Alla inlägg under oktober 2010

Av csa - 9 oktober 2010 16:57

Har precis satt mig. Kommer antagligen få sitta här också. Men det är lite värt det. Igår kväll rasa det in en vedhög som hette duga på gårn. Äntligen!!

Nu är iaf 6 kubik inkörd (över stock och sten och uppförsbackar!!) och staplad i "vedboden". YYYYEEEEAHHH!! Duktigt!!  

Jooo, jag fick lite körhjälp där på slutet. Och Bosse åt två vedträ  ...så de kan jag ju inte ta på mig äran för förstås. Men annars va jag duktig.


Antagligen så är jag helt ledbruten ikväll redan...så jag skippar faktiskt den planerade träningen idag. Känns som det redan lyfts tillräckligt med "skrot" för min del.


Kan ist ta den stackars Falcon vid min sida och krypa upp i soffan. Han är såå rysigt förkyld att det blir veterinär-ringning nästa vecka. Plutten!! Bara kippar efter andan och täppt som en ja vet inte vad...  


Dock får hundarna hålla sig från gotterier idag. De lyllosarna lyckades få två frukostar idag! Happy Them! Men inte så där jättebra för hälsan kanske... Iofs så är jag ganska paff över att detta är första gången de händer. För i det här huset sover ju nästan aldrig alla samtidigt och vem som ger vilket mål är ju inget som är schemalagt på nåt vis, då vi har nattmål/frukostar på helt skilda klockslag. Vi har förlitat oss på tankeöverföringar hittills tror jag. Men idag så samklang vi inte riktigt då...   

Nåväl. Ingen verkar må dåligt av detta än iaf. Tur!! För mkt av det goda kan vara obra.


Nu...duschen medans jag ff kan röra mig!

Övrig plan för dagen.... PIZZA OCH GODIS!   Ja har förtjänat det!!


Av csa - 6 oktober 2010 20:29

De va länge sen jag gillade jobbet mer än hemmet. Tror det senast va...tja...vintern -97! Men idag vettif-n om jag inte borde stannat där ja va...


Elektronik...SKA bara funka!!  


Strömmen gick här. Och när den gick tog den med sig både en TV och en dator. Eller ja...de fungerar...sort of...men ändå inte!!

Min lugna kväll framför TV:n gick alltså fetbort! Jaha...då tar man väl datorn då! Jamen...den funkar ju inte heller!!  

Jo...jag skriver ju detta på "någonting" såklart. Men det är ju fetvarianten på övervåningen. Där /här kan man ju inte sitta!!!

Ska jag surfa ska jag göra det i soffan VID teven!! Bortskämt? Och???   Mina kvällar kan ju vara trevliga även om de är valda enligt ovan. Jag kan ju inte sitta och diskutera med någon så va ska jag göra förutom tv:a eller dat:a?? (Pardon my svenska...)


Nåt hann man ju iaf innan allt sk*t sig.

Jag tog med Falcon och Dante ut på en sväng efter middagen. Dante hänger med i full fräs och är tacksam att ha å göra med...men den där gamle...   Vi hinner gå iväg OCH komma tillbaka innan han ens kommit iväg, om någon förstår hur jag menar?!

Och ÄNDÅ så kommer han flera minuter efter oss andra hem igen!!    Ja, ja...får ta och smörja rullatorn åt den där tror jag...


Bosse fick vara med husse idag. Matte fick onda ögat av herr Bo, när jag fastnade i telefonen för 3:e samtalet i rad  , men promenad med husse vart nog godkänt iaf.

Tänkte idag att han skulle få prova nåt nytt.

Skrattade lite innan åt det hela. Nu är ju en klövjeväska inte det "värsta" en hund kan få på sig kanske...(eller JO, det finns såklart hundar som inte gillar sånt...) men...jag hitta en liknelse i "inlärningen" från när Dante va liten. Vi tänkte ju lära honom dra. Och att det skulle gå så rätt till som möjligt.

Något i "så rätt som möjligt" glömde vi trots JÄTTEBRA tips från drag-proffset Catarina som va här för parning då.

Vi tog helt enkelt å klädde på hunn ett sele...hängde på en vagn...och gick! Inlärning - Klart!

  

Samma gjorde vi ju förresten med Bosse när han va 7-8 månader...fast med en pulka. - Kom så går vi!

Och så gick vi.

  

Idag så blev det typ...-Promenad-dags Bosse! Ja just ja...här är en tung väska du ska ha på ryggen (svansen vifta som vanligt!!!) Väskan kastades på och spändes fast  (svansen vifta som vanligt!!)...och så gick de!

Hm...  

Vi måste ta och lära oss nåt om inlärning jag å sambon tror jag...!?? Känns nog tryggt att ha gått kurser för oss kan jag tro.   


Nähä...va ska jag roa mig med nu då??? En blogg blev det ju iaf - för andra dagen i rad!!  


Kanske skulle ha strömlöst lite oftare??  

Av csa - 5 oktober 2010 20:47

I brist på att veckla ut mitt ooooerhört spännande, mystiska vardagsliv (som just nu innehåller mkt gottigt skvaller och intressanta saker att "visk-världen" skulle dööö av avund om de visste hälften av hälften ens...  )...så kommer här en liten käck rolig/fräck historia ist.

Har hört den såå många ggr men nu när jag fick den på mail igen så... Tack Annelie för att jag fick nåt att dra på smilbanden åt ikväll!   


  

"Två väninnor var ute på en 'tjejkväll', båda lyckligt gifta,  trofasta och exemplariska fruar.
Denna kväll blev det en aning för många Bacardi Breezer och när de var på väg hem, extremt berusade, blev de kissnödiga och bestämde sig för att smita in på kyrkogården.
När den ena av dem var klar insåg hon att hon inte hade något att torka sig med, så hon tog av sig sina trosor och använde dem.
Den andra kvinnan hade på sig ett par mycket exklusiva och dyra trosor som hon absolut inte kunde tänka sig att använda.
Lyckligtvis hade hon satt sig bredvid en grav där det låg en vacker krans med ett stort sidenband i, så hon slet loss detta och torkade sig med det.
När de var klara begav de sig hemåt, berusade och glada i hågen.
Nästa dag blev den ena kvinnans man oroad över att hans rara och oskyldiga fru låg kvar i sängen med en ordentlig bakfylla och funderade på vad som skett kvällen innan.
Så han ringer upp den andra kvinnans man och säger:
- Dessa utekvällar måste genast upphöra! Jag har börjat misstänka det värsta....  I natt kom min fru hem UTAN trosor, och hon ligger fortfarande i sängen....
- Det är väl ingenting' svarade den andre mannen, Min fru kom hem med ett sidenband i rumpan, där det stod: "Från oss alla på brandstationen, vi kommer aldrig att glömma dig."

 

  

 

Hihi...*gilla*...

 

Nepp. Tea-time!!  

Av csa - 3 oktober 2010 23:34

De har vi gjort idag.

Å cyklat. Såklart!! Ida har ju gjort som lillesyrran gjorde innan sommaren...


...kastat stödhjulen!!!  

NU får grannarna ta och se upp mer än vanligt tror jag. För när de här två kommer rejsandes...ja då går de undan!     


Tog igår (men andra kameran förvisso) en ganska skoj bild.  

Svamp-plockningar!!! Har ju stigit typ allt å alla åt huvudet... Idas min visar ganska bra detta tokryck tycker jag!  

  

  


Tillbaka till dagens fotande då.

Å kasta gris.

Somliga springer varje gång...och fastnar ju då lite oftare i kameran... Allra helst idag då jag bestämde mig för att damma av den "fd" kameran i det här huset. Liksom ge den a second chans...

  
-Jaaa ta´t!!!!

  
Kurvtagning på den!

(För husse kastade inte såååå rakt...  )


Dante har grisen, och Bosse hoppas på att han ska tappa den...  

  


Pig in the air!!



-Den här gången blev den iaf MIN!  
(Ser ut som Bosse skyndar sig allt han har...haha...)


-Baaara MIN!!!   



Falcon valde att springa på "kort-bollarna" han. (Klok!!)

Apportera på kommando kan man såklart ff! Även om det "bara" va en gris som va målet...             


Sen va det slut på buset för idag och dags att åka till affären för oss.

Men...?!...


-Hallå?!? Redan hemgång???    


Ett färg-kvalitéts-test hann ja med. Nöjd me den.


  

Kolla vilken cool färg våran...hm...?!..."klätterväxt" har fått.

(Ja å namn...på "ting"...?!  )


Näe...natta här...trött imorgonbitti kan jag tro...

  
*Jäsp*   

Av csa - 2 oktober 2010 23:04

   

Mattes hjärta!!!  


Tillsammans med sina "bröder" idag...


Lyckligt lottad är jag som fått ha denna FANTASTISKA hund hos mig såå länge.


Men han är gammal gubbe. Det går inte att säga något annat.

Han orkar inte med några långpromenader längre, eller jo...huvudet orkar!! Men kroppsligt är det inte lika pigg. Han ligger hellre inne och myser än ute och "fryser" OM nu inte matte är ute...för då MÅSTE man ju vara där. Vart ska sleven vara om inte....  

Man får njuta den tid vi fortfarande har tillsammans.


Idag fick han tandstensskrapning. Inget favvo-projekt å hans vägnar.

Men tänderna behöver skötas. Dålig andedräkt har han ju haft precis hela livet...men därav behöver man ju inte vara full i tandsten. Precis som alla hat-bad, hat-friseringar och allt annat som inte innefattar att tigga och äta - måste det göras. Även för en FALCON. Pälsen är nu också välkammad och len...gosig! Inga fästingar hittade jag. Tack för det!!


Funderar på om inte han ska få sig en ny BIA. Får se va morgondagen ger. 

Nu är det kväll...för Falcon sover sen länge tillbaka, men inte riktigt. Han vaknar till när matte tassar upp på övervåningen. För nedanför hennes säng ska man sova!   



Av csa - 2 oktober 2010 10:15

Ont i hela kroppen efter att ha sovit hela natten i soffan.   Måste nog köpa en ny soffa. Som man kan sova i utan att va ledgångsbruten. Jaha?! Soffor är inte till för sömnstunder i första hand?? Tänkte inte på det... 


Hannah och jag är i samma status - förkylda... Hostar, halsont och snorar. Släktskapet är slående. Men hon är sötare. Såklart.

  

  


Vet inte riktigt vad jag ska göra av den här dagen. Har inga planer. Och även om jag hade så vet jag inte om jag orkar engagera mig. En dusch och nya myskläder på...


Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards