Alla inlägg under april 2011

Av csa - 19 april 2011 21:38

Tisdag, fast onsdag idag!   För imorgon är det fredag.


Drösat mig fram på jobbet men fick mycket gjort! Rygg-blähän enda akilleshälen. Ville bara skjunka ner i en liten hög. Så trött man kan bli i den liksom?!

Fick avstå innebandyn   , men det var nog klokt beslut. Nästa vecka ska jag vara fit for...ÅNEJ! Hinner jag vara med då??? Eller "ids" man? Ska ju vara på utbildning i "hett ämne" mellan 12 och 16...hm...*tänka, tänka*...
Vi får se och smaka på det tills dess!!


Fysade iaf! Vik.chefen tyckte jag absolut skulle ta mig en ryggträningsdag. Så jag gick på hans ord och tog den. Kom hem och bytte snabbt om och tog med mig Dante ut på utvärmning med cykeltur. Åh så härligt de var i solgasset!! Grusknaster under däcken och fågelsång...nästan religiösvarning på den!! 
Några kilometer blev det...känns i "ladugårdsdörren" nu!!! (för den som inte vet vart den sitter så... ... HÄR!  ) Somliga förstår mig, så som jag har det, hoppas jag. Mycket ladugårddörr att ha ont i!!!    

Sen blev det "gymträning" med tygndpunkten lagd på ryggen. Tog i hårt, men försiktigt så det ska vara mer uppmjukande och uttänjande. Tror faktiskt jag lyckades bra!  Visst känns det nu och imorgon kommer jag säkert vara lite stel, men jag tycker det känns lite bättre åt höger nu! Hoppas jag gjorde ett smart val av träning.


Sen har det kommit lite roliga "idéer" i hårddisken på kärringen här under dagen.   Internet är farligt!!!
Nu ska de grå masseras och lite frågor läggas ut...eller ganska många frågor kanske? Jag tror nog jag vet hur det blir...men det man inte är 100 på kan vara bra att ventilera med andra som KAN!
"Bättre fråga och verka dum...än förbli det!"   


Sen fick jag, också genom förbaskade internet, en massa fler idéer för helgen...

Blomplantering (Pernillas fel!  )
Målning (heminredningssidornas fel)
Hårklippning och färgning (nödvändigt ont...spegelns fel!   )
Utställningsanmälningar... (Facebookvänners fel!  )
Med mera och många, många flera idéer bara för att... (Mitt eget fel!)


Livet är underbart på våren!! De e bara så!!


Av csa - 18 april 2011 20:01

Två ynka-ynka dagar kvar att jobba den här veckan!!!  *pepp, pepp*

Jag står ut.

Jag överlever.

Det går...det går...


Imorse fick jag gladeligen bekräftat att jag inte är helt spolad i skallen. Tackar!! Skulle fixa fredagskrånglet direkt på morgonen (lika bra att ta tjuren vid hornen) och ringde några samtal. Ett tu så var det kirrat och felen som var...var INTE mitt åt!   
Dock har ju de mest sjukt otänkbara hänt i dag bara för att "morsan" är ledig. Men hon är så snäll som svarar varje gång jag ringer...och däremellan ringer hon...  ...så de funkar att överleva!!


Ryggen är paj hörrni. Tycker vi har världens pissigaste golv på jobbet...men jag tror att Rocklunda-is-skyddet är lite i släkt med det faktiskt. Huga! Känns som jag burit på en säck sten hela helgen...  

Får se om jag "tillåts" ta ut lite fys imorgon eftermiddag. Har tänkt ut lite ryggträning då. Men...blir väl nåt blaha ang. uttag av sånt med all säkerhet... Ska inte vara fördomsfull men...har vi hamnat i Svea Rikets mesta avis-liga eller???? Fan ut å rör på "fläsket" folk och bry er inte så mycket om vad andra gör!!!!!
Jag förstår inte hur en halv, och ibland mer timmar av en dag, kan gå ut på att analysera vad andra gör och hur?????? Tröttna!!!


Vid hemkomsten så såg jag spänt på när Kaj slogs med nya tältet. Man blir ju så nyfiken på hur de funkar så vi måsta ju bara prova. Å...vi får nog in snitsen på det där...  ...nångång...kanske...  . Hundarna däremot kröp under duken medan vi höll på och infann sig mycket nöjda med investeringen!!! Och är de nöjda så är vi nöjda! Falcon lyckades t o m andra gången/besöket krypa mellan "dörr och nät" och blev ståendes där - lycklig som aldrig förr!    


Tjejerna har cyklat lite...och så blev den här dagen kväll också.

Bara 2 dagar kvar...till 5 dagar (ledigt)!!!!  


Av csa - 17 april 2011 23:18

Shame on me. Hela helgen har dansat förbi och jag har inte plitat ner ett enda ord.... Jag skäms och därför kommer här en kort resumé!


Fredag...jobb...tror allt gick fel...  ...


Lördag...sambon åkte bort...vi tjejer shoppade...Bosse fick ett bad...packa bilen inför dagens tripp...  ...


Söndag...upp tidigt hela familjen...fattar inget under dagen...nu   ...


Skriver mer en annan dag kanske...  





  ...NEJDÅ!! Om idag MÅSTE jag skriva lite iaf.


Det var dags för Rocklunda utställningen. Och för första året så ska jag inte säga som jag brukar "man åker alltid dit för att det är nära...men det går aldrig bra"...


Nej inte alls. Jag kan inte klaga idag. Och tänker inte heller. Domaren från Irland och var inte nådig mot hanarna (främst) tycker jag. Men hon hade lite annat än blått och gult att dela ut uppåt i klasserna och en av de lyckliga var VI.  


I juniorklassen var det nog bara Lottas lille Armani som fick Exc, tror jag. Och så CK. De var väl 6 st tror jag...


Bosse mötte "bara" brorsorna i sin klass (vart är unghundskillarna???) och vann gjorde han och CK fick han också, lille Bo.   
Lyckan total och jag var redo att åka hem.


Kikade lite i allt pladder på öppenkillarna och där tippade jag för mig själv...men inte ett rätt fick jag!   Nog för att jag hade linser och domaren inga synliga brillor iaf...men va f*n?! Fjuttigt antal Exc och inga CK:n??


Champinjoner fanns det tre. Två med CK. Sen var vi då 4 st som skulle tampas i ett varv och lite mer spring...


Vann gjorde Keno, finare än någonsin tycker jag!   Och det tyckte flera...inte minst domarna. För han fick BIR och BIG1 och BIS-1:an BORDE han fått tycker jag. Men där blev han oplacerad. Det var det där med synen... 

Grattis breeders and owners Anders och Ingmarie!


Två blev då...lillemannen våran...  

 


  ...med CERTIFIKAT!!! nummer 5 på hans meritlista.     

Behöver nog inte ens försöka förklara känslan...den är "sjuk"...helt enkelt!!


Trea kom fina Bjarke!! Gillar, och har alltid gillat, honom. Grattis Anette!
Fyra lille Armani med R-Cert. Han ser mkt lovande ut i dagsläget. Grattis Lotta!


Sen började damerna...och  jag hänger ALDRIG med där! Aldrig!!??   
Jag pladdrar väl för mycket eller nåt...eller så är det bara så att jag sitter där och fånler och snälla människor kommer och säger GRATTIS och man får kramar och så fånler jag lite till...men fattar INGENTING!!
Det kommer imorgon...fattandet! Är väl trög eller nåt...eller bara dum i huvudet? Jaja...kanske lite av båda + senilitet.

Drit sak samma - Jag är överlycklig!! Och smått chockerad att jag äger en hund som har 5 cert innan 2 års ålder. Jag liksom?!?!?   


Bosses halvsyster blev iaf BIM och tog tikcertet...DET VET JAG! Grattis Gunn och Felicia!


Ja...sen kom man hem typ efter 17-tiden då vi var med i Uppfödargruppen. Det gick väl sådär...åkte väl ut som nummer 7 kanske?...i den stora ringen. BIR-grupp blev de iaf. Så långt va jag med!   Det var brorsan Malte, Jazza och mamma Daily också (förstås) annars blir det inte mycket till grupp...  


Det har hänt mera sen sist. Bosses 2 sista kullar här i Sverige har kommit till världen också. Jodå, jag vet mkt väl att de bara får ha 30 avkommor innan utvärdering...men när tikarna parades så hade han "bara" 21 och typ vad jag trodde var väl två kullar á 5 valpar vilket hade fått honom att sluta på 31. Det blev några till kan man säga. Mer om det på hemsidan för den intresserade.

Men det jag vill säga är nåt i stil med : "...you never know what the future will bring...".
Men man kan väl säga att killen har lite krut i kanonen. Eller nåt sånt...

  GRATTIS Maggan och Ida!!

  GRATTIS Catharina och Gunnar och Cajsa!!
Har stulit en bild av Catharina på Bernerlyans E-kull...


  Partisk som få... Visst ser de mkt fina ut??


Med glädjen kvar i kroppen måste jag nu gå och sova, hur lite jag än vill. Som bloggen här började så gick allt fel i fredags... Imorgon är det måndag och jag måste rätta till allt!!!

Man kommer liksom inte ifrån skit man skapat hur mkt man än försöker...sov på den gott folk...

...så sover jag   BLÅGULT och drömmer    ROSA-drömmar...och ler...ler...ler...


Kram!!

Av csa - 14 april 2011 22:34

...för döttrarnas nya morgonrutiner. Att gå upp tidigt har ju aldrig varit Hannahs grej (gud hjälpe mig när hon BLIR tonåring...för hon beter sig redan nu som en...  ) Drar täcket över huvudet och muttrar att hon inte VILL/ORKAR/TÄNKER gå upp minsann!!!  

Ida är sig lik. Hoppar ur sängen och är klar strax innan strumporna åkt på. Tack för att En är med på noterna iaf...


En slö dag idag. Skönt! Måste ju ladda upp inför helgen. Har några träd som ska få sig en omgång...en hund att bada...en sambo som ska till "Göteland", vilket medför att jag har självhärskande status.


Idag har också alla vovvarna fått tassarna fixade. En hoppades glädjande upp på  bordet. En kommer inte upp på bordet pga ålder. Och en tog sig faktiskt upp med fronten själv! Ja...nån närmare presentation av vem som är vem behövs nog inte...


Katterna samlar återigen fästingar.   Har ett ganska stort ogillande emot deras vår-hobbys måste jag säga. Blir nog lite Frontline på dem inom det närmsta!!

Faktiskt den enda lilla detaljern jag ogilla med våren.


Och dra på trissor. Idag fick jag då äntligen mitt recept till apoteket. Det tog ju bara över en 1½ vecka. Det är tur man inte är är i behov av några piller för överlevnad. Hallstas Vårdcentral... Skäms på er!!  


Sambon har varit å shoppat idag (igen). Tror han pajjade sina nya brallor bara för att få åka förbi Ikea igen. Inget uttalt om det, men...klart det måste vara så!?


Fredag imorgon. Bästa dagen! Har inte bestämt mig för hur länge jag tänker jobba...får se vad vädret lockar med... Kanske skulle ta en biggisvända på hemvägen?


Titta vad jag hittade för good old photos idag..

    

De va tider de!!


...och för ännu längre sen...

 
Tänk att man faktiskt varit söt en gång i tiden!   


Imorgon är snart idag...gonatt!  


Av csa - 13 april 2011 20:16

Ojdå...gått några dagar sen sist. Har jag varit saknad??   


Söndagen flöt på med trädgårdsröj, däckbyten, lite lydnadsträning och annat smått å gott. Konstigaste var att ha sambon hemma en söndagskväll. Hm...kommer jag vänja mig??  


Måndag. Sambons första dag på nya jobbet. Nytt, spännande och säkert jätteannorlunda att se folk i dagsljus.   Karln har ju lyckats hitta ett toppenställe där hund är VARMT VÄLKOMMEN också! Alla älskar fyrbeningar, men ingen äger någon för tillfället så...det fick bli Bosses första "arbetsdag" också. Måste ju provåka stället, som hund, liksom. Betyg: Klart godkänt!! Han har ju t o m fått "eget kontor", tillsammans med chefen. Snacka om att komma upp sig i smöret direkt.   
Undra fall de behöver mer personal snart???   Då kan man ju fylla på liksom...


Min dag var dock inte alls lika spännande. Man kan väl kalla tillståndet någonstans mellan migränx72 och medvetslöshet...fyyyy!!! Trodde det var på väg att ringa grannen i förebyggande syfte. (Han är begravnings-snubbe) Men strax innan läggningen så överlevde jag dagen. Phu!!!


Tisdag. Idel happyfaces på jobbet.   
Och så lite brandövning..eller rättare sagt lite "rörfix" kan vi väl kalla dagens höjdpunkt. Eller ska jag mer framhäva den stränga barnsligheten? Vet inte faktiskt...tufft val...*suck* Visste inte att omognad kommit upp sig såå högt i åldrarna... Men varje dag lär man sig ju nåt!?

Sen kom vi hem och så kom Åsa och Loppan och mitt nya, fina trimbord hit! Yes! Äntligen slut på allt krypa-omkring-på-golvet. Jag är ju realist och jag är INTE ung längre. Av en konstig anledning så är mina knän äldre än hela jag?? Skumt men så måste det vara...
Bosse är och har alltid varit höjdrädd dock, så nu har vi lite å träna på. Men han tycker det är jobbigast att komma upp och ner och under tiden står han snäll och slappnar av. Så jag tror det kan finnas värre "kunder". Det roliga är att han inte ogillar typ A-hindret i agility så...ja...jag vet inte vad som hänt honom å bordshöjder, men nåt måste det vara. Men han är en snäll rätt medgörlig kille så i slutet får matte som hon vill och han står bara där. Snart ska han stå där och digga upp- och nerhoppet också. Det får bli lydnadsträningen framöver. Totalt "onödig" träning men...vilken hund har begärt att få lära sig gå en "dumruta" liksom??? (Lydnadsklass Elit har ett moment som kallas dumruta, för Er "lydnadsoförstörda" läsare)
Dante var sjukt avundsjuk hela kvällen på att Han inte fick stå där   bli ompysslad, så imorgon ska han få minst en timmes borstning PÅ bordet. Han kommer le hela kvällen...och njuuuta.
När man ändå har ett tofs-proffs på besök så får man hjälp. Tack gulliga Åsa!   Bosse blev riktigt ståtlig och kommer bli livsfarlig i ringen på söndag!! Tofsig och fällande är ju läckert!
(Jo, jag är ironisk!! Men det lät tufft att få skriva...  )
Kan ju tyvärr inte återgälda tjänsten. Hehe...för det skulle Du INTE vilja!!! Fast...Kaj kanske kan???   
Tjejerna, framför allt Ida, sjukt Åsalycklig. Hon tjata och tjata: "-När kommer min gudmor??? När?? Nu??? Kommer hon snart???"
Ja...ca 17 ggr på en halvtimme. Sen var det som att hon inte ville släppa henne när hon väl fick sin efterlängtade kram.
Det blev en sen kväll men mysig. Loppan är en riktigt go liten dam som verkade rätt hemtam med tre grabbar som "sambos".
Vi surra lite och så blev det dags att tacka och bocka för en trevlig eftermiddag och vidare till projekt sova...


Onsdag idag.
Jobbat lite...
Och så kom vi hem och insåg att det var nåt som bara "va tvunget" att utföras.

  
Idag öppnade NYA, STOOORA IKEA på Erikslund i Västerås.
Vi åkte! Vi gillar´t!


Nej...såklart va jag inte tvungen på nåt vis att åka dit. Men det är såå underhållande att "jäklas" med folk om att jag "bor" där. Folk köper verkligen allt om det bara har en fjäder av sanning i.   Om ni bara visste hur sällan jag verkligen ÄR där. Hehe... Jag skapade ordspråket...jag använder det gärna: "Alltid retar det någon!!"

Det är lite så alltid numera. Att jag ALLTID retar någon...förstår inte...   Men bryr mig inte heller så... Kasta vatten på en gås bara. I know how to shake!!!!   


Så  hur var det där på det nya då? Jodå, de var stort! Det fanns allt och numera mera än allt från det förra stället. Ingång upp på övervåningen, ringlande gångar genom allt och så fiket som numera gör att man får plats!! Vi tog middagen där idag. Sen blir det hiss/trappen ner igen och genom badrumsavdelningen, hämta-själv-lagret och vidare till kassorna. Bra tänk! Jag missar inget...  
Och trots dagen till ära... ingen kö in, ingen trängsel, ingen kö ut. Tack för det!


Ser fram emot när det nya shoppingcentret också växer sig klart. Finns vägg-i-vägg. Dock tror jag detta nya blir graven för Hälla...jag tror..


Nehej. En dusch på det här så kan man den här dagen också.

Ciao friends!!


Av csa - 9 april 2011 20:56

Glömde blogga igår!!   Tänk va mycket Ni missade då då...ojojo... ...


Idag har det varit typ storm igen. Klagar INTE! Det torkar upp, vilket uppskattas med skogstomt och 3 långhåriga hundar...

Karln har röjt ute, gjutit och varit och hämtat två nya cyklar till brudarna. Hittade dem på blocket, inlagda typ 20 min innan vi ringde, så vi fick dem.   En lila och en röd bidde det. Fina och inget att klaga på...förutom... 


Brukar man inte säga, om lärdom...att "det är som att lära sig cykla..har man gjort det en gång så sitter det!"

Eeh...NOT!  

Förra året så vägrade ju Ida släppa stödhjulen samtidigt som Hannah snodde storesyrrans cykel och damma iväg i ett jehu efter 3 min. träning UTAN stödhjul.

Idag så var det andra vinerlängder kan jag lugnt påstå.

Ida hoppade upp och svischa iväg.   
Hannah kom upp på cykeln...och...pang i backen, rassel ner i diket, inte ens trampandet framåt fick hon till?! Alltså mycket...  Stackarn!!!!


Efter lunchen så tvinga jag ut dem igen.

Då tog vi fram pedagogiken i oss, den fd. cykeln och peppning. Och tack och lov (för hennes skull) så lossnade det lite iaf!!   och tack och lov att hennes lilla cykel överlevt vintern, för Idas stod på samma ställe och  hade ett däck som exploderat av vinterns goda sidor.


Källaren är nu så klar som den kan bli just NU!!    Ommöblerad, dammsugade och skurade golv och mer ordning och reda. Behöver dock mera grejjer för the final...från Ikea t ex...  ...


Ytterhallen, kallhallen, vita hallen, lilla hallen...kalla den vad som, är också renskrubbad och ALLA vinterkläder har fått dra åt tippen eller förvaring tills nästa vinter. Som jag för övrigt inte kommer sörja om den inte kommer...

Den nya klädhängaren, ca 1½ år gammal, fick äntligen komma upp också!! Avslutade det hela med att rensa bort skor i mängder.

Det blev BRA! Jättebra för att vara jag.


Så bilarna hanns inte med idag. Inte heller äppelträden. Inte nån vildare hundaktivitet heller...men de har varit ute på tomten precis hela dagen så frisk luft och bus har de iaf fått av fullständig kvalité. De snarkar just nu gott alla tre.  

Kommer somna ovaggat i kväll...eller alldeles nu om jag inte rycker upp mig...



Ila

Av csa - 7 april 2011 23:50

Jo...det är så att idag har jag lite brått nu...


EfterjobbetsååktevitillIkea,tillsambonsstoraglädje
:P. Ochdärhittadesenheldelgrejjertilltvättrummetbla. Tillhelgenskadärfixasochdonaspåundervåningen. Kallhallenskaminsannfåsigenomgångockså!! Detskaock
sågjutasenheldel. Hinnsdetmedmerasåskajagshoppaliteåtmigsjälv. Självklartskadetnjutasavledighetenockså. Helgenkommerbliklockrentbratrorjag.


Nu måste jag sova! Ciao!!


Av csa - 6 april 2011 20:19

Ännu en dag i   tjänst. De är bannemej inte snygga alltså, arbetskläderna vi har... Och inte bekväma heller...för att ha nåt att klaga på alltså.   

Annars kan jag ju ärligt klaga på denna huvudvärk som jag dragits med i tre dagar...men eftersom den nu äntligen verkar ha gett sig av...ja då vore det ju dumt att klaga på den, inte sant?!   


Har "levt" på Eeze i, som sagt, flera dagar nu men jag tror att dagens lunch i gott sällsis (...pizza och cola...Elin, Madde och Jonas...) var spiken i kistan!! Eller kanske bara önsketänkande...  


Dagen flöt på...och hem kom man till "lerriket" man bor i.

Hann knappt innanför dörren så hade jag en liten "sladd- och muffklädd" sak upptryckt under näsan.

 
En journalist satt vi köksbordet med sambon och de diskuterade det som läääänge har diskuterats här i Hallsta på senaste tiden - Dagis!
Tänk om det kunde sluta diskuteras, nonchaleras, noteras...och göras nåt åt istället!!!


Jag har inte stått i fronten för detta men är, till skillnad mot många föräldrar verkar vara?? inte rädd att säga vad jag tycker. Nu när jag fick frågan...


Det är jobbigt på ren svenska, gråtjobbigt, att veta att de stackarna i personalen har mer ungar på sig om dagarna än vad de mäktar med. För det HAR de! Fast deras chefer påstår motsatsen...efter slutsatsen "papperläsning" antar jag??

ÄNNU  jobbigare är det ju att veta att ens kött och blod har det så här under dygnets flesta timmar! Panik inombords!!   

Jag vill återigen påtala våran lilla Hannahs olycka i höstas. Kom hem blåslagen i ansiktet och INGEN visste vad som hade hänt henne. Är detta ord man vill få veta?

Än idag har vi ff inte hört ett ord om vad de "gjort åt saken" för att det inte ska upprepas! Vad skrevs i rapporten?

Är inte detta kattskit så säg??

Så här såg hon ut på kvällen den dagen...


Senare på kvällen kräktes hon och var väldigt medtagen i flera dagar efteråt...


De kan få denna bild som påminnelse om de behagar...cheferna alltså!


Det "bästa" med dagens besök var att han inte bara fick gå på hörsägen, reportern. Utan han följde med sambon för att hämta upp Hannah på dagis, live liksom.

Det blev nog en "hit"...för sveriges radio. Inte bättre pr för dagiset dock...

1. INGEN kom och mötte upp K när han kom för att hämta och stod och väntade i dörröppningen. En fröken såg honom t o m, men gick sonika bara omkring i lokalen utan att ens säga hej...

2. Barnen ropade: "Hannah din pappa är här!!" Alltså blev detta notisen för hemgång...

3. Kunde inte Kaj varit vem som helst och tagit med sig vilken unge som helst? Jo...hemska tanke men dock...jo, möjligheten finns!


Reportern såg lite chockad ut...och säkert nöjd också för att det är som vi beskrivit och lite värre kanske...


Vidare följde han med till förskolan och hämtade upp Ida.

1. Allt sker raka motsatsen mot ovanstående punkter vilket reportern noterade!!


Ska detta kännas tryggt för mig???

Min lilla 5-åring är på detta ställe 5 dagar i veckan, nu senaste tiden med "bara" vikarier dessutom. Tryggheten?? Miljön?? Vad sker egentligen om dagarna?? De har gymnastik men Hannah har aldrig duschat dessa dagar, emellanåt inte ens fått byta om till sina gymnastikkläder...

Vad är det "vi" gör mot våra små??? Ska man verkligen betala för sånt här?? Behöver jag ens förundras över varför Hannah är så snorig titt som tätt??

Deras lokaler har tillåtelse för 22 pers. De är 28 när det är full styrka... Totalt får dagiset ha 70 pers. De är 80 som "värst"...

VEM tillåter detta??

VARFÖR??

Tycker de att det är konstigt att vi finns, vi föräldrar som inte tycker detta är okej?


Det är våra barn det handlar om. Små, små personer som inte kan försvara sig eller ens blir tillfrågade vad de tycker eller vill.


Skönt iaf att EN personal idag gick med på att uttala sig. Marie är guld! Men hon är alltså den enda som hittills "vågat" också... Vadärför, som Hannah skulle kunna säga, om sina fröknars osamarbete för att HON ska ha en bra dagisvistelse...varje dag...vecka ut och vecka in...  


Nej...fram med mikrofonen till flera...och ännu mer fram med flera som vågar uttala sig! För jag kan inte drömma om att föräldrarna är nöjda med detta. Isåfall är de ju dåligare vårdnadshavare än vad jag är!!   Fy!!

  

Nehej...en dusch på detta och så kanska man kan hinna sitta i soffan och för en kvälls skulle NJUTA av lugnet utan huvudvärk!!!


Imorgon en ny dag...idag en bra dag!


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards