt hur jag ska beskriva situationen...

  

...en del är överrens om att de INTE är överrens...kan man väl sammanfatta´t med.

Är berädd att hålla med åt båda hållen. Det beror på vilken vinkel man står i...


Men det är EN sak nu som står i fokus och det är så man hoppas att det gör ont. Ja, inte hoppas ATT det ska göra ont...utan har så stort hopp om en "sak" att det snart gör ont!!

Fingers crossed!!

Spott över axeln!!

...och svarta katter "tvi-tvi"...ni vet!


Och nej. Det har INGENTING med hundar att göra!


Annars är det lite roligt att läsarna här fått ett uppsving hux-flux...men föga comments...va kan det vara som är så spännande? Hm...   You know. You can see me...but I can also see you...  

Tack för besöket vettja!

Av csa - 18 oktober 2010 20:24



...lurar kärleken.

Nya försök idag på parningsfronten och det är så "fånigt" nära att det är "fånigt" att de får till det här siiista lilla. Lilleman mer än VET va som ska göras nu och vill göra det själv! Och jag tror då det är det som gäller...ska det ske...ska de ske på det naturligaste sättet. Väljer han att fixa´t själv så ska det säkert bli så. JAG/nån annan människa kan inte få nån tik dräktig - det har han så rätt i så! 

Nyss tog han ett varv runt trädgården för att sluta på altanen där matte stod och tröck (pga vätan som rinner ner från den svarta himlen just nu   ) med ett högt olyckligt piiiip!!

-Vart är hon????   Jag kan och vet ju va vi ska göra!!

Sötnos... Duktig sötnos!!


Nåväl. Det är ju lite "spännande" att se reaktionerna här hemma då man ju har två andra hanar som ABSOLUT VET vad som händer där ute där de inte får vara med.   Den ena är ju dessutom mer än misstänkande om hur det går till också! Det kan bli "lite problem" av sånt. Inte alls förvånande OM det blir heller. Det är ju hundar och inte människors känslor som spelar runt. Det är ju inte helt  "regelrätt" att lillebror får gå före storebröder i ledet liksom...

Men allt är precis som vanligt här.   De andra två såklart väldigt nyfikna och dyker över honom när han kommer in efter en date. Men det blir bara pussar i hallen och så va det "första mötet" över.
När han sen pustat ut sina känslors svall...ja då är det brottning som vilken dag som helst igen.

Skönt att de fortsätter gå så bra ihop tycker jag. Hoppas de får vara så också!! Förvånande så är alla tre riktiga MATVRAK mitt i allt detta???   En löptik, om något, brukar ju rubba aptiten på vilken hane som helst... Men inget att klaga över såklart!!

Tacksamt så har vi ju nu också tik-pink i trädgården nu! Kanske skulle passa på att byta det där staketet?? Ingen lär ju gå utanför den här gränsen iaf...  


Jobbelijobbar gör man ju också såklart. Inge lov på mitt arbetsschema inte! Fast om jag fick önska så skulle det vara lite höstlov...mellan höstloven...och så lite före julledigheter också va?   

Men den här veckan så passar jag iaf på massa övertid. Jag ORKAR INTE faktiskt! Och jag tror inte en trött Jag gör så väldans mkt gott för företaget heller...snarare så bara rånar jag dem på slantar för ingenting ist! Och det är ju inte schysst åt nåt håll..


Nähä...en dusch och lite nedvarvning vore inte nåt att gråta över. Och så en halvmara på kudden efter det!! Budet taget!!  

Av csa - 17 oktober 2010 15:33

Kände liksom på mig att de va nåt idag... Kolla almanackan...och jovisst!


Det är ju hela 7 st "barnbarn" som har födelsedag idag!


Det första gänget föddes -06 i skåne. Fajita, Chino, Salsa och Tequila med förnamnet El... på Bernljungens Kennel mer precist damp de ner i lådan med mamma Ronja.


Några nya bilder/rapporter/uppdateringar...ska tydligen farmor inte få!    Så jag hoppas väl att de lever och mår bra allihopa!? Fajita är duttig iaf - det vet jag! Kram på matte Susanne som det är ordning på!   


Det andra gänget har ja mer koll på. De skickar bilder...  ... Bäst på det är iaf den som bor så närma som på andra sidan Atlanten...  

Här är det AM UCH Lovahagens Emo som varit ute på ringspring "over there" igen. Och bra ser det ju ut att gå också. Best of Breed = BIR.

Grattis till uppfödare, ägare och hunn såklart!!     


Broder Elliot goar kvar hos uppfödaren i Kil och vad jag vet så är det gröna goa skogar där och söstra Elli förgyller Alunda.

Grattis på er allesammans vart ni än befinner er!   


Se där. Det är lite ordning på "farmor" än. Inte så senil som jag trodde. Magkänslan vettni...magkänslan...

Av csa - 17 oktober 2010 13:25

Ojsan...här tickar dagarna på, och det som i sista bloggen "var nära" är snart förbi?!    Tiden går fort när man har roligt...


Renoveringarna ligger lite åt sidan. Vi njuter ledighet. Sova!! Skönt!! Skulle kunna sova dygnet runt känns det som...frågan är ju bara om det skulle bli bättre av det?


Kallt är det å. Fruset å dant. Inte min melodi!! Och imorgonbitti...huuuga för att åka E18 utan vinterdäck. De har liksom inte kommit än. Karln påtalar att nästa vecka ska ge plusgrader i tvåsiffrigt. Dock tror jag ju inte det gäller nattetid... Vet inte hur han tänkte nu då...?  


Här börjar Bosse få besök. Troligen/förhoppningsvis är de för tidigt ute (enligt husse definitivt för tidigt) men några försök har gjorts, mer igår...men det känns "ointressant" än så länge. Brudarna och mattarna är däremot jätteroliga att busa och kramas med!!!    Skönt inställning till livet lilleman har!!! MEN han har definitivt hittat rätt ände och den andra änden är de bara söta i.  Det finns ju hanar som tycker att skallen funkar lika bra som vilken ände som helst...  ...eller inte alls också för den delen...

Nåja...vi får väl fortsätta hoppas att det blir nå barn gjorda här. Eller har matte bara tagit hem en massa nya trevliga bekantskaper man ska leka med???  


Gro päls-specialist vore jag tacksam för om han ville bli bra på!! Om jag får önska något. Men...det kanske kommer med åldern...de också...?  Dante som ingen päls har...lossar drivor nu - igen??! Va är det frågan om killar? Det kommer bli  kallt i vinter det här med badmodet ni anspråkar.  


En mkt söt vappis hade vi nyss här oxå. Alla tre grabbarna (och matte!!) tyckte hon va jättesöt och hon busade på med de stora pojkarna.    Tänk så goa de är i den åldern. Bara söta och lurvigt kramgoa. De där pillrena för stop-å-väx...någon som uppfunnit dem ännu??? Maila mig receptet isf...för då måste jag ha en valp nu!!    


Nehej...får nåt gjort idag kanske? Man kan ju inte bara leva på frisk luft och fika? Eller...



Av csa - 14 oktober 2010 21:11


"Bara" 6 timmar kvar...eller ja...arbetstimmar alltså!


För nå mera övertid blir det inte å tala om ens. Jag har jobbat ett 12-timmars, ett 11-timmars och så 2st 8½-timmars den här veckan. Så jag har gjort mig förtjänt av att gå hem "tidigt" imorgon! Tycker jag!!


Det bästa med helgen är ju att man kan bara släppa saker... Vardagssysslor. Som alla jävla vård-ringningar man är tvingad att göra i det som kallas mitt liv.


Den här är bra!

Har en sak jag vill ta upp med läkarvården ang. ena dottern. Då ringer man ju familjeläkarenheten. Eller?... Näää det skulle jag ju inte göra. Jag skulle ringa BVC (tyckte de).

Så jaja...jag ringer BVC! Skulle jag gjort det? Näää...jag ska ringa skolsyster (tyckte de). För då skulle mitt ärende bli dokumenterat (???????) Förlåt om jag inte förstår...men...  ??????????????? 


Ja...så i morgon blir det att ringa dit ist då. Alternativet blir nog åka dit live. Men även om det imorgon och då blir någon hjälp/dokumentation/prestation/svar...

Va är det frågan om????? Ingen som vill göra sitt jobb eller???


Och den där husläkaren Jag har då. Va är det för mögel till kärring??  

Hon måste ju nu fått brevet från lasarettet med svaret...så hon skulle ringa upp mig och gå igenom vad som hittades, vad som ska göras framöver.

Har hon ringt? Nääää...

Det är ju faktiskt "bara" två veckor sen det brevet gått från Västerås till hit. Lång väg!! Iaf om man skickar brevet med en snigel... För vad annars kan ha hänt? Hon kan ju inte bara skita i att höra av sig...eller?? Nääää...  


Det här är ju en fars! Det är ju sjukt! Är det konstigt att folk hinner dö innan de får hjälp? Nu menar jag inte att vi håller på och dör...bevisligen...för då skulle jag inte skriva här! Men...bara grejjen!


Ibland... någonstans i mig...växer det något som skulle vilja göra en BIG DEAL av saker. Bara för att få folk att SKÄMMAS!!! För det är vad de borde göra! Dygnet runt!!!  


Som sagt...skönt att det är helg snart!   


Av csa - 12 oktober 2010 21:31

Speciellt när jag inte jag är hemma!   

Visst är det roligt att få komma hem till massa surprises...men det skulle vara lite roligt att få vara delaktig också... Att göra något tillsammans!!!


Igår så åkte jag till jobbet vid 6 och kom hem efter 19:30. Usch... Det var lika mörkt till jobbet som hem...  . Men man vill ju hjälpa till. Fast när jag tänker efter. Vem "hjälper" mig?

Alltså att folk jobbar över som tokar...som pendlings-bor, är singlar, bor på orten eller jättegärna vill...det kan jag förstå. Men vi är ju faktiskt några med familjer och småbarn och LIV!! och några som åker förbenat långt också... Känns som det glöms bort/total dissas eller skämtas bort hela tiden. Inte bara titt utan även som tätt. Bet mig i tungan idag på mötet. Hårt!

Diggar inte en viss person på jobbet!! Inte alls!! Usch... *ryser*...


Idag har jag bara jobbat 8½ timme. Men det räckte!! Man kan hålla sig för skratt emellanåt...


Men här hemma händer det som sagt grejjer.  Roliga!!

Sambon har de senaste dagarna fått såå mkt gjort! Tack!!!! Altanen har blivit höst/vinter-fixad. Å blev så där stoooor igen!    Allt junk som stått över typ halv trädgården är på tippen. Övre hallen bara växer och växer. När taket blev vitt blev det stort. Nu när väggarna börjar ändra kulör luras ögat ännu mera. Underbart!!   


Kom på att det är ju nästan skamligt att kalla oss för sambos. Vi är ju mer särbos i samma hus.    Känns som vi aldrig är hemma samtidigt och har TID för varann!! Komiskt sett....blir ju inga bråk på det viset förstås...  Men det där med att mysa HELA familjen tillsammans. Det är en raritet!! Fan så livet är??!!


Just nu händer det dock inte mkt. Sitter uppkrupen i soffan med mysfilten och kaminen är igång. Myyys!! Sambon kollar fotboll här bredvid iaf. Hans myyys!      


...därtill finnes här bredvid...

  

och min chockade själ fick idag se ännu en

Är ju blåbärs-tokig. Så denna måste väl bli en hit??


Utöver detta så kom det mys via posten idag! Från Linda!!   Här är en av de småttiga och gottiga jag beställde!


 Har ni inte varit inne på by Liha?? Men va väntar ni på?? Kika in!!! 

Tack Linda för en sjukt snabb leverans!!   


Lite andra bilder tog jag också idag. Provade nya kameran inomhus. Den är ju inte så tokig på den fronten iaf!


Mammas   &   

Den till vänster får dock inget besök av tand-fén i natt (för de som läst på FB)

Den lilla pluggen dingar ff med... Något sugen på att gå in och knäppa den nu när hon sover. Men nä... Hennes eget jobb!


Och det hade kommit hem en ny matta till TV-rummet idag också. En sån där mysig sak. Tjock och go att borra ner tårna i.

Den vart poppis!! Av en allra helst...  ...


-Tack matte och husse! Nu gör det inget om min BIA-bädd är "död".

Jag tar den här jag!!          


Och när den gamle satt ner tassen för något. Ja då brukar ju någon mer hålla med...  

Så ja vettifanken om inte karln får åka och köpa en till matta imorgon!   


Tänkte jobba över imorgon också...men när jag inte fick ut min medicin idag så ser det mörkt ut på den fronten... Men OM. Ja då är det lika bra att kasta sig i säng NU! Nattinatt!! Vinkevink!

          

Av csa - 10 oktober 2010 11:51

Ska dra till skogs med nästa vovve strax. Men eftersom döttrarna påbörjade en sååå bra film...  ...så passar jag väl på att bråka ner lite ord här då.


Jo, kroppen bra mör idag. Undra vad som kört över mig?   Hörde inte när det fordonet kom men känner att de kom!


Fixat lite höst-top här i bloggen. Men snart är den ju inaktuell. Löven faller...  ...och sen kommer den jävla vintern.

Skulle inte klaga om jag satt hemma hela dagarna och "kunde räkna flingorna", av varierande orsaker...men pendlingjobb är verkligen INGENTING för mig!

Ångrar mig att jag inte åkte på en "intervju" igår...men iofs så hade det ju också varit pendling...åt andra hållet.   Och lönen kunde ju varit något roligare förstås.

  


Annars lever vi i lugnet före stormen. Nästa vecka drar det igång med dambesöken för Bosse. Sen får vi väl se om vi kan skratta åt att han sitter vid fötterna på matte   eller ful-le åt...pratglada själar...   Det är ju inte lätt å ha förväntningar på sig. Eller fördomar emot sig heller för den delen...

Hoppas ju såklart för tikägarna att han kan tillföra nåt gott till deras kennlar. Annars hade jag ju inte behövt tacka ja.

Men helt ärligt...sitter han och ler mot mig ist för att para - I would love his attitude!!!   

Det är ju en rolig business de där med parningar. Det värsta är att folk blir sjukt personliga när det gäller detta. Det är fan bara på pappret som det är två hundar som "parats"!!!!

Hanar får inte para för fort, för "mkt", för hetsigt...för då har de ett namn. Vågar de inte ge sig på nåt monster till tik...ja då har de snabbt ett annat. Fan...de är bra synd om hanhundar!! Faktiskt!! För blir det eventuellt nåt "fel" på någon valp eller så...ja gissa vilken förälder som får "ta smällen"!!   Eller rättare sagt - ÄGAREN till hanhunden får heta/kallas/"ätas och spottas ut" precis hur hämningslöst som helst!!


Ja, ja...vem du än behagar så... Orka lyssna på andra!!??! Näe...tugga mig bara - jag looovar jag smakar förbannat illa!!!    




Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards