Alla inlägg under januari 2010

Av csa - 6 januari 2010 17:45

Vad är detta med BloggWorld? Måste jag byta nåt nu eller vaddå?? Näe...då lägger jag ner tror jag...

//Stina
 

Klurar vidare..

...jag är för omväxlingen seriös.
Har klurat vidare idag...och har ff inte riktigt bestämt mig...men tankarna går nåt i stil med:

  • Är det kanske dags att avskaffa bloggeriet?
    Den 25 januari har denna roat mig i 3 år tror jag det är.
  • Eller ska jag skaffa mig en ny - och släppa mitt "alias"?
  • Hitta en ny plats bara? Rekommendationer på bra bloggar kan ju då behövas - Tack!
  • Vad gör ja med denna? Om jag lägger ner...ja då läggs den ju självklart ner...men om jag skaffar en annan?
  • Eller ska jag flytta den här till det där Bloggworld som den är?

...hm...

...hm...hmmmm...


//Stina
 
Kommentarer:
Elin:
Jag gillar din blogg. Främst för den lilla kalendern du har uppe till vänster. Varför byta? Erbjuder någon annan blogg dig mer? Jag tror det är rätt lika på alla. Iallafall de som är gratis... Det kanske inte din är? Hihi.. Det är isåfall det där sättet du laddar upp bilder på som skulle kunna vara minus (vill minnas det var lite krongligt).
Kram kram
 
Pernilla o Bonzo:
Nej, inte ska du lägga ner bloggen, måste vara en av de dummaste funderingar du haft
Vad ska jag då läsa till frukosten?
Klart att Lundbacken ska ha en blogg med mycket skratt och fina bilder i!!!
Kram
Pernilla
 
Ingrid:
Vad du än gör så lägg INTE ner ditt bloggande.
Nej Stina, din blogg har blivit en viktig del av mina rutiner.
Och rutiner ska man INTE rucka på.

Kram / Ingrid

 
Svekhult-ia:
Plättlätt!!
- Absolut INTE avskaffa bloggeriet!! Lägger Stina ner så får Blogg-Bella & Schulmann & Birro å allt vad de heter också lägga ner isåfall, så det så! Då finns inga bloggar mer!
- Du får släppa ditt alias om du känner för förnyelse, mig spelar det ingen roll bara du är du! Och flyttar du till Bloggworld så kan du skapa ett nytt alias men ändå ta med de gamla inläggen. För dem får du inte släppa. Det är skitbra att veta vad man gjorde för tre år sedan!
- Så, häng med mig till BloggWorld - det är ju ändå där alla gamla Blogtownare kommer att hänga i framtiden!!

Av csa - 5 januari 2010 17:30

Tycker att alla arbetsdagar kan få vara 4 timmar faktiskt! Det var nästan lätt att hoppa ur bingen imorse.  Fast jag "bara skulle blunda en stund till..." och så hade 35 minuter glidit mig ur händerna och det blev lite stressigt. Körde dock väldigt lugnt och fint till jobbet och hann i tid.

Tomtarna och julen är nu väck i detta hemmet! Såå skönt!! När jag var och handlade på eftermiddagen i Västerås blev jag nästan spyfärdig över att de har så mkt pynt och skit kvar uppe i affärerna.  Nu är det liksom ett avslutat kapitel och tack och lov ett år tills nästa gång. Visst är julen mysig...men nog kort!

Hundarna lär nu leva ett tag till för mat till dem fick jag med mig hem. Och så kunde jag inte låta bli att "rea" lite. Vet inte om jag tycker de har förtjänat den egentligen...men de kanske håller sig i skinnet ett tag till nu. Katterna alltså.


Kisse-katten har gladeligen varit tät sen olyckan som höll på att kosta henne en enkel resa. Är inte alls sugen på att avliva någon pga oönskat beteende, men innepissande finns inte ens som tillägg i min regelbok för dem. 

Barnen fick ledigt idag. De har väl hållt pappa i schack kan jag tro.  Men duktiga också mellan varven av bus och gnäbbande!


Inte helt fel att komma hem till gotter och kaffe från isvädret som nu är ute. För helt ärligt så är väl inte -25 ens lite mysigt??? Näe Lina!

Jag och grönt är ju inte som ett bra par kan man väl säga utan att tala osanning. Men förvånande så lever det iaf ett 5-tal blommor i det här huset för tillfället. En nykomling har vi också.  


Nu tror jag ju inte jag kommer att kunna sköta den så den bär skörd, tyvärr. Men en kaffeblomma ska de vara där "längst bak". Men fin är den än så länge iaf. Peppar, peppar...
 
Nu blir det lite teve och slösurf resten av kvällen tror jag...i kaminens sprakande mysighet!  Sambon ska åka och jobba - tji fick han!  Men när han går av imorgonbitti så får väl jag ett långfinger tillbaka kan jag tro. Men man får ta och ge, det är sånt förhållanden är till för.

En bonusbild här på slutet tänkte jag.
Vet ju en som gillar somliga detaljer jag skapar...så därav så pryder den nu både bakgrunden och här! "Smaklig måltid" Ingrid!


Made by Ida

Stackars alla som avgett nyårslöften om viss avhållsamhet...


Är själv inte ett dugg orolig för badsäsongen! (som ofta ger folk de där konstiga idéerna...)
Även sälar går ju upp på land ibland...och då vore det ju kul för dem att få träffa en likasinnad nån gång!  Här är jag!!!

Imorgon är det ledigt!! Härligt!!


//Stina
 
Kommentarer:
AnnCatrin:
hallå!
håller med du jag........ man ska hålla skinnet spänt.......har du sett en rynkig ballong nångång?
tur för mej att jag icke har några små bakande barn längre.......kan så bra själv så ändå ;0)
kramen AC
 
ELin:
Hej hej på dig! Jag bara älskar din neger-/choklad-bolls bakgrund. Och så pimpat med små stjärnor. Mycket vackert! Det var det första jag såg när jag klickade in mig. Men nu ska jag fixa till håret lite, äta någon vrålnyttig lunch (läste nått om att det var för sommarstranden, men jag tror nog inte riktigt på det, det håller ju aldrig sig så länge =P) och sen bär det av på shoping med Kalle. Ha en bra ledigdag. Och håll dig inne min vän det är ju -20 här i stan så du lär ju inte ha det varmare där ute... Varm kram
 
Ingrid:
Fy Stina, du é grym du. Men en attans så härlig tjej trots allt.
Jag får väl se mig mätt på era negerbullar.

Kram / Ingrid

Av csa - 4 januari 2010 17:15

...hade jag fått inlagt i gårdagens blogg. Man ska vara glad  att man har ett jobb och det gick faktiskt lättare än förväntat. Ni har så rätt så rätt Lindha och Linda. Kan det bero på namnet eller nåt...?
Bara man kommer dit...så närmar sig ju ledigt igen!!  ...

Ganska behaglig liten liga som kämpade sig till jobbet idag. De flesta har ju ff semester och andra ledigheter, men deras ångest börjar nog komma snart - och min har gått över!!

Här på kvällen fick killarna en promenad i lampornas sken. Man måste ju kunna vara lite social och kolla på folk man ev kan hejja på. Vi känner oss som urskogsmullar emellanåt, jag och sambon.  Doggarna däremot skiter ju i vilket område vi än går i, lite mer eller mindre asfalt bara, men klart spännande med nya dofter. Och roliga hundar att möta på. En Cairnterrier fick en smärre hjärtinfarkt när vi kom med våra tre "stora monster".  Stackarn... Söt var han iaf! Så söt att han kunde fått följa med hem.

Roffe har haft en stillsam dag. Han har en cool attityd den krabaten. Här om dagen så låg han som ett extra tak på sitt hus och tvärsov. Inge hd eller ad på den killen!  Han äter och boar mest nu. Kanske träningsvärk efter bollen-springadet efter katterna och säkert en hel del av hjulet?

Eller bara sympatiserar med husse kanske... Han har en släng av aj-aj överallt tror jag. Kan inte fatta varför man ska börjar spela fotboll ungefär i samma släng det börjar bli dags att boka rullator?? Nåja...blir han bra så får väl jag vara med i Fotbollsfruar va? Måla naglarna kan väl vem som helst göra...mot betalning...

Som skrivet på fb...jag är helt imponerad av "hanen" som plogat här ute hos oss. Hur tänker man när man ser en vägpinne?
Förhoppningsvis nåt i stil med:
-Aha...inte lägre ut för då börjar diket!!
...
Men inte han inte. Jag har inte räknat men i vårt närområde kan det inte stå kvar fler än en handfull. Helt otroligt...

Ser nu fram emot att ha lite tur imorgon också fram och tillbaka till jobbet. För det är nog det enda som håller en på vägen, även E18, nu. På hemvägen så kände jag mig ganska nöjd med att vara den som åkte "saktast".  Såg 2 bilar liggandes i diket på hemvägen, som inte fanns där i morse. Usch! Gillar inte att se sånt. Hoppas de som färdades tog sig helskinnade därifrån. Folk bokstavligen far fram som galningar i 110+. Jag rättar mig efter lastbilarna jag. Och åker ett par sånna i 60...då tror jag mer på "deras" omdöme än de med sk vingar... Hörde precis på nyheterna att dödligheten ökat ganska mkt bland trafikanter i landet. Kanske tänkvärt då.... Jag gillar iaf att komma fram jag!  

"Bättre sent än aldrig..."


//Stina
 
Kommentarer:
Ingrid:
Du och jag skulle nog platsat i samma bil. Alla mina behörigheter till trots så är jag en riktig mes när det gäller att köra i halka. Lustigt eg. att jag inte fått på vinterdäcken förrän i går va?

Kram / Ingrid
 
Stina:
Du är inte nån mes Ingrid - hjärnan i behåll! Stor skillnad!

Av csa - 3 januari 2010 17:15

Vem har inte efter nästan 2 veckors ledigt och inser att imorgon ska den där  väckarklockan skrika igång vid 5!?? Anas ett litet uns av bitterhet så anas jätterätt.

Jag vill inte börjar jobba nu. Jag älskar ledigheten!! Jag känner mig inte utvilad och jag hatar ff snön och väglaget. Det är kallt ute dessutom! Riktigt iskallt. Vore det inte för att jag har väldens skönaste stövlar och jacka...ja då gick jag inte ut förrän det töar. Alternativt slut-töat.

Jag vill ha vår nu.
Jag vill ännu mer hitta ett nytt boende - igår. Jag vill ha mer fritid och mindre jobb. Jag vill ha luuuuugn och rooooo. Sitta på altanen med en kopp kaffe, klia nån hund bakom örat och lyssna på fåglarna - ja det kan jag tänka mig att göra - en hel dag!!  
Pensionärer har det förbannat bra, varför klagar de??? Jag vill bli pensionär!

Och nu ska barnen säras på (kan ana nån meningsskiljaktighet från ovanvåningen) och i säng så jag kan få leta reda på nåt att jobba i imorgon. Insåg att jag har ju lämnat tillbaka alla plagg.  De nya lär ju inte ha kommit med tomten kan jag tro. Suck...orka!!!

Jag är iaf ärlig...å kom inte å säg annat.


//Stina
 
Kommentarer:
elin:
Syns i morgon vännen. Du får ju iallafall träffa mig
 
Malin Källström:
Är 4 rok för litet? Här kommer ett tips på en annan 4-rummare: http://www.esny.se/ objekt/ teknologgatan-7-4- tr
alt.http:// www.hemnet.se/ beskrivning/564845? r=3 (billigare men tyvärr inte på Karlaplan) en hel ladugård där ni kan ha hundar och ungar. Ett annat trevligt hus är detta; http:// www.hemnet.se/ beskrivning/547481? r=3
och om du vill ha lite brygga; http:// www.hemnet.se/ beskrivning/541738? r=3

Nu har jag ju gett en MASSA förslag! Så gnäll inte och börja buda istället! ;-)

Annika och Åke har fått ordning på nån typ av hemsida nu förresten. Lite färger och skit som inte stämmer men å andra sidan vågar man ju inte direkt jämför sin hemsida mot er. Prestationsångest har man så det räcker ändå.
Heppåre!
 
Malin igen....:
länkarna funka inge vidare hurrudu....till objekten...
www.hemnet.se
och sen sökte jag på "8 milj +" du får väl gräva själv.

En sida som borde funka är;
www.barnstenens.se
 
Lindha:
Hallå i stugan!
Hur gick det så här första dagen efter semestern? Jag var oxå på jobbet första dagen men måste säga att det gick förvånansvärt bra ändå. Lite lugnt start då många barn fortfarande var lediga. Läste att ni gosat valpar ! Vi var där i fredags och nu ska vi dit igen imorgon... jippi... mer valpmys medan Danne & Lina skriver ägarbytespapper på Chevan. Som du skrev... den bilen skulle jag aldrig se igen... hehe!
Kram på er!
Lindha
 
Linda & Siri:
Åhh stackars Stina. Hoppas det inte var så ångestfyllt som det lät igår Håller med dig om att man skulle kunna vara ledig hur länge som helst och få dagarna fyllda med roligare saker Men man skall väl vara glad att man har ett jobb att gå till så man har råd att vara ledig

Av csa - 2 januari 2010 17:15

Phu! Hemma!!

Helt ärligt...Stockholm. Va är det för stad?? Ett virrevarr som en trådrulle utan slut.

Körde såklart inte fel på ditvägen. Det är snarare så att vägarna går inte som vi vill. Kärringen i gps:n skrek sig hes med orden "..gör om rutt...gör om rutt...gör om rutt...". Sen stängde vi av hennes tjat. Vem kan köra rätt i det jäkla oväsendet liksom?

Men väl framme, efter telefonguidning, så blev det bara trevligare å trevligare. Varmt välkomnande av både stora och små (öron) och tillhörande ägare. Och tvåbeningar med såklart. Fan den där Grubbel va han växer?!  Vattnet i 08-land måste vara riktigt good shit alltså. Mina ska nog få flytta dit ett tag eller två.  Fast det vet inte Lina om än...

Och så var det då mys på schemat. 6 små ulltussar kom i full fart!!  "Barnbarnsbarn" eller nåt sånt blir de nog. Den ena efter den andra har inpregnerade oss med den där speciella valpdoften. Finns det nåt som luktar så gott? Näe...tror inte det.  



Hane 2 (på båda ovanstående bilderna)...sååå kramgo!!

Glömde stoppa honom i fickan...skit också!  Nu är det så att om någon får hem honom så är han bara till låns. För jag försökte köra iväg honom flera gånger men han bara kom tillbaka - till mig.  Jag tror we were ment to be... 
Eller hane 1 kanske. Den killen kommer ge sina nya ägare såå mkt skoj!!! Fan vilken cool kille.  


Han ska nog bli kock när han blir stor tror jag...

Ja bilder kan tala en del, men live är såklart bäst. Tack så jättemycket Lina och Johanna för att vi fick komma idag och våldsgästa er och flocken och super+ för fikat.  När helst är det välkommet att komma hit å baka. Jag är bra på att provsmaka faktiskt!! Riktigt bra på sånt!! Och det är inte mkt jag är bra på...
Och kul även att träffa Madde och Malin igen. Ev så löste vi ett och annat "världsproblem" under dagen också. Eller hur blev det nu? Allt är väl bara Malins fel om jag inte missminner mig helt... Fast hennes öron är det inge fel på - enligt Dante! Precis lika rena nu som sist de sågs...  

Nu ska jag se om Falcon, Dante och Bosse lämnat kvar nåt litet hörn på mina kläder som ff luktar valp, som jag kan snosa på. Det har dammsugits frisk här av dem alla...och ingen av dem fattar varför jag kom hem med tomma fickor.  Väldigt onödigt skulle de nog säga, om de kunde tala. Jädrans tur att de inte kan då... för annars hade jag nog fått höra mera av varan "...gör om rutt..." ...


//Stina
 
Kommentarer:
Lina:
Kul att ni kom! Och visst är allt Malins fel, var vi inte enhälliga i det beslutet?
Er bernerpojkar blir nog nöjda med hemleveransen ni får 20 januari eller vad tror du?
 
Anneli:
Naw...vilka ljuvliga bilder du serverar i din blogg..man blir så valpsjuk (men här ska det inte va nån valp än ). Finns inget ljuvligare än valplukt Kan tro att grabbarna sniffade av dig när du kom hem igen.
Kramkram Anneli
 
Malin:
Tack för trevligt sällskap och nytvättade öron! Och visst är det "Malins fel" om det går åt helvete på nån utställning, en hund kissar inne, det sticker fram en människo-hand på ett hundgrupp-foto eller det är ostädat hemma.... ;-) Men jag tar gärna på mig det. Så länge jag får gosa med små valpar!
EN BAMSE-KRAM från Malin! Hoppas vi syns snart igen! Hälsa Kaj att "management by fear" funkar utmärkt även då man ska gruppfota valpkullar!

Av csa - 1 januari 2010 17:15

Så var man där då. 2010. Hur konstigt känns inte DET att skriva??  Jag som (vanligt) precis lärt mig skriva rätt, men som nu då är fel, för det var ju förra året...

Dagen började i luuuugnt tempo. Inte ens hundarna var på g. Nu vet jag inte vad de drack igår..men jag var inte ens i närheten av tröskeln till nån bakis-känsla.  Men det är ju jobbigt att bli äldre liksom...

Smällarna igår korsade himlavalvet friskt. Först bomberna och senare de färgade.
De äldsta hundarna är ju TACK OCH LOV varken skott- eller smällarberörda.  Men den "nye" hade jag ingen aning om hur han skulle reagera. Och VILKEN REAKTION det blev!!  Jag försökte vara lite snäll och "lindra" oljuden genom att ha teven på lite högre och få hundarna att vara i samma rum, lite tryggt och behagligt sådär, tänkte jag. Men vad hade man för det...
Smällarna på håll var ju som sagt - på håll. Men de nya grannarna talade om tidigare på dagen att de hade gäster och tänkte bränna av. Hm...kan man tycka. Men, men...jag kan väl inte stoppa dem? Trist för grannsämjan eller nåt kanske??
Och smällde gjorde de sannerligen!!
Uppståndelsen i teverummet infann sig i samma stund.
Falcon, på rygg i Bian. Timmerstockarna han drog gav störningar på Richterskalan...
Dante, kraschad i köket, var inte heller ens i närheten av vaket tillstånd.
"Lilla Bo" då?
Jo, han vaknade - när jag höjde volymen, glodde på mig  och gick ut och la sig i hallen och somnade om... Det som störde hans sömn var tydligen JAG och inget annat...
Dramatiken, vid 12-slaget, var alltså på hög nivå här hemma.

Och det känns, såklart, såå skönt att inte Bosse heller verkar dö en smula av dessa fanstyg, för till sista april är det ju dags igen...

Min vänninas hund hade som vanligt en hemsk kväll. Han är jätterädd och de får åka bil med honom hela kvällen för att han ens ska hålla tätt. Usch och fyfan. Stackars hund... Det är morgonen efter sånt som man liksom vill krama om sina grannar som skickat tusenlappars tusenlappar i luften. Och i detta fallet mkt i ren djävelskap.

Idag har det varit lugnt och skönt på smäll-fronten faktiskt. Det brukar ju kunna bombas rätt friskt i ett par veckor efter..men det är ju lågkonjuktur här!  Jag har hittat en fördel med det!!
När vi väl kom igång hela gänget så hoppade vi i uteställen så familjen Michelin kunde ta sig ut. Dante fick pulkan efter sig och det var nog en himmelens tur. För jösses va orörd skogen är här. En pyttestig upptrampade, men det måste vara många dagar sen. Pulsa Maximus!! Barnen hade man lätt bytt plats med, halvliggandes i pulkans gung... Orsaken till att de ramlade ur pulkan flertalet gånger var INTE pga att jag puttade ur dem!! Lovar!! Super-ma liksom inte gör sånt...

Nu planerar jag kvällen här. Det ska nattas små - prio 1. För imorgon så är det Bio som gäller. Alvin å Hänget (som Ida kallade den när hon var liten. Jag gillar den varianten av titel bättre än orginalet, så därför heter den så här, för all framtid! )
Men jag ska inte med dit. Jag har en vägbeskrivning nedskriven och den ska följas in i minsta "kotte"... Och den leder inte till nån bio - hoppas jag!!

Nu blir det ist film på dvd:n. Inglourious Bastards och gooodis (gott är nyttigt!!!)... Brad Pitt en fredagskväll. Tyvärr så sover väl jag vid förtexten...men jag hoppas han är sevärd. Eller filmen sevärd menar jag såklart! 


//Stina
 
Kommentarer:
Lina:
Inglorious Bastards är skitbra! jag gillade verkligen den när jag och syrran såg den på bio.
Och du glöm inte att ta höger vid tredje kotten!
kram
 
Anneli:
God fortsättning på det nya året !
Här var det samma action på nyåret som hos er....Hundarna snarkade och sov sig igenom hela nyårsslaget Perfekt...hoppas att det håller i sig bara.
Ha en trevlig dag ibland alla kottar nu då
Kramkram Anneli

Tidigare månad - Senare månad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<<
Januari 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards