Alla inlägg den 16 januari 2011

Av csa - 16 januari 2011 22:44

Som nybliven farmor (igen) så kan man somna gott för Den saken iaf! Grattis till Bernerdalens Kennel och mamma Yaiya till de 8 nybakade små!   


För denna mage gör då inte den sovsaken enkel iaf...   ...två dagar av sidovikt ställning åt vänster är skum. Magen som varit sååå snäll så länge...why now??

Hoppas natten ger lindring...hur ska jag annars kunna stå och gå imorgon???


Haft en telefondag idag kan man säga. Snacka slut på 2 telefonbatterier!! (och inte mobilvarianter ens...  ) Men har man intressanta saker att prata om, så har man!

Hanhundar.

DET är intressant tycker såklart jag, som äger 3 och haft 2 tidigare. eller 3 tidigare om man räknar med den galna blandisen... DET var MYCKET hanhund i den lille kan man säga.   och man lärde sig en h-vetes massa av honom. Mest detaljer man inte vill ha mera...


Men dagens samtal va intressant ur andra, vardagsvinklar, och även att alla gör vi våra prioriteringar. Tar exempel. Tikägare visar intresse för ens kille, andra jämnför sina mot ens egen och så vidare... Sånt e livet!! Det ska pratas och baktalas och jo, det händer att det också kommer vältal - faktiskt!!!   
Den perfekte herren äger ingen av oss, även om några tror det och gärna vill det! Sorry to tell you - he doesn´t exist!!   

Men om man ser det ur avelssynpunkt så kan det hända att det finns några hundar som passar ihop, med sina brister och fördelar, iaf! Sen finns det andra som inte ens rimmar ihop på nån punkt...får valpar ihop..och det blir kanon iaf!

Men det finns ju sånna som vinner på triss också förstås...
Och även Mina val är såklart dumförklarade av några och andra håller med.

Men alla är vi olika (galna, kloka). Så är det också!!

Det är mkt slumpen också som avgör. Man försöker tänka på allt...men det blir knas iaf. Och ett helt kryddmått med TUR kan också förekomma. Den förste Championen hade inte de snyggaste/lydigaste föräldrarna, bevisligen, tänkt på det???


Men så finns det ju så mkt annat än avel. Lika lite som att varje friröntgad tik inte behöver ha valpar...så behöver inte varje friröntgad hane paras!

Det är beslut men fattar själv...och får STÅ för själv också!!


Och om jag då slutar skriva om avel (lite svårt att sluta tänka på det, en dag som denna när nya liv kommit till världen, som man varit med och skapat )  , och bara tänker hanhund, så finns det ännu mer spännande grejjer man kan prata om.

Det är skoj att prata med sånna som är sådär insnöande som en annan på de med...snopp!    (Jo, jag menar ff hanhundar och inget annat...) Hur man tänker och inte tänker. Framtidsplaner. Det som varit. Det som borde och inte borde. Mognadsfaser och omognad. Hyss, bus och ofog. Som sagt...det finns mycket att prata om med likasinnade!


Hundidiotism kan många anse. Tur vi är några stycken på den fronten. Så man slipper vara oklok själv!!   


Igår skulle jag lägga ut ett kort på min egen Svampbob. Gick inte. Men nu så. Här är hon!


Gaddarna sitter ännu lösare idag...men ta bort dem är ff otänkbart!

Knas-Fia!!

Syns ju inte på kortet...men de står verkligen rätt ut!   


Igår, medan jag roade mig med magen...*stöön*...så var tjejerna med pappan sin på isen.

      
Hannah skidade och Ida åkte grillor

Dante och Kaj va vid sidan av och tittade stolta på!  
och jag är ff ledsen som inte kunde se...


Nej...tiden går...dags att dricka upp den sista firar-drinken (Coca Cola) och gå och knyta sig!

Gonatt Gonatt!!


Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards