Alla inlägg under maj 2011

Av csa - 13 maj 2011 22:11

Jag är i nöd här! Datorn död och jag får för mycket gjort utan den. T o m sambon är nog redo att lösa "ilandsproblemet" i morgon bara han får vara i fred.  . Historien förtäljer inte om jag gör mkt av detta på ren dj*velskap.

Men Ni skulle bara veta vad jag är kapabel till att starta för jobbiga projekt bara för att komma dit jag vill!! ( i detta fallet till en egen dator)   


Kunde glädjande nog hämta mina änglar från dagis och skola idag också. Happy me!! Tänk att man får se det som ett uppsving det andra får/hinner göra varje dag. Sorgligt.

Men idag så dansa de på hemåt i full sula när jag kom. Duktiga!!


Som sagt, datorlös och det skapar problem. Har mail jag inte kan svara på och en hemsida som mer och mer lider. Det är tur denna blogg ligger utanför sidans ramar. Ja annars tror väl nån man gett upp livet eller nåt?!   Eller också kanske det vore skönt utan lite dravvel härifrån? Det får vi aldrig veta. För jag har ju skrivklåda som måste få utlopp. Och iom att jag bloggar så får ju sambon fred iaf den lilla stunden. Men jag har också 130 tangentnedslag i minuten, så vad han än vill njuta för lugn, så blir det inte långvarigt.    Bad sambo den här!


Första gräsklippningen har jag utfört här på kvällen också. Grannen såg skeptisk ut. Har nog fått utökad idiotklass nu.  Men jag tänkte att om det nu är regn på g så kan det ju vara bra att de långa tuvorna är kapade innan. För efter lite mera väta än igår, lär det inte bli en vackrare syn. Trodde helt klart att alla fula gula fläckar på gräs-/moss-mattan var pga hundpink. MEN till min stora förvåning (och lite glädje) så ser mina pärons matta värre ut än våran. Och vad jag vet så har de ingen hund. Pappa, som brukar ha rätt i mkt, påstår att det är isbränna från alla snö. Kan så mkt väl vara. Fult är det. Hoppas min klippning och regnet reder bot.


Kollat massor av teve också, hockey såklart. Fan Sverige va riktigt bra! Spelade så o-svenskt. Lite tufft, mkt egoistiskt och med självförtrodende. Nice tycker jag. Dock blir det nog bara silver i slutänden. För de ÄR väl svenskar???   Just nu pågår finnarnas kamp mot ryssarna. Ska gå och kolla klart den matchen nu.


Otursfredagen den 13:e har även i år gått mig harmlös förbi.

Hur har det gått för er idag`??

Av csa - 12 maj 2011 21:57

När vaknade Ni idag?

Jag var uppe och gjorde frulle åt tuppen INNAN jag väckte honom (metaforiskt). Klockan 3 någongång blev jag uppryckt av liten dotter som sa:

_Mamma?! Det är så mörkt . . .  

Jag (utan att öppna ögonen):

-Det är natt gumman. Då är det mörkt . . .

Sen bokstavligen SMALL det    och hela rummet blev i samma sekund ljust som på dagen.

Det kallas åska och blixt tror jag.

Och det var så mycket av den varan som behövde utlopp, att det var inte många fler sekunder man fick sova fram tills klockan sen skrek att det var dags att vakna för gott.  Medvetslös!

Det var också jag insåg vad Hannah menade med att det var mörkt.

Strömavbrott kallas sånt. Ett mycket uppskattat dilemma på en vardagsmorgon när man är 4 pers som vill både tvätta sig, borsta tänderna samt använda toaletten. NOT!   

Mutter och spik va onödigt!!!!


Tog mig iaf iväg till jobbet. Inte många hus ifrån oss hade de minsann el! Köping - Hallsta  1-0 igen!! När jag kom hem på eftermiddagen var det tillbaka iaf. Tack för den! Trevligt att kunna duscha efter fys liksom. . .

Ännu mer senare bar det av för barnhämtande, bankärende m.m

Sen ilfart till stan för att kanske ha turen att få bli klippt.


Och jag hade turen på min sida. Dock talade frisörskan om för mig att bara nån timme innan, och sedan de hade slagit upp dörrarna på förmiddagen, hade det varit knökfullt hela dagen.

Tur Stina! Bra där!!


Kom hem så småningom iaf. Tröttare än någonsin.


Då upptäcktes detta lilla aber routerproblem igen. *Stönar*

Lånar just nu sambons dator men det är inte samma lika så här tänker jag inte spendera kvällen.

Pga datorproblemen så har jag dock gjort något unikt idag.

Har sett:

Vem vet mest

Herr och Fru

Schlagerdelar av festivalen.

NÄR tog jag makten över fjärren senast????

Jo, det var ju inga höjdarprogram - jag vet - men det var bara grejjen att få halvligga och slökolla på något som inte är tecknat, hockeyutrustat eller för inte tala om fotbollsidioti-fierat.

Nice!!

Det är här ju nästan unikt. Värsta var att det var inte så dumt att få köra över hela ligans viljor. Ska nog göra om det lite oftare!   

Gonatt på er där ute. Gud vare med min uppkoppling!

Av csa - 11 maj 2011 19:25

Se här va?! En tidig blogg blir det idag, tack Kråla för tipset.   

Min dag började inte så bra kan man säga.

Vaknade, fixa iordning, åkte iväg . . . och vips så var jag i Köping.

  Hur jag kom dit vet jag inte. Fyyy för att vara så trött så man liksom bara "dyker upp" någonstans. Ska inte delge sista kilometrarna fram till "fortet". Men jag ljuger inte om jag säger att bara ett öga var nästan funktionerande.

Usch!! Blir tidigt i säng idag. Det är ju livsfarligt att åka i sånt här skick.


Men väl framme så vaknade jag iaf. Tack och lov!! Vore fint att sova under morgonmötet.   

Som jag förutspådde igår så har dagen gått i ett jehu.

Sista timmarna försökte jag och två till, få till en enkel rutin. Herre min skapare. Innan den blir klar så lär vi få ha sittning en vecka. Det är ju skitsvårt när det ska bli enkelt om man säger så.


En sak gnager mig strax till galen. Har medhåll från ett håll men tillsammans så är det mörkerseende från "alla" håll känns det som.

Varför kan folk inte ta av sig solbrillorna och bara inse fakta??

Det är inte så jävla rosenrött när det kommer till kritan.

Erkänn!!!

Blir så jävlans trött på sånt här.

Det är mer än bara en känsla i botten.

Det handlar om välmående rakt av. Varför???

Antar att jag får klura vidare bara. . .  Jag har rätt!!


Väderberoende i helgen. Har både det och lite till i planeringsstadiet. Men bl a gjutning är inte speciellt läckert i ösregn. Någon sa att det kunde hända.   Kråla prata också om nån "barndag" i Västerås. Det skulle nog prussiluskorna gilla antar jag.    

Och ska man vara riktigt krass så behövs det målas här också. Både ute och inne. Inne kommer bli skitläckert MEN det blir inge skoj om vi behöver vara just inne mer på den dagen. Passagen kan ge både en och tre individer i det här huset rätt mkt vitt i utseendet om man säger så.   

Så den målningen måste nog vänta till långledighet som kan vara hemifrån. Hur nu det ska gå till?

Och hur det i sig ska gå till (4 meter högt) är också fortfarande en gåta. Jag är höjdrädd, don´t count me in!!


Lite skumt väder just nu. Känns som det vilken sekund som helst ska bryta ut ett oväder, lite tryckande värme, men fortfarnade ljuvligt vackert med kvällssol och fågelkvitter.


Nej, nyfiken som jag är så måste jag nu ge mig ut och höra vad telefonen säger. Bilförsäljare i andra änden.   

Ha en fin kväll allesammans!!


Av csa - 10 maj 2011 22:08

Det är bra att Facebook finns hörrni...

  Mitt lilla träd som jag skrev om igår är enligt visas ord just en Jasmin. Precis en sån som jag alltid velat ha.   

Hur f*n kan jag ha missat det trädet i alla år??  

Tur man har glasögon att skylla på . . . eller åldern nu igen . . .   


Skulle kursat idag. Inte sugen. Men snabbt kom jag på att den hade jag redan gått så då var det snabbt avklarat.

Det är skoj att man får möjligheten att gå så många kurser. Klagar inte!! Gillar att lära mig nya saker. Men tydligen har jag dålig på koll på vad jag redan lärt mig.   Eller kanske chefen ska skyllas för sämre koll, då han ju befallde mig att gå den   

Hur som så har dagen gått i 100 och imorgon får jag kund på besök (HAN går i 200 minst) så den lär gå minst lika fort. Sen möte med chefen på eftermiddagen. Ett tu tre blir det nog torsdag och fredag också. Nice!!


Har för omväxlingens skulle inte färgat håret idag. Bara så ni vet.   


The homepage är inte snäll. Fått många fina kort på sistone. Får lägga ut några här istället. Så länge.


Ekespångs Winter Foppa

  Matte Lena har fotat och skickat. Tack!


Bernerdalens Izac

  Fått bilden av matte Joy. Tack igen!!


Det är så mysigt att få se när de små pluttarna växa upp, som man varit med och skapat. De har framtiden för sig och redan läckerbitar. Mums!! Längtar tills jag får krama på dem också.


Den här kan man också krama på. Han är ju fortfarande relativt nybadad sen i helgen. Trots alla rullningar i varierande terräng.   

   

Dante står i blåsten efter badet och får pälsvård. Mysigaste han vet näst efter jobb då såklart. Arbetsmaskin javisst! Sjukt glad över mitt bord fortfarande. Det är tur man har snäll-Åsa i krokarna.   Inge mera ryggknak å brak för att kunna borsta o.d Tackar!!


Efter jobbet idag så for Hannah och sambon en sväng till mina  päron. Ida var helt slut och ville bara sitta och mysa här hemma. Så hon och jag hade gosestund i soffan istället. Man har då rätt att vara liten och trött.

En mycket tråkig sak har hänt henne. En "kompis" har stulit flera av hennes spelkulor från hennes hylla i skolan.

Behöver jag tala om hur mkt jag fick akta min tunga för att inte häva ur mig vad jag tycker om den feta, fula ungen???

Jag tänker, eftersom ungen fått tillsägelse av både fröknar och Ida (utan att bry sig i det), tvinga hennes föräldrar att köpa nya.

Det var en enorm påse Ida hade med sig och ungj*veln har snott minst 2 tredjedelar ur den. Att föräldrarna inte ens kommer och ber om ursäkt å hennes vägnar ska kosta dem. Så är det bara! Hur kan man ignorera att barn stjäl?? Det verkar ju föga gott för framtiden.

Den här gången var det spelkulor. Men för ett barn är det lika med en bil för oss vuxna. Ida är så noggrann med sina saker och vårdar dem ömt. Hon är jätteledsen. såklart . .


Nej nu är det sängdags. Ska drömma om en bil tror jag. Gonatt!!


Av csa - 9 maj 2011 22:08

Another day in paradise.


Är inte kry men leker Stålkvinnan och jobbar mina 8½ timmar och åker hem och "dör". . .

Jävligt spännande fritid.

Dum emot mig själv.

Behöver vila och inte ta ut mig mera.

Är man klok imorgon och tar hand om sig själv eller kör man på? Jag tror jag vet svaret redan nu.


Känner för en resa. Vet inte vart eller när eller ens hur. Eller med vem? Men jag känner för sol, lugn och ro. Tips på vart någon?? Så jag inte kan motstå tanken vore en hit.

Älskar dock livet utanför huset nu. Vi har ett träd på tomten som står i full blom. Är kass på växtligheter men det doftar ljuvligt. Komma ihåg å fota det imorgon så kanske någon duktig kan tala om vad det är för nåt.

Solen har stått högt på himlen hela dagen och värmen är precis lagom.

Kan sommaren få bli såhär så ska vi nog njuta den.


9 veckor, 2 dagar. För långt kvar.  


Satt och kollade runt, om-vi-skulle-få-för-oss-att-prova ny ras för familjen. Bara sådär, feberkänslo-fundering kanske? Har iofs haft en sån för länge sen med i livet, mer eller mindre i ägo, och älskade den.  Söt, go, snäll och glad. Vad mer behövs hos en hund egentligen??


Gjort mitt yttersta för att allt hår ska ramla av genom att färga lite till idag.

Tänk vilket fint nytt hår som skulle växa ut, helt oförstört, om man rakade av de.

Klädsamheten på mig så är väl dock inget någon vill uppleva.   Men tänk om. Dagens frisyr är ju obefintlig så. Ombyte kanske förnöjer? Luftigt och lättkammat.   


Träffade en vän idag som jag inte sett på ett bra tag. Hon kom glad i hågen, kramandes och förväntansfull för att sen falla pladask av en grej.

Det är då helt otroligt va En människa kan göra stor skada på kort tid.

Undra hur man blir sån? I detta fallet så tror jag på golvtapp som liten. Jag hittar ingen enklare förklaring på sån osympati.


Strax åker Sverige på stryk av Canada i hockeyn. Gör de så mkt? De får ju Tyskland i kvarten sen.

Hejjar fortfarande på Norge dock.   


Nässpray, Zon, Eeze och sömn. . .

Gonatt!


Av csa - 8 maj 2011 23:02

Timmarna rinner ut för ännu en söndag. Slåss med några envisa mygg och ska strax slå igen ögonen.


Håret blev färgat nyss. Får göra om det imorgon tror jag. Lite gråa missades. . . eller en hel del ska nog erkännas. Att man aldrig kan lyckas första gången??   Klippningsbehovet har nu gått från behövligt till akut. Orka! Blir trött bara av att försöka planera in det nu.


Skallen och kroppen värker och jag har mestadels spenderat dagen i skuggan med ett kort avstick med att kliva ut med trimbordet och fixade lite päls på Dante som var tofsmes. Det blev en hel del som åkte av. Men knappast så det syns. Det tar alltså 5 år för att det ska blir så? Grattis Bosse, om 3 år ser du ut för världen.   


Bosse fick bada igår och Dante idag. Rena, blanka pälsar som doftade gott. De två galningarna tackade ödmjukast genom att ha brottning i det torra gräset stax efter Dantes bad. Gissa hur fina de var sen?   

Falcon slapp bada den här helgen. Han är "förkyld" igen. Eller vad det nu är som gör att han blir så hiskeligt täppt till och från. Men svansen går och aptit och allt stämmer in på välmående för övrigt. Men blöta ner honom behöver man ju inte göra OM det nu är förkylning. Klurig farbror den där. . .

  Men med på morgonpromenaden är han som vanligt.


Det "roliga" är att lika fort som han bli täppt så försvinner det?! Skumt. Ska man vara orolig? Näe. . .skiter i det. Får bara magsår av sånna tankar.


Barnen vi har. Jösses. Vilka uttryck och funderingar det lever inom så små. Tjyvlyssnar man på deras konversationer så blir man nästan mörkrädd. Det är mycket retandes och mycket killprat.   Snart får vi färga håret på K här hemma också tror jag. Han har ju inbillat sig att de inte kommer vara annat än pappas små flickor hela livet. Vågar inte berätta för honom att så inte blir fallet. Han får nog bara lära sig (och jag får trösta honom) undan för undan de växer upp.

Efter två heldagar ute för prinsessorna så blev det dusch med SKRUBB. Hur lyckas de?? Men skitiga barn ska ju vara lyckliga säger de. Om det nu inte bara är en kass ursäkt som många andra uttryck.


   Busungen nummer Ett.


Det bästa idag var nog fikat. Fruktsallad. Varför var det så länge sen man åt sånt? Vitaminer i fullmängd är ju mer än vad jag behöver. Gott är det ju också. Provade t o m äpple. Överlever jag tills imorgon? Fasen så gott det är!!!


Bilarna skiner. Båda fick sig shamponeringar av duktigheten. Kan man vägra åka till jobbet imorgon av den anledningen? Vill inte skita ner någon av dem.   Antar att det inte beviljas ledighet för sånt så. . .


. . . Gonatt nätvärlden! Skrivs mer här imorgon antar jag. Försök till sömn nu.


Av csa - 8 maj 2011 11:15

Helt underbart väder ute!!!   

Dum idé att inte ta vara på den . . .


Men först bara lite bilder som togs under morgonpromenaden på födelsedagsbarnet "Bosse".

Mattes solstråle och gosegris. Älskar den lilla pälsbollen gör jag    



           


   

Vi hörs senare kan jag tro. . .

Ha en skön dag alla våra hund-/ickehund-vänner

Av csa - 7 maj 2011 21:10

Sitter uppkrupen i soffan och mår. . .förkylt. Tror det är allergi. Krokodil är nog den mest troliga utlösande faktorn. (. . . jag har alltså ingen aning med andra ord . . .)

Kollar på 4:an med två vilda små. Det är ju lördag så då får man ju vara vaken lite längre. (I hopp om att de sover längre imorgonbitti  , vilket sällan eller aldrig slår in . . .  )

Den ena klipper dock med ögonen ganska ojämnt just nu, så jag får ila på raderna så hon kan stoppas i säng.


Kikar runt på nätet samtidigt här.

Det är mkt man vill ha önskar sig.

Blandad kompott av "gilla"-prylar


Det här vore också nåt.

  Supersöt tycker jag.


Önska sig kan man alltid. Sen om det blir mer än så . . . ja det är ju det som är halva nöjet.


Var idag på Åsbydagen här i Hallsta. Tjejerna red ponnyridning, ät gratisglass från en hemsk clown, mös med kaninerna och så shoppade vi lite nytt "grönt" till trädgården och hade också det stora nöjet att träffa brorsan Birro med lillebror som njöt sol (ja matte och husse var också med såklart   ) Det är helt rätt att ta sig hit till våran håla för att förgylla den med lite mera trefärgade skönheter!!   Fler borde prova!!

Vi avslutade med införskaffning av middag innan bilen åkte hem igen.


Vid hemkomsten fick Bosse bada. Det är en stor dag imorgon. Vilket han själv är lyckligt omedveten om. Kanske blir för nervöst annars??   


Mkt hanns med idag . . . mycket hanns inte med. Det ena var att vi inte var i Lidköping på utställning. Eller?!   


Ska försöka dämpa middagen med lite Rocky Road direkt när barn"lösheten" infunnit sig här.

Kvalité i glassformat! Jag har hört att sånt gör susen för andras slanka figurer.


 

Tulpaner. Vackra!!!


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21 22
23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards