Alla inlägg under juli 2010

Av csa - 12 juli 2010 23:27

Ingen vana. Jag lovar!!! Men eftersom jag är en badkruka...eller en baden-baden kanske?! Så måste jag ju bevisa. Jag kan bada! Faktiskt simkunnig ff också!   


Bosse kunde också bada. Det var massor av vovvar i plurret idag. Träffa ett äldre par från Torshälla med en golden. De berätta att de "kände" en berner där hemma. Men de kunde inte umgås.   


En pingla av "sjöbjörn-stuk" var också där. Hon bara gleeeed omkring helt stilla. Det enda stänkande hon hade runt sig...ja det var när Bosse kom förbi.   

  

Men det tar sig. Och idag så hoppade han faktiskt i självmant från en liten höjd rakt ner i vattnet.   


Och så en mysbild (bad-bild-beviset!!) som avslut idag...


Godnatt från sjöodjuret med hund!   

Av csa - 12 juli 2010 16:56

Mitt livs längsta måndag är nu på den bästa delen. I slutet. Hemmavid.    Har verkligen räknat sekundrar för att arbetstiden skulle sina... Nu är det inte så att jag vantrivs att jag inte står ut. Nej. Man har sååå länge längtat efter denna ledighet att det liksom är det "enda" som snurrar i skallen hela tiden. Och det eviga påtalandet från alla på jobbet nu. Vi längtar! Vi har också bannemej förtjänat denna ledighet mer än många andra. Vi har jobbat häckarna av oss hittills!   

Blir mkt längre väntan då när man bara tänker på det hela tiden...ja vet...men ingen vecka vara väl för evigt???


De här hemma då. De har då inte svettats och gått nån nöd på. De har varit på Malmön och svalkat sig under dagen. Hannah grävde sig halvvägs till Kina vid strandkanten och Ida har simtränat. Funderar just nu skarpt på att ta en sväng till dit idag. De har ju hundbad där också...  


Inför semestern så har jag egentligen bara två saker som SKA göras. Den ena är tiden redan på fredag för. Good. Då slipper jag "slösa" semesterdagar.    Optikern...ljuvliga optikertid. Hoppas och önskar att jag får det jag vill ha. Och det gärna på studs!


Det andra projektet är klippning av oss alla "utan snopp".    Det blir nog bara luggarna på döttrarna men mor deras...ja hon behöver nästan en påhälsning av Ty Pennington. Typ rivning till grunden och uppbyggnad. Fler slingor kan jag också tänka mig att få. De grå...de liksom ökar av en underlig anledning??? Går nu in i episoden att inte dölja med mörkt utan ljust ist. Fiffiga jag!!   


Nej, nu ska jag maka på döttrarna. De sitter i poolen och jag SKA ha ner "laggårdsdörren" där!! Det kommer antaligen ryka om den...

Och igår fick vi inte ens ETT STÄNK med regn!!!! Jezzuz  Se Us - Help us!!! 

Är inte jag regn-människan alla skyller på i tid och otid??? Hm...tänk om folk, tänk om...  



Av csa - 11 juli 2010 23:06

Ja..för alla inlägg igår! Man tror ju ibland att man skriver för "döva ögon". Men kul att bilderna uppskattades. Jättekul!! Och läsa era rader värmer... Tack!
Det kommer några till bilder idag...


För här är det stora tider nu!! Ujujuj...   

Ida har stora bekymmer. Strax efter att hon överlevt den allra sista dagen på dagis...ja då kom nästa STORA grej!

  
Hennes allra första lösa tand!!!   Nästan ständigt går hon och vickar och vickar på den. Och den nästkommande har redan dykt upp, på insidan, så nu måste den ju ut!! Tandfen kommer ju med guldpeng om den kommer loss!!!! Glasspengar liksom...

Funkar inte ens att ta en normal bild på henne längre. Det syns att det är något som stör.

  

*vickar med tungan...*


Annars är det hett som i "hullerull" här.   Jo,jag har anat det. Resten av landet är inte heller befriat från detta. Usch! Och inte ännu en droppe regn här.   Hallå??? Give me some!! Behöver inte ens vara mycket, bara lite så luften kommer åter. För just nu finns den inte!

Hundarna "bor" i källaren alla tre nu. Och bara en av dem kommer upp och busar emellanåt. Han som jag tror kan passa in i nåt fack över hundar-som-kan-tävla-i-långa-tungor!

  
Iofs så ska man väl ha slips på söndagar va?   


Nej, inget att skämta om egentligen. Det är lidande att vara hund nu. Förstår inte hur berners utomlands överlever. Jag säg typ Spanien. Det funkar ju inte ens att motionera dem ordentligt. Skulle man dra med dem ut på cykling eller långpromenad så dog de väl...


Morfar och mormor var förbi idag och sa adjö. De ska åka iväg på en liten tripp. Morfar tyckte dock att de dagar vi inte åker och badar i någon sjö...ja då kan vi ta deras lilla uppblåsbara pool som svalka. Han tyckte det var dumt att den skulle stå oanvänd hos dem och vi flyta bort. Tack för det morfar!    Den blåstes omedelbums upp och ner dök det två damer. Den ena busan verkar tävla med hundarnas tungor...


Söt hon är den lilla tokan.


           


I värmen orkar man inte så mycket som man vill. Gav mig på att klippa till ett prydnadsträd, men det arbetet blev kort. Skulle behöva rensa och möblera rabatt. Men...Varmt! Min hjärna funkar inte när det blir såhär.


Och den här hulliganen är inte avdäckad utan bara busig. Det var dags för den orangea saken att komma fram. (Klotången) Eller det var ett krav också från hussen, om det ska bli mer badande på hans bekostnad. Har han månne lite rivsår från gårdagens plask å lek?   

  

Snällt ligger de alla tre iaf när matte ska klippa. Idag blev det lite dock blodvite på två av tre. Ooops...   Jag skyller på... Värmen! Såklart.


Fick nåt galet ryck när det var som hetast och släpade fram gräsklippparen efter middagen. Och tog ett varv runt. Jösses. Har nog aldrig blitt så svett någonsin. Men nu är det kort och fint gräs som väntar på REGN!!!!    Jag behöver inte få några mängder, bara så det kommer ny luft. Vem kan sova i detta?? Jag borde. Jag har ju som sagt inte semester som de övriga i familjen...    Men nedräkningen kan nu starta iaf!


5 dagar kvar...


     


Av csa - 11 juli 2010 00:19

Lördagen har bjudit på sol och hetta! Ett tag såg jag en temp på 35 grader...   Det är för varmt!! Hundar och barn lider, nästan lika mkt som en annan.


På förmiddagen var det faktiskt moln och blåst. Då gick det att ha "aktiviteter" här. Och jodå...den nya leksaken funkar ff som "bästa ever" som Ida sa igår.

  
Och ännu roligare såklart när pappa får en att flyyyyyga!!   


Och de andra "barnen" i huset fick såklart prova idag med. Nya ordspråket här hemma numera lyder: "Får En...BÖR alla andra också!!" De blir så tjatiga annars...  

     

Dante fick sig några flygturer idag! (Det är fukteksem som är rakat på hans högra sida...för de som undrar...) Dock under fiiin läkning nu!    Och inget som verkar påverka barnasinnets bevarande iaf...  

  

Bosse flög lite han med.

   

Fråga mig inte hur han lyckades hoppa med benen åt verkligen alla håll??? Vet inte vilket ben som hör vart ens när jag kika närmre på bilden...    


Och sen haltade alla halta höns!! Eller nåt sånt?! För jag blev väldigt förvånad när den här killen dök upp med ett ganska tydligt budskap. Han SKULLE UPP!!

  

..och med hjälp i baken så...


Han är helt otrolig!! Över 10 år och får för sig att han ska dansa runt på en studsmatta!!??? Nåja. Han får väl som han vill. Det får han mest alltid nu för tiden.    Gammal är visas och äldst och...goast!!     


Mitt på dagen var det murerier här på schemat. Ja vet. Gick inte å jobba i den här hettan. Om man inte håller till på källar-plan förstås. Där är vi gärna i detta huset!!! Skulle väl tippa på ett gradantal nära fryspunkten så där ligger hundarna när det är som vidrigast. Nu får de ju dock samsas med "alla oss andra" för källaren har äntligen kommit upp på Prio-listan! Inte en timme försent...

Första byggnationen som ska till innan golvfixet - en hunddusch!    Den blev nästan färdig så när som på EN sten idag!! Å så frustrerande!! Men va gör man när murbruket tar slut och affärerna hinner stänga?   


Jo. Man åker och svalkar sig mera!!

Premiärdoppet i sjö för oss alla. Och premiärdoppet för Bosse EVER! Hur skulle det gå???


  
Mammas alldeles egna lilla Sjöjungfru!!   Nytatuerad å allt!   


Ja? Hur gick det sen då?? Se själva...


Falcon simmar/vadar förbi Sjöodjuren.


  
Ser ut som de stora killarna undrar om husse dränker lillebror!?


Men det klarade han ganska bra själv. Funkar inte att simma med bara 2 bakben Bosse!   

     

Dante stod på land och såg nästan ut som han vill säga meningen som den där apan i tecknade Tarzan (som liten )sa:...

"-Han e dö han..."

  
Sötnosen...

Men ni ska inte tro Bosse gav upp! Ooonej. Han var den enda som var i konstant! Så om inte det här vattendjuret lär sig simma så kommer ingen. Fasen så skoj med en badande hund!!!!!!!!!!!!! Iofs vadar ju de andra två gärna omkring, men jag vill ha en simmare. Bara nåt jag fått för mig...  
Vi får öva vidare helt enkelt. Kanske ska ta semestern till att börja morgonen med att simträna Bosse i kanalen??? Tåls att tänkas på. För då får ju både hunden träning samtidigt som matte får motion. Låter ju typ som balsam för...hälsan eller nåt!?

  
Kanske Bosse hade behövt armpuffarna mer än Hannah?


Nåväl. Svalkande verkade det vara. Jag lurade i vassen med kameran jag.    Vaddå?? Nån måste ju föreviga!!!

Det var en blandad känsla att åka till Lisjö måste jag dock säga. Senast vi var där...det var några få dagar innan Esse fick somna in. Bada där var det sista roliga han fick göra i sitt liv. Och SOM han njöt!!! Jag kan fortfarnade se framför mig hur mycket han busande, sprang, badade, stänkte och njöt!! än idag.

Det var tider det... Underbara minnen. Men samtidigt väldigt sorgliga...  


Nu lever hoppet vid att den här filuren får ett mkt långt liv!! Och att han lär sig simma vore ju lite extra skoj...

  

Han kämpade väl idag iaf!!

Hoppas ni gillar bilderna? Valde mellan över 200 st så det blev ett litet ihop-kok.

Bye!!  


Av csa - 10 juli 2010 09:24

För både sambo och barn igår. Men lilla mamsen får vackert jobba vidare nästa måndag igen...   Kanske därför den hårt utarbetad jag *host, host* somnade från bloggandet och filmen igår. Snarkade lugnt i soffan till 2 i morse för att sen bege mig upp för ytterligare 5 timmars sömn tills morgonen. Nice, känner mig utvilad!


Hade ju lovat tjejerna en sommarlovsöverraskning igår. Ni må tro vad det heta samtalsämnet var från de öppnade ögonen (med alla funderingar över vad det skulle vara för bus mamma hade hittat på...) till sen kväll där alla intryck och känslor skulle analyseras. De är väl släkt med farsan sin!! Analys-mannen!!   


Åkte direkt efter jobbet hem till Marie och Tomas för att hämta den. Hade ju tänkt skaffa en från affären, men varför när man har en jobbarkompis vars döttrarna till har skuttat klart för länge sen?? Deras har bara legat nedpackad och är i jättefint skick! Dessutom ingen billig-variant gör ju att den känns ännu säkrare.    Ida har ju tjatat efter en sån här i måååååånga år. Men jag har inte tyckt att Hannah varit tillräckligt "stor" för en. Och inte kan man vara så elak att låta storesyrran hoppa och lillesyrran titta på inte!!! Ono... DET har jag förstått av barnjämnlikhet. Får en bör den andra också.  


In med barnen och ut och montera ihop den. Gick ju plättlätt vilket var tur. Barn med stora förväntningar har ju inte så långt tålamod...inte ens innan liksom.   


När sen tefats-ögonen lyckats blinka och insett vad som hade landat i trädgården kom kommentaren från Ida:
-"Mamma...det här var den bästa sommarlovsöverraskningen - ever!!"

  Mamma nöjd med det utlåtandet!! (På svengelska å allt!)


Tog lite bilder på brudarna...och...


...Bosse undrade snabbt...
-Varför är de där uppe och har skoj och vi här nere????     


 
Nöjda barn är glada barn! Eller hur är det sånna där kan-hur-barn-fungerar-föräldrar brukar säga??    

     

Tog dock inte såå lång stund innan de andra barnen också ville vara med...  

            

Alla barn på en gång!

Som sagt. Tur den är stabil och fixar lite vikt!   
För jag misstänker att det inte var första gången det ska hoppas. Varesig på två eller fyra tassar. Dante hoppar plättlätt upp själv. Bosse vill så gärna men har inte fått in snitsen så han får man ge en knuff i baken. Men är man väl uppe är man "kung" liksom.   Roligast var att springa efter Hannah och pussa på henne så hon skrattade.

   

Dante tyckte det var mest intressant att "läsa mattan" runt. Konstruktörs-kontrollant kanske? Tjejerna hoppade så han lyfte emellanåt, men det verkade han inte bry sig så mkt i. Han är ju lite knasig den där vovven.


Nåja. Nu är det en ny dag. Efter som hoppandet verka stå högst på schemat även idag så skickar jag mig själv i en solstol bredvid för övervakning. Sambon drog till brädgården han. Nice!   

Av csa - 8 juli 2010 21:40

Direkt efter jobbet idag så var det bara att ila hemåt. Det blev visst en riktig "frossardag" idag inser jag nu.    För karln hade gjort sin berömda uuuuuunderbart goda hemma-pizza till middag. Yammi Yammi!!! Sen så fyllde döttrarnas kusiner 5 idag. Så då var det bara vidare dit för att äta tårtor och kakor och nu är magen i alla hörn. Alla runda volang-hörn!    Killarna hade fått nya cyklar av brorsan och de for fram som galningar med stora leenden!! Ida kika lite smått...snörpte på munnen. Vet vad hon tänkte fast hon inget sa... De cyklar utan stödhjul.    Det gör ju inte hon. Törs inte riktigt släppa dem. Men i sommar ska vi träna vidare så snart kan nog hon också fara fram för vinden.


Det är en stor dag för henne imorgon! Hennes ALLRA SISTA DAGIS-DAG! Till hösten ska hon vidare till förskolan och fritids. Hon är redan såååå spänd och förväntansfull. Lillasyrran verkar dock inte lika nöjd med att inte ha storesyster vägg-i-vägg längre. Men det kommer nog ordna sig. Hoppas jag!!


Det är varmt och kvavt igen. Det hade lovats regn och ett tag så drog de mörka molnen in över Lundbacken. Men nej! Inget ännu.    Så vi "slipper" det nog. Fast om sanningen ska fram så tror jag att det skulle vara bra med lite blöta. Fast...man vågar ju nästan inte hoppas på det. För om en vecka ska ju min semester börja. Och han där uppe skulle säkert kunna tänka sig att ha en storsköljning över hela min semester. Mitt hopp lever vid att han skonar mig från det dock!!!   


I helgen är det Tvååkersutställningen. Måste säga att jag är sååååå glad över att inte ha anmält någon hund!! Det ska bli HETT!! i helgen sa sambon.   

Så lycka till alla som åker och svalka era hundar!!! Här skänker jag (och Dante) en bild som ni kan ha med er i sinnet för avkylning! Riktigt bernerväder ska ha...


SNÖ!!! Och gott    (om det) ska det vara!  


Jag har ordnat en sommarlovs-överraskning åt tjejerna som vi ska hämta hem imorgon! De har tjatat öronen av oss om en...så jag tror den blir uppskattad!!


Tidig kväll ikväll kanske? Ska försöka iaf! Gonatt!   

Av csa - 7 juli 2010 17:17

Kanske kan anas (av nån mer hundidiot än mig  ) att jag nu pratar röntgenresultat?!


Bosses svar kom då ÄNTLIGEN idag! Tog lite tid kan man säga... MEN - IT WAS WORTH IT! Väntan alltså.   



Fritt fram...



...och fritt bak!


Även om man absolut skulle kunna befara motsatsen. Sällan mer än en tass i backen samtidigt.        


Och som överskriften lyder så finns det väl inget annat att pyssla med idag än att...


                    


Japp! Vi får helt enkelt fira! Och nej...tänker då inte på att jag äger en hane som är fri och gått bra på utställning och ska/kan/får para tikar eller nåt sånt!

Nej!

Jag tänker Bosse = ganske stor kille redan = friska leder nu = förhoppningsvis en fortsatt problemfri uppväxt = förhoppningsvis ett längre liv utan ledproblem!


Tjoolalelejihoooo! Fasen så härligt!!! Och Hejja Eva och Stefan som nu har 4:killar röntgade och alla 4 fria med A/Ua! Härligt va ordet!! Grattis till Berntiers!   

Av csa - 6 juli 2010 20:59

Har lite krångel med yngsta dotterns hälsa.   Vet egentligen inte om hon är sjuk "på riktigt", tror snarare att det är något annat yttre som påverkar hennes mående. Men vad det än må vara så fick hon idag vara hemma med pappa och syster-yster. Tror det blev bra så. Hon var iaf nyss vid läggningen vid gott mod för att gå till dagis imorgon.   Så jag håller tummarna för att hon känner likadant när hon vaknar. För jag tror inte pappsen orkar med ännu en vaken "natt" efter sitt nattskift. All eloge till honom iaf att jag slapp åka hem för VAB.  

                     
Så här busigt glad vill vi ju alltid ha våran lilla prinsessa!!!


Det blev också i morse beställt en liten op.tid för Bosse. Skulle blivit idag här på kvällen. Lät dyrt men vad gör man för sina kära. Allt!
Igår såg nämligen altanen ut som om någon slaktats. Blodstänk både här och där. Klon hade gått upp igen. Och nu vriden nästan bak-och-fram. Aj!!!   

Men på nåt mirakulöst sätt så hittade sambon hela klon, inkl pulpan, på golvet här mitt på dagen och såret där den setat ser jättefint ut!! Så tiden fick avbeställas gladeligen. Han verkar nu inte alls speciellt omvårdande av den heller längre. Så den retade väl som sjutton där den satt illa sen en vecka tillbaka. Men som sagt. Bosse verkar vara vid gott mod igen och jag håller även tummarna för att detta nu är "fixat" av sig självt. Hoppas också att nästa klo (om det kommer någon?) växer ur som den ska.

  


Annars har arbetsdagen gått i ett jehu och så kan resten av veckan få fortsätta!!

Vi åkte till stan här på kvällen för lite div. shopping som "firande". Lite smått och gott kom hem från olika ställen. Bl a den efterlängtade lilla grejjen vi saknat i snart ett år men som ständig verkar behövas i detta hemmet. En cykelpump!! Det behöver ju faktiskt inte vara stora och svindyra grejjer för att man ska bli nöjd med shopping inte!! Och av en anledning så verkar det som om alla våra cyklar har olika munstycken. Men nu jädrar har vi en pump som fixar alla varianter! Härligt!!!   


Killarna alla tre fick sig varsina cykelturer av varierande längder - med nypumpade däck går det som en dans numera. Så slutet gott allting gott på den här dagen!   



Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards