Alla inlägg den 5 juli 2010

Av csa - 5 juli 2010 18:46

Ja...hela helgen har passerat. Tarét från början. Tyvärr åkte vi ifrån kameran.


I fredags packade jag och sambon och alla doggarna in oss i bussen för att åka till Linköping(?) Lindköping(?) Ja gud vet vart eller hur det stavas...det började på Lin.. iaf!    Hämtade där upp Lina, Bubblan, Trubbel och Nita och fortsatte mot Göteborg. Vart i? Fråga inte mig...jag kunde namnet ungefär en rondell långt, sen dess är det väck!    Där bor iaf Linas mamma. Ett fantastiskt "hotell".  x6 klassigt Bed n´Breakfast - inkl. perfekt kyld säng och förstaklassigt hundmys.    TACKAR OCH BUGAR för att vi fick våldsgästa detta!!


Fredag kväll blev väl inte alltför vild. Tröttmössor allahopa. Och en natts laddning inför Specialen var ett faktum.


Klockan 6 stod vi i givakt för en framdukad frulle!! Bortskämda värre den här helgen... Inte ens plocka av bordet efter sig liksom.   

Vi blåste lite hundar och kom iväg. Hade ju redan kvällen innan rekat vart vi skulle och FAKTISKT!! JAG var den som "hittade". De ni!!!!!

Fick en bra plats bland trevligt folk och hundar. Fick också äran att "sno" Bubblan och göra ringdebut i tikringen!! Hejja mig...eller?! Att sno någons hund är väl kanske inte sådär jättesnällt men jag blev lite nollad där en stund och när jag insåg att "Fan!! Det är ju inte jag som ska ställa hunden!!!!!"    Men...då hade Petra redan kollat tillgänglighet och börjar diktera sin kritik. Stina svalde och funderade under tiden på vad Lina skulle göra med mig när hon insåg va jag höll på med...   
Jag kröp till korset iaf (passade på när hon väntade på sin konkurrens med Trubbel, då kunde hon ju inte jaga mig så långt iaf!!  ) och talade om vad jag ställt till med - och hon log?! Underlig människa den dära... Måste bero på vart hon bor!   

Men Bubblan slutade iaf 4:a i sin klass med mig. Och Lina verkade nöjd! Så jag antar väl att det blev bra där då??


Efter en lååååååång stund i solen och stormen så var det iaf Bosses tur att vara i ringen med matte. Direkt när vi klev in i ringen kände jag hur hunden sjönk en dm av värmen. Stackars vovvar egentligen... Men han skötte sig fint som han brukar och charmade väl domaren så pass att vi vann våran klass. Jo, visst var vi ensamma - det märkte väl jag också! (Även om det fanns någon som verkade tro att jag inte ens förstod det) MEN det innebär ju varken att ett rött är tillgängligt ELLER ett CK ett måste! Så vi tackar ödmjukast!!

Vidare så hamnade ju han som "så lätt vann sin klass" i Bästa Hanhundsklassen då. Där fanns det konkurrens. Vet inte hur många vi var...men vad jag "förstod" då försvann det så pass många att vi fick plats på Reserv-platsen!    Jag har aldrig fått en bästa-placering någonsin på en special så detta är stort!!! Synd bara att vi inte fick någon rosett för den placeringen. Vet inte om det inte finns sånna eller varför ingen kom till oss??? Fyran fick iaf sig en rosett... Tråkigt för oss iaf...  


Mallig, glad och brända åkte vi till "hotellet" och åt så vi sprack! Sen blev det lite alkohol för andra och jag fick ta huvudvärken. Jämnt och fint fördelat!!


Efter hela natten med skallebanket så klev vi upp till regn. Men se det var minsann bara i Göteborg det! För dit vi hamnade - Borås - Ja där hade Djävulen varit och släppt av lite glödande hetta. Jösses!!! HETT, KLIBBIGT OCH VIDRIGT varmt om jag får uttrycka det hela. Knappt någon vindpust ens. Men jag och Lina kämpade på. Jo, alla andra också såklart. De kämpade lite mera faktiskt. Iaf fler varv i ringen.

Bosse var snäll och glad idag med och charmade till sig en underbar kritik och en klassvinst MED konkurrens idag!    Sen var det tack och adjö i hanklassen. Synd att vi inte fick springa lite där...men, men. Domaren kanske lindrade hundarna i värmen men där hade han nog lite att förlora också på detta val.


Efter mkt om och helvetiska värme så hamnade vi också i en examination. Petra Junehall, Lisbeth Liljekvist och nån annan donna de skulle examinera skulle ha ihop en liten skara berners för bedömning. Om det ens var möjligt så var det ännu varmare där. En stackars hane mådde så pass dåligt av detta att de fick åka hem därifrån med en mkt medtagen vän. Hoppas sååå att han mår toppen igen!! Det är läbbigt va värme kan ställa till med. När Petra klämde och kände på Bosse så sa hon faktiskt: Stackars lille vän...man bränner sig ju på din päls!! Och det var sant.   

Detta tog en bra stund men nästan som på beställning så kom Kaj och hämtade upp oss direkt efteråt. Och sen bar det av hemmåt. Lång åkning och den vidriga huvudvärken var de enda som skötte sig precis likadant hela dagen...och enda fram tills idag! Jag har legat inne i mörklagt rum och svalkat mig, sovandes hela dagen och mår nu ganska okej igen - ÄNTLIGEN!!!

Nu blir det mys med tjejerna...för de har jag ju inte sett på hela helgen. Är glad att de stannade hemma så de kunde ligga i poolen hos mormor och morfar ist för att följa med oss på den här heta trippen.


Tack till alla trevliga vänner man har tjötat sönder i helgen!! Många har jag nog missat också. Men de kanske ska skatta sig lyckliga som kom undan?   


Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards