Alla inlägg under juli 2015

Av csa - 20 juli 2015 18:59

Sådär ja.

Internet som fungerar. Gräset klippt. Ösregn och åska. Men nu kom visst solen på besök. Familjen är och handlar mat. Tvättmaskinen går. 

Själv ska jag sätta mig senare och kika igenom alla bilder jag håller på och laddar ur mobilen från resan.

Tyvärr så lyckades jag ta med fel batteriladdare till kameran. Grrrr!!! Så det var inte många bilder som den hann ta inte. 


Sen ska jag även lägga in lite sparade inlägg från de senaste dagarna som inte gick att få ut pga ja..just nätet som inte ville vara med mig där borta. Men Word fick duga så jag fick ner orden i rätt tid. Blir som bäst då. Annars glömmer man det man skrattat åt. Hehe...

Men som en mycket klok kvinna skrev till mig. "Det kan ju vara bra att vara utan nät också...".

Så sant.

Vi har ju haft semester. Lugn och ro var prio. Det fick vi!


Återkommer sen. Just nu känner jag bara för att vara kvar i detta...   Och kasta i mig middag!!!! 


 


 


 


Tack min goa familj för den här trippen. Den har gett mig energi <3


 

"Vi har'e braaa...vi här bak i bilen..."

(Stackars sambon som fått stå ut med tjejtjatter i 5 dagar utan en dörr att stänga om sig...;) )


Av csa - 19 juli 2015 23:30

Sådär. Här har ni vinnaren av kvällens Monopol!! Miljonär med råge och de värsta gatorna smäckade med hus. Jäklars va?! :P


 


En fin sista dag här i Sunne är nu över. Tjejerna har precis krypit ner i sina sängar, sambon är och diskar och det mesta är nerpackat. Ska faktiskt ställa klockan tills imorgon så vi kan äta frulle i god tid, rasta vovvar och sen montera ner förtältet i hyfsat god tid för avfärd. Vill gärna komma iväg innan den värsta hettan redan tagit över. För visst blir det väl en solig dag även imorgon? Älle, äsch. De bryr jag mig väl inte om? Vi ska ju lämna vår lilla strandtomt. Fast det vore tacksamt om vi slapp packa ner ett regnvått förtält förstås. Om jag får flirta lite med de övre makterna så gör jag det nu.

Ska jag hit fler gånger får det blir ligg på just denna platsen, eller ingen. Basta.

Enda Big NONO med dagen är väl de nya norrmännen på baksidan. Alltså deras son… Klockan 7 imorse började han sitt böneutrop till sång (joo det lät precis som en Moské!!) och höll så på till klockan 8 när jag gav upp att försöka sova vidare.
Samma lilla ”söta” gutt gick lös med sin lek bakom och på våran husvagn under kvällen. Då fick sambon(!!) av alla människor nog och hytta med näven så killen sprang hem. Det skulle nog jag också gjort. Det är ju inte ofta sambon blir vrång liksom.
Han har en väldigt söt liten syster med Down syndrom däremot. Hon står mest och vinkar med handen åt fel håll åt alla människor.


De närmaste grannarna må ha talang för att parkera med husvagn Men där tog nog talangerna i campingträsket nästan slut. De grillar så jordfelsbrytarn ger upp. De ställer pliktroget ut slaskhinken under sin vagn…men inte där spillvattnet rinner ut. De är dock väldigt artiga och trevliga.
De kommer få en fin plats när vi åker imorgon ;)

Har idag njutit i solen och läst ut även sista boken. Med andra ord en mycket vilosam dag!! Sambon har ju inte samma ro i kroppen så han ha varit med hundar både här och där och på stan.

Hannah har doppat tårna. Självklart Hoffa också. Bosse har inte fått helbada pga sitt fukteksem i halva nacken (finns ingen hunddusch här) och Doris avstår gärna och Tessi löper. Då behövs de inte badas i sjövatten tycker jag. 


Bästa Elin har vi ALLT att tacka för våran resas genomförande utan magont.

Annars…ätit gott..sovit gott…solat gott…och är totalt klara för hemresan =)

Längtar lite hem faktiskt. Trots att jag och Ida inte lyckats finna ut vem ”Storplumsarn” i de smurfblå Foppisarna är ännu… hahaha!! #internhumor

Av csa - 18 juli 2015 21:15

Ok.

Det kan vara så att någon (läs jag)somnade vid 22 bokstavligen mitt i boken.


Men kl 01 var det beachparty ute och jag vaknade till en nersläckt husvagn och nerbäddad, trynande familj.

Gick en lov till toaletterna och fnissade lite smått åt att jag visst delade dubbelsängen med Hannah. Kaj sov i överslafen i barnkammaren. Kunde inte låta bli att klura på att den pallar 70kg som max (80kg enligt sambon ;) ) Som om det skulle hjälpa?! :P


Vid 3-4 imorse var det mer än ruskväder ute. Blåste storm och ösregnade. Återigen lycklig över förtältet som grabbarna sov lugn och mysigt i.


Vid 8 var det dags att gå upp tyckte jag och 3 hungriga vovvar. En äter lite sporadiskt pga Amors Pilar kan man säga. Men för varje dag som går äts det mer. Livet är på rosa moln. Sort of saying. 


Frulle och så utgång mot nya mål.

Sambon och grabbarna vek av upp mot nån topp. Jag och brudarna vek av på en annan slinga och frestade några hanar med väldoft. Det var bland annat en avelhane minsann (förtäljde matten). De vet hur löptikar luktar gott. Nähä??? Det var nytt för mig. Hehe…

Kul att flera får ha kvitter i vardagen. Snart har vi ju minerat hela Sunne. :P


Ps. Bara Kajs bilder här idag. Håll verkligen till godo!! ;)

 

Tjuvfotad. Elakt. ;) Får ta det som bevis på att jag faktiskt varit med på denna trippen. Kunde ju ha ljugit ihop alltet liksom...

 

Den elaka matten, Hoffa lipar och Tessi bara är...


Bilder från Grabbvandringen.


     

 

Detta var JÄTTETUFF backe. Enligt sambon. Misstänker han höll kameran förvärrande bara... ;)


           


Vandringen uppåt. Läser skyltar och vilar lite...


 

(Jo. Du vinner alltid i vem som har längst tunga Bosse.)

Grabbarna har nått toppen av vad-det-nu-hette.


 

Jag är Kung över...ja...något...


Dock...BRA JOBBAT KILLAR!!!


Trots stormvindar och höga vågor så kan man roa sig med Vecka 36 alldeles utmärkt i förtältet. Den är fasen bra!! Och slut tog den också. Tur jag har uppföljaren I stället för dig att ta vid med.


Grannarna avbyter varann. Pantfamiljens plats är nyss upptagen av en liten….tadaaaaa…norsk familj på 3.


Ikväll blir det visst bowling för tjejerna. Pizza. Lördagsmys!!!


Imorgon vill jag ha svettigt solväder igen. Fast det ser inte ut som det kommer ske… Hur jag nu lyckats bränna mig i fejset idag är fasen en gåta. Det har ju varit molnigt och storm och jag har inte setat ute om man säger så.


Bilder inlagda senare på kvällen...


 


 


 


 

"-Här får du en tunguträckning Husse. Jag har tagit din säng!!!"


Av csa - 17 juli 2015 19:00

Lite bränd. Nyduschad. Jäkligt nöjd. =) Har slappat och sovit utanför vagnen sen lunchtid. Vågskvalpet är fortfarande väldans sövande… Och konstigt nog brännande för skinnet?! :P 


På förmiddagen tog vi långtur med dogsen medans brudarna var på Vattenlandet. Jodå. Vi vågade lämnad dem där. De är ju rent utsagt JÄVLIGT duktiga tjejer att ta hand om varann. Och vattenodjur som de är… Inte fasen ville de hänga på med en 5 km+runda på Spåret inte.


 


Här hamnade vi. Och då tog vi väl en slinga där också när vi endå var på gång.


 

Jag vet. Tessi är naken och i höglöp och Bosse har morgonfrilla i pälsen.

Stör det? ;)


 

Backe nerför...och sen uppför...


Och mera nerför. 

Om det var värmen, löp eller vad som orsakade de långa tungorna vet ni inte. Men jag har mina aningar. Det måste varit vårat höga tempo!! För Doris bryr sig ju inte om löptikar liksom. Ha!


"Matte kaaan jag inte få gå med Tessi idag?? Hon luktar ju underbart!!!!"

 

(fotnot. Den elaka matten svarade rungande NEJ! på den kärleksförklaringen.)


 

Lååångt därborta ligger campingen.


 


Och så lämnade vi Spåret och gick tillbaka. "-Kommer ni eller ska ni hänga i skuggan hela dagen??"


Tror hundarna tyckte det var väldigt skönt med lite skog under tassarna ist för stekhet asfalt. För här är det varmt och gott!! (Hörde om att vädret på hemmaplan varit mer än läskigt…)


Även idag så avslutade vi promisen med hundbadet. Hoffa ville inte upp.


 


 


 
"Må ja gå upp???"

(fotnot. Svar: JA!!!)


Tessi instämde såklart i att vi kunde plaskat runt där resten av dagen. Bosse bada magen och Doris gjorde sig osynlig…men åkte i iaf så småningom. Simmar som en huggorm så fint såå.

Hoffa simmade också senare vid vagnen. Ooops ja. (More about it längre ner)


Och därborta var brudarna fortfarande i vågornas himmelrike.


 


Måste bara…

Campinggäster. De är hysteriskt underhållande!!!

De närmsta grannarna (”Pantarna” numera kallade). Kom sent som midnattsolen med en schäfer och liten unge som var hur piggelin som helst (?!). Igår kom dessutom en vakt och frågade om vi visste vart de var för de hade inte checkat in. ASG! Hur fan de kom in genom grinden så sent med en enorm skåpbil och en rejält stor vagn kan bara Gud veta…

Förutom att de hade (jag skojar inte) ca 10 säckar med pantburkar/flaskor i skåpbilen så misstänker jag att de även hade rollerblades som de åkte inne i husvagnen med. Dessutom misstänker jag att de kastade boll åt schäfern på insidan. Annars höll de på med renovering av vagnen invändigt för det mesta??

De har åkt nu. Tillbaka till Norge eller längre pant-turné kanske? 


De snett mitt emot. Holländska Sneaktanta har också åkt. Verkar vara nåt som går på just den platsen för nu kom det ett Regalskepp till husbil (självklart norsk…heheh) och i den rymdes det en dam med en bäbis och en äldre man.

Min lilla hjärna kokade ihop att de kanske vara så att det var typ morfar med dotter och barnbarn som huserade däri.

Så fel jag hade då.

I den där vagnen bor en Yorki. SANT!! Den har rosa rosetter och man pratar bäbisspråk med den och dessutom matas den med sked rakt ner i vagnen som nog är en sån där hund”barn”vagn misstänker jag. Medans damen dricker öl och röker. Farbrorn går runt och justerar ett vindskydd mestadels av den vakna tiden.

Det är något väldigt fel med den bilden även såhär i skrift.


Annars sitter jag i detta nuet och kikar lite snett mot nyanlända. Äldre par. Förtältet åkte upp på 2 sek. Nu pyntar de.

Innan ens maten kom på bordet var det VÄLDIGT viktigt att en lykta och två stora nyinhandlade blommor skulle fram. I korgar med VÄLKOMMEN på. De håller nu på och blir sams. Det var visst nå lampor som hängde lite snett efter att han hade pyntat fram de på utsidan av förtältet…


 
Man får nog inte fota andras place såhär...men jag kan inte sluta tycka det är ironiskt att när det "äntligen" kommer svenskar så blev det så fel...hahahah!!!


Ja…vad de alla tror om oss kan man bara spekulera i.

De där nötterna med 4 hundar som varvas runt inne i tältet/liggandes utanför. När de inte ”förbjudbadar” dem vid lilla strandkanten utanför vagnen. Oooops. Det tog alltså bara en dag för oss att börja synda. :P Men vi hängde liksom på nu när jag sett minst 5 hundar plaska runt här utanför. ”Får” de - "får" vi! Tycker jag.


 

"-Hääääng me' husse!!!"


   

Strosa lite hit...och dit...


 

Se inte så paff ut Kaj. Klart han simmar bara du går tillräckligt långt ut så han inte behöver bottna! :P


     
Flink liten säl är vad han är <3


 

"-Kom och lek med mig lilla Sheltie!! Jag ska inte dränka dig!!!"

(Vi behöll kopplet på, ja. Delvis för att det var Hundbad Förbjudet. Delvis för att det var en liten Sheltie som ägarna försökte med alla metoder, och korv, att få i vattnet. Hade varit högst olämpligt om en liten Hoffa kommit skuttande och stänkt ner alla då ja...)


Doris simmar också!!


 


Men fyyyy va kallt tyckte hon!!!

 

"-Fort upp!! FORT UPP!!!!!!!!"


Vi har ju haft en vattenscooter liggandes precis här vid oss. Den liksom bara dök upp i förrgår kväll.

Idag kom en liten grabb och ganska ordentligt kroppad karl. De pratadeklingande norska.

Grabben säger:

”-Titta pappa! Där är den! Då såg jag rätt från stranden!!”

Karln, lugn som en filbunke.

”-Ja…se...”

Han kliver i isvattnet (enligt mig alltså) och börjar vada utåt med scootern framför sig ut till en boj för att sätta fast den.

När han kommer åter i land:

”-Vilken tur vi fann den pappa!!”

Karln, fortfarande iskall bakom sina solbrillor, ger ifrån sig ett litet skratt och:

”-Ja…annars hade den vart borte! Det hade ju vart trist..förstås…”

De kliver upp på land, hoppar på sina cyklar, och drar vidare bort mot vart de nu kom ifrån.

HAHAHA!!!

Jag har en liten känsla av att det finns klirr i kassan där. Hade jag tappat bort en scooter så fick nog den stora snorduken komma fram till tröstandet.


Nehepp.

Har ju semester här. Ingen tid att ödsla. Vi ska ju äta liksom!!! Börjar med fruktstund de Lyx. 


 



Av csa - 16 juli 2015 22:00

   


Kaj vann. Vi tror alla han fuskade.


     

Sista hålet.

Där lilla damen slog Hole-in-one!!


 


Och så Kaj/Idas bilder


 


 


Lite vatten från ovan kom det visst på kvällen också. Men det var nog bara 26 droppar. Så vi överlever.

Kvällen spenderades med Boog och Elliot 2. Så jäkla braaa!! Tror jag missat den tidigare. Passande med campingtemat.

                                                  


                            

Nepp. Nu kom John Blund omgång 2. Somnade visst till lite under slutet på filmen. Gladligen inte med näsan i chipset och dipen. :P


Av csa - 16 juli 2015 17:30

God morgon! (var det lite tidigare än det kom i skrift...)  

Vaknade av mig själv vid 6, kikade ut på vattnet, somnade om. Ingen annan var ju vaken… ;)


Efter 8 fick det dock vara uppstigning.

Kissade och fodrade hundar och när alla hade gjort sina morgonbestyr så var det frukost i godan ro.


Snabbt soligt men lite vind, så medan Ida och Hannah styrde med sitt så tog vi med oss vovvarna på en långpromenad utanför området.

Det enda lilla minus jag hittat. Välkommen hit med hundar men typ skyltat överallt att ”inte här…och inte här…och inte under denna perioden…” Någon dumt kan jag tycka.

Våran plats ligger ju toppen till men den ligger absolut för långt bort för att man ska hinna utanför området innan någon har läckt kan man säga. Tar de inte detta utan surar miner ska jag visa min sura min. :P


Det vart en härlig sväng. Tid, stäcka, ingen aning. Här finns inga klockor liksom. S E M E S T E R!!! kallas det tydligen. 


 

Lite mörka bilder JA. Men...de var ju iaf kvar på plats. Trots den höglöpande damen där i mitten...

Tur inget tåg kom. Haha!! Då hade nog ingen stannat kvar. 


 


 


Läsa lite bok. Sola lite. Lata sig. Ta en dusch.


 

Grabbarna kopplade av lite i skuggan. (Jo. Det liggen en där bakom)


 

Sötnöt!


   


Attans. De tordes ut till bojen! Med andra ord. Ikväll blir det minigolf. Ida ska visst spöa Kaj och Jag ska få mig en Hannah-omgång. Återkommer om hur det gick… #hejjamig #fastjagärurkass


Nu en tur till affären för lite matshopping.


Hej på ett tag =)

Av csa - 15 juli 2015 23:30

Sista check…letade hundbälte i all evighet…som sen hittades där den skulle vara…

Men sen så gick ekipaget mot Sunne. SWEcamp Sunne för att vara korrekt adresserat.


Kort mat/hundkissar-stopp på vägen annars på rull. Smått omstuvade denna gången. Doris fick sitta bak med grabbarna. Doris kan hon. Tog upp ungefär 60% av bagageutrymmet. Tessi nu i höglöp och därav högst olämpligt att placera henne mitt emellan grabbarna.


”-Varmt välkommen till Sunne Camping…” och så fick någon (läs jag) äran att gå och dirigera in ekipaget på bästa platsen, dock trångt, men i ÖSREGN + blixtar och dunder. Grattis Stina!!

Så. Blöt enda in på huden på under minuten i mina shorts och linne, hamnade vi då så nära kanten på Fryken vi  bara kunde. (Varför duschade jag innan vi for??)

Det avtog ytterst i regnandet. Men nu var man ju reda blöt så.

Vi började med förtältet som vi hade bestämt att vi skulle använda den här resan, istället för markisen. Och som jag förutspådde så skulle det nog sluta regna, så fort vi var klara med det. Och det blev det också. Heheh…

Ett stycke holländsk dam hade underhållning under hela denna tiden. När vi var klara så gick hon och kissade. Jodå. Jag observerade dig också lilla ”Tant Sneakpeak”, btw en rejäl Selma-look-alike. :P


 

Det sprack som sagt upp på eftermiddagen. Så här tänkte vi "bo" i några dagar.


Det blev toppen!! Grabbarna fick hage att husera i och damerna har både husvagnen och resterade tält att härja i. Bortskämda tikar!! Stackars hanar!!


Grillat till middag, långpromenad runt området med hundarna, småbrudarna hittade lekparken som är ett stenkast bort, Ida lyckades lägga beslag på det lilla fungerade internet som fanns här…så detta får komma inlagt i bloggen så fort vi är hemma igen. #intebitterjaginte Norrmän både högt och flådigt. Två stupfulla kastade sig över en lika överlycklig Hoffa på kvällen. De ångrar sig nog när de vaknar imorgon och funderar på varför de är fulla med intorkat dräggel på alla kläder. ASG!!


Men vi har som sagt (enligt mig) bästa platsen med ”egen” strand. Dock får hundar inte bada just här.

Men hundar är ju hundar.. De kanske rymmer och hoppar i… ;)


Gokväll!! Kommer somna som en klubbad säl i natt. Till vågornas skvalp <3


 

Vacker kvällsvy från husvagnsfönstret må jag säga! 


Av csa - 14 juli 2015 00:49

Alltså...de är lite för mkt nu.
Snart får det bli avresa helt enkelt!!

...för här slits det!!
Iofs allt för oss o vårt. Men inte är det lugnt.

Så godnatt!

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards