Alla inlägg den 6 april 2011

Av csa - 6 april 2011 20:19

Ännu en dag i   tjänst. De är bannemej inte snygga alltså, arbetskläderna vi har... Och inte bekväma heller...för att ha nåt att klaga på alltså.   

Annars kan jag ju ärligt klaga på denna huvudvärk som jag dragits med i tre dagar...men eftersom den nu äntligen verkar ha gett sig av...ja då vore det ju dumt att klaga på den, inte sant?!   


Har "levt" på Eeze i, som sagt, flera dagar nu men jag tror att dagens lunch i gott sällsis (...pizza och cola...Elin, Madde och Jonas...) var spiken i kistan!! Eller kanske bara önsketänkande...  


Dagen flöt på...och hem kom man till "lerriket" man bor i.

Hann knappt innanför dörren så hade jag en liten "sladd- och muffklädd" sak upptryckt under näsan.

 
En journalist satt vi köksbordet med sambon och de diskuterade det som läääänge har diskuterats här i Hallsta på senaste tiden - Dagis!
Tänk om det kunde sluta diskuteras, nonchaleras, noteras...och göras nåt åt istället!!!


Jag har inte stått i fronten för detta men är, till skillnad mot många föräldrar verkar vara?? inte rädd att säga vad jag tycker. Nu när jag fick frågan...


Det är jobbigt på ren svenska, gråtjobbigt, att veta att de stackarna i personalen har mer ungar på sig om dagarna än vad de mäktar med. För det HAR de! Fast deras chefer påstår motsatsen...efter slutsatsen "papperläsning" antar jag??

ÄNNU  jobbigare är det ju att veta att ens kött och blod har det så här under dygnets flesta timmar! Panik inombords!!   

Jag vill återigen påtala våran lilla Hannahs olycka i höstas. Kom hem blåslagen i ansiktet och INGEN visste vad som hade hänt henne. Är detta ord man vill få veta?

Än idag har vi ff inte hört ett ord om vad de "gjort åt saken" för att det inte ska upprepas! Vad skrevs i rapporten?

Är inte detta kattskit så säg??

Så här såg hon ut på kvällen den dagen...


Senare på kvällen kräktes hon och var väldigt medtagen i flera dagar efteråt...


De kan få denna bild som påminnelse om de behagar...cheferna alltså!


Det "bästa" med dagens besök var att han inte bara fick gå på hörsägen, reportern. Utan han följde med sambon för att hämta upp Hannah på dagis, live liksom.

Det blev nog en "hit"...för sveriges radio. Inte bättre pr för dagiset dock...

1. INGEN kom och mötte upp K när han kom för att hämta och stod och väntade i dörröppningen. En fröken såg honom t o m, men gick sonika bara omkring i lokalen utan att ens säga hej...

2. Barnen ropade: "Hannah din pappa är här!!" Alltså blev detta notisen för hemgång...

3. Kunde inte Kaj varit vem som helst och tagit med sig vilken unge som helst? Jo...hemska tanke men dock...jo, möjligheten finns!


Reportern såg lite chockad ut...och säkert nöjd också för att det är som vi beskrivit och lite värre kanske...


Vidare följde han med till förskolan och hämtade upp Ida.

1. Allt sker raka motsatsen mot ovanstående punkter vilket reportern noterade!!


Ska detta kännas tryggt för mig???

Min lilla 5-åring är på detta ställe 5 dagar i veckan, nu senaste tiden med "bara" vikarier dessutom. Tryggheten?? Miljön?? Vad sker egentligen om dagarna?? De har gymnastik men Hannah har aldrig duschat dessa dagar, emellanåt inte ens fått byta om till sina gymnastikkläder...

Vad är det "vi" gör mot våra små??? Ska man verkligen betala för sånt här?? Behöver jag ens förundras över varför Hannah är så snorig titt som tätt??

Deras lokaler har tillåtelse för 22 pers. De är 28 när det är full styrka... Totalt får dagiset ha 70 pers. De är 80 som "värst"...

VEM tillåter detta??

VARFÖR??

Tycker de att det är konstigt att vi finns, vi föräldrar som inte tycker detta är okej?


Det är våra barn det handlar om. Små, små personer som inte kan försvara sig eller ens blir tillfrågade vad de tycker eller vill.


Skönt iaf att EN personal idag gick med på att uttala sig. Marie är guld! Men hon är alltså den enda som hittills "vågat" också... Vadärför, som Hannah skulle kunna säga, om sina fröknars osamarbete för att HON ska ha en bra dagisvistelse...varje dag...vecka ut och vecka in...  


Nej...fram med mikrofonen till flera...och ännu mer fram med flera som vågar uttala sig! För jag kan inte drömma om att föräldrarna är nöjda med detta. Isåfall är de ju dåligare vårdnadshavare än vad jag är!!   Fy!!

  

Nehej...en dusch på detta och så kanska man kan hinna sitta i soffan och för en kvälls skulle NJUTA av lugnet utan huvudvärk!!!


Imorgon en ny dag...idag en bra dag!


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards