Alla inlägg den 13 mars 2011

Av csa - 13 mars 2011 09:51

Jaaa...What happened??  

Totalt otaggad på fredagen. Såg bara "nackdelar" med mina killar (fyyy matte  ...men är man självkritisk så är man...  ) Och efter magkrånglet så var ju inte heller humöret så jädrans bra....

Dante är ju bara en fröjd för mig att KUNNA åka och visa igen. Efter fästing-skitet så är ju inte pälsen den bästa men han är iaf frisk och glad igen. Så honom såg jag bara som en kul grej att få åka med. Han är ju redan champis så...det är ju inget som spelar nån roll längre liksom... Han verkade tycka det samma.    


Men så den minsta. Jag såg bara en liten, pälslös herre...*suck*...  


Men ibland (obs!! ibland!!!!) så är det väl tur att husse kan få bestämma.   


Vi kom iväg. Dumpade de små hos mamma och pappa och så in i gemensam bil och iväg.

Kom dit i god tid. Fick upp lilla "bostaden" och strax därpå så fick vi sällsis av Lina, Trubbel, Malin och Bertha. Goa grannar kan man säga!!


Många juniorkillar, startade vår ring med. och jag tycker att de placerade gjorde sig väl där de stod. Grattis till er alla!

Sen var det då Bosses tur. In och springa. Tyckte inte domaren såg oss en...   Men, det måste hon väl ha gjort.

Bosse fick Excellent.

Japp. Nya regler nu. Jag fatta ingenting...så de ska jag inte ens försöka förklara. Skulle snarare behöva få dem förklarade igen.   
Men vi skulle iaf in igen förstod jag.

Och in och konkurrenta med bröderna O blev det. Springa, stå...springa lite till...

Och VI VANN klassen!! Med CK!!  

Fick någonstans där myror i skallen...


Nåja. Fick fundera på succén en stund är medan öppenkillarna for fram. Dock hängde jag inte med så bra där...satt väl undermedvetet och funderade på unghundarna ff eller nåt...?!...


Sen blev det dags för Dante och de andra svamparna.

Det gick väl inte nå bra man kan säga. Eller ja...jag vet inte om det kan kallas dåligt egentligen. Får väl se på det hela som Kaj gör. Hunden lika välmående som honom.   "Sådan husse- sådan hund!"

Dante fick "tjockis" i kritiken. Men...jag fick iaf domaren att känna en andra gång, så hon sa fet (vilket han INTE är) men fick hålla med om att hela han är krallig i sig. Min kubik har han ju alltid varit. Lättare att gå över än runt. Kompakt är ett finare ord. Välkroppad finns...   Lite lätt tjock kan jag instämma i. Det bästa är iaf att han är frisk och har aptit igen. Men priset Very Good fick han dock inte pga det. Det var som hänt mången gång förr. det går att parkera en buss under hans front.   Hans bröstkorg kan delas ut på tre hundar kom jag och domaren överrens om. Någon som behöver en??

Nåja. I mina ögon är han iaf fiiiinaste champisen som finns.   Gogutten!!!! Och med tanke på att han är just Se uch (och Fi uch) så kan jag ju inte vara helt ensam om att gilla honom.   

Men nu fick jag ju iaf på pappret att husse och hund behöver ut och röra mer på sig!! (psst...om ingen talar om för Kaj att det inte stod något om husses utseende så kommer han köpa idén!! så -   )


Dock var det flera som fick "tjockis" i kritikerna. Se där!! All denna jäkla snö har fått folk att motionera mindre/inte kunna gå ut pga alla snö och is. Ännu en anledning till att skippa vintern!!   Tänk om nu hörrni. Tänk som jag.   


Jo...i Sala var vi ja...

Efter Dantes utspark så var det ju dags för Bästa Hanhundsklassen. Där fick vi alltså vara med för att vi fått ck. (!?!? rätta mig om jag har fel)

Och där fick vi springa lite till.

Och så försvann ett gäng killar ur ledet.

Och så blev det lite omflyttat i ledet.
Och så fick vi springa lite till...

Och så var det klart.

  BOSSE SLUTADE 2 BÄSTA HANE MED CERT!!!!!!

 

 

            


        


  

Den bilden blev jag lite kär i... Tack kära Ia!


Ja, tack Madde, Åsa, Lina och Ia då, för all hjälp med att få så fina bilder att ha i minnet från den STORA dagen.   
Ni är bäst mina kära vänner!!!!


Därefter så föll man i chock, samtidigt som man skulle in i uppfödarklassen och avelsklassen till Bosses uppfödare. Vet inte om jag fattade vad jag gjorde där?! men...det gick ju alldeles, alldeles lysande där också.

Bir x 2 som sedan slutade som BIS x2. Grattis Eva och Stefan till er fina uppfödning.   


FALCON ska vi inte glömma hörrni! Han var med! Han vart glad över att träffa alla givmilda människor. Dock en hel del "snålhet" noterade han...hm...   Flera omklappningar än godis???

Det går utför för berner-sverige (enligt Falcon). Gosa?? Va ska de vara bra för?? Respektera en gammal gubbens ûberhunger istället!!!


Nejdå. Skojjar bara såklart!

Det är skoj att ha fina hundar som går bra på utställningar..självklart!!

Men det är något speicellt med att kunna få komma för gissningsvis 8-9:e året med en och samma hund. Det är speciellt att ha honom till vardags. Men det är speciellt jätteroligt att kunna visa upp honom som en relativt snäll och go gammal gubbe och enligt matte en bra representant för rasen. ja...inte avelsmässigt/utställningsmässigt/bla-bla-mässigt då...men som individ är han en klippa! Han är så näst på perfekt jag kan tycka en berner ska vara. Om jag läser standarden och tolkar den som jag vill då.   


När vi lämnade ridhuset och alla människor hamnade jag på en parkering i flera timmar...inte lika glamouröst förstås...men...tur jag satt kvar. Falcon mådde lite illa och jag hann få ut honom innan de kom upp.

Årsmötet gav oss en kvinnlig President sas det. Grattis "Chefen" till President-rollen.   
(jag tror Ann-Sofie hatar mig innerst inne  ...men...jag tror också hon vet att jag djävlas stadigt med henne också. Kram på dig!!)


Summerar det hela med att fått träffat massa trevliga människor, massa trevliga hundar, återseenden, nyseenden...glädje och en hel del bus.

Och såklart! Min egenhunds absolut fina framgångar!! Älskar honom både på utsidan och insidan. och det bästa är...han älskar matte över allt annat.   


Grattis Anders och Ing-Mari till Kenos fina BIR och BIS-1

Grattis Lisa och Jörgen till Filippas BIM och CERT


Och nejdå...jag har inte glömt er alla andra som fick fina framgångar igår. Grattis så jättemycket!!! Kan tro hur ni känner er..jag känner mig iaf...    Mer än vanligt!


NU. Tillbaka till vardagen. Sjuk liten Hannah och Ida som fyller år imorgon och så min tråkiga mage som inte gillar föda...matematiken går inte så bra ihop...  

Se knuten. Lös den!

Tack för nu!!


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards