Alla inlägg under juli 2012

Av csa - 17 juli 2012 21:43

...och allra helst om nån bild kan läggas in :) Vilket ju visar sig om ungefär en millisekund. Spännande!!!

Av csa - 17 juli 2012 20:34

Men än är jag inte knäckt. Ånej. För bra helhet.

Dagen är förvisso inte slut ännu, men den kan ju inte totalbraka?!


Fin morgon med solgass bjöd in till ett försök i solstolen. Jodå. Jag törs erkänna att jag tvärsomna en halvtimme.    Skulle bara blunda lite...och sen måla liksom...  

Efter en alltför kort nattsömnn så var den micropausen kanske behövlig? Jag törs inte berätta när jag somnade, och så gick jag upp vid 7, och hur mkt jag än försökte med kaffe, tandpetare eller iskallt vatten i fejset så KUNDE jag inte få ögonen att vara öppna.

Då är det kämpigt!!

Så...nu vet jag kanske hur man gör när man pressar i solen??   Man SOVER!!!


Haha, där kom jag allt på Er, "Pressare"!!   

Jag trodde i min enfald att alla liksom fixade att ligga helt utslagna i total harmoni, andas lugnt och tänka på framtiden i flera timmar, typ. Men nu vet jag bättre.   


Nästan på klockslaget 11 så hade yr erbjudit regn över lilla Hålan. Och bannemej nästan på sekunden så small första åskknallen och strax därpå började de stora dropparna falla. Rätt coolt!!

I samma veva kom två pensionärer i nöd.


Så vi hoppa in i deras bil och landade på Ikea. JAG HANDLADE INTE EN PINAL!!!!!! Just for the note.   

Men pappa fick sin lampa till dataplatsen. Det var halva nöden.

På Elgiganten letade vi rätt på en sån här bra underdel till lappen som jag har. Fläkten gör datorn iskall precis hur länge som helst. Plus, ger datorn en perfa "handvinkel". Så en sån skulle guben ha. Andra halvan av nöden.


Själv så slog jag till och köpte nya hemtelefoner.

Tanken var att nu j**lar ska vi väl äntligen lyckas få fungerande hemtelefoner??!!!  

Hittills har vi varit utan i ca 5 månader tror jag. Rätt många missade samtal kan jag säga.   Telia har ju hela tiden påstått att vi inget fel har på ledningen. Och nu har vi tydligen t o m bytt nåt "dataochtelefonkopplingsaktigt". Fråga mig inte vad eller nåt om det för jag förstår inte sånt där! Det ska liksom bara funka som med bilar. Gasen i botten på en nytankad. Och idag konstaterades återigen, efter samtal till dem omgång 3000???, så har vi PERFEKT uppkoppling här hemma. Batteribyten, ikoppling, urkoppling, kasta i golvet, klia bakom "örat". Ja vi har provat allt för att få dessa fasta telefoner att funka. Jag lovar.

Så idag gick liksom sista provtåget.


NYA stationer. NYA telefoner. NU ska det funka!!!!


Kom hem.

Satte i stationerna rätt och riktigt.

Lät dem laddas. 

Spänningen ooooolidlig... 

#Lyfter på luren#

...örat intill...




      !!!!!!!


Så pratar vi inte mer om den saken idag då!!


Nu blir det blötläggning av döttrar. Sen skogen och spårning. Sen kan man luta sig in i soffhörnet och se fram emot morgondagen.



Av csa - 16 juli 2012 23:49

Det var nog väldigt länge sen jag tog sånna ord i munnen som: Bra måndag!!   

Måste bero på att jag har semester. OCH att solen strålat precis hela dagen. Tack!! Behöver den energin.


Gjorde tappra försök att ligga i solstolen och njuta. Men jag är liksom inte bra på det. "Ska bara" händer väldigt ofta liksom. Och så hamnar jag på altanen i skuggan och "skabaraiskuggan" istället. Nåja. Lite bränna lyckades hamna på nåt ställe tror jag. Men jag önskar jag hade farsans gener mer på den fronten. Den karln går ut genom dörren och kommer in "svart" efter en dag. Fusk!!


Jag och tjejerna har haft en speldag. Allt från boccia (stavning??) till crocket (eeh?!?) Allt för att de skulle hålla sams. De är verkligen på vrången nu. Det kan smälla för minsta lilla blick på fel sätt. *suck* Tjejer...jag ser inte fram emot tonåren!! Då flyttar jag nog ner i källarvåningen i ljudisolerat rum.


När sambon, den numera fd semesterfiraren, kom från jobbet, tog vi oss till stan för en välbehövlig shopping. Gillar priserna på City Gross, utbudet är stort också. Men alltid när vi är där så händer det saker. Startar vi inte larm så kommer nån unge bort. Men idag.   Det gick såå smidigt. Trisslottskänsla.

Fyllde inte mindre än 7 papperskassar med matvaror. Skönt att ha påfyllt i frys, kyl och skafferi för en tid framåt igen. Blir jag tokrik nångång i livet så ska en matvaruinhandlare få anställning här! #skriver upp

Vi belönade oss med Pizza Hut på hemvägen. Delvis för att klockan gick så att säga. Vem hade glömt lunchen idag igen...  Det var så länge sen sist, och gott såklart, vi unnade oss pizza. Den vegetariska är min favvo.


Vidare hemma igen så blev det uppsättning av studsmattan. Tjejerna galet nöjda!!!   Vi hade ju egentligen bestämt oss för att låta den "vila" i år pga allt pågående på tomt, altan m.m här. Men. Nu knöa vi fram den och den får väl stå framför ingången tills det finns en bättre plats för den. (Den enda tomma platsen för tillfället) Det är ju inte snyggt men...nåja. Tjejerna nöjda och vi får kanske mer frid i lugnet om de har ännu en sak de kan pyssla med på egen hand när föräldrarna i huset står och målar eller river nåt?! Eller att vi helt enkelt "snurrar huset ett halvt varv till"   Shit det blir bra!! Men mkt jobb är det. Kul jobb. Inte lika slitsamt på nerverna, såkallat.


I min takt får det ta den tid det tar. Bra Stina!! Inte alla dagar som är "rosenröda och enkla". Svårt. Men...

Och sambons semester del 1 tog ju slut idag så...helgerna kommer bli ALOT kan man säga.


Ibland undrar man vad folk pysslar med i hemmets lugna vrår en helt vanlig vardagskväll. Sitter allt folk och kramas i soffhörnet eller bakar de så mjölet når takhöjder verkligen??

I det här huset är vi som bekant inte som alla andra. Detta är en av alla "Lundbackennormala" moment som sker här.


    

Dante spöar husse i armbrytning.   


Nöjd med dagens utgång blir det nu att dyka ner i en nybäddad säng och hoppas på att få sova djupt och länge.

Älskar semester!! Mer med sol involverad men det funkar med det andra vädret också. Det finns fördelar i alla modeller så att säga.


Av csa - 15 juli 2012 22:30

Inget målande blev det av idag.     

Varenda gång jag tittade åt penselns håll så öppnade sig skyn för väta och mera väta.

För tillfället är det 15 ynka grader ute. Vet inte vad "höjdaren" idag varit faktiskt. Men de få stunderna som solen faktiskt trängt igenom så blev det ju genast jättehärligt. Men. Man hann bara dra på smilbanden så var det över.

Underbart är kort heter det väl?! Stämmer bra in på idag.


Sånt här väder ger en tid för annat. Man kan städa och sånt. Eller så kan man nätsöka. 

Jag hittade såklart massor. Många nya idéer om allt mellan himmel och jord poppade fram. Men inte sjutton lyckas jag hitta vad jag verkligen vill ha!! Om någon av alla mina läsare vet om nån sida där man kan hitta KOMMANDE böcker för en specifik författare, så snälla, snälla ge mig svaret på hur!!     Har fått svar av författaren själv om att en ny bok ska komma senare i år, men inte vilket svenskt namn den har eller när????


Annat jag råkade hitta på nätsvängen...

Men se dessa då!! Bara färgen är ju awesome.  

 

Har aldrig ägt ett par flipflop´s, men de verkar ju rätt behagligt, eller?!

...fast...men tanke på vädret vi har så...

 

Japp. Rosastadiet håller i sig.

Tur man har döttrar...  


När jag ändå var inne på "sko"sidan och satt och huttrade lite på altanen i regnet...varför inte planera framåt?! Känns ju inte just nu som man behöver planera så jättelångt ens. Tyvärr. Hösten och vintern vore iaf räddad i dessa godingar!!   

Fyller inte jag år en gång till i år?? Jooo...kan jag väl få göra??? Gissa vad jag önskar mig!!   


Av alla galna infall Jag kan få på en regnig dag, så toppar nog denna. Av rent sötsug (tror jag), så hamnade jag bland bakverkssidor. Vilka kreationer folk med talang kan få till!! Impressed. 

Somliga fixar ju inte henne alls, själv tycker jag nog hon är lite väl supergullig...men hennes hemsida är härlig!! http://www.leila.se/ 

Tänk om man hade ett uns av hennes talanger.   


Drömma är aldrig fel.

Det bästa är att jag kan fortsätta imorgon också. Det är söndag och jag behöver INTE ha ångest för jobb imorgon!! *leeeer, stoooort* Vacation goes on, with or without sunshine!! Yippie do dej!!  

Så jag tar nog och kryper lite längre in i soffhörnet och myser med en kopp te. Spela lite Rumble, Wordfeud eller kanske läsa lite? Tv:ns utbud är ju döden själv. Vart tog alla braiga söndagsfilmer vägen???? Är den tiden förbi?



Av csa - 15 juli 2012 09:59

Upp å hoppa klockan halv 7. Det är normalt dagen efter man har varit på fest och druckit mer än cola va? Ne...


Igår var det realativt lugnt på arbetsmarknaden här hemma. Barnen blev hämtade runt lunch, och jag har inte sett dem sen dess. Ska nog dock vänta ett tag till med att köra och hämta dem.   


Vi hann med att ha hundbonus här igår iaf.   Sambon och doggarna försvann på en liten skogsvända och jag skulle inta duschen för att göra mig redo för festen när det helt plötsligt fanns en vovve nere på tomten. Meh?! Har vi en labrador??   En svart glad prick som liksom bara "tjeenatjabahallå!!!  " och så drog den lika fort som den dök upp.

Fick iaf senare se den passera här med en matte och husse i koppel, så den var nog inte så mkt ute på rymmen tack och lov. Annars hade den ju kunnat få stanna, för grabbarna gillade den.   


På festen var det en blandad kompott av folk. Dock blir man lite rädd att det kan bo så pass många här i lilla hålan som man aldrig sett? Några roliga "gamla" godingar var det såklart jätteskoj att få träffa igen. Camilla...min lilla söta. Linda. Tommi. Vigge. Petri. Börje mfl...ja...de va tider det. Vi hade iaf inte blivit äldre, konstaterades rätt snabbt. Det är bara årtalen sen sist vi träffades, som ökat.   

Brudparet såå fina tillsammans. God mat och fika. Trevligt! Sist men inte minst: Lola är anmäld till Idol nästa år!!  

Tack Carola och Sami!! Önskar Er all Lycka till!! (Och så ser vi fram emot resultatet av din "sovstund" Lola  )


 

Se så söt!! Lika söt som bruden   


Imponerande så blev det cykel hem. Tack och lov äntligen en tillställning som var nära hem.   För memot: Skaffa cykellyse. Shit, köra på känsla i mörker är...spännande!! Som vanligt får jag en släng av grävlingshybris och ser grävlingar i varje tuva på åkrarna.   Och envis som jag är så vägrade jag sitta bakpå, lite av hybrisorsaken också ska jag väl erkänna. Kan själv!!! Går fortast själv!!! Så med en vinglande sambo på pakethållaren så trampade jag de 5 kilometrarna hem a´la Långbenstuk. "De e ju jaaa som kör!!"  


Idag vaknade jag nästan piggare än på länge, så söndagen är bara att ratta igång. Inkallningen på solen går sådär hittills. Men inge regn så målningen kan nog fortskrida enligt planen.   


Av csa - 14 juli 2012 00:23

Jag är vaken. Ev. stavfel i detta inlägg skylles på att jag nu skriver helt på "blind hand". Utan brillor och nån jädra pekfingervals är inte min melodi så...såhär blir det.


Det är nu så att det finns lite som tar min semestertid ifrån mig.

Igår var det vitt, vitt, vitt som målades både högt och lågt. Det nya räcket är på plats och det behövde ju färg då, såklart.

Sambon tog på sig annat nöje. Och fortsatte så dagen ut.

Jag jobbade istället tills kvällronnen avbröt.

En kvällstur til skogen för hundens nöd gav både kantareller och lite "vet inte riktigt vart jag är". Men bevisligen hittade jag hem igen.


Sen kom idag. En strålande solskensdag. Bra tajmat för bröllopet, Lola!!   

Vi drog till stan för lite klädinköp. Chockade mig själv med att hitta två klänningar. Ja, ni läste rätt. Jag + klänning =  vad händer!??!  

Tillfällig sinnesförvirring. Eller så kanske just idag blev en nystart på livet? Kanske ska börja göra och bära sånt som jag aldrig gjort förr? Tanken lockar.


Jo, ja just, imorgon händer det bröllopsfest och pga mycket och mera så har jag ju inte hunnit med nåt handlande tidgare i veckan. Blev totalt idiotförklarad av annan gäst i sällskapet som liksom fick panik "åt mig" när hon fick höra att jag inte var med i tidsplanen ens till en liten del.

Nu vet jag helt ärligt inte om jag kan gå klädd som jag nu blir. Passar nog inte in iaf så...

Passar nog bäst i myskläder, lite lagomt tassade. Gömd i ett litet hus på landet.   Eller rättare sagt. Jag väljer vart jag trivs bäst.

Elin: Du skulle dock tokgilla ena klänningen.   Eller?!


Och så skulle jag då gå och sova då. Typ en timme sen.

Men...det kom nåra små strån ivägen för den planen.

Nästa gång nåt ska göras med detta håret så är det bannemej kapning. 70% väck!!!

Hur förbaskat svårt ska det vara att få ett hår klippt??? Jo. Är man inbiten "Jag slösar inte på thing åt mig själv!!". Ja då är man. Det ska jag iaf ändra på. Ja, inte specifikt pengaslösande då, såklart. Även om jag inte gillar när folk blir nåt de egentligen inte är...

Fast. Allt beror på omgivningen. Och den trivs nog så länge allt är som det är.


Igår var vi hos en kompis och hälsade på. Hon med massa små och en stor vovve. Bosse fick följa och trivdes fint bland de små. Kanske han ska få flytta dit?

Trodde han stortrivdes, så som han pep i nosen när vi var där.

Idag kom kvittot. Den stora vovvan började löpa.   Han är alltså inte så dum, som man skulle kunna tro.


Den andra fyrbeningen. Ja...han är just nu bara min skugga. Sitter jag still så sitter man med huvud i knät på mig eller lägger sig vid mina fötter. Går jag nånstans så är han efter. Att bara sitta och titta på matte tills man somnar sittandes. Det funkar alldeles utmärkt.

Han vill bevisligen nåt.


Dags att sköja strax hoppas jag. Jag vill sova!!!!


Av csa - 11 juli 2012 23:17

Vart denna dag tog vägen vet jag inte...dags att dra i handbromsen och lugna ner sig lite...


Träningskompisar dök upp på förmiddagen och förutom myggen så var det trevligt. Fick ena örat ordentligt rengjort av denna här lilla godingen efteråt. Tjorven som alias. Här är hon blåst för första gången i sitt liv. De första 2 minutrarna så var det jordens konstigaste grej sen så blev det bara bra. Rätt häftigt psyke, glädje, bus och lugn i samma format. Har tidigare så dålig erfarenhet av briarder. *Falcon morrade just från sin himmel*

Det är bra när man får nya ögon ibland. Den här donnan skulle t o m Kung Berner ha gillat vågar jag påstå.


 


Timmarna går jättefort när man har skoj så det blev en ildusch för att hinna iväg på en liten date direkt därpå.


Har en annan liten detalj jag tänkte ta upp här.

Jag har en liten vän. Ok. Jag har några flera (jo, faktiskt, pilluttadej som inte har lika många som jaaa har, faktiskt!!!  ) men just denna lilla vän har en liten blogg som jag inte tänker skriva detta i. Delvis för att jag inte vet om hennes läsare kommer uppskatta det...eller kanske inte ens hon själv...men om jag skriver det här så behöver hon inte låtsas om att hon ens läst det, om hon inte vill.  

Allt är i välmening, såklart. Vänner gör inget annat emot varann än i just...välmening!!

Hon måste sluta stressa.

Har en tid tillbaka sett sååå slutkörd ut, inte den där hyperpigga, alerta morsan med 30 saker i rullning samtidigt utan att ens se härdad ut. Men vad jag förstår så har hon inte lugnat ner sig sen dess, utan snarare ökat tempot.

Jag tror att hon just nu slits mellan allt och alla.

Jag tror hon skulle behöva semester.

Jag tror...en hel del massa. Men avslutar såhär:

Ta det lite lugnt vännen! Det blir både fredag och lördag den här veckan också. OM du nu tar det lite lugnare. Jag håller ff kvar vid mitt tycke om att det inte gör nåt om du har "en grön och en röd socka" på dig. Du behöver inte tillbehör för att vara den Du är.

Förstår att det kan vara svårt att inte lyssna på andra som "vet å kan".

Men...snälla...försök bara njut en smula. Andas. Le. Den tiden just NU kommer aldrig mer tillbaka. Du byter snart "titel" FFS. Sista tiden ska du inte minnas i ett jäkt av måsten. Kram!


Alla behöver en kram ibland. Även de som säger att de inte behöver. Jag ska gå och krama om nåt nu. Kudden. Imorgon blir det torsdag och den dagen börjar tidigt med en date i hundformat.


Av csa - 10 juli 2012 23:30

Projekt Altanräcke var inte med på dagsplanen. (Kollar tidigare blogg och får bekräftelse) Men efter snabb check så bestämde vi oss på 2 minuter att det var just DET som skulle bli av idag. Köket on hold.

Det blev väldigt stor skillnad på omgivningen kan man säga. Lite ovant, men med lite färg imorgon så...!


Dante ser ut att tänka en hel del...

 "Nu är De igång igen..."  


...och så åkte räcket ut!
 


Och det kan han ju ha lite rätt i. Men mer luft in på altanen är nog inget han lider av, snarare tackar för.

Dagens bästa var iaf Bosses min när han kom ut på altanen efter en liten "beautynap" på förmiddagen. Han såg verkligen ut som om han inte fattade...


 
"Vart i hela friden tog staketet vägen????"    

 Mmmm...Schenkenberg...   


Målat har jag iaf gjort, på annan plats. I uterummet på valda ställen. Där är det ju även städat som jag tidigare avslöjat. Ser nästan prydligt ut, på bild iaf.   Det bästa är väl att allt är "gammalt och oinköpt", för att få ordningen skapad. Billigt!


Nåt annat som också ser prydligt ut, är det som börjar ta form utanför altanen.


       

Ojdå.   Dante slank med på sista bilden. Han ska inte sitta still där dag ut och dag in bara för att vara prydlig, jag lovar! Dessutom är han i ohyggligt behov av ett bad både ser och vet jag. Men han får nog rulla sig i leran och sågspånen nån dag till innan det roliga är över.


En tripp till Åsby fixade jag och Hannah. Hon rymde...och jag hittade inte exakt vad jag sökte...men nåt annat. Vi stannade till på minizoo´t och insåg att en gås ska man nog inte ha om man vill ha normalhörseln kvar. De lejonhuvade kaninerna är dock söta och framförallt tysta.   

Lilla damen, med 30 frågor i timmen av livets "tyngre karaktär" just för tillfället, hittade de små rosa grisarnas inhängnad innan vi satte oss i bilen för hemfärd.

"Mamma...överlever grisarna det där?"

"Att bo här på zoo´t? Klart de gör!!"

"Jamena i brännässlorna!!!"

*pekar på en liten ansamling i ett hörn av det stora hänget*

"..Aaaaa..?!?????..de har nog annat att äta!!"

*pedagogiskt nollställt svar*

"Självklart! De äter korn och gräs. Men de sover nog hellre i en säng!"

Ibland vet jag inte om jag och Hannah pratar samma språk faktiskt...   


Efter dagens slit så blev det grillmiddag med massa gott när husbilen med tillhörande ägare kom över. De for sen hemåt och altanräcket fick sig en grundmålning därpå.

NU får det iaf vara färdigjobbat för idag. Imorgon är schemat fullt från uppstigning till kväll. Slitsamt med semester hörrni...  



Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards