Alla inlägg under januari 2010

Av csa - 31 januari 2010 19:15

Börjar med lite läckra bilder från idag. Lite kusliga på nåt vis...


Kommer att tänka på nån bok, eller möjligen film jag inte kommer ihåg namnet på. Där det handlade nåt om en dimma som drog fram och så hände det mysko grejjer medans den låg tjock...huga!!

Ja...vart tar egentligen vägen vägen..?...
Jag tror inte det är bara jag som har hitta-svårigheter. Dock handlar ju mina problem om lokalsinne PÅ VÄG. Så har det alltid varit. Inget å bry sig i. Inte ens gps:n har hjälpt mig över den här bron... Men det finns andra som verkar ha tappat livskartan helt å hållet. Va sysslas det med ute i vida Sverige egentligen på hundfronten?? Det smusslat och pusslas. Det säljs, det köps, det paras, det ges, det bes... Och jag tror fan att det är bara en handfull som har koll på varför/hur!! Men det är ju inte min business......
Ja jösses... Jag har behov för 3, bara för att nån ska slippa undra den frågan... Jag har t o m behov för fler...så förundras inte ens över vad jag pysslar med...när den dagen kommer.

För övrigt så vet jag vad det är som händer med klimatet. Jag har luskat fram det med sörr´ni!  Me soo clever!!  Det är så enkelt att i detta stora "lekhus" vi lever i - jorden - så har vi hamnat i universums egen leklådan. Jorden har fastnat i en sån där snö-glob och den som håller i den har nog tyvärr fått Parkinson. För nu snöar det - IGEN!!  Att be denne någon sluta ruska är ju lika dödsdömt som att be "de ovan" att bete sig så man slipper skämmas över att vara en del i denna industri - Hunderiet.
Iofs...jag ska inte klaga...jag bryr mig om min egen väg jag...som alltid...men tyvärr halkar många oskyldiga i sånt som nån glömt plocka upp. Usch...


(Å jävlars va mörkt det ser ut på bilden! Mitt på dan!? Inte konstigt att jag ständigt muttrar över "tänd alla lampor" här hemma...)

Efter att ha laddat batterierna i två dygn (??) så fattade kameran att de skulle fungera ihop. Dock gav mina fingrar upp innan jag hade fått speciellt många kort tagna. Fan va tjatigt...Men faaaan va kallt det ska vara!! Här på kvällen så hade vi -24!! 50 meter från kåken och -17 i lä-läge. Det är inte nödvändigt. Det är bara tröttsamt. Men ser världen ut som den gör.. Jag förstår...

Sambon har skottat idag. Oj va duttig han varit!! Han är nog van från finska vinterkriget med denna kylan.  Jag däremot, har nog varit en riktigt ettrig sandloppa i Bahamas i ett tidigare liv. Brrr...

Hundarna mår gôtt. Varför skaffa jag berner? De gillar ju kyla...knäppa djur... Och som nummer två på gilla-skalan så är ju bus vardag. Hanhundar är väl för goa med varann, är de inte? Hade Fempa här idag. Han fick känna på bernerfnatt och labbar i ryggen han. Phu! hörde jag både en och tre gånger från den totalt omväxta BC:n. Viktklasserna var inte jämna precis...  Dock var det lite skämmigt stämning så det blev inte så långvarigt bus...Fempa måste ju ha täcke nu, han är ju korthårigt och fryyyyser... Hur macho är det att ha "klänning" när man ska sätta snorisar i snödrivan?? Luska ut själva.

Våra egna 3 leker ju typ jämt med varann. Är det inte brottning så är det tafatt eller allmänt gnagande på varann. Barnasinnet har inte ens lämnat Falcon än. Men visst tar han det lite lugnare...ibland...


(Man ser på hans min att han förstår att detta kommer kännas...ajajaj...eller hoppa undan!)
Men den skyldige erkänner sällan eller aldrig...

-Nej oooonej Bosse!! Du är "alltid" oskyldig... Mattes lille plutt!




Och med de tre orden så säger jag nog So Long för idag! Natten håller på att övergå till en ledig dag. Inget man får sumpa inte!!!  Vem vet vad man ska få höra då för att öronen ska ramla av...

(Jo, det är tyvärr så. Alla hundarna på bilderna är obadade och oborstade och fulla med isig snö, t o m mellan varenda tå...Men här lever vi utan att se bildsköna ut.  Jag hade heller inga Stand-ins/Look-alikes att tillgå. Sorry!!)
 


//Stina
 
Komm.:
Madde:
Hääääärliga bilder!!!!
Bossebus och Aiko skulle rocka tillsammans, den saken är klar!!

Kram Madde
 
Shanie:
Fina bilder och mattes lilla plutt !? Bosse ser ju inte ut som någon liten plutt längre ! En ung herremann!

Av csa - 30 januari 2010 19:15

Sitter nu här lite nyvaken, eller snarare oerhört pigg för min ålder.  Jag som vanligen sover ca 5 timmar per natt har natten som var minst dubblat det. Då känner man sig lite vingelkantig efteråt...

Igår då. Vilken jävla dag. Vaknade av att jag var blöt på hela sidan av vänsterkroppen. Ville inte tända lampan vid sängen för att jag hade en dotter bredvid, som tydligen smygit sig dit under natten... Ni vet, man liksom torkar med handen och "går vidare".  Börja leta fram kläder till jobbet där i mörkret och vips så var jag blöt igen under armen. -Men va f***n...??!
När jag kom in i  badrummet insåg jag att det var blod. Me not like blod!  Torkade bort och försökte se vart det kom ifrån. Ett födelsemärke hittade jag till sist, på sidan av kroppen som det rann ifrån. Ja, ja...har väl rivit mig eller nåt, torkade bort och började klä mig. Insåg snabbt att jag fick fixa ett plåser åt eländet för det slutade inte rinna. Men det är väl inget att orda om.

Under dagens lopp så fick jag byta många plåster. Så till sist blev jag övertalad att ringa til en sköterska för det är tydlligen inge bra med blödande sånna märken. Jag har aldrig varit med om det, så man får väl tro på dem som har. Men det tog emot att slå numret. Ringa läkarenheten här är ju som att ringa en arkeolog och fråga om ett recept på mat. Du hade kunnat komma på svaret själv liksom...

Och mycket riktigt. Som vanligt får man spydiga kommentarer, och hopplösa tider. Jag fick minsann veta att det var absoluuuuuut inte möjligt att jag skulle få komma igår. (Näe herregud...mitt i eftermiddags fikat som säkert vara än till hemgången kan man ju inte få komma...) På måndag när jag är ledig då? tyckte jag. Nämen herre guuuuuud då var det ju inte möjligt. För att citera: -Bara för att det är en bra tid för dig så innebär ju inte det att det är en bra tid för oss!!! och så hånskrattade hon i andra änden.
Efter mkt om om men. Notera nu att detta är ett födelsmärke som jag vill att nån ska kika på under ett par minuter för att kanske kunna bestämma om den kanske inte är bäst att ta bort... så fick jag den absolut snabbaste tiden de hade - 9  FEBRUARI!!!!!!!!!!!!  Det är inte ens sant... Hur fan kan det vara möjligt?? Kan jag inte pusslas in mellan nån av alla dessa kafferaster under högst ett par minuter???? Nä. Tydligen inte.

Gissa varför jag aldrig åker till läkaren. Det är fan inte lönt att ringa det där stället. De är kompletta idioter som är oförskämda och spydiga. Varje gång man ringer!!!! Och det händer iofs inte ofta för egen vinnings skull...men ska det behöva vara så ens EN gång??? Man ringer för vård och råd inte för att få veta att man är ju inte dö än, ring igen då, typ.

Som om dagen skulle bli bättre sen då??

Njä...

Skrapade rutorna på bilen och begav mig hem från jobbet. Redan innan jag kom på E18 så fick jag stanna och sätta på varningsblinkorna. Bilfan reagera inte. Jag gasa och det kändes som jag hade en elefant i kärra efter. Min första tanke : Är jag dum i huvudet??? Har jag handbromsen i? Ni vet...alla tänkbara funderingar. Men allt funkade ju som det skulle. Alla lampor var med mig, radion funka...koppling, broms...naturligtvis diesel i tanken och motorn lät som vanligt, bilen starta utan problem... Va fan är det för fel????

Hata bilar-känslan infatt sig ögonaböj!

Tänkte att inga lampor lyser på instrumentpanelen - jag kör! Fredag = JAG VILL HEM!! Och så sniglade jag mig iväg igen...som tur var hade jag eskort till Köping - Love you Elin!!  Hon tar hand om mig hon...  
Men gudars va segt det gick...i varenda liten uppförslut så bara sackade bilen ännu mer...från ingen hastighet alls typ... Irritation!! Men ff så gick den ju iaf och inget indikerade på fel????

Tänkte stanna i Köping och invänta nåt slags hjälp...men då kom ju en nedförsbacke och jag fick lite gratis-fart!  Så jag fortsatte hem. Och hem kom jag. Och nu har vi kollat upp med vad felet kan vara och då kom det fram lite "intressant statistik" i ämnet. Min pappas bil hade just igår betett sig exakt likadant!! Och hans grannes erfarenhet var samma!! Han har t o m haft sin inlämnad för "felet". Och de hade letat och letat och letat...
Summa sumarum.
Det är tack och lov inget fel på våran älskade bil!!!!  
När pappas bil var inlämnade hade meckarna talat om att detta skumma problem beror helt enkelt på vårt jävla klimatet och inget annat, att somliga bilar beter sig så här. Ena dan -23 och andra -3 och upp och ner hit å dit för varje dag som går... Alltså ännu en "liten" detalj till att hata vädret för... Så nu vet ni dieselbil ägare...händer inget när ni stampar gasen i botten nån dag...blame it on the weather!

Kvällen flöt på med riktigt mys-pys-fredags-mys. Goood middag.... Min sambo ska jag glatt utnämna till en - HELT FANTASTISK KOCK och gud vet varför, men jag fick t o m en present igår efter jobbet. Bara sådär en vanligt fredag. Jag har det förbannat bra!!!    Absolut inte förtjänat..men jag har det!!

Nähä...dags för lite Carpe Diem i det här huset kanske???  För ryggen är helt som vanligt okej igen, solen skiner och både barn och hundar är fullproppade med energi och bus!!


//Stina
Komm.:
Elin:
En tidigblogg? Och inte bara tidig, på förmiddagen dessutom =P hihihi.. Tycker om dig med snabbfot. Kommer bli knackigt utan dig. Hoppas Herr Rick har några bra kort i kortärmen. Vem vet? Trevlig helg på du med och glöm inte kameran =)
Kram kram kram kram

Av csa - 28 januari 2010 19:15

Livet går vidare. Just nu bara lite saktare...och lite stelt krokigare.

"Lyckades" idag.  Som den He-(wo)Man jag är...
Ett stycke modell stor-låda skulle jag snabbt flytta var tanken. Hade hjälp å allt! Men så liksom röck jag upp den från golvet och vred mig för att gå iväg med den i samma rörelse... Först så kändes det bara som "nåt hände" men överkomligt...sen när jag fortsatte lyfta grejjer efter fikat så hände nåt värre med grogrund på det första... AJ!!

Har precis gjort slut på allt varmvatten för att det var jättebehagligt...och ska tigga till mig massage och smärtsalva nu... Är nog fit for ny Lyft-fight imorgon igen! Eller näe...nu ska jag vila mig i form har jag visst lovat...

Och imorgon ska jag införskaffa en dörrstopp till badrummet. Annars är det slutpussat på Bosse!  Kattlådan äro nyaste uppfinningen i hans liv...

//Stina
 
Komm.:
Sanna:
Aj aj, slit inte ut din stackars rygg. Det är många år kvar tills pensionen. ;o)

Tips: kattlåda med lock och svängdörr håller större bernerhuvuden borta från "godsakerna".

Kramar från oss.
 
Anneli:
Hallå !
Visst är de rara de små liven som städar kattlådan åt en Deras andredräkt efteråt går inte av för hackor heller
Hoppas att du får ordning på ryggen.
Kramkram ANneli

Av csa - 27 januari 2010 19:15

När det enda man ser är snö, mera snö och vitt, vitt, vitt. Hur mkt man än vill tänka på annat så är det ju detta fanskap som bestämmer klädsel, aktiviteter, inne- eller uteliv, vardagsskämt osv osv osv. Fruset vatten liksom... En gubbe på jobbet tror starkt på att vi är på väg mot istiden igen. Börjar nästan tänka som han...

Jag har ju tröttnat för länge sen!! Det vet nog alla om och om igen... Men jag hör och märker att "mina" anhängare ökar stadigt. Vaffö bryr han där uppe sig inte om oss, va??  
Tänkte gå ut med med den bedjande inställningen ...men det lär han ju knappast kunna urskilja...

Jobbet flyger på.
Kanske lite för mkt och för fort dock. Tre utbrända på en vecka!!  Jag har ju dock vingarna kvar ff, men man blir ju inte speciellt uppåt av att andra mår piss... I mitt lilla hörn har jag i två dagar haft "praktikanter" med mig. Lite konstig känsla att vara "lärare" när jag har mindre än ett års erfarenhet och den ena ca 30 år på nacken. Men det har funkat, ganska oklanderligt. Igår var språket det största problemet...skåning liksom...... Idag gick det bättre med en Halmstad-bo.  Mer "norrländsk--klang" liksom....

Jag har idag iaf kommit på att jag jobbar med en av världens snällaste killar. Idag när vi skulle gräva fram våra bilar efter jobbet, så var han vips med mitt i allt och sopade av min bil!? Själv hade han ju en lika igensnöad, men den var tydligen inte lika viktig. Sen fullt med påmaningar om att jag skulle köra försiktigt hem...
Det är omtanke det! En stjärna på himlen åt Jimmy idag!  

Lite agressioner har jag såklart hunnit utsöndra idag också...

Stort problem - Jag har inte ätit godis på hela dagen (har letat och grävt i varenda skåp men sanningen om att allt verkar vara slut slog fläskläpp på mig!!!)...*mutter, mutter*...och...
 Lite Stort problem - De som plogar här hos oss verkar vänta på att nån ska komma och dra ut dem från husvärmen eller nåt. Hoppas deras löner fryser inne!!  
Funderar skarpt på hur sjutton jag ska lyckas ta mig hemifrån imorgon... Kanske dags för helikopter och ingen ny bil?


//Stina
 
Komm.:
Fajita & Lussan:
Haj!!
Ja jag har förstått att skånskan kan vara ett problem för Er;-) Märkte när vi var uppe där att många va blev de ;-)till trots att jag använde min finskånska som mamma bernljungen uttrycker det ;-)hi.hi kram po daj= (kram på dig) Susanne

Av csa - 26 januari 2010 19:15

(Kolla inte in klockslaget... - 00:51)

Och så gjorde du det!!!???? Erkänn!!

Hm... Om det av en händelse råkar funka med andra saker "du" gör om jag bara skriver det här - så hör bara av dig!!!

Slut på skämtandet...

Idag har jag gjort nåt som jag aldrig trodde om mig själv. Men det känns riktigt bra ff faktiskt! Jag har tagit ett beslut över att jag för en gångs skull kan tänkas göra nåt som jag vill hinna med "innan jag dör". Vara nyttig och  totalt oego!  Häpnas ni bara! Orden rimmar inte med mig alls. Jag är inte sjuk och har inte slagit i skallen ens för att fatta detta beslut. Det kommer ev kosta mitt liv med denna ovana också antar jag.  
Men. Då har jag iaf hunnit utföra EN god sak i mitt liv. De är lätträknat annars.
För att ta en liknelse, lättare att förstå...
Hur många har inte sagt att de vill hoppa bungy-jump eller fallskärm innan de dör???
Det här är mitt "hopp"!
Inget beslut inristat i sten ännu och sannolikheten att just Jag...är ganska pytteliten...men om så blir fallet så kommer jag tala om det den dagen.
Tanken att få slippa detta skitvita-väder och komma hem igen till våren är sååå lockande dessutom...

Den som lever får väl se...

Annars har jag varit bara nyttig idag. Chock två för mig själv. Ja, inte på matfronten såklart, men för övrigt så steg värdet på köttet här. Hundarna fått sitt, barnen fått sitt, och den otroligt bortskämda Roffe har fått sitt å lite till...hamsterchoklad e grejjer de!  Men klart han ska ha nåt gott när han varit duktig!

Pratat en hel massa nyttigt i telefon idag också. Och pysslat med både ditt å datt.
Jo..det blev en jäkligt bra måndag det här.

Och imorgon så blir det lite "sovmorgon" innan jobbet då jag inte kan åka vid 6 som vanligt. Troligen kommer jag få en guldstjärna i kanten också. Jag ska för första gången på ca ett år lämna mina barn på dagis! Helt sjukt...men sant!


//Stina
Komm.:
Lina:
Jag tycker ditt "nyttig och totalt ego" verkar jättebra. Hoppas för din skull att det blir av, men inte för min egen... Av helt egoistiska skäl. Vem ska annars se till att jag äter liksom?
Kram
 
AnnCatrin:
hallå!
om man redan har gjort sitt fallskärmshopp då? jag kanske skulle ha väntat med det om det är det man ska göra innan man dör *asg*
Du skriver i gåtor kvinna men det blir säkert bra vad än det handlar om ;0)
kramen AC
 
Ingrid:
Erkänner, jag kollade klockslagen ;-0
Men Stina, gör mig inte så nyfiken. VAD är det du ska göra innan du dör???????

Ingrid

Av csa - 24 januari 2010 19:00

Det har blivit en varannan-dags här den här veckan fick jag se. Inte alls planerat...men lite roligt endå. Händer det bara grejjer att skriva om varann dag i det här huset? Isf kan vi väl ta och plocka bort hälften, varför inte mån-ons och tors i alla veckor?  Bara tis-, fre-, lör- och söndagar i almanackan framöver. Nån som är med mig??

Sitter just nu och tjuvlyssnar på barnens tuggande här. De kör "leken" härma varann. Lillesyster retsticka.... Inte uppskattat och hon åker nog snart på en propp tror jag.

En rolig grej hände i veckan när det handlar om barn. En äldre herre som jag jobbar med kommenterade min händelse (jag lyckades stänga bildörren om ett finger och en och nio svordomar kom ju såklart haglandes ikapp med fingrets bultande iom en halverad nagel...) Jag sa att man får passa sig om ungarna är med vid sånna tillfällen, för de är ju som karbonpapper i truten. Bra minne dessutom när det gäller fula ord....
När jag "råkar" hagla ur mig så tittar jag på ungarna och säger:
-NI får inte säga så där!! Det är fula ord och dumt...
Återsvaret kommer ilsnabbt varje gång:
-Vi VET mamma....
Han skratta gott åt min kommentar och log.
-Jag tycker inte inte det verkar som det går det minsta nöd på dina barn! Du verkar vara en toppenmamma! Rolig, busig och rättvis i allt...
Jag såg bara ut såhär...

Och tappa faktiskt hakan en sväng. Dels för att han har inga egna barn och då kan det inte vara lätt "att tänka sig in i" sånna här grejjer, och jag trodde inte han ens tänkte i barnvägar hos andra. Men tydligen så har han ju tänkt tanken och bildat sig en uppfattning i det hela. Kul, intressant uppfattning har han ju iaf fått om vårt liv!  Själv ser jag ju mig som den värsta morsan av alla sorter. Inte så pedagoisk som jag borde vara framför allt.

Näe...nu ska jag ta tag i en hamsterbur med den äldsta av prinsessorna. Lunch. Väcka sambon. Åka och handla...den här söndagen går nog den med... Och det är ganska bra det! Har aldrig längtat till en måndag så mkt som nu. Lönedags!!!!  Jävlars va lång månad det här varit...


//Stina
Komm.:
Marijha:
Hej Stina. hade ingen aning om att ni skulle till träffen i Enköping! Synd att vi inte orkade komma, jag vill så gärna se dina fina pojkar. Hoppas ni kommer nästa gång, den 20e februari!
PSack för kramen DS.
 
Marijha igen:
Varför det blev en arg gubbe där vet jag inte. Men självklart menar jag inga arga miner! Kram
 

Nr: 2 - en skitsak som tillägg idag...

Hm...filmen tog slut och så gjorde också dagen verkar det som. Dagen har dock varit bättre än filmen...

Synd!

Jag fick av en underlig anledning en jävlans lust att träna hund!! Nu snackar vi inte tre fotsitt och fyra halvhjärtliga ligg... Seriöst upplagd träning alltså!!! När man satt och la upp en träningsvecka på papper i timmar för att få ut så mkt som möjligt av allt.
Hade allt varit för..tja...ca 7 år sen eller nåt sånt så hade jag bara hoppat i kläderna NU och gett mig ut och gjort slag i saken. Jag hade säkert fått med mig både en och annan hundidiot då också...
Men time changes.
Dels är det ju inte så bra å lämna ungarna ensamma hemma nu...  
Och dels så har man ju en hel del åtaganden som sätter käppar i hjulet för skoj. Ett. Arbete imorgonbitti. 11 timmar minus på tränings-tiden...och så ca 5 timmar minus under sömn...det blir 9 timmar kvar till barnen och alla deras behov, måltider, hundpromenader, toabesök och andra vardagliga livsting... Gott om tid för seriös hundträning med andra ord!

Ja ni...på onsdag kommer det vräka ner snö också...fint!! I love the snow!!!  Och glädjandes nog så har nån fixat -10 ute också.. Tack!! Jag är såå glad och nöjd över detta så ni kan inte tro...


//Stina
 
Komm.:
Ingrid:
Hmmm, jag anar ett visst missnöje.
Men jag känner igen känslan. Tiden räcker helt enkelt inte till för att mamma/matte ska få tid att göra allt det där som HON tycker är skoj. Alla andra går först.

Kram / Ingrid

Av csa - 23 januari 2010 19:00

Idag blev det lite hundigt iaf. Sennenträff i Enköping bland en massa kända och okända ansikten och hundar. Riktigt trevlig dag!!  Där på slutet fick vi även träffa den största, enormaste, coolaste kille jag sett på herrans massa år. Kickis tjur är inte nån plutt han inte!! Jisses... Tur han hade storlek och snällhet i samma kaliber. Ett tons snällhet...gud vilken upplevelse...för en "sån som jag" ...

Jo, träffen. Början blev skrattretande. Felkörning... De är väl bara att erkänna, mitt noll-lokalsinne har smittsam effekt.  Men, men...telefoner är bra grejjer! Hade ju dock varit ännu roligare att se Kickis min (tanken var den) om vi bara hade stått där plötsligt på gårdsplanen...men, men... Det blev bra endå.

Bosse fick redan i starten en halv hjärtattack.
 -VA MÅNGA SÅNNA SOM JAG DET BLEV???  Stod liksom skrivet i pannan på honom när han efter lite övertygelse kom ur bilen för att bara påbörja hans dag. (Ett påbörjat ben är svårt att slita sig ifrån...här hemma kan man ju bli av med det OM man lämnar det liksom......som om det aldrig har kommit hem nya vid ebb...knas-hund...)
Men det tog ju inte många minutrar förren han insåg att Sennenträffar är NICE THINGS!! Han har ju aldrig varit med på nån.

En liten snöpulsningspromenad till start. Och en promenad är ju så mkt mer än bara att gå och bubbla, vi människor, inser man om man har en "ful" ovana att studera hundar, som jag såklart har.
Jag hade Falcon och Bosse med mig där i frontledet (vi med flåset tillgodo) och Dante fick hjälpa runt husse, som såklart hamnar på efterkälken...jämnt...bubblandes.... Lat kille...dåligt flås har han med tror jag......husse alltså.

Under promisen så minglar ju hundar runt och det mest intressanta är ju deras språk sinsemellan, tycker jag. Tikar flirtar eller bestämmer kort och gott. Hanar spelar spel med varann... En del mutter kan och inträffar ju emellanåt om man ÄR hane. Jag tycker inte det är konstigt alls.
Om vi tar Bosse och idag till exempel.
Han fattar ju inte det där spelet. Han är 8 månader +. Han blir muttrad på pga sin storlek mest tror jag. Ingen fattar att han är valp liksom. Och han fattar ännu inte att ha självbevarelsedrift inför en annan hund. Han viftar på svansen och är snabbt inget "problem" för andra liksom.
Sen kommer man till Falcon, inne på 10:e året, ganska klara besked om livets förlopp har han. Han fick en och annan påstötning. Jag fnissa lite för mig själv när en hane liksom bearbetade honom en lååååång stund genom att springa och spänna sig i bredd med honom. Falcon "kolla blåbärsris" och lunka på i sitt tempo, sånt han pysslar med på alla promenader som vanligt. Men när sen herr Ung skulle till å duttas i sidan för reaktion så "rapa" Falcon och innan luften hade slutat gå ut, så hade hanen försvunnit till matte... Jag tror han svor när han lomma "hemåt".
Dante, snart 4, tar det med ro på den fronten han. I hans värld så ska ju allt lösas med lek. Med eller utan ordet "kär" framför spelar ingen roll. Han bryr sig inte så mkt om andra hanars mutter, han svarar ibland och så är det bra. Tjejer är mysigare...och det är väl heller inte så avancerat att förstå varför, för en insatt. Och idag lyckades han få en på (bokstavligen) fall för sin charm t  o m. Hon kom förbi och hälsade på hos honom x antal gånger idag. Söt tik.

En ny sport kom till idag. De reglerna stod Bosse för. Vi kan kalla den Fånga Entlebuchern eller nåt sånt. För han har idag jobbat hårt för att få en i famnen (liksom fånga i luften), flera gånger.  Jag kan tänka mig att han har en med på sin önsklista när han fyller år. Dante fick sig samma liten dam som idoldyrkare tror jag.  För han har idag fått så många pussar att han inte ens hann med att svara på någon av dem. Falcon  håller sig till en sport. Jag ser bedjande söt ut så kanske nån ger mig nåt ätbart. Han är grymt bra på den sporten. Han lyckades vinna även idag.

Lite ringspring fick vi med uppleva. Jag trodde jag skulle få softa och titta på, pyttsan heller.  Vi kämpade väl till faktiskt jag förstörde en tassplacering för Bosse (attans) och husse och Dante försökte vinna åt sig en hög placering där på slutet. Tur Kicki är en omutbar domare.  Jag fick vara med och vara lite tandkollare en stund för de som ville ha den träningen. Jag hitta många bissingar. Och alla vovvar var så duktiga att visa sina. Inte på nåt dåligt vis förstås. Vet dock inte hur Bosse skötte sina visningar. Han hade egen handler han... Jag gissar dock att han inte stod still. För det gör han aldrig när jag ska kolla tänder, öron, ögon. Hans huvud går ju alltid runt, som att jag står i vägen för nåt spännande, om jag ska hitta en ev. liknelse.

Korvgrillning på slutet. Trevligt! Jag åt förstås ingen...har ett dåligt förhållande till just korv med bröd......men det finns ju alltid annat att ta till ist. Negerbollar är ju ett stadigt mellis t ex.  

På hemvägen fånga vi upp barnen som våldsgästat både farmor och mormor under dagen. Med charm kommer man långt och de lyckades få en egenstund med morfar också. Det resulterade i välfyllda plånböcker.  Hm...

En sak bekymrar mig dock, trots en bra dag i övrigt. Jag tror min käre far blivit döv eller möjligen senilt lagd. Eller så är han sponsrad av ett bilmärke. Han förespråkar och omtalar bara goda ord och tusen-en bra andra detaljer och finesser...trots att jag 500 ggr svarat att hur mkt jag än vill så känns det som en stört omöjligt projekt att få in 2 barn och 3 berner sennenhundar i en S80. Men det kanske bara är lite negativt tänkande?  

Jag börjar inse vart min senilitet härstammar ifrån iaf...

I allt svammel så har vi idag iaf haft en riktigt trevlig dag! Solsken, lagom temp och massa i luftintag. Hundarna nöjda och glada över att få så många nya kompisar i både storlek och ras. Falcon fick ju även se sig ung i församlingen idag!! Inte illa alls, men hatten av för tiken och matte som skött sin vän så fint!  
Och så fick jag då äntligen se delar av Kickis paradis Rickeby. Jag förstår nu varför hon säger så... Åk på nästa träff ni som inte vet!! Jag ska iaf dit fler gånger, absolut. 


//Stina
 
Komm.:
Madde:
VA?! åkte NI vilse...?den har ja aldrig hört förut... hahaha
Låter som en underbar dag! Hade oxå velat vara med... men de får bli en annan gång!
Kram kram M

Av csa - 21 januari 2010 19:00

Så gick det ett par dagar igen då. Finns ju sååå mkt att berätta så jag vet inte riktigt vart jag ska börja...

  • Jag jobbar om dagarna
  • Jag äter middag när jag kommer hem
  • Jag och/eller sambon aktiverar barnen och hundarna efter jobbet
  • Jag kollar gärna teve på kvällskvisten innan läggning av mig själv
  • Jag nätsnurrar en del också
  • ...och så sover jag på nätterna!!

Vad mer kan man berätta i en helt vanlig vecka som innehåller 5 arbetsdagar på heltid? Jo...just ja...

  • Det är lite mörkt ute ff men det börjar ta sig
  • Det är halt och galet på vägarna
  • Ibland är det oplogat...då svär jag
  • Det snöar emellanåt för han där uppe djävlas med mig
  • Minusgraderna är iaf perfekta för årstiden, man kan andas och leva i dem
  • Barnen mår bra, matvägrar och är busiga 
  • Vi mår...
  • Hundarna är i skön glans. De fäller lite, de busar mkt och de är goa och piggelina hela dagarna - ALLA tre. Ingen som äter mattes jackor längre heller. Jag tror den valpen flyttat...för just nu har jag 3 berners i samma höjdklass......

Nu kan jag inte klämma ner fler rader...för jag ska öppna mitt klädespaket som kom med posten idag. Spännande...funkar det ff med XL i storlek eller måste jag kanske returnera och beställa med ytterligare ett X framför??? Spännande, spännande...

Jo just ja...jag jobbar på att byta bil nu igen...men det händer ju så ofta det suget ramlar över mig...och det tar vi mer om en annan gång om jag lyckas flirta duktigt...övertala försäljare duktigare och ja...vi får väl se hur livet är med mig helt enkelt!

Bor kvar ff gör vi också......


//Stina
 
Komm.:
Elin:
Trevlig helg på dig!!
 
Fajita & Lussan:
Hej, Hej
Ja då har jag blivit med blogg förstår inte hur det blev då var det de röda i glaset som ledde mig rakt i fördärvet månne ;-) och facebook på i samma vecka nu måste det nog bli fler datorer i hemmet annars får ett boknings schema göras;-)
Kramar Susanne

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<<
Januari 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards