Alla inlägg under september 2012

Av csa - 17 september 2012 22:40

Han är onekligen ett slags Jag i kattformat!!   


 

Amen!!


Bryr sig inte. Gillar sig och sitt. Jäspar sig igenom detaljer utan eget intresse. Har ett morgonsinne någon annan ej bör utsättas för...


 


Jag gillar honom!! Ingen som borde bli förvånad över det va?!   


Så var vecka 38 igång nu då. Det tickar på.



Måndagen har dock passerat utan alltför stora skandaler. Blåsigt så luggen och nackhåren bytte plats stundtals. Smått höstligt kall. Smått upp å ner. Avslutas just nu med Filip och Fredrik #Breaking News och nyss fick yngsta dottern nattas om...

Som dagen till ära så, vid första läggningen av den ovan nämnda, låg hon och jag och mös och kollade på film. Gustaf 2 såklart!!   

Därinnan så bestod middagen av...


 

Jodå. Lasagne!!


Imorgon blir annorlunda. Ska börja dagen med att åka åt fel håll, på E18. Planerar att ha några bra dagar, åt fel håll, också!! Kommer bli tät på kuppen...   


Gonatt dårå!


Av csa - 16 september 2012 22:02

Vet inte om jag halkat in på detta spåret förr...men...det är ju så mkt annat som går i repris på nätet så...   


Om en människa beter sig udda, säger tuffa saker, gör oförväntade handlingar... Det kan uppfattas som "coolt", initiativrikt eller bara unikt. Kan ge framgång t o m. Den impulsive är effektiv!!

En hund som gör det samma är nog hårt hållen än den snällaste vovven i området. Ägaren vågar inte ta med den på allt får vågade saker..för vem vet vad som kan hända?? Ett bett gör ont. Man vill inte riskera nåt.


Många får "knäppar" och fler och fler brott begås överallt. Folk beter sig som om de är programmerade att tycka/tro/agera. Efterlyst är ett chockerande program, men består av helt "onormala" händelser i dagens samhälle.

En hund med den kapaciteten är nog försedd med munkorg, inlåst i hundgård...


Ska man behöva gå omkring och förvänta sig att få en "kniv i ryggen" eller att nästa bil man möter har planen att frontalkrocka med just Dig?

Nej det går ju inte. Då skulle man ju inte ens våga gå ut och hämta morgontidningen, med risk för att bli överkörd av nån fartdåre. *åååå...den meningen blev personligt...  *

Hunden är avlivad om dessa "talanger" skulle visas. Förhoppningsvis innan nåt hänt.


Just nu på tv:n går ett program om nån som ska hypnotisera folk för att se o de är "lämpliga mördare".

Undra hur många sånna det finns? Alltså som har den "talangen". Läskigt!!

Hundar är lättlärda att göra olika saker. Inbillade?? Tyvärr många gånger inte bra grejjer. Det är folket som styr. Fast man kan ju många gånger tycka att det är hunden det är fel på när det blir tokigt. Det är lättast så.

Folk gillar ju att tycka. Att skylla ifrån sig är vardagsmat.  

Har hittills träffat rätt många hundar i livet. Ingen av dem alla har någonsin skyllt på grannhunden om husses sko blivit Dagens Tuggleksak.


Det är en knäpp värld inte sant?!

Och av en "underlig" anledning så är det bara människosläktet som gör allt det sjuka. Djur/hundar...spelar ju i en helt annan liga de!! De har Instinkter och Behov.

Mat. Överlevnad. Sex/fortplantning. Vara sin ägare till lags. En hund är en ekonom. Tjänar man på att göra nåt så gör man det.  

Det är det som spelar roll.  


Vilket är då det smartaste djuret på jorden??

Inte fasen de som har förmågan att förändra/bestämma (människan) iaf!!

Mer lättpåverkat djur kan inte finnas. Faller för frestelser, avund, äran. Klappar sig gärna på bröstet för att den kommit på nåt "coolt". Att ha shoppat nåt är status!!! Dyrare = Bättre!!

Knappast att en hund skulle skaffa en likadan bädd som grannhunden för att den gör högre hopp på promenaderna eller orkar jaga bollar i flera timmar, vilket i sin tur kan bero på att denne inte har lika stela leder för att den sover mjukare på nätterna!!??

  

Men tänk er folk. "Owao!!! Grannen har köpt en Hästens säng...verkar ju orka sporta hur mkt som helst trots att han varit på jobbet i 12 timmar...ser ju alltid så glad och pigg ut...tjänar storkovan...har en sååå snygg fru...är framgångsrik och har många vänner... -Ska vi inte ha en Hästens vi också???"

Vi människor är liiiite pinsamma i många av våra handlingar va???   


Hehe.... Ja man kan ju undra det mesta och det mesta ibland. Men jag vet att jag har rätt...i min tro om jag får säga´t själv.   Jag är ju människa. Det "smartaste" djuret på jorden.


ps. Vill du utmana dig själv i hur "bra" Du/människan är? Försök få en helt främmande hund att vifta på svansen av glädje, med enbart ord, inge lek å godis involverat...heheh... Borde vara skitenkelt. Vi människor är ju ett gillat släkte. Lycka till!!   ds.



Av csa - 16 september 2012 15:49

De bidde inte som det skulle idag. Hade tänkt åka på Sennenträff (JOO, FAKTISKT!!!!   ) men när jag vaknade kl 9 hade jag en trumvirvel i skallen som skulle gjort Lars Ulrich avis!!  
Somnade om...vaknade till igen vid 11!!! "Hurra...hela dagen har gått åt fanders..."   

Ger fasen sambon skulden för denna. Hans, från igår, försvann...min dök upp...ser ni sammanhanget?


Så idag blev det stillaliggande i soffan. Tur man har stora barn som sysselsätter sig exemplariskt själva. En av deras belöningar, för att jag älskar dem och tycker de förtjänar lite extra ibland, har jag just skickat iväg beställning på. Kommer den gå hem eller kommer den gå hem!!!   

 

Det är det bästa med mina ungar! De är inte bortskämda med dyrt och flådigt!
De uppskattar "det lilla", som en film, med stora leenden och kramar till tack.   


Hittade nåt uppiggande nyss. Kommer inte kunna se första avsnittet men...tv3play är ju en underbar sida man kan besöka i efterhand. Gissa om jag ska!!

 


Ska försöka få i mig lite mat nu. Har inte kommit så långt än idag...


Av csa - 15 september 2012 20:30

Höst i all sin ära...men det är rätt mkt mörker över årstiden. Men idag. Inge mörker!!  


   
Vakna upp till sol som värmer. De e grejjer de!!!  
Och naturen är ju faktiskt rätt fin nu när det skiftar i färger å sånt.


  

Blev sovmorgon och långfrulle i starten. Nice! Mera sånt åt folket!!! Sen...ja då blev det Skantzen Runt.    

Vi är sånna hurtbullar liksom!!     *phu*


                          

 Vi har ett litet "Mecka" här i Hålan kan jag tycka.  



Den här bilden på mina     blev lite söt.

 



Lyckades även att ta en väldigt konstig bild. Tog en befintlig (den andra miniatyrbilden här ovan) och skulle redigera dit en ram runt den (i mobilen via Instagram). Men gud vet vad det är för spökkrafter där uppe vid Skantzenkapellet som härskar?! Visst är den skum? Liksom uppåner, närmst...men ändå inte?! Bra Stina!!  

   





En skön promis blev det. Förutom Hannahs sista 100 meters-uttalanden...     Annars var hon mest underhållande under rundan. Varenda liten hund blev utfrågad om hur mkt Sivavva den innehöll.     Bra Hannah!!


       


Har läst att bloggar innehåller sånna där Dagens Outfit. Här är delar av min. Heheh.... 

Inser att jag troligen har en arbetsskada som målar naglarna militärgröna...på en helg... 

 Skorna är det bästa jag skaffat. De enda dojjorna som inte dödar mina fötter efter ett par kilometer! Bra Adidas!!!! Gore-Tex å allt included.




Studsmattan är nu vinterförvarad. Hunden är...nybadad i kanalen...  Luktar groda! Illamåendet är väck! Kroppen ska få sig en träning idag, för ryggen behöver´t. En bra lördag hörrni!!



Nu tacos!


Imorgon vet vi inget om. Men det kan hända...nåt...  


Av csa - 14 september 2012 19:12

...i helgen med järngrepp och surrar fast den!!   


Den här veckan har varit sjukt lång. För att vara ärlig, hela 45 timmar arbetstid. Fint att ha lite timmar till vad som komma skall... Men efterkloksamheten säger att det räcker med normalare tider framöver nu ett tag. Bara för att man känner sig "bra" nu så behöver man ju inte slita ner sig. Hösten är lång. Vintern är inte nådig...

Kan man hoppa vintern? Jatack!!!

När jag blir riktigt rik...då ska jag njuta vinter och snö. Deal. Ni andra kan njuta när ni vill. Deal.


Reflektionerna över det som var igår var delade. Näähää???   Som jag antog. En spelade i min liga. Hehe... Ärligheten tror jag tog nån på sängen. Men jag orkar inte hitta på och vara nån jag inte är, så... Ta´t och acceptera´t. Jag skulle ju säga vad jag tyckte. Frågar man får man tåla svaret liksom.   


Va ska ni göra i helgen då??


Här är boken öppen med tomma blad. Men jag tänkte inte planera in nåt. Ta dagen som den kommer låter bäst!! Man blir så förbaskat besviken om nåt skulle skita sig så...  


Nu är det dags för fredagsmys med familjen!! Hoppas ni har det gott!


Av csa - 13 september 2012 22:04

Den här dagen måste gå till historierna över udda händelser. Inte enbart ur positiv synvinkel. Tyvärr.


Dagen hade dock en fin utgångspunkt. Bosse gjorde nåt jag aldrig sett honom göra. Sälade sig upp i soffhörnet och damp ner och "tvångssomnade" rakt av. Bästa var att han smög som en indian.

Det var väldigt gulligt. Väldigt avis blev jag också. Det blev okej.


Sen kom resten av dagen.


Föreställer er...

...att dela en personlig sak med den sista du skulle vilja göra det med. Jag hade nästan på tungan en spya. Redan då. Men att diska i 15 minuter borde tagit bort mer än lasyren. *heter de så?*

...sakta men säkert i efterhand fatta att Du var föremålet för Nån annans behov!! Hur nu fan det gick till? Jag är ju som jag är...och kommer antagligen få höra fortsättningen, på inte det viset jag uppfattat situationen. Hur tog jag det då? Ja gissa!!!

...hann iaf i tid till Optikern. Tur han var försenad. Både linser och nya glasögon väntas nu hem. Förvånande... Förra gången jag var hos optikern hade jag fått bättre syn!!   2 år sedan.  Nu hade den blivit sämre...  Men färgen på brillorna var inte såå Jag. Men så fina. Hoppas de är det på också. Jag har ingen aning...jag var ju tvungen att ta av mina befintliga för att prova de nya liksom...  


 


Pga detta sista extramoment idag så blev ju kvällen inte som den borde blitt. Lugn. Neee...det blev inte den maten jag borde ätit, inte den vilan jag borde tagit och heller inte någon extra lång stund tillsammans med prinsessorna...

Summan. Eller vad det nu beror på...

Sjukt illamående och så trött så jag vinglar.

Men lägga sig ner är inte att tänka på...då stockar det sig i halsen...  


Men skulle varit gravid. Då hade man iaf förstått bägge symtomen ihop.


Be strong. One day left to freedom.

8 long hours. 480 neverending minutes.

Tvi. Det lät inte bättre i andra upplagor...   


Av csa - 12 september 2012 22:48

Det var den tiden jag fick med mina barn idag.

Inte helt okej!!  

Men jag är glad över att de har fått spendera kvällen på Kängan med kompisar. Är glad över att jag fick ett par egentillverkade örhängen av Hannah och glad över att jag lyckats samla på mig lite mer flextimmar även om det blev en väldigt lång arbetsdag (igen)...

Men snart kommer belöningen!   Inget annat väder är beställt!!


Nattinatti! Imorgon blir allt från dum(?) till klarsynt!   

Av csa - 11 september 2012 21:05

Vem?

Han där uppe.

Han verkar onekligen stor-ogilla att jag utövar den lägsta nivån av fysisk aktivitet (i 9 av 8 fall blir det regn...i LITERFORMAT från himlavalvet)...undra va han skulle ställa till med för väder om jag tog på mig de dyraste outfiten och drog till ett gym?!?!?   

Antagligen är det den dagen istiden äro här.

Jag ska skona Er från sånt!!! Tack Stina! Varsegoo vänner!!  


Detektiven i mig har idag gjort stordåd. Jag har överlistat ett helt datasystem - två gånger!!! - och jag är rysligt imponerad över mig själv!! Haha! You can´t fool Me, stupid computer!!   

Och fjädern i hatten bara växte till gigantiska nivåer när lösningarna inte ens kunde fås av Di Better. Asså ja ba...sååå j**la soft!!!   

Datahäcker...platsbanken..hallå???


Har en stolthet i familjen.

Ida    Satt idag efter middagen och lyssnade på hennes läxläsning. Såå duktig, med inlevelse och noggrannhet läser hon också. Det är riktigt mysigt att sitta och bara vara lyssnare. Lite som en gonattsaga, för Mig.   

Hon är smart min docka. Och det inte bara för att hon är Min utan för att hon är det!! Måtte hennes intresse för att lära bara behållas och öka...då kommer hon ta sig långt och längre i livet!!! Och jag kan redan nu påtala att ni som får henne som chef...VAR NOGRANNA för annars är det bara att börja leta nytt jobb pronto!

Den andra...hon kan hon... Lillasyster är inte bortkommen och liten, så sätt. Men här kommer charmen ta henne precis hur långt som helst istället!! Hon är modellen som skulle kunna gå in på en arbetsplats, skyhögt över hennes kapacitet...med ett cv fyllt av kaffefläckar och halvfärdigt...söka VD-tjänsten och glida ut med en anställning. Jo, jag tror det!! Och det värsta är...hon skulle klara det också!! Fast på sitt vis och inte enligt "regelboken".

De måste ha allt detta från mig?   

Det är därför jag jobbar kvar på mitt jobb...och jobbar vidare på mitt jobb...och...


Hunden har idag varit med Senilklubben hela dagen. Och hur det nu än är möjligt så har de kört totalt slut på hunn!!! Han är dörrmatta. Iofs så har han gått från ena änden av Hålan till den andra...men det måste hänt nåt mer, för själva sträckan är ju ingenting för honom. Har ju hänt fler än 20 gånger förut. Ett drickastopp hade de tagit, vid kanalen. M tippade på att han hade druckit ett par liter och sen (jag är egentligen tveksam till att detta hänt...men man ska ju aldrig säga aldrig) så hade han LAGT SIG i vattnet för att pusta ut.   Trots tvekan, jag måste nog tro på det för han var badad på både ben och upp på sidorna av kroppen vid hemkomsten. Han hade alltså SÄLAT!!!   (Så där som Kliffen, Camilla!!!  )

Härligt Bosse!!!! Nästa gång vill jag vara med och se!!!


Jomen då är det väl dags att gå och sova nu då? Zlahattan å några till har tagit över min tv...och fjärrkontrollen har dött...och sova verkar vara vinstlotten! Måste ringa Viasat imorgon!!!! Står inte ut med att leva 80-talet igen. *gå fram till tv.n för att byta kanal...*


Ciao!!


Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards