Alla inlägg under juni 2010

Av csa - 23 juni 2010 21:55

Det är en jäkla tur att den här veckan nu är till ända. Jag har försovit mig precis varenda dag!! Det måste betyda att det är ledighets-dags??!   


Dagen strålade iaf fram i snigelfart och avslutades med hej-då-lycka-till-kram till chefen som jag nu sett för sista gången. Hon ska både flytta och byta jobb så jag förväntar mig nog inte att stöta på henne mera. Men vi har en ny redan och jag tror det kommer bli bra! Hon är iaf en positiv människa med nyfikenhet och vänlighet inombords.

Flög hemåt nån sekund efter 16. Slappade i halvskugga i solstolen vid hemkomsten och jag somnade nog en lita stund t o m...   


Sen blev det grillat och mys och snabbt med barnen i säng. Det ÄR en ledig dag imorgon, men vi ska upp långt före sovmorgon. Hundvakt fixad. Barnens förväntningar stooooora. Böljan den blå - Här kommer vi! Gör absolut ingenting om det blir   heller!!!!


Gonatt!   

Av csa - 22 juni 2010 21:00

Alltså...näe. Det är bara föööör mycket nu.

...vi tar lite bilder idag ist...


 




Ser ju nästan rofyllt ut här hemma...  

              

Av csa - 22 juni 2010 00:10

Ska jag någonsin lära mig att gilla dem? Med facit efter idag? Näää.... Bättre lycka nästa vecka.


Dagen har ju redan tagit slut och vad jag gör vaken kan inte ens en idiot förklara. Alltså låter jag bli...


I korthet:

  • Vakna för sent som vanligt these days...
  • Klockan på jobbet har stått still! Nån idiot bestämde sig för att sitta på enter-knappen typ hela dagen tills det var "för sent". Allt för att göra mitt "utseende" till det sämre...  
  • Kom hem efter 17 fula ord. Det bästa hittills! Tog kaffe. Next best!
  • Tog tag i Stigan. Och...
      
    -Tjoho!! Matte va fin gräsmattan blev!    (Bosse. Mattes enda medgörliga idag)
  • Gav sambon göråmål. Det blev...

    -Öh?!? Husse?? Det är hål i väggen liksom...?!...     (Falcon funderar...)
  • Barn-misshandel därpå. Eller egentligen inte såklart, men en dotter med en sticka i fingret som inte alls såg bra ut lät nog halvvägs till Kina som OM jag nästan hade ihjäl henne. Förklara detta för 4-åringen (om inflammationer and shit) OCH få ta bort den var nästan 2 timmars jobb!   Varken tid eller ork jag hade iaf. Ff ingen pedagogisk mor i det här huset. Och hon lär nog fanken inte hitta hit heller.
  • Dante är bara snäll och go och njuter iaf sommar...
  • Och mattes fiiiiiina kille Falcon är bara Falcon, balsam för själen...
       
  • Och resten av dagen har jag glömt eller förträngt. Vet inte vilket som ger mest poäng. Har iaf kommit fram till att det var den första i veckans triologi. Bara två dagar kvar...bara två dagar kvar...bara...
  • Inser att det är dags att sova...för länge sen...fan!    Gudars himmel när semestern kommer och väckarklockan slutar skråla 5 på morgonen. Det kommer bli HIMMELRIKET!!!!!!!

Sleep tight...  

Av csa - 20 juni 2010 23:10

I´m  baaaa-aaack...   

Inte så mkt att orda om idag. Det kom aldrig någon sol, blåste lite kyligt och sen på eftermiddagen fick jag kuta hem för spöregn. Timingen var oerhört välplanerad.


Hann tjöta med grannen en lång stund. Mer förkyld människa har jag nog inte stött på. Bacillerna stannade där hoppas jag. Hästarna är nu iaf på bete så vi planerar att åka dit med barnen och ha picknick* nån dag.  (*stavelsen enligt Wikipedia...själv har jag ingen aning...)


Döttrarna har varit på teater med mormor, Madicken. Det hade varit en kall och regnig föreställning. Ute var det också, iofs under tak, men endå. Och sen ha över en halvtimmes paus när det är teater för barn!? Ingen smart idé... Mina höll iaf ut nästan hela tiden och levererades hit hem vid 17:30.


Så kom karln hem också. Han såg lite mycket sliten ut. Och så var det dags att räkna vinsten. Resultatet blev.....  ....  ... Nähä! Bara å gå till jobbet imorgon också.    Men man ska ju inte klaga. Har ju ett jobb att gå till iaf! Även om det ska bli helt sjukt underbart med semester. När nu den dyker upp...

Oroligheter i Luleå hade det varit också. "Stor motorcykel-klubb-"ställe hade visst stått i ljusan låga, eller iaf i stor rök, berätta karln. Allt hinner man tydligen uppleva när man åker på trav?? T o m lite dagen-efter-huvudvärk om man hade kännt efter!?   Kanske Jet-lag bara...  


  

Våra pioner är på G (för att skriva om nåt helt annat). Jättevackra i början. Oerhört skräpiga i slutet. Just nu fina med sina regndroppar på.


Lite skräp på hundfronten här också. Lär sponsra en veterinär snart om det inte lättar. Inge roligt att skriva om, så jag låter bli. Annars tar man med sig "dumt" ner i sängen och så kan man inte sova...


Tog nyss en bild från utsikten nedåt vägen.

  

"Lampan" har snart slocknat. Med andra ord är det verkligen dags att gå och sova. En ny vecka - kort-vecka - anlakas.   

Av csa - 20 juni 2010 09:36

Jag kanske inte får göra så här...men jag kan iaf vara så pass ärlig att jag delger att bilderna har jag lånat här: http://www.greentree.se/ Hon är en helt fantastisk fotograf, Lillemor Böös!!   Den fina bilden hon tog på våran Puck hänger som förstoring på väggen här hemma.    Och där ska den hänga!!!

Men hur som. Jag fann dessa på hennes sida igår, från SV-utställningen i Avesta. Jag lånar...

  
Fotograf: http://www.greentree.se/ Lillemor Böös
Fina Avelsgruppen som slutade hedrande 3:a!! Bosse och husse trea från vänster

  
Fotograf: http://www.greentree.se/ Lillemor Böös
Och snygga var de även utan "morsan"   . Tror det var 15-20 grupper som dundrade fram men den här ligan med Bosse till vänster, slutade 2:a!!!


Va gör det väl att det regnar liksom...  

Av csa - 19 juni 2010 22:28

Ska nu ta och göra nya försök till att se den där filmen jag inte fick se igår. Hängde precis sista maskinen för idag så nu är jag värd slappar-läge i soffan.

Men det är ju så enkelt å skoj å ännu enklare att blogga här...så varför inte en till idag?!    "Alltid retar det..." Ja, den sloganen kan ni ju vid det här laget...  That´s me!


Jaha, då hade vi en till prins i landet då!? Oj, vilken förändring det kommer bli för oss small people va?!   Har kikat lite på teven, men tror jag kom in i sändningen exakt efter de sagt "ja". Typiskt mej. Men...jag överlever! Och känner man median rätt så lär jag inte för evigt missa det.
Och jag hoppas att det imorgon kan få vara normal teve igen. Är ju inte den största "bröllopparen" om man säger så... Har ju inte hittat den rätte ännu. Och enligt min mor finns han inte. Jag ska bara vara djävligt glad över den jag har! Hm... Mammor brukar ju ha rätt förvisso...  


Tog tag i två herrar här hemma idag efter att vi varit och shoppat lite jag och brudarna. Det blev en JÄTTEHÖG!   med päls som nu fåglar är välkomna att komma och inreda med. Ägarna till f.d pälsen ser faktiskt inte alls så tokiga ut - utan överskottet. Den ena är ju ingen päls-måste-ha-hund så han blev nog nöjd och hade önskat att jag skulle ha klippt mer än jag gjorde...den andre märks det inte så mkt på. Om man inte tittar på svansen förstås...   Men den plymen kommer väl tillbaka den med någon gång - när man inte behöver den.


Tvättmaskinen har fått jobba häcken av sig idag. Och det är jag väldigt nöjd med. Det var liksom det jag hade som prio 1 den här helgen. Och det är ju långt ifrån varje dag man lyckas på sånna fronter.


Nej ni, nu när mina godisråttor sover ska jag passa på att starta den där Precious-filmen igen! Enligt utsago ska den vara "allt". Ser fram emot det!

Här är brudarna tidigare idag...

  
...med allt vad snacks kan heta! Gottigt värre att vara ensamma med mamma en lördagskväll!   

Av csa - 19 juni 2010 10:48

Sitter och väntar ut en tvättmaskin. Roligare kan man nog ha det. Men vem ska göra det inte-roliga då? Ser ingen som anmäler sig frivilligt här iaf...   


Om ungefär 3 minuter så kommer den "käre" grannen med den storpissande hunden förbi. Sånt kan också "roa". Ser verkligen fram emot när vi fixat vårat staket. Just nu är det obehandlat (förutom inpissad då!) och mossigt och fult. Men funktionellt. Om det blir som vi tänkt oss blir det i slutänden VÄLDIGT vitt. Tycker man då ff att det är heeeelt okej att låta sin hund pissa ner andras egendom? Hundfolk...eller i detta fallet - Vettlös hundägare.   Det är bara sjukt att man inte kan (om nu hund-fan inte kan hålla sig i 10 meter) ha hunden skvättandes mot en ödetomt ist för att spraya ner ett staket till en tomt där det faktiskt bor någon!? Eller jag kanske bara är kräsen...

Låt mig isf då vara det!


Ganska okej väder här idag faktiskt. Lite sol, lite moln, hittills inget regn. Undra hur de har det i Jönköping? Är faktiskt glad över att inte åkt dit. Lugn och ro och inget stress. Hade ju också varit lite småsvårt att vara i en ring samtidigt som man har två döttrar som rör sig mer än gärna självmant, och gärna inte åt det hållet en annan tänkt sig. Det hade nog inte blivit mkt till kvalitétsbedömning det.  


Fick ett mail här om dagen. Från SKK. Det är en artikel som Hans Rosenberg skrivit. I det stora hela så handlade den om "Jag dömer din hund för dagen, du dömer mig för resten av livet!" Den är ganska roande. Vi bloggare och hemside-ägare skriver mkt fina och inte alls så fina utlåtande om bedömningar vi får på våra hundar. Är det många av oss som tänker på att domare också kan läsa och googla sig in på bloggar/hemsidor/allmänna utlägg? Inte så säker på det alla gånger... Många hårda ord faller i text. Men ibland är de ju faktiskt "befogade" - ur våra synsätt! Man kan bli felbedömd. MEN man kan också blir felbedömd åt andra hållet...  Menar då inte att jag tycker min hund är as-snygg, men att den i verkliga livet kanske bara är och förblir en medelmåtta... Nej, jag menar bristfällig bedömning. Ofördelaktig bedömning. En hund kanske har mkt päls och ser tjock ut. En domare kanske bara ser och inte känner...så kan du vara lugn för att du har "tjock" i kritiken!
Sen finns det uttalanden som inte är mkt att hänga i klädskåpet. Se bara hon i Österbybruk. Någon som hörde hennes ord/tal innan bedömingen? Jag gjorde inte, men sambon berättade lite i korthet. Jag har ett utlåtande om dessa ord:  !!!! Och det värsta är - det hon SA va INTE vad hon gjorde! DET är felbedömning tycker jag!!

Men denna artikel, för att återgå, är iaf bra skriven och bör publiseras tycker jag. Det är ju en domares tycke och utlåtnaden - från två håll är bra utlåtanden!   


Några "visa ord" ut i etern från en vis dam...eller kanske bara en tjöt-kärring? Bedömingen är olika...  

Har också fixat till bakgrunden här...lite...vet inte om den blev så toppenbra faktiskt...  ...kanske får tänka om en gång till...

Av csa - 18 juni 2010 22:34

Så var det helg då! En som säkert vana besökare förstår är EFTERLÄNGTAD! Husse/pappa-lös sådan blir det. För han tog flyget med en polare imorse och försvann. Till värmen och solen? Nää...  Till LULEÅ av alla platser faktiskt. Två travgalningar ska imorgon vidare till Boden för där ska det visst vara nåt ståhej på kvällen/natten...ja inte vet jag vad.   Men de får nog skoj!


Själv har jag haft en hektisk dag. Jobbat och sen flexa jag ut lite tidigare för att åka till vet.en för vaccination. Där träffa jag faktiskt en annan bernerägare. En med loppor, ja hunden alltså... De hade visst/har haft en till hemma, en cansersjuk eller hur det nu var, ja hund det med. Det förvånar mig dock inte. Och inget annat heller när jag hörde mera om deras hundägande och "liv"...  Somliga saker är sorgligare än vad det behöver vara. Men valen är ju fria...vi bor ju i Sverige.   


Och apropå landet här. KAN DET INTE FÅ BLI IMORGON????? Ja...det där bröllopet...va över NU! Jösses va uttröttande att all media ska upptas av detta dag ut och dag in... Och det finns ju somliga som t o m blir påverkade i jobbet. phu! Give me a breake now!
Just i skrivandets stund så är det ju Mark å andra i nåt av dessa bröllopsprogram. När de där som "doar" sina låtar drog igång fick jag nog och stängde av ljudet. Det enda häftiga jag hittade där innan var att de "vågade" ta dit Magnus Uggla. Undra varför han inte fick sjunga "Jag mår illa..."   


Just ja. Jag hade ju en liten fråga i gårdagens blogg...
  
Ja..Ingrid och Anneli var ju ganska rätt ute. Ni är duktig ni!!   
Och här kommer svaret:

   
  
Ibland får man skojjiga reklamgrejjer!! säga vad man vill om denna, men unik lär den nog vara!


Nu ska jag ta och snurra ihop det sista här i hemmets lugna vrå, sen blir det film och så lär det vips vara lördag om jag känner mina tunga ögonlock rätt...   

(Rättelse just Nu)

Hannah ledsen så nu ska jag nog ta och gå och lägga mig bredvid henne ist för att sitta här... Gonatt, gonatt!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards