Direktlänk till inlägg 30 maj 2011

Det man inte vet - Vet Norrlänningar: Jag har en Svamp-Bo :D

Av csa - 30 maj 2011 12:54

Måndag. Vardag. Sitter ligger hemma i soffan med yngsta och kollar Pocahontas istället för att vara och knega. Hon är i grön-snor-och-feber-status, lilla myran . . .   Och ingen mamma har varit hemma i helgen och tagit om hand om henne. Dåligt! Minuspoäng för mig! (Iofs så har hon varit piggare under våran bortavaro måste tilläggas som dåligt-samvete-lindring!)
Som straff sitter Jag nu här och känner mig helhängig Jag också!   
Vågar inte ta febern på mig.

För det man inte vet - det vet man inte!   


Samlar tankar och känslor här. Det har varit en helg som jag måste sortera för att förstå. Hundig såklart! (Till alla mina icke-hund-idiotiska vänner: Ni har nu valet att skippa läsning om Excellent och rörelseförlopp om ni inte vill! hihi . . .    )


I går var det ju som sagt utställning nummer 2 för den här helgen. Vallentuna Internationell. Kallt, blåsigt och regningt! Mitt väder med andra ord!   
Trampade på min egen hund gjorde jag också. Så det hela var en blodig historia dessutom, om det var jag som pajjade hans klo?! Kan ju varit något annat han fastnat i förstås.


För det man inte vet - det vet man inte!  

 
Inge tält med oss, inga regnkläder. Amatörer! Tur det fanns ett tält att få både värme och kärlek i - tack Lisa!!   hehe . . .


Om vi börjar från början så frös jag och tänkte springa fler varv än alla andra för att få upp värmen. Det var planen. Det är bannemej den första planen som gått i hamn när det gäller mig! Coolt . . .

Småpluttar, lite större pluttar, några ungpluttar med långa ben och så kom då vi större killar - öppengrabbarna!    Jag vet faktiskt inte hur många vi var. Minneslucka. En handfull? Det enda jag kommer ihåg var sen skrattretande. Bosse fick problem. Det fanns TVÅ hussar där!?!?!?   Kaj har nu hittat sin lookalike, om ca 10 år dock, men ändå. Jag kunde knappt hålla mig när vi stod uppställda vid domaretältet, Bosse hittade Kaj i publiken, kollade till in i domartältet och   -Hur f*n hann du in dit husse????
Skrämmande, skrattretande. Fick jag med mig rätt karl hem?

Nåväl. Väl gick det! Förbaskad väl gick det! Helt otroligt väl om jag ska vara ärlig. Bosse gjorde som Dante - två vändor i öppenklassen och tackade för sig! Inte ens 25 månader . . .

JAG HAR ÄNNU EN SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!!   Som jag har ställt dit! Hela vägen! Jag!!???

Jag brukar inte orka med kritiker . . . men en dag som denna var så skriver jag den här:

"Tilltalande hane med vackert välformat huvud med härligt uttryck. Mörka välformade ögon. Utm hals, mkt bra halsansättning, Bra rygg och kors, Vällagd skuldra och överarm, Goda vinklar bak. Bra bröstkorg och benstomme. Mkt välgående hane som står och går på sunda starka ben. Utm päls och färg."

Tack Kerstin Einarson för detta!    Och tack för "tipset" bedjan att stanna till gruppfinalen, även om den inte blev riktigt glänsande, pga rabiat, ursäkta ordvalet HUNDJÄVEL, som skulle äta först oss och sen matten sin och skrämde vettet ur min hund som sen inte alls tyckte detta var en rolig utställning mera. Jag vet hur folk funkar, därför skriver jag min historia här, innan någon hittar på någon annan, som vanligt.   Tack och lov släppte han det lite mera, då det kom en söt appis (tror jag det var) som ryggtagare där i stora ringen. För efter utfallet så ville inte min hund ha NÅGON/T bakom sig! Det är så jävla onödigt förbannat olyckligt att det ska vara så här. Och så menar jag såklart inte bara för att det idag drabbade oss. Jag vet fina, fina hundar som blivit utsatta och efter en lååång tid kommit tillbaka någelunda okej efter andras missar.

Två dagar på raken med äckliga hundar som bara vill slåss/ha ihjäl någon! Här står man med en förbannat snäll hund som ständigt blir morrad på och nu snudd på påhoppad, och vem får betala för detta? Jo VI! Jag har full förståelse för min hund som inte gillade detta - jag såg ju själv rakt in i en enorm käft som kunde tillhört ett monster!

Visst . . .  jag får väl ta på mig "skulden" för att jag inte slagsmålstränat min hund eller nåt? Och efter den här helgen så inser jag att det kan vara ett problem att ha snäll hund, det är tydligt det.
Jag får inse att jag har helt enkelt en hund som inte gillar bråk! Han är inte van vid det, för här hemma slåss man inte, varken folk eller fä, för då bor man inte kvar. Punkt slut!  

Det pappret skriver man på som "nytillkommen" här hemma, för vi bor så litet att vi har inte plats för krig utan att hela huset går sönder. Men . . . jag måste nog fundera på om vi ska ha det mer finstilt framöver . . .   
ja . . . det låter sjukt . . .  jag vet . . . Måtte jag nu inte få en hund som vänder och blir någon annan än vad han själv är. Tänk om . . . blir en som ska slåss/försvara sig i förebyggande och tänka sist . . . usch . . .


Om jag ska bortse från allt tråkigt, men som förbannat biter sig fast i ledsamhet, så var det ju detta som känns varmt inombords (om det inte är feber förstås . . .   )

Resultatet var: Excellent 1 i klassen CK . . . vidare till 1 bästa hane . . .  CERT Championat . . . vidare till BIR och allt efter en låååång väntan blev BIG-4.

 

Jag är en stolt och MYCKET glad ägare till min fina fina snälla Bosse. Han är dock inte en skvätt bättre idag än för 2 veckor sen, och inte ens bättre än för ett år sen. Glöm inte sånt! Samma hund. Samma bonnhund. Mattegris!!   

  Tack A-C och Camilla för att ni bestämde er för att det var dags för Svamp-Bo just igår. När jag "vill ha" ett nytt championat så kan Camilla få "skeda" igen.   Fan kvinnor . . .  ni är inte kloka på en fläck. Men det gillar jag!

  Tack Åsa, Ia och Madde för allt fotande så jag kan minnas, le och gråta en skvätt även i framtiden, när jag fattar nåt.

  Tack Lina för det bara du å jag vet varför. . .   samt för att du och Johanna orkade ta med Pluppen och visa oss! Fin, glad och GO kille hela dagen. Ljuvligt att få se! Alltid lika trevligt att träffa Er också.

  Tack till våran härliga hejjarklack från igår, ni hördes och peppade bra!!! . . .  och tack alla som jag just nu inte kan peka ut på rak arm. Jag blir jätteglad över alla fina hälsningar både här och via telefon/sms/facebook. Verkligen glad! Tack!! Det är skoj när andra uppskattar vad man själv gillar. Det är så sant så!


Har säkert glömt en hel del men jag är matt och trött nu och ska krypa ner under filten med Hannah. Slutar men en fiiiiiiin bild Madde skickat till mig!


  ps. Ni ska se Big-rosetten.    Nästan lika lång som våran Hannah är! Sjukt coolt!!!!
Ska försöka fota den och snyggbucklan nån annan dag, eller
om jag gör tillägg här senare?! Vi får se, vi får se . . . ds.


Jag bara leeeer här hemma . . . njuter . . . tjoooohooooo!!!!!!!!!


 
 
AnnCatrin

AnnCatrin

30 maj 2011 15:02

Hallå!
Så bra att vi bestämde rätt! Säg bara till så kör vi en repris, bäst att bunkra upp med enlitersflarror .......;0)
Störigt med hundar och ägare som förstör för andra, "ogillaknappen" !
hoppas att lilla dottern kryar på sig och att du inte drar på dig några baciller, det är ju bara några dagar kvar tills nästa sammankomst ;0)
stort grattis igen och hälsa svampbo! / AC

http://anncatrin.bloggplatsen.se

 
Stine

Stine

30 maj 2011 17:50

Gratulerer så mye med Bosses fine soppetittel, det er han så vel fortjent, vakre vakre gutten! Håper han synes neste utstilling og alle utstillinger deretter fremdeles bare er moro, og har glemt de hundene :(
Feire hele uka, og lykke til med championklassedebuten!

http://latruda.zensible.net

 
Ingen bild

Linda

30 maj 2011 19:21

Grattis till din nya champion!
Hälsningar Linda & Bernerdalens Evita "Kira"

 
Camilla

Camilla

30 maj 2011 22:03

Stort stort GRATTIS !!! igen till eran supersnygga och mycket trevliga svamp-Bo ;))) ... han är verkligen värd all beundran, tråkigt dock i finalringen ... sånt där ska bara inte hända. Hoppas det har börjat sjunka in nu att du har ytterligare en champion ;)).
Och du Stina, jag skedar så gärna fler gånger, då resultatet blir så bra ;)) ... det är bara att säga till vet du *asg*
Må så gott & syns till helgen då.
Camilla

http://www.tuffa.bloggplatsen.se

 
Linda och KalleDvärgpinscher

Linda och KalleDvärgpinscher

30 maj 2011 22:30

STORT Grattis till Championat och BIG-4!!
Ha det gott!!
/Linda o Kalle

http://www.qulan.webs.com

 
Catharina

Catharina

31 maj 2011 01:05

Ett jätte stort grattis till fina Bosses championat. Cajsa och alla bebbarna skickar många nospussar till pappa Bosse.
kram Catharina

http://Bernerlyans.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av csa - Söndag 18 feb 22:17

Om man bara kunde få bryta benen. Vilken befrielse. Det syns. Om man bara kunde få slippa ifrån... Alla diskbråcken i nacken. Sviterna efter cancern. Gallproblem. Magmunsbråcket. Magsår och inflammationer. Tarmfickor. Rörelseproblem...

Av csa - Tisdag 16 jan 22:25


Eller vad man ska kalla det jag gjort idag?! En del av mitt nya jobb, var det iaf. Som SKA bli bra för mig. Det smakade iaf bra. Jag hade kul, bra energi, i huvudet, för att ta 2 km fyss, nöjd-känslan infann sig ikväll. Jag fick ett nytt eget kon...

Av csa - 31 december 2023 00:15


 

Av csa - 27 december 2023 23:00

"Vilken otur du har..." Är bannemej den värsta kommentaren jag fått och får. Otur har man om man snubblar och stukar lilltån. Tappar bort en strumpa eller liknande. Det jag har är nåt annat. Förbannelse mer likt.   Jag har tappat räkningen, i...

Av csa - 25 december 2023 22:45

    Den kom i år igen. Tänka sig. Fort gick det också. Bara snön ramlade ner... Men julen har varit jättebra! Förutom att H haft hög feber och varit som en trasdocka... Men har vi någonsin haft en jul när alla varit friska? Tror inte det.  ...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21 22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards