Alla inlägg under september 2012

Av csa - 9 september 2012 09:08

Igår....ja då var jag aktiv dagen ut...


Gillar utsikten. Ser ut som jag har nåt jättegrönt och fint i köksfönstret. Det är ju ingen som behöver veta att det är äppelträdet utanför som syns!?   Eller att brödrosten står framme (än) fast klockan var 13 .30. Eller att all jävla reklam från veckan inte har gått ut till insamlingen själv..utan ligger envist kvar på halva bänken....  

Mitt ständigt välstädade hem   


När det blev för arbetsamt att ligga still så satt jag upp en stund. Resultatet av det:

   

Målade naglar och glasögonshopping.

Måste ju till optikern till veckan som kommer, för brillorna ser jag inte i längre..och linserna är slut...  

Vem betalar??? Det ligger en fin ära i det hela!!


Vid ett kort vaket moment där mitt på dagen så förutspådde jag regn, via utsikten.

 

Vad vann jag?

Det blev en mindre storm på 4 röda och det kom både droppar i 1litersmodell och minisnöbollar + åska och blixtar.

Coolt väder! Mysigt om inte skallen var i many pieces och min andning stundtals påminde om nåt väääldigt sött, som har sprungit en mil i tuff terräng.

 


Kom bort mig ur ämnet... Måste bero på nån slem-propp i skallen eller nåt!?     


Goda människor. Idag så såg jag på FB om en blogg som tydligen var rätt skönt skriven. Och jag ska absolut lägga till länken här hos mig, för dit vill jag hitta in igen. Det är så skönt med folk som talar klarspråk!! Bara det att skriva rätt ut: "Men fis då!!", som vi mammor faktiskt säger rätt ofta till våra barn, av olika anledningar. Det är en bra blogg då!! hahaha... http://www.meekatt.com/

Fredrik Backman kan man också alltid kika in hos för att få en anledning att dra på smilbanden.

Nån som har tips på fler? Annars ligger väl gräddan av moset här bredvid tror jag...   


Nehepp...dags att gå leta efter nässprayen. Dagens måste är dock hundmat. Spjälstaketet är snart pinnstaket...   


Av csa - 8 september 2012 11:07

Lördag. Helg. Ledig. Vädret är helt skapligt också.

Härlig dag när man kan göra allt och lite till med familj och vänner för att alla är lediga (oftast) med möjligheter till det mesta.

Eller...


...så kan man befinna sig i soffan/sängen utan backup.   


Dessutom så värker skallen sönder sen igår och förkylningen har börjat knacka på dörren. Bihålorna...*svär*...   

Men jag tar DET hellre nu än sen.


Har många gånger funderat. Fnissat åt utseendet. Svurit över det sjukt höga priset. Men jodå. Man kan inte neka sanningen. Jag ska ha en!! Bara det att "uppfödaren" beskriver den med: "...ett plagg med ett äkta statement - Who cares!"  Som om jag skulle blivit nämnd.


 

Färgen i fokus.

Ingen OP detta utan en "snikrare" variant.

Men jag ska nog ha en äkta allt. Det är jag värd!!



Behöver kaffe. Något jag får åka och inskaffa med andra ord.   Lägenhet centralt är fan inte nåt som låter illa i mina öron. GÅ till affären på 3 röda, jatack!!

Vi hörs sen. Jag har tiden.

Av csa - 7 september 2012 20:30

Det är lite mkt ofog i vardagen tycker jag.

Folk kan bannemej inte bete sig längre!! Nej, jag är självklart inte Guds bästa...(behöver inte påpekas eller ens funderas över)...men ingen har alla 100% på sin sida, varje dag.

Respekt för mig handlar inte främst om det som det lätt förknippas med, grupperingar/kön/rasism osv. Jag tycker det glöms bort, den rena skära vardagsrespekten! Den är mer och mer missbrukad.


Vardagsrepekt borde vara lätt att bedriva. Om man bara är någelunda in the game.

Folk kan ha en dålig dag, när som, händer alla nångång. Det räcker med en tänkar-dag för att behöva space.

Varför ska det tjatas sönder en människa som uttrycker, med hela kroppspråket "Låt bli idag!"???

Man ska inte behöva påtala 300 ggr något man vill/inte vill. Man ska inte behöva bli ifrågasatt hela tiden.

Man kan bara gå, vika händan, och låta bli.

Det är väl ett väldigt ärligt misstyckande.

Har man sagt ifrån, har man sagt ifrån! Det ska väl inte behöva svaras på??? Det är ingen fråga! Det är ett påstående!!!!

Jättelätt.


Ur min, och faktiskt flera observantas, synvinkel... Jag anpassa mig hit och dit. Jag ska vara "snäll". Jag ska bete mig. Jag ska säga Ja med ett leende från öra till öra. Hur jag än gör - fyyyy-status. Elak som synden.

Hela min vardag är fylld med sköraste guldflarnen som ska tas omhand om. Dåliga omdömen, utryck och sätt. De ska luskas och pjuskas med. Strykas medhårs. Talas milt till. Inte sägas emot.

Jag har väl ingen psykologiutbildning som jag är bunden till att leva efter!!!??? För OM jag har så vill jag nog se det pappret så jag kan utöka mitt CV.

Avtalet måste ha gått ut.

Nu räcker det!!

En dag kommer mina "memoarer" ut, då står nog de flesta med hakan i backen. Bättre å komma med förlåthatten i näven nu. Tack på förhand.


Är rimligen trött på att tolkas. Faktan kan vara skrämmande...men Hon Håle kan behöva RESPEKT Hon också!!!


För övrigt en jäkligt trött fredag. Jäspat från 6:00 till 15:00...då jag äntligen landade i soffan, fullproppad i Alvedon pga "det som är river i halsen och dödar skallen" för tillfället.

Men stundtals mkt trevlig dag! Gillar speciellt Quizstunden med C, L och M!   Sånna där unika människor. Trevligt roliga är andra ord på samma betydelse.


Fått uträttat mitt andra fall i SO-rollen, den här veckan. (Nu får du komma tillbaka snart Lola!!!  ) Spärrade av och fick åtgärd utförd. Bra Stina!!

Haft A´s genom tiderna drygaste på mailen i omgångar och sist gången hade jag lust att skicka ett foto med ett fulfinger på, till h*n. Är somliga folk födda till att vara dryga eller hur sjutton lyckas någon uppfostra en till att bli det???

Fick mkt efterlängtad hjälp av snäll. Gud så skönt att få lite städat även om det aldrig kommer ta slut...


En liten eloge idag till Agria vill jag dela ut. Blev positivt förvånad över att deras utskick iom våran avslutning av Dantes försäkring... Det kändes fint skrivet, med ett uns av RESPEKT. Tack!! Uppskattat!!


Imorgon är en annan dag.  


 

"My space!!!"


Vill ha en bastu!


Av csa - 6 september 2012 22:17

Kom alldeles nyss på att det är ju bannemej fredag imorgon!!???

Skrämmande!

Ja...mest läskigt att jag inte kommit på det tidigare alltså.   Vem är jag? Hur blev jag sån här? Vart gick tiden?? Vem ska ha skulden?


Idag gick tiden ner i x antal Ikeapåsar som var knökfyllda med tvätt som skulle tas omhand om. Det tog nån timme...

Till helgen hoppas jag kunna fylla nån påse också. Men inte med tvätt dårå   


Kollat yr och kan bara konstatera att det vore trevligt om man kunde ta vara på det som komma skall. Än finns projekt som ska-bör prioriteras. Men då måste man ju vara hemmavid förstås!!   


Kanske kan hyra in nån snickare. Nån som har en med bra meriter på lut??


Av csa - 5 september 2012 22:11

Dags för läggning av tanta alldeles strax.

Känner mig lite halvskum om sanningen ska fram. Vore det konstigt om man håller på att skaffa "nåt"? Knappast. Det finns ju snart inte en människa i omgivningen som inte hostar, snörvlar, febrar...eller rent av spyr nu.   

I sånna här lägen skulle man vilja fly undan tills allas baciller bränt ut sig själva.

Behåll hörrni! Givmildhet behövs inte om den inte är av godo!!   


Men man kan ju tyvärr inte fly från allt man skulle vilja slippa. Det finns där, överallt. Som ohyra. Frågan är om folk anses sig ha gåvor eller åkommor i "ämnet"?! Jag har en gissning på frågan.

De vet allt. De kan allt. De har gjort allt. De är bäst helt enkelt. Och denna kaxighet kompat med total oförmåna att stå i egna skor.

Jag förstår inte????

Va glömdes bort i uppfostran där då? Rätt och fel kan ju inte vara så svårt att särskilja. Man målar inte grannens bil med nagelack...men man kan ställa upp och klippa dens gräsmatta vid behov.  

Jag tror jag har spridit en bacill.   Am I famous now??   What did i win???


Att se svart över oallvetare och dess åhörare. Speciellt de som tror en hel del om just Mig ochMitt och tror sig veta hur Jag är, gör och tycker. Det värsta är inte vad de tror...det är att de SPRIDER SKITEN som löss till skabb som tar emot. Det finns inte någon som vet. Kan vi inte bara göra klart det en gång för alla? Ingen. Eftersom jag ger blanka f'n i va andra gör eller inte, varför inte respekten tillbaka!??

Kan man urskilja rätt och fel så är det bara en sak att göra. Adjö!! Vinkevink.

Få Mig att framstå som "den" är varken begåvat eller sant.

Jag har mitt liv och mina val. Jag är Jag - Du är Du. Hon är inte Han - Han är inte en Traktor.

Jag behöver inte hjälp att förmedla mina ord. Jag är rätt bra på att tala om hur det ÄR själv. Tunghäfta äger jag inte. Aggressionskontrollen är sviktande omild. Ska man bli förbannad så är inte småsur ett alternativ.


Någonstans i allt det mystiska så kan jag inte låta bli att skratta. #Överarbetad??#

Va trist...på riktigt. Inte så lätt att hitta hobbies??


Sanningen finns ju trots allt här i ord och bild...inte i vad andra påstår eller förmedlar vad de tror sig veta... 1-0 till Mig. Och jag vinner alltid av vetorätten om mig själv. Sry!   


NU är det dags att sova. Imorgon så kommer ännu en av alla mina klanderfria dagar i livet.

Frågan är om jag ska ta Ferrarin till jobbet imorgon eller om Helikoptern är fulltankad? JR har det fint han!! Svåra val i fantasins värld...


 


Den riktigt tunga frågan i debatten här äro...kommer man höra väckarklockan imorgon då? Gick ju sisådär imorse kan väl jag vara rörande överrens med mig själv om...    Imorgon kanske man helt enkelt skulle ta och sova ut?? Lockande.




Av csa - 4 september 2012 21:15

Hejsan!!

Jooodå. Jag har överlevt helgen som var. (men fånler ff stundtals  ...) Vi har överlevt, allihopa.   Vi har smält det, men förstår man någonsin? Karamellen är ff mycket god så vi fortsätter suga på den. Det roligaste utalandena i sånna här roligheter kommer nästan från sånna som kan nada om hundutställning. T ex sånt som kommer ur munnen på min egen lilla mamma.

"Va duuuuktig du har varit Bosse!!  "

"Nåja...så mkt duktigt handlar det väl inte om...det är en skönhetstävling mamma.." försökte jag, för att prata ett språk som hon lättare kan relatera till. Hon är ju mest van vid lydnadstävlingar, där hundar som är duktiga arbetar (en förklaring som mamma köpt!). Sånna har hon faktiskt både jobbat på och sett nämligen.   Falcon var såklart stora favoriten där, enligt hejjarklacken som så många ggr fyllt Falcon med gobitar i efterhand. Som om han visste varför han fick leverpastej...en vecka efteråt?!   

Nåväl.

Hennes svar på mitt uttalande gick trots detta ut på att Bosse hade spelat sina kort bra...:

"Jamen han har väl varit duktigt som på nåt vis då lyckades hålla alla sina virvlar i pälsen i schack!?"

  

Bästa kommentaren!! För visst har hon ju rätt där. Bosse har en spännande päls. En finsida och en "fulsida". Som tur är så är finsidan=visa-sidan.   Men skruvat skum är den, kan jag avslöja för de som inte sett vardags-Bo.   


Någon dag framöver ska jag försöka ta en fin bild på Bosse med sina vackra rosetter. Men för att hinna sånt måste man ha tid.

Och tid, fritid, får man ganska lite av när man gör som jag gjorde idag, jobbade 12 timmarspass. Dessutom när jag kom hem så var mormor barnvakt för sambo tog tag i föräldramötena som var samtidigt (?) för tjejerna.

Så ungefär NU har vi landat i soffan för kvällen.


Imorgon blir det också lite långdag för min del, men förhoppningsvis inte sååå lång. Men jag överlever. Jag har solen i horisonten!!   


Nu ska jag kika klart på Kristallengalan. Kan iaf inte låta bli att svära. Jag gillar GRY jag!! Nog för att Gina gjorde/gjort/gör bra grejjer...men när fän ska Gry få sin utdelning??? Människan gör radio, tv, live och typ allt på samma gång vecka ut och vecka in och blir ALDRIG sämre!!


Kan inte låta bli att drömma lite idag. Bio. Dessa står på önskelistan. Kanske helgen kan ge oss ett tillfälle?? För visst är det helg snart??? (Snälla, säg det!!!!)


   


Utan inbördes ordning på nåt vis. (jag är inte dumpad av sambon...än... )...så gillar jag denna låten skarpt!!!

http://www.youtube.com/watch?v=RRppbWKdoNE


Av csa - 2 september 2012 12:26

Sitter i "pyjamasen" ff och fånler idag... What the h*ll happened????   


För att sammanfatta lite...


I fredagskväll så satt vi och dealade. Ska vi åka på utställning eller ej? Fördelar mot nackdelar kastades i luften. Kollade yr 711 ggr. Uppehåll och ev sol på hemmaplan...många regndroppar i Högbo... Egentligen var valet plättlätt. Sovmorgon...långfrukost...slappa...pyssla lite hemma...njuta ledigt...inget stress... Vilken perfekt lördag de vore!!

Klockan 23 hade vi nästan bestämt oss med lite hjälp från en vän som alltid hittar fler fördelar än jag gör...   Hon är bra på sånt hon!!


Så klockan 5, igår morse, så ringde väckarklockan. Fick en snabb fråga från en halvvaken sambo: "Ska vi sova idag eller???"

Men så kom vi upp och tjejerna for förvånandsvärt lätt ur sängarna. Ida ville dock INTE åka egentligen. Hannah ville åka och titta på Sivavvor hon.   


Ca kl 9 var i i Högbo. Regnet hängde i luften. Sjutton va folk!!!! Träffade Madde, Aiko och Daiji redan på parkeringen och så fick vi inträde och huxflux även stjärte-hjärte-rum i Maddes tält. Tack snälla!!!!!

För nåt tält hade vi inte med. Vi for lättpackat. Hade magkänslan "in i ringen...ut ur ringen..hemma på tidig eftermiddag..". Köpte ingen katalog...hade inga stolar... Som sagt. Detta skulle väl gå snabbt att klara av???

Sambon ställde Bosse i lervällingen. Jag "njöt" trött och ryggtröttare vid ringside och bara älskade mitt klädval gummistövlar och regnjacka!!   Och tacka mig gärna. För kom det nåt regn igår kanske??? Nepp!! Stina och regnkläder=uppehåll. Men jag går så gladeligen i regnkläder så... Det både döljer och är mysiga.


Helt ärligt så har jag väldigt kass koll på hur många i den och den klassen och vem som kom exakt vart. Men det blev iaf Championklass hanar och det enda jag hörde där jag smög bakom domartältet var domarens svensk-engelskt-finskt klingande ord "Ekksellent mouvement!!" Jo det kan jag hålla med om faktiskt!!

Excellentet i hamn! TACK!!!

Konkurrensen kom...många fina herrar hörrni!! Men så sprang/klafsade de fina björnarna fram i ringen och så flytta domaren lilleBo främst!!   Och så lite mera spring. Då såg ju Bosse riktigt glad ut. Han gillar att springa han!! Och ett tu tre senare - Vinnare Championklass med CK!   

En pinkkvart senare dags för bästa hane. Pirrigt lite. Tihii... Springa, springa.... Och så IGEN vinka domaren fram Bosse först!!   Shit pommes frittes!! Lite mera spring och så blev det väääldigt mkt hallaballo!! HURRA!!! BÄSTA HANE - LITEN BO!!!!   Matte stolt!!! Mycket stolt!!!


Och så kom frågan första gången... "Mamma ska vi åka hem snart??"

"Njaa...vi får se efter tjejhundarna..." svarade jag...


Tjejhundarna vet jag inte så mkt om. Fatta väl inte riktigt liksom... Fotade Aiko och Madde lite. Funderade på att rymma med kameran några ggr...men...Bosse skulle ju tävla i BIR och BIM så. Jag avstod.   Träffade ju Bossebarnen Tutan (finns det nåt goare???) och underbart vackra Rana. Akta Er tikar i framtiden. Hon är supersnygg. Partiskt eller inte, sant!!


Tutan Exc., naken, men härlig!! I fredags också Excellent. Idag blev det visst VG pga pälsen. Men "den kommer ju tillbaka Ulrika. Det sa ju domaren!!"   

Rana tror jag fick Exc. 2 CK men oplac. i tikklassen. Reservation för klassplac. Hann inte med där. Vet tyvärr inte om hon deltog i fredags eller idag?? Nån som kan uppdatera mig??


Sen kom då BIR/BIM. Björn/Musette och så sambon/Bo:n. Springa lite...och så skulle jag med dottern runt domartältet. När jag kom "ut" på andra sidan var det klart. Bosse blev BIR. Hyffsat häftigt...

"Mamma..ska vi åka hem nu då???"

5 sekunders betänketid...

"Njäääee...pappa vill nog tävla mera med Bosse nu när det gick så bra!!?...

Smått besviken min: "Då vill vi ha våra DS och mera godis!!!"


 


Hämta DS. Käkade lite. Väntade...kikade på Pompoms...sivavvor...mopsar..."nallar"/nån spetsras...och lite till...


Äntligen dags för finalerna!! Klockan nästan 15...men mera.

Valpfinalen...bernern tack å hej...

Veteranfinalen...bernern tack å hej...

"Mamma...vi ska inte hem än va?..." ...trött dotters kommentar...

"...snart...kanske...snart gumman..."   

Avelsklass...berners bis4!! Grattis Lotta/Boss mfl.

Uppf.gruppfinalen...berners(Bosse inkl.)...tack å hej...

Och så kom då BIGfinalen då äntligen. Förhandsgranskningen såg rätt lovande ut. Den tyske herre "nöglodde" ut Bosse.

Sen blev det fart på ringspringet. Bosse drog i 7:ans växel och såg ut som han log hela varvet runt!   

Och så åkte den ena efter den andra fina vovven ut...och så var de bara 4 kvar! JAAA!! En grupplacering!! Måste få skryta med att varje gång (nu 3) som Bosse fått äran att bli BIR så har han grupplacerat sig. Häftigt!!

Och så ropade då speakern ut placeringarna. Då blir man liiiiite nervös kan jag meddela sånna som klarat sig från sånt.

4:an blev....INTE Bosse!!

3:an blev...INTE HELLER Bosse!!

*hjärtklappning*

...och vinnaren i Grupp 2finalen.... "BERNER SENNENHUND...BERNTIERS OPUS ONE...ÄGARE CHRISTINA ANTILA, HALLSTAHAMMAR...UPPFÖDARE EVA SUNDELL-JOHANSSON..." och vad gud mer de brukar säga. Man hör liksom inte sånt... Man SKRIKER AV LYCKA BARA!!    

Vi hade liksom bästa hejjarklacken på plats. Sånna där tokigt spontana glädjemänniskor som tjoar för andras skull!! Helhärliga! Tack!!!

"Mamma!! Såg du?? Bosse vann mamma!!!"  döttrarna springer in i ringen och hämtar en fin röd BIGrosett.


Men va händer härdan efter då? Så här långt har man ju aldrig tagit sig... Tur det finns folk med kunskapen.

Vi behövde tack och lov inte vänta såå länge. Bosse/Husse hann med en intervju från nån fotograf och så hade grupp1:s final varit och det var dags för BISfinalen. Pompa å ståt och bannemej SOLEN kom förbi också.

Och så kom de då in på rad...grupp10-vinnaren först...och så ner i ordningen till grupp1:s vinnare... Bosse drog i sin 7:e växel igen och husse fick hänga på. hihi.. Vid det här laget hade ju Bo kommit på vart hans hejjarklack fann och eftersom det var på motsatta sidan så var det ju bara fullt ös på långsidan.   

Sen gick det lite för fort för den här hjärnan...men jag såg domaren gå runt och ge ut STORA vita rosetter, började väl med den som kom sist?! Sen då...som nummer 5, preciiiis utanför pallplatsen men absolut inget att gråta över hamnade då våran Bosse.

Kan man annat än fälla en liten tår av lycka???

Nej det kan man inte!

Kolla rosetten!!! Den är större än den ser ut kan jag lova!!



 

Sån där rosett får man bara en gång i livet. Ja, placeringen också!!   


Han är ju utan att ljuga ganska långt ifrån sig själv numera. Lite "halt i livet" utan sina bröder...hittar inte riktigt det där roliga att vara ensam...allt går lite på sparlåga...är mycket fundersam över mycket...men han är förbannat snäll kille och vi älskar våran kompis som det han är, familjemedlem och vän av den gosigaste modellen. Men igår såg han ut att ha ganska roligt iaf. Iaf så länge han får springa!!   Och det gör han jättefint. Att stå på prispallen var väl roligt...men...att stå så "högt upp" är inte hans grej. Han är likadan här hemma på trimbordet. Han gillar inte höjden helt enkelt. Kanske för att han är av rätt stor ras och faktiskt kan stå på sina egna 4 stabila ben?!    Eller så har väl matte smittat honom med höjdrädsla? Jag får svindel av att byta gardiner från en stol så... Jag klandrar honom inte!!

Sen gillar han väl sisådär att ha andra vovvar bakom sig sen en gruppfinal där vi blev snudd på påhoppade. Vilket jag är rätt glad över att vi undslapp de käkarna som small ihop föör nära, fööör många gånger. Annars hade vi nog kunnat jobba som durkslag...

Men det var då och jag tror inte vovvarna igår morrade på honom, det såg inte så ut iaf. Bra där!!    


Nu ska vi ut i skogen och skita ner oss med lite svampplockning. En fin söndag känns det som. Sovmorgonen satt som ett smäck. Frullen tog många timmar... Vi är slitet glada.


Tack till alla fina kommentarer både på mail, mess, och på plats. Vi tyckte Bosse var värd detta!!


Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards