Alla inlägg under november 2010

Av csa - 16 november 2010 21:03

Yiipiii!!! Träl-tisdagen ebbar ut!!    Gudars...lång blev den verkligen!! Och "jobbig"...förstår inte att jag inte kan hålla mig..."enig", ens två dagar. Kass personkemi?! Eller så är någon av oss idiot. Det är upp till beskådaren att bestämma vem som är vad tycker jag!


Men som sagt. Dagen gick. Och det som gått är borta!   


Men något bra med idag hittar jag. Pucks C-"bäbisar" på Herrekvarns Kennel blir 4 hela år idag!! Vet att en kille har gått över bron till sin far...  ....men hoppas de andra lever och mår bra!? Skulle vara såå skoj att få träffa någon av dem... Saknar pappa Puck!!!! Lilla gubben...Doremis Proud Winner of Parkano...SUCH, LP1 och LP2...mystrollet..."arbetsmaskinen"...  


Fasen va tiden går...


Kallt idag hörrni! Eller iaf nu. -6 utanför köksfönstret... Och det är den "snälla" sidan av kåken.  Vågar inte gissa på tempen ner över åkrarna. Men gillar det frusna. Blir så rent då! Sånt gillar jag. Snö blir blött...fruset blir "ingenting"  


Hade just den diskussionen idag med...den "oenige"... Helt ärligt. Om någon är för, typ snö, och någon annan är emot. Varför då lägga ner energi på att försöka få den ena åt det andra hållet?? Kan inte någon få tycka som de vill eller?? Varenda jävla comment ska malas ner och spekuleras i... Är det verkligen ingen som kan hålla med om det tröttsamma i detta?? Eller överreagerar jag bara?? Ca 37 timmar i veckan då...   


Det här är ingenting att överreagera på!! Det är bara mysigt... Hittade Falcon i soffan här på kvällen. Charm!!!

Nej han får inte vara där. Men...jag kan se mellan fingarna för hans skull.    Kan se ganska mkt mellan fingrarna för hans "välmående"...


Men han är inte ensam om att söka mys. Den här modellen. Hon är nästan välstekt. Måste vara svinvarmt där hon har sitt tillhåll?!


Osca...ca en halvmeter framför kaminens gass...   


Ser på månen utanför nu och funderar...kommer man kunna sova?? Sov skitkasst förra natten med skallens härjande...så lite sömn vore som guld nu!!


En sista nattkiss för hundarna nu och sen slår vi igen butiken för idag tror jag... Gonatt på er!!



Ska sen leta reda på Värsta vakthunden och placera honom framför ytterdörren!!!

  

Han är, som synes, "alltid" vaken och alert...?!...            


Av csa - 15 november 2010 22:51

...få gå och   ...

Men sitter nu här och försöker få ännu ett gäng tabletter att få fart så jag kanske kan göra nytt försök. Det första gick ju som synes inte så bra, eftersom jag sitter här...  

Ett öra värker.

Skallen bankar.

Usch!!!

Säkert samma som skit jag "dog" i, i fredags...men som inte verkar vilja bryta ut riktigt...  


Imorgon, veckans värsta dag...tisdag...hysteriskt långa är de alltid!!


Har en hel del som måste göras. Som alltid.

När ska man hinna allt de där roliga man VILL göra, och inte bara MÅSTE göra??


Miljonär skulle man bli!!!  


Men...antar att även de får huvudvärk och förkylningar då och då...så...lika bra att bara göra ett nytt sovförsök nu och inse att jag kommer att vakna till en tisdag hur jag än beter mig.


Ja, ja...alla dagar kan ju inte vara bara guld...  ...men det gjorde inget om de var några fler. Alltid några fler. Jatack. Beställer en sån dag imorgon!


Gonatt!! Hoppas jag...

Av csa - 14 november 2010 15:05

Sitter och väntar på den dumma diskmaskinen...den slog av tidigare så nu har den jäkeln fått vakt på sig!! Ser fram emot att få åka och äta middag hos päronen och tjöta lite med brodern min. Hoppas hans små troll och mina troll haft skoj ihop! Det är roligt när de små kusinerna kan samsas och busa fint tillsammans.


Glömt berättat vad den lilla skruttan här hemma sa i fredags. Jag fick gå ut och skratta för att hon inte skulle känna sig dum.

När barn tänker...då jädrars tänker de till!


Hannah kom iaf hem från dagis och sa:

-Mamma?! Varför har killar snopp men inte tjejer??

-Öh...jaaa...ja vet inte... *tänka, tänka, tänka*   hur ska jag svara nu då???

Men det löste sig innan jag kom till tals.

-Jag vet nu!! Det är bara för att killar ska kunna leka med den! För **** på dagis...ja han leker med sin hela tiden!!

Någonstans där fick mamma brått ut genom dörren...ni skulle sett hennes benhårda min och tänkemin när orden kom!!   


Ja barn är goa de!! Ljusglimtarna i vardagen - verkligen!!

Lite kärlek har vi haft här idag, det blev bra även idag. Hoppas nu på många, många Bosse-bäbisar framöver till uppfödarna och främst till en förväntansfull köpare som kommer ta väl hand om sin lilla buse/busa och att det blir lycka åt båda hållen. Spännande!!   


Pratat i helgen med flera kumpaner. Lydnadsuget växer nu!! Härligt det är med folk som har den inverkan på en. Ska ta och luska lite också om man ska fortsätta vara "livegen" eller om man ska hitta en klubb att tillhöra. Men det är väl bara viktigt om man ska tävla va?? Har fasen glömt den biten...  Har ju inte tävlat på 3 år!!! Det har t o m hunnit bli nya regler sen sist.

Uj..nu kände man sig så där gammal igen...   Men man är väl inte äldre än man känner sig va? Eftersom min träningsvärk börjar bli snällare...så är jag nog nu nere på ca...tja...55 som bäst. Men det tar sig!! Kände mig ju som 70 i fredagskväll så.  

Av csa - 14 november 2010 09:26

Another try. Igår satt jag länge och bloggade...men när jag skulle ladda upp, *taadaaa*... alltihopa försvann - "Sidan kan inte visas". Då blir man...inte glad kan jag lova.   Antar att det inte går att blogga här efter midnatt, för detta har nu hänt mig flera ggr...


Igår va vi och klippte oss jag och Ida. Joo, sant!! Det var väl i hög tid, eftersom jag för säkert 3 månader sen bestämde ATT det var dags.

Blev bra faktiskt. Eller det var bra, där och då när jag lämnade stället där ett proffs lagt sin hand och sina 17 preparat i håret. Om en stund...efter duschen...ja då vet jag hur det blev...  


Ida har tröttnat på att spara ut sin lugg, så nu rök den av de också. Lite rosa slingor i håret på det, och faktiskt så fick lillesyster hänga med på ett hörn och kamma hem lite rosa hjärtan i sitt också. Malligt! Tufft! Sött!


  

Mamma/dotterpuss...förevigad av lillasyster.   


Om vi kravlar oss in på hundfronten så går det väl bra nu. Törs man säga så?

Falcons förkylning gav sig av igen?? Jag hinner inte med. Ena dagen så är han sååå nere att man tror att....ja...det där ordet man inte vill säga till sin hund...och andra dagen så är det bara borta?! Självklart är jag jäkligt nöjd när det bara försvinner. Kan gott hålla sig borta för alltid. men undra varför han blir så, och så ofta?? Eller...ja...så slutar man fundera på varför och närför...man njuter de bra dagarna!!!

Igår kväll va han lite seg i benen, men...kanske han själv ska ta och tänka över hur passande det är sig att han drar ut på åkern och pulsar i detta blyyytunga snöavskral som ligger ute på åkrarna nu.


De där andra två. Som tror de är Papillons i storlek när de bestämmer sig för att just idag - är en bra dag för bus - inomhus!!   Ja, då blir det såhär...vid ett lugnt tillfälle...men då ligger de ju ner iaf. Men så ska det liggas där och brottas, bitas/naggas och kraaaamas...länge och väl...tar lite plats sådär...

Somliga går till gymmet för att dra-igång dagen. Så här drar våra hundar igång sina. Eller ja, man kan avsluta dagen såhär också. Det är ingen här som är knusslig på det viset...  



         


   
-Jag röstar för en till rond!!

...Börjar.....NU!   


Hm...är det verkligen såå mysigt att ligga och tugga på sin kompis??

Verkar nästan värt att prova på...någon frivillig??        


Eftersom det blev hyypersent för damerna små i säng igår så trodde jag i min enfald att idag blir det sovmorgon!!  

Johejni....tro kan man ju göra...men det har nog bara en mening i kyrkan...   Men, men vad gör det om man är uppe sent en kväll av 365? Vi får väl gå och nanna oss vid 19-tiden idag då...


Idag blir det till att åka på en pappa-firar-sväng. Middag i gratisformat är ju iofs aldrig fel...så jag ska nog överleva... Våran egen papps får dock firas av SShKs styrelse idag. Glöm inte bort det hörrni!!   (Om nu någon av dem ens hittat hit, för att läsa detta, så skulle jag bli impad... ... )


Nått en gräns i min träningsvärk nu som är ganska imponerande. Jo, efter innebandyn såklart.

Trots att, rikligt riktade meningar följer nu...

Det borde tänkas till mer än 2 ggr innan man talar/skriver saker, på FB framför allt bordes förstås, för det finns folk som har avklarat sin rätt att ens hosta för lääänge, läääänge sen...vilket "man" borde veta!!!! Blir så förbannat irriterad på folk som ska hävda sig, gång på gång, trots uttalade ogilla-svar och det-är-dags-för-dig-att-tänka-innan-du-skriver-nåt-igen...och igen...och igen..., genom att ha roligt på annans bekostnad!! Det är förbannemej det äckligaste jag vet. Har man ingen humor behöver man inte försöka sig på sånt heller. Leka i sin fantasivärld där allt runt om sig självt är glasklart, rosenrött och fläckfritt och alla andra har bristerna och är medelmåttor. Usch!!!! Verkligen Usch!!!  Men jag antar väl att det är över nu. För mothugg var inte tillåtet. (Oh, what a surprice...) Nej, ett sista fånigt meddelande och sen så var "vänskapen" över så jag som vanligt inte får säga MIN mening. Mycket moget agerande!!!

Men...men...förlusten ligger inte hos mig! Energitagnade människor...de växer på träd. One less nu bara...skönt!!! Det går bra nu!!! Snart är livets storstädning completed!! Och det liksom städar sig självt?!    

(Varsågod "Du"! Har fått nog nu. Verkligen nog nu på dessa småbarns fasoner.   


Tillbaka till livets roligheter, väsentligheter, normaliteter...

Då så hade jag faktiskt inge aning om att man kunde få såå ont...under fötterna t o m...efter mitt sportande i fredags   Visst sjutton var det närmare ett liv sen jag va ens i närheten av något som kan kalla kondis...men... Någon som har ett bra tips på hur man tränar upp fotsulorna?? För känner jag mina jobbarkompisar väl...ni vet...sånna där med onödigt mkt flås i bagaget...så är det säkert dags för en ny "rond i rinken" snart... phu!!


God söndag på er! Hoppas alla pappor blir firade på något vis idag. Det finns några som har förtjänat det. Min storebror G, min sambo och min egen förstås, kan jag gå i god för att de gör ett alldeles ypperligt jobb i sina pappa-roller.


Av csa - 13 november 2010 00:44

Har varit en konstig dag idag.


Fys-dag på jobbet. Valde alternativet innebandy. Smart/osmart? Kroppsligt så...lite osmart jo...men på rolighetsfaktorn så var det ju ett glasklart val!


  


Det var ojojoj-jobbigt!! Men skoj som sagt. Och jobbigt x 7 igen!!!!!

Lånade sambons klubba, men den va sådär. Inte min vinkel på den så det blev bara 3 mål från den bössan   ...och ett klockspel.    Bra var ju iaf att det tog där den borde. Kaxig liten pryl den där D...

Olyckligt nog så "lyckades" jag med att göra en svängom där på slutet, men inte det kassa knät...så i panik så böjde jag benet och det small gladeligen tillbaka till rätt läge igen. Fan! Nästa gång måste jag hitta mitt knäskydd. Vet ju att det ska va på...men ibland är man så glömsk...

Men just nu så är kroppen mer än under kontroll. Painkillers är bra grejjer!     Men jag trodde faktiskt att jag skulle ha mer träningsvärk nu än vad jag har. Men imorgon...oj...oj...då får man nog ha bärhjälp för att komma upp.


Dumt kanske att ta ut sig så idag, när man har en förkylning i kroppen, så jag stod inte ut hela dagen idag utan åkte hem som somnade nog ca 5 minuter efter att jag stängt ytterdörren bakom mig. Frussen och djävlig...

Efter 4 timmar kom jag upp och hitta en middag på bordet. Gott!!


Har nu sovit, vaknat, bäddat ner och upp mig själv 15 ggr tror jag. Ska nog ta och möta upp kompisarna kudden och täcket på övervåningen strax. Klockan har gått ser jag nu.   


Imorgon blir det lite fix här...mer om det då..gonatt, gonatt!!

Av csa - 10 november 2010 22:22

När ens mor eller far använder allvarliga tonen när de talar till en...då får man lite "bad memories" från då...  ...då när man trodde man var laglös och världsbäst. Nu vet man ju bättre. Man är bara världsbäst!   


Imorse var en resa till jobbet som jag nog sent kommer glömma. Ni vet, det kom lite snö i natt. Plogning? Äh! Sånt är tydligen inte till för oss som lämnar hemmen vid 6-tiden på landsbygden.   


Man kan säga att ja hade en jävla tur som kom fram. Inga möten här ute på urskogsvägarna, hittade ett hemskt traktorspår jag försökte följa, och en långtradare man kunde hånka på hela vägen till avfarten i arbetsstaden.   Ploga E18? Äh! Sånt är tydligen inte heller till för oss...som lämnar hemmen vid 6-tiden...

Fast jag såg faktiskt 2 plogbilar vid motorvägen. Vid en mack. Rast tydligen innan de ens börjat...


När jag med livet iaf i behåll kom till jobbet så ringde min mor strax därpå.

"-Hej! Det är mamma! Du...du har väl inte varit så dum att du åkt till jobbet idag heller??"

"-..eeehh...  ...Jooo...jag...är redan här...typ!" fick jag väl fram till svar.

Sen kom det lite förmaningar. Ni vet. Sånna där bara föräldrar kan få dela ut.


Resten av familjen fick vackert stanna hemma idag. De stackarna kom inte ut. En dag som denna så ger man sig inte ut på vägarna...utan vinterdäck...och om man har något av egenspärr.

Den lilla detaljen verkar inte funka så bra på mig.

Iofs JÄTTEBRA orsak till mkt i mitt liv. Ett och annat snesteg kan man alltså numera skyll på något nu - gudars va skönt!!   

Det där med sommardäckskörning i halka är ju annars beprövat förra året, av min bättre hälft. Förvisso, den gubben som höll på att bli av med livet, men fick en ryslig utskällning ist, som döttrarna än idag talar om...är förvisso borta från livet nu. Men det kunde ju gått illa tidigare som sagt.


Fick höra att det är samme man som brann inne i ett hus inte långt härifrån förra helgen. Först trodde jag det var ett helt annat hus, närmre, men nu vet jag.


Må hoppas, även om mannen i fråga inte stod/stått/står högst på min "gilla-lista" ens en kvart här i livet, att det var en olyckshändelse och att han fick somna in av röken...innan... ...


Snöbus har det pysslats med här hemma. En fick skotta en del stackars kraken...två åkte kana i "nya" backen och hundarna har härjat i snön, ätit snön och fördelat snön hela dagen. Haha... Helt fel med gulrandig trädgård va?   Men äter man snö...så pinkar man! Somliga spyr som en gris här varje dag igen. Att han ALDRIG kan lära sig att det inte funkar att äta is??? Trött ja blir...


Ida kämpar på med sina snöbyggen hon.

-"Fast det var tungt mamma!!! Såg du det??"       Sötnosan min. "Såg du det?" Underbar kommentar.


Nej. Gonatt besökare! Imorgonkväll kommer det kännas något konstigt... Ska bli en riktig tids-bakåt-åkning, typ 10 år tillbaka i tiden. Om det ens räcker med de få åren...  

På fredag...  ...ja jösses! Hur ska det gå...


Av csa - 9 november 2010 22:10

...om något trevligt väder nu.

Jag gillar inte vintern, och bilkörning vintertid allra helst, i vanliga fall...men nu är det rent av bara otrevligt. Hela vägen hem från jobbet så HÖRDE man hur man åkte på hård, otrevlig is...   Bromsa våga jag inte ens tänka på.


Nej. Gillar inte vintern. Folk vill ständigt få det till fördelar. Jag letar...hittar mörker...kyla...halka... Inget av dessa är väl nåt man önskar sig i julklapp typ.

Man bor liksom inte i en vinterfördel om man säger så.


Kan inte låta bli att skratta åt kommentarer som: "-Men hundarna gillar det ju!!"

Öh...?!...

Mina hundar gillar att äta kattskit. Hittar inget positivt i det heller...  


"-Men när solen skiner och det ligger massor av snö...underbart!!"

Ja?!...

När solen skiner - och drinken svalkar strupen - där man sitter i skuggan en solig sommareftermiddag, är mitt gensvar. Då är vintern som bäst!   



Nej. Gå i ide...det är ett starkt *gilla* över!!


Det enda skrattretande idag var väl den yngsta hunden. Han har nog inget minne av att det kan finnas snögubbar denna årstiden. Kan ana en "omognadsfas" i hans liv nu och det slog idag till när det helt plötsligt fanns en gubben i dunklet av trädgårdens hörn. Resultatet blev en rejäl utskällning, med en vilt viftande svans samtidigt?!...för sen så få för sig att lägga tassarna på gubbens axlar och rasera hela alltet!? Suck för hundar...

Apropå snögubbar. Kom att tänka på gamle Basse (blandis). Gudars va han hata snögubbar - hela livet ut!! Gamle token...saknar honom ibland...eller oftare än ibland...fast...han var ju en tickande bomb i hundkläder dock. Just DEN delen är väl inte lika mkt saknad...  


Ida, som varit den kreative med dagens gubbebygge..blev inte glad över "misshandeln"!!   Trots att det var "hennes" hund som pajjade den. Gissar på att imorgon så kommer hon med förslaget att vi ska byta hund. Det händer då och då. Men då har hon nog glömt att "min" har den taskiga andedräkten...  ...som inte är mysigt, som hon brukar säga!


Tyvärr så...ja...det är en dag imorgon också...och som det ser ut nu, så är vädret envist. Till min stora nackdel. Har snart ingen väg att ta mig hemifrån på...  


Av csa - 8 november 2010 10:57

Jaha. Vardag idag. Många arbetar...men inte jag!!!   


Nu fick jag det att låta muntrare än vad det egentligen är...men ändå. Behövde inte stressa upp imorse och barnen har jag behållt hemma. Jo...man "lär" väl göra det va?

"-...och när föräldrarna är lediga vill såklart barnen också vara det!!"

Var det en spydig kärring som sa en gång i tiden på dagis... Som om man vore dum i huvudet och inte fattade sånt.

Tänk va somliga vassa kommentarer sätter sig fast i minnesbalken va?


Håller just nu på och rotar runt efter vinterkläderna. Förstår inte vart de gått??

Varje år ger de sig av på egna promenader...  


Tokeldar jag jag också. Imorse var det min dag. Det tog sig direkt!! Förstår inte att jag verkar tappat all talang för sånt där under sommaren... Practise gives results. De va bättre på skoltiden tror jag.   


Sitter i min godan ro och funderar på att skippa anmäla till S. Stockholm faktiskt.

Jag letar orsaker till varför jag skulle anmäla...hittar hittills ingen...

Flickorna röstar emot utställningen när jag frågade. Fan, de är kloka di små. Ibland är barn smartare än vuxna, helt klart.  


Nehej...tillbaka till klädesjakten kanske...men vart sjutton ska jag ta nästa etapper...  ... Gudars. Fick det där att låta som om jag hade 200 kvm att leta på...


Over and out för nu!    

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6 7
8 9 10
11
12
13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards