Alla inlägg under juli 2010

Av csa - 18 juli 2010 15:57

Hade innan semestern började två mål med hela ledigheten.

  1. Fixa linser
  2. Klippa håret

Och idag är det söndag. Dagen INNAN semstern ens börjat...och båda grejjerna är avklarade!!!   


Linserna kommer förhoppningsvis till veckan och hår-fixet blev jag NÖJD med!!   Det brukar väl sällan hända... Blev inge drastiskt gjort. Toppat och klippt upp det "bara". Men nu har jag iaf ett hår och ingen pälsmössa längre. Nu ska här sparas ut. Sugen på lite längre igen. Men man vet ju aldrig...ibland får jag ju infall och så åker det av.    Men, men... livet är ju långt och har man lite tok för sig på vägen så funkar det ju endå!


Nu ska vi ha lite eftermiddagsfika och sen blir det lite trädgårdsjobb. Kanske ett kvällsbad senare?? Beror på hur svett sambon blir efter sitt grävande....  


Härliga söndag fortsätter....

Av csa - 18 juli 2010 11:24

Dags att åka och klippa sig och jag vet såklart INTE ALLS hur jag vill kapa´t.

Tröttsamt...


Igår var jag iaf duktig på Åsby.   Det blev bara växter och inget av allt annat jag stod och trånade efter.   MEN jag hittade iaf ett par gardiner som SKA få komma hem och placeras i köket. De är perfekta!! Eller ja..iaf för mig. På vägen ut så hittae jag några andra "kompisar" som skulle passa sååå perfekt ihop med gardinerna. Men de var onekligen dyra. Men...man kan ju få tråna...  


Kvällen spenderades lite busigt. Var iväg och fixade lite material till min rabatt. Kommer nog en bild på de sen. Men...


Dags att vicka i sig kaffet och entra duschen och åka till stan. Tar nog med Bosse så han får vara med på lite stadsvandring. Det kan han nog tycka är skoj. Falcon orkar inte med och Dante vill inte kliva ur källaren.   Somliga gömmer undan sina hundar i garderober...min har en hel källare. Fast han är ju inte undangömd utan snarare gömt sig själv. För värmen.    Blir nog en dusch av den hunden idag. Han är allt skitig efter att ha "bott" i byggmaterialet där nere. Inget vitt bröst där inte. Snarare brun-grått.
Så det får bli den lille som får hänga på. Svårt att glömma honom är de iaf. En svans hänger ju med där bak varesig man vill eller ej... Sambon "hånar" honom för att han är morsgris. Som svar på tal får han en viftande svans, från han som sitter på min fötter.   


Ciao så länge! Härligt med söndag när man slipper ångesten för imorgon blir det INTE nån klocka som ringer 5!!!!!!!!!!! 


Av csa - 17 juli 2010 14:07

Lite regndroppar här nu. Skönt! Latat mig lite ute i solstolen på förmiddagen... Eller jag menar såklart att jag var moraliskt stöd till Mr Gardener här hemma!!    Token gillar att rensa... Det är tur vi kompletterar varann. Jag gillar att titta på och bestämma!   


Så nu är det iaf borta en massa. Han går ut hårt när han drar upp grejjer. Inte bara ogräs ryker... Vad gör man då? Jo! Man åker och kikar efter lite nytt!! Det är någonstans där jag kommer in som förste-man i arbetsfördelningen som bäst.


Tänkte nu åka ner till Åsby Trädgård och kika lite. Alla bilder nedan har jag lånat från deras hemsida. www.asby.nu.

                            

                   

                              

Det är ett riktigt mysigt ställe som jag varmt kan rekommendera för alla som inte varit där!

Kan hända det blir en fika också...

                          

(Ska försöka få ur karln receptet Camilla. En läskande sommardrink kan aldrig vara fel!?  ) 


Skriver nog mera senare. Har ju tid att göra sånt nu!   

Av csa - 16 juli 2010 22:48

  

Och det finns ingen som har förtjänat min semester bättre än jag!

  

Nu ska jag reparera, sova ut, äta gott, sola, regna inne, njuta, lata mig, hitta på roliga saker, vila, umgås, läsa, klura, må bra, busa, uppleva, slöa, inspirera, lära, gosa, träna, leva, kanske bada, ladda m.m.m (med mycket mera) för en lång tid framöver.

Ledigheten kom i grevens tid. Ett vänsterben som inte fungerar från häl upp till knät. Det är ingen barnlek att gå och stå på mitt underlag hela dagarna inte. Och jag är inte gnälligt själv om att erfara detta! Finns folk som är mer vältränade än de flesta jag känner som också lider ont av detta...


Inte mkt mer att skriva idag. Har ju ledigt liksom!! Ska ju först ta mig an den här helgen innan alla lediga 5 veckorna kommer! Uj va jobbigt!!!   - 1 dag då. Men den ska jag väl palla med? Har ju dig Lola...  


Trevlig fredag...beställt linserna och shoppat massa onyttigt men humörshöjande. Käkat grillat med familjen och fikat gott. Dricker nu en Refill (karlns egentillverkade, egendöpta drink = god!) och ligger i soffan och väntar på... Ingenting!!! Jag har ju...semester!!!!

  



Av csa - 15 juli 2010 20:24

Känner mig lite smått "åggig" idag. Det kommer sånna dagar. Även för de bästa. De har sagt så iaf.


Rättsystemet är ju ett pussel utan alla bitar! Fick idag höra nåt som man liksom inte tror är sant. När man går ifrån varann och har gemensamma barn...då behöver man väl inte ens tänka två gånger på att huvudsaken är att barnen får det så bra som möjligt va? Så funkar iaf folk som i mina ögon är normala.

Det finns andra.

Som på nåt jävla sätt (ursäkta språket för er känsliga) får "rätt" i helt idiotiska saker - och inte bara en gång!!!

Det nya är att den ena parten kan bli helt utan barnbidraget FAST man har delad vårdnad. Ge mig ett bra exempel på varför detta ska vara lagligt?? Har man barnen varannan vecka, ska väl summan "inkomst" och utgifter delas???

Men nej. Tydligen inte. Vill inte den ena ( i detta fallet ABSOLUT SÄMSTA) parten inte skriva på nåt jävla papper så får den andra inte ett öre - MEN ska ff ha delad vårdnad.

Men kom igen!!!   

När man sen får höra att barnbidraget som egot ska ha...inte går till en endaste ny klädtrasa...ja då ser man mörkt! Stackars, stackars barn!!!! Av hela mitt hjärta önskar jag att barnen kommer att ta med sig alla idiotier upp i åldrarna och totalt pissar sin "idiotiska" förälder i ansiktet för allt den tog men INGET gav!


Ingen idé att kanske reta upp sig på saker som inte rör en. Men fel är fel och ska bli fel och inte rätt i summa-kolumnen!!!!   


Annars faller regnet här. I omgångar. Just nu i ös-format. Gillar det! För hundarnas skull om ingen annans. De är finare med kortare tungor.   


Försöker lägga allt åggeri åt sidan och blicka framåt. För imorgon är det en stor dag i mitt liv. Kanske årets största. Sista arbetsdagen innan MÅÅÅÅÅÅÅÅNGA veckor semester!!!!!!!!!!!  

Som jag ska njuta. Varenda sekund!!! Börjar min ledighet som jag skrivit hos optikern. Sen kommer jag ju t o m se bra ut hela semestern liksom.   Glasögonen ska jag glömma på nåt ställe där de kan få damma igen. Möjligen kan de få komma fram på kvällen för lite filmtittande...men då ska det vara nödfall. Uppåtnäsan behöver vila. Men inte bokstavligen.



Av csa - 14 juli 2010 20:56

Det är både det ena och det andra som "kliar" här nu.

  • Vill till IKEA. Måste till IKEA. Nästan så jag är portad där numera för att det är så länge sen jag gick lös på deras pryttlar.
  • Längtar ff till lins-fredagen!  
  • Vill åka och kika på hus. Bara för att antingen inse hur det står till med ev. utbyggnad or not. (Ständiga dilemmat...det kommer en höst och vinter...säkert alldeles för snart!!!  )
  • Håller på och övertalar sambon att söka nytt jobb också mitt i allt...
  • Ledighet. Det kliar i hela kroppen efter detta!!!!!! Idag försvann t o m chefen på sin ledighet...
  • Åka på äventyr. Glädja barnen och få mig själv lite rekreation, eller vad man ska kalla´t.
  • Hårfix.
  • Gå på bio. Det var så länge sen man fick sitta där i popcorn och dricka dricka...  
  • Kunna unna sig ett glas gott på kvällkvisten ute på altanen med levande ljus och en god bok. Myyysfaktor max!   

Ja...det är en hel del annat också som liksom bara vill göras!! Lite målning/uppfräschning av div. saker längtar jag också till att få göra i lugn och ro...


Ska ta en dusch och sen varva ner i soffhörnet med en film. Änglar och Demoner har jag inte sett. Så den får det bli! Men först en uppdatering av en hemsida. Hundklubbens...



Av csa - 13 juli 2010 23:18

Tänk att sånt här kan vara så glädjande...

Vatten liksom.   

Jo, det kom till sist. Först bara lite....avtog...försvann. Men sen så vräkte det på ganska bra en stund. Och nu är resultatet härlig luft!!!    


Och hundarna då. De kom som skjutna upp från källaren alla tre. Falcon valde dock att lägga sig på altanen och dra djupa andetag mot de svalkande vindarna. Sen har vi ju två till.   

Så här njuter en Dante av ösregn. Rullade, ålade sig fram över halva gräsmattan tills han var dyngsur.   

Och så här "firade" Bosse.

Letar upp ett ben eller två och lägger sig och mys-äter.

Och där hade han antagligen legat ännu om vi inte bett honom komma in. En riktig utevovve är den där.


Några andra invånare i detta huset är dessa...som inte ens regnet lyckades skölja bort tyvärr! De verkar snarare bli fler och fler...  

Fegisarna kunde inte ens bygga sitt näste så man kommer åt det. Nejdå. De skulle ha både tak, väggar och golv tydligen!? Fåfänga bin?   

Men nästa vecka då jädrar kommer "bi-mannen" äntligen och tar hand om dem.   


Nej...tillbaka till filmen nu... Nog för att man är tjej och kan göra två saker samtidigt, men...             

Av csa - 13 juli 2010 18:12

  Måtte det ge utslag i regn också!! Det går inte att andas nu. Det går inte att tänka ens. Det är vidrigt bara!!

Sommar och sol - absolut!! TACK! Men...lite rotblöta har ingen dött av.

Snarare så tror jag att det går åt mer folk och djur av denna hetta faktiskt.


Så nu loggar jag ut och hoppas på att nästan inlogg kan berätta att det är blött och härlig luft ute igen!   

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards