Alla inlägg under augusti 2012

Av csa - 19 augusti 2012 20:58

Va ska man se fram emot nu då?

Semestern slut. Det är bedrövligt!!! Jag lider. På riktigt. Är inte alls så uppladdad som jag trodde 5 veckor kunde ge mig. Är inte alls på humör. Är inte ett dugg piggare.

Och ännu värren känns det eftersom jag varit totalt oduligt användbar eftersom jag haft feber sen i natt... Vakna klockan 3 och mådde uruselt pyrt. Tablett och gonatt. Vaknade igen kl 5. Tvingade mig kvar i sängen till 6. Upp och ta tablett och somna om. Kl 10 lämnade jag sängen...ny tablett...nytt liggställe...och så har den här dagen gått...


Jävligt roligt!!


Så...nu när det underbara är över. Va finns det att se fram emot?

Bli kry.

Läkarbesök i flertal. Har inte hunnit på 6 veckor bara...

20.00 Robinson imorgon. 21 Dallas. Måndag till onsdag. Efterlyst Special krockar med Dallas på onsdagen...

Kanske ska falla tillbaka till Friends? Det går ju varje eftermiddag. CSI i upplagor. Några äckliga desperata husfruar, oavsett nationalitet, berör mig lika lite som grus i andras skor. Makeovers. Jojo...onej för mej. Snickeriprogram, lureri...idéer tops ut av dem. Fast en annan vill ju ha mer än dekorklart. Matprogram. *kan inte sluta skratta* 

Varför måste man betala licensen för tv:n nu igen??

Sol? Skiter jag i. Ska jag jobba kan det regna natt som dag. Don´t care.

Tävlingar? *asg*

Fritid. Jo...sånt finns. Har läst om det.

Helg. Näe. Inte kommande iaf.

Höst. Myyysig...

Värme och sol. Absolut!

Vinter. Oooooojaaaaa... *ironi multi*


Jag är fulladdad för återbetalning dock. Det ska blir mitt höstnöje!!!


Ser fram emot den dagen man behövs. Jag är utomlands då. Eller tvättar håret. Kanske handlar. Rensar duschmunstycket. Jag LÄNGTAR!!!


Näe. Det är dags att byta märke nu. På både det ena och andra. Främst ska hvdvrkstablettmärkes bytas. Fulla dosen av den ena är ju redan tagen idag. Så kör jag nu på en annan så räknas väl inte de föregående?!


Verkar jag negativ? Näää...tack!! Det står jag upp för.

Det är ju tydligen bevisat att detta överpositiva egentligen kan vara en hjärnskada. Stått i tidningen=sant! Förklarar en hel del människors beteenden...faktiskt. Förvisso är ju somliga är jätteduktiga på det men...ska det uppmuntras?


Jag känner mig fulladdad för hösten faktiskt. Jag ska vara precis så opassande som bara jag kan mot precis varenda en som försöker x på nåt vis. Ge mig lillfingret och jag ska fan i mej vrida av hela armen!! Långsamt!! Det finns vård för beteenden. Jag är ingen vårdare.

Minsta lilla obetingat nag och jag kommer gå i taket. Mest för att jag hatar att ha rätt i somliga fall. Gnäll-fallet är ett av dem!!!


Det får vara slut på idioti nu. Sanningen är som ett varigt sår. Jag ska gladeligen strö salt däri...och gnugga!

Ska rätt bli rätt nångång så får det falla eller brista på vägen. I really don´t care.


Nämen...ha en fin vecka nudå alla godingar!!


Av csa - 18 augusti 2012 22:07

Med ett glädjeskutt och 13 armhävningar startade jag idag dagen kl 05:00 *piip*.

Ett rätt i föregående rad.


Klockan 6 stod vi dock på Termialen och väntade in familjen jättepiggOjala.   Nåja. Så sömniga såg de inte ut. Tack för att de inte påtalade mitt yttre.   


Lång bussresa men över förväntan trevliga barn som höll sams. De är ju från landet. Vad som helst kan hända när de kommer utanför 60-skyltarna. De är vana vid att döda med bara händerna liksom. 


 

Böljan den blå, Grisslehamn


Ombord vid 9tiden. En fika, lite shopping, en stund på däck och så hamna vi på den finska lilla ön.


     

Fint väder i fin-land.   

Och vi hade visst rätt stämplar så vi slapp gå i land och av land i samma andetag.

Har gjort. Fatta inte varför varken då eller nu men...  


Nåt gott i glasen....och så blev det buffé. Väääldigt mättande.


En snabb vända av shopping och så i land igen. Shit va några timmar kan springa bort snabbt!!


 

Bussresan hem var lääängre än dit. Men vi sov nog gott en stund allihopa tror jag...så hem kom vi ju. En lite busstund kortade ner. Ett mord hann jag också med på bussen. Getingen blev "snarstucken". Åååh...dags att sova...låg humor...


Fina familjen har gett oss en fin dag, igen, på kort tid. Tack Lola och Sami och gullgossarna!!! Hoppas ni mådde bra kvällen ut   


Hunden? Jo han har inte varit bortglömd alls. Han kunde t o m tänka sig att följa med hundvakterna HEM igen när vi kom hem. Så de kan gå.


Själv känner jag mig mer på andra sidan just nu. Slumrar nog innan 23 vilket ska bli GÖTT!!!



Av csa - 17 augusti 2012 17:43

Det gör inte ont att ha så fina vänner som jag har!!


 

Cola, sol och (nya kompisen) Paganinikontraktet - De e grejjer de!!!


Natten som var blev kort. Hamnade i sluttampen på Hypnotisören och det bara gick inte att släppa taget. Ville ju veta slutet!!! Och så bra den var till sista sidan!! (summerade jag, där någonstans klockan 4 imorse...  )

Hur i himlens alla hörn ska jag lyckas vända tillbaka dygnet???? Hittills går det ju som sagt bara mer och mer utför för varje dag.   Går ju och lägger mig när jag nästa vecka nästan ska gå upp. Huga...


Men sån tänker man inte på en dag som denna inte! Det ÄR fortfarande semester!!  Det är fredag. Det är...bra de!


En tur till Polisen idag för att hämta det vi ställde till förra svängen. Att hålla sig för skratt där var svårt. Om "ett gott skratt förlänger...", som ordspråket säger, ja då kommer den här kärringen blir 130 minst!   De kan bli många jobbiga år för omgivningen det. Och lägger vi till att "ont krut förgås inte så lätt", ja då slutar vi på 158!!


Jaha...då ska man väl börja fundera ut vad man ska ha för kläder imorgon då?! Det är ju offentlighetsprincipen som gäller. Jag antar soligt. Jag antar skratt. Jag kommer må fiiiint av resultatet!!   

Tidig kväll blir dock ett måste. Ska nog ta en dusch och lägga mig och läsa lite...


Sitter dock och biter mig i fingrarna för att inte boka lite biljetter till Snabba Cash2. Hade gärna velat biomysa idag. Men, men. Det är ju inte så att man har nån babysitter nästgårds liksom...  

Nåväl. De går väl fler tåg till Kinnamanland.


 

De finaste brudarna med inte det största tålamodet.

Imorgon har de ingen aaaaning om. Hihi...


Nämen hoppsan! Nu vann jag visst på Tradera. Va fint!

Hejsan dårå!!


Av csa - 17 augusti 2012 00:07

Råkade visst somna under "bion" som Ida arrangerade i sitt rum för mig och Hannah här på kvällen.

Filmen "Shrek - Nu och för alltid" visades. Den e bra den! Att jag somnade berodde inte på filmen utan att det var så gosigt med lilla Hannah uppkrupen på armen. Hon är absolut världens bästa "kliare" och kramare så man blir trött dessutom. Min lilla gounge!

Den samme goungen vara idag på inskolning i en timme på Förskolan.

Det gick jättebra! Hon hade hittat nya kompisar där, men "...namnen kommer jag inte ihåg, mamma. Men vi skulle ses igen..." enligt hennes ord.

Skönt när det funkar!! Man får bara hoppas det håller i sig.


Solen har gassat på bra idag. Jag lyckades somna även ute i en solstol. Bra jobbat!! Eller...

Mycket sova blir det.   

Tyvärr och förbannelse, så misstänker jag varför. Kan många "attjo" och "snörvel" ge en ledtråd kanske?!   Har inte tid med sånt. Absolut inte inför helgen!!!


Hemmafixandet fortskrider.

Satt idag och summerade våran semester lite. Nu är den ju inte helt å håller över...men...

Fasen va mycket vi har hunnit med!!   Lite målning, nytt (och målat) altanräcke har kommit till, en trapp är numera ett minne blott, trallen har mer än påbörjats, staketet är i det närmsta "rikstäckande", bodens alla hålor är rensad, lilla hemlighuset utrensat, plattor har kommit hem, minnesplatsen, ett rum har invigds och möblerats till faktiskt "beboeligt"... Säkert mera har hänt här hemma. Men jag kommer inte på det nu.

En utställning har besökts däremot. Fast jag ser inte det negativa i det alls måste jag påstå.

Tragedin...

Furuviksparken har besökts för första gången men säkert inte sista.

Bio har besökts.

Badat har alla utom jag...

Saker har odlats och skördats och faktiskt så växer det ff där!! Framsteg!!

Det har vilats. Det har jobbats. Det har gråtits och skrattats.

Det känns som om hela alltet varit en berg-och-dalbana.

Några saker som var tänkt att göras har inte hunnits med. Men...än är inte undrens tid förbi.


Nostalgin då?!

Hittade av en slump en blogg skriven av någon jag inte vet vem det är. Men se/läs inlägget jag fastnade för här: http://tankegrytan.se/?p=2533 

Det där är våran "Hallsta Park" det.

Känsliga läsare undanbedes nu läsa vidare...   Här kommer erkännanden säkert nån inte hade förväntat sig härifrån. (Och bara för att jag just skrev det så...ni kommer läsa va?!   )


OJ, där har man plankat in otaliga gånger (hängde en gång i taggtråden, som var över staketet, så blodet sprutade ur händerna), haft sin första fylla efter att ha setat vid nuvarande Lövåsen och hällt i sig Kir/Fruktsoda eller de berömda utlangade TT:na (blääää av bara tanken), spytt ner en vakt som jag sen rymde från för att slippa bli hemskjutsad till mamma med skammen, dansade sig svett i själva innedelen långt efter den utlovade nu-ska-jag-vara-hemma-tiden för att sen ge sig av till Monte för strips och vitsås hos Emilio (som man alltid senare hade gratisräkning hos pga att storebror jobbade där=ekonomiskt!!), "pinkade" otaliga ggr i buskarna för att undkomma vakter för stämpelkontroll vid inplankningen (de kom ju liksom inte fram och kollade en tjej som satt på huk=smart!!) förälskat sig i nån oöverkomlig och slagits med både knytnävar och kniv i och så säkert flera upptåg som nog inte anses lagliga... Så de detaljerna behåller jag nog för mig själv. Jösses va minnen! Låter säkert inte så, haha, men fy f*n va skoj man hade där!! Det var ju liksom DET som var helgnöjena!! Det spännande förbjudna, för man hade ju inte ens i närheten åldern inne...men... DÄR va de fest!!

Och så ser man bloggen...och blir nästan tårögd. Kommunen borde stå i skamvrån för att de låter denna faktiskt fina plats dö. För det är ju faktiskt det som händer den. För mig kan de piffa samhället fullt med hela jordens blommor och annat lull-lull. Parken är för mig Hålans Hjärta. Men blir ju ledsen...


Ja de va tider det. Måste fasen ta mig dit nån dag och se hur eländigt det är med egna ögon.


Men nu ska jag och Hypnotisören forsätta umgås, där vi avslutade nån gång innan jag somnade...nån av alla gångerna idag...  


"När du tror du vet allt, har du inte ens en aning om hälften..."


Av csa - 15 augusti 2012 23:53

Ja...de va idag då...som just gick...


Började morgonen med att försöka komma oss iväg till Polisstationen i Köping. Inte helt enkelt. Jag bara vill inte!!! stressa när det är morgon. Främst för att min kropp inte klarar av det. Hur f*n ska nästa vecka bli??? Och för inte tala om alla andra veckor fram tills nästa års semester?? Usch! Tvi!! H*ete!!


Nåja. Vi kom iväg till sist. Och fastnade på bild gjorde vi allihop. Somliga blev mer fotade än andra. Bara lite tårar. Många frågor att besvara. Föräldrar som antagligen kommer se ut som massmördare i sina pass... Men ungarna blev förbannat söta på sina!! Bra avelsmaterial!! Avkommorna blev ABSOLUT bättre än föregångarna!! Va vi kan!!   Nästan så man kan börja planera för nästa kull... 


Som "någon" dag innan...staketgöra på schemat!! Nästan så jag ville slänga mig ner på backen och ligga och blåååsa igång bränningen av betongen, pga otålighet där. Målade lite bräder i solen. Rätt behagligt. Kaaaanske, kaaanske snart....


Men hur jag än vrider och vänder på denna dag, skämtar, tänker på annat, eller vad jag nu försöker hitta på att skriva/prata/tänka på, så är och förblir denna dag för alltid dagen då mitt hjärta gick sönder, förra året. Ett år redan?!? Och jag har inte slutat gråta en endaste dag efter den hunden (de dagarna jag tillåter mig att tänka på honom). Tränger jag bort tankarna går det bra. Och ja...den 20:e juli gjorde ju inte dagarna lättare precis... Gråtklump i halsen.


Falcon.


Dante.

Falcon.

Esse.

Puck.

Basse.


Det är inte mänskligt att ha så ont i hjärtat som jag har över dessa. Ja, för de som inte förstått det/någonsin kommer förstå det, hundarna betyder mer för mig än de flesta människor. Det har en del med ärlighet att göra. Nåt inte alla förstår (heller). Alla har de såklart sina platser i tankar och känslor. Men Falcon är den som var "HAN". Antaligen för att han var så speciell. Säkert en del för att vi fick ha honom absolut längst. En del för att han lärde mig att lydnad va nåt man kunde göra storstilat. Men mest av allt just för att han var MIN. Det valet gjorde han dock själv. Husse funkade såklart men...mestadels så drev han bara med husse och de gånger han "lydde" var det för att han just där och då inte hade nåt annat för sig. Underbara hund!!! Och han bokstavligen sket i allt, andra och annat om matte fanns i närheten att se, och en tid innan, att höra.

Idag var det ett år sen...


 


Nej jag kan inte skriva mera här...nu...



Av csa - 14 augusti 2012 17:41

Nu ska jag chocka (mig själv) genom att blogga innan klockan passerat 23+!!

Mår jag verkligen bra???   

Jodå. Fint som snus!!!


Sitter i detta nuet och funderar på om vi ska jobba mera här...eller om vi helt enkelt ska ta och kavla upp ärmarna och låta tävlings-sisun ta över? Hm...men då måste sambon sluta "vila på maten" förstås...  


Idag har ännu en länga staket tagit sig närmre klart.   "Bara" 2 sidor kvar (just där) och sen är hela tomten inhängnad!! De va länge sen sist det... Dock finns det ju två områden till som har staket, det gamla lilla fula. Men det känns inte som panik att fixa om vi inte hinner nu. Skulle nog f-n kunna ta bort det helt om vi ville. Det är ju inte så att vi har en högrymmande hund här. Idag satt han och tittade, som Ferdinand, på när 3 rådjur nästan klev in på tomten. Hm. Bra iofs. Men...vart är actionen???? Saknar den nog mer än jag tror. Vaknade i natt av att jag trodde Dante var här. Det slutade i tårar...på altanen...och halv ihjälfrusen...

*suck*


Mera bilder, Ingrid? Tänk dig att du backat in i rummet, på första bilden, och sen snor dig åt höger, rummet runt...

Gillar den lilla kaminen nästan bäst med hela rummet. Den är det lite minnen i. Stått i en gammal skola i Västerås...sen oanvänd hos en fd arbetskamrat i ååååratal...och så slutade den alltså här av en mindre slump.

         


 

Mammas Gullis!! Snart 2:a klassare!!   


Blev lite inventering idag. Barnens kläder behöver ju ses över nu inför skolstarten på måndag. Inte många skor som får stanna kvar i Idas ägo kan man säga. Hannah, desto rikare, på arvegodsen. Bra med samma kön på "kullarna". Så det ser ut som att det måste till lite shopping framöver. Man kan nog inte gå i sandaler året ut, för det var väl typ den sortens skor som Ida ff passar i. Sen behöver huset nya uppsättningar "foppisar". Försöker komma på vart jag hittade rosa förra året...som jag inte köpte då... Undra om Elin vet?!   

Lite nostalgi...hittade en påse med sparade skor. Va sägs om dessa? Storlek 18 och huur söta som helst!!

 


Fick ett mkt trevligt mess idag (eller rättare sagt 3 innan jag fatta vad det var som "durrade"  ) och ett tu så blev det bara såå enkelt att fixa svaret "JAAA!!! Vi vill gärna hänga på!!!", på det. Tjejerna är lyckligt ovetande. Och jag tror jag ska hålla det så tills kvällen innan när de bara ska få veta att de ska läggas tidigt, plockas fram passande kläder och se fram emot nåt skoj!!!   Frågan är...ska DS:n få följa med på resan? Bussresan tar ju en stund...hm...fundera!!!


Annars ja. Staket är Prio Ett här. Skönt när det får bli klart, och det blir det inte av sig självt. Idag blev det dock lite "slagsmål" om vem som ska sköta själva handsk-hand-havandet.   


   

Men Bosse vann såklart!!

(Jäkel att vara stark i tänderna som orkar hänga i ett finger...)


Nåväl. Allt är väl ganska bra här, idag. Sol, lite jobb, ett uns av vind men framförallt ledighet!!!   Semester funkar väldigt bra för mig!!! It´s a keeper.

Har ju slängt bort så "mycket" annat i år så...ledighet och de fina vännerna behåller jag. Ooops...

(Nu ska vi se om mannen "vilat klart på maten"= songpop:at/atg:at/aftonbladet-paus:at.)  

Nämen?!?! Sa jag för mycket nu???


Av csa - 13 augusti 2012 22:09

Idag har det varit en blandad kompott av "göror". Allt från slagsmål med hemsidan (jag vann!!!   ) till släktbesök från Norge.

Min morbror och min kusin (Han ni, alla singelbrudar...ojoj...!!   Utan att tala om för mkt..fetto- och/eller fulgenen finns nog inte i våran släkt, eller så är han adopterad?? Han jobbar på SATS. Behöver jag säga mer??  ) Hur som. Snälla och goa är de i vanliga fall. Och ute på en liten svipptur (som norrmän kallar en snabbvisit = normal långresa för oss svenskar) var de, och tog tillfället i akt att besöka oss ett par dygn innan hemresan till de nordligaste av breddgrader. Jätteskoj att sitta och umgås i några timmar!!

Och det som gör dessa två herrar speciellt högt placerade på min lilla lista över favvisar? Tja. Jag kan väl säga att med dem kom det 2 BURKAR NUGATTI till lilla Mej!!   

Jag är så nöjd så nöjd, kan ni tro...


När jag och tjejerna kom hem igen så hade sambon fixat ytterligare 3 "suggor" för nästa staketlänga... De tar sig!!!


Sen tog vi bilen på en liten "svipptur". Vi stannade lite här och där och oj va det finns mkt fint, inte alls långt hemifrån?!!? Värsta landskapen jue!! Ett axplock...


             


...men man vet att man snart är hemma igen när man lyckas hamna i en traktor-kö!!   


 

"Livet på Landet."


Den här måndagen gjorde inte ont.



Av csa - 12 augusti 2012 23:45

Det var då nästan på håret att man hann med dagens blogg idag...

Mig spelar det ju egentligen ingen roll. Natt som dag. Igår eller förra veckan. Alla dagar har nu börjat gå ihop och jag vet knappt om det är morgon eller imorgon.   Men det är söndag...va?! Och det kanske inte spelar nån läsare roll heller, va vet jag, va vet jag?!
Här kommer några rader iaf.


Ännu en söndag (?) utan jobbångestens krypande känsla efter ryggraden. Underbart är dock kortare nu.   Men dumt att lida för det just nu. Släpp och skölj ner!!!


Jag var till frissan idag.

Hände inte igår.   Hände tydligen inte ens för ett halvår sen. För när mitt häfte skulle stämplas vid betalningen så insåg vi att det var 10 månader sen sist!!!   Det går bra med mina planer även i vardagshändelser som nån säkert märker. Jag är ju såå bra på att unna MIG saker, tid och händelser!! *ironi*

Nej jag är ju det där egot vetti...


Rätt skön känsla när borsten kan användas och direkt lägga ifrån sig. Innan idag så kammade man sig och sen avsätta 3 minuter extra till att försöka få loss borsten ur knån knastrig knut i nackpartiet. Nästan, om inte mer?!, 10 cm föll till backen. Nu är det kort! Eller ja, kort å kort...de beror väl på om man jämnför mig och Arne Hegerfors förstås... För min vana är det kort iaf. MEN otrassligt och de slitna topparna är väl uppsugna i nån dammsugare vid det här laget. 


Kom hem och staketgörning. Lite behjälplig var jag från och till. Jag höll i hammaren, kan man säga. Va jag tänkte göra med den stannar mellan mig och sambon.

Tvättstugan har tagit min mesta tid idag. Nån har visst slutat jobba med sånt i det här huset? Undra om det är samma människa som heller inte städar eller lagar mat längre? Konstigt är det... Hoppas den bara är på semester eller nåt!!!   


Ännu en länga är nu klar! Skönt och fint!!

Efter att jag hade hängt i gallret en stund så tog jag med mig Bosse ut i skogen till mina små ställen. Såg inte en svamp!!?? Men så fick jag se att nåt gult låg under Bosse där han hade landat sig och tröttnat på att matte snurrade runt. Mycket riktigt så hade lille Bo lagt sig på ett mindre hav av gulingar. SvampBo betydde förr att han tagit championat (champinjonat) men numera så får han väl heta det av den enkla händelsen från idag.

Jag tror jag blev så nöjd att jag berömde honom där och då faktiskt?!   Är det konstigt att hunden inte förstår mig alla gånger?? Beröm för vaddå  , såg han ut som. Nåja...


Mer än så hanns inte med på en söndag i mellansverige.

Ja...som skrivet...ingen söndagsångest ännu i detta huset iaf! Lovely!!!


Slutar med att gratta Ekespångs Winter Rana till klassvinsten i Ukl och Exc CK på rasspecialen i Byske, brorsan "Foppa" fick excellent och slutade 3:a i sin klass. Halvsyrran Bernerdalens Iza (naken som få) fick excellent och slutade 4:a i Ukl. Vad Doremis Oshiva fick vet jag tyvärr inte. Sen kanske det var fler barnbarn med...? Eller kanske med i Askersund eller Ronneby som också varit i helgen? Har tyvärr ingen koll på det, men jag hoppas alla är nöjda med sina små godingar och haft det toppen.


Rana och Foppa i Byske

Tusen tack Lena!!


Nu ropar sängen...

  


Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards