Alla inlägg under mars 2011

Av csa - 14 mars 2011 23:17

Idag fyllde våran lilla "Tussi" 7 år!!!   Förstår inte va fort det har gått tills nu???

Känns jätteskumt att tänka tillbaka till den dagen...eller rättare sagt natten, för 7 år sen, när jag vaknade för 17 gången innan 04:00 och tänkte: -Nej faaan heller! Inte pinknödig IGEN!!???   
Men...då gick vattnet!


Chocken. Fattade ju ingenting?? Va är det som händer? Ska jag ha barn nu? De är ju över en månad kvar?? Ska jag få panik nu? Va gör man? Åker man inte nu? Ringer man nån? Hjälp?!?! Eller...?!...


Det enda jag verkligen minns från dagen innan var att jag höll på att bli fullkomligt vansinnig på Falcon. Han sprang efter mig PRECIS hela dagen och bara hässjade med helt vild blick.

Vet inte om det kan vara så...men jag är iaf övertygad om att HAN visst att det var nära!!

Han är klok den hunden nämligen.


Ja in åkte vi ju. Kommer ihåg den resan också. Det kom ett sk "bakslag" med mängder av snö. så vi hamnade i "tåg" med två plogbilar i bredd. Kaj sa många fula ord på den resan...  Vet inte om det var till plogbilarna eller mig faktiskt. För när vattnet går...ja då går det inte EN gång om man säger så... För de som inte vet hur det känns.


Och till världen kom hon. Ganska "enkelt". Kommer dock ihåg att jag knäckte lite fingrar på karln vid varje värk. Det enda jag ville ha som stöd (inge bedövningar, inte syrgas å sånt sk*t!!!) utan bara en hand att hålla i. Kajs hand. Syster fick fina namn när hon kom med förslaget att det gick bra att hålla henne. Fy..jag var nog lite elak där... De sista värkarna gav han mig motvilligt handen... En värk är en ganska stark kraft, för de som inte vet sånt heller. Det är iaf min upplevelse av det hela.


Nåja...det blev lite history över det hela. Hoppsan.  

Idag var idag och damen var nöjd med sina fina presenter. Hon är så värd dem alla.

     

Nöjdast blev hon nog med sitt "krångelpussel" tror jag.

Hon är en dam som gillar att lösa saker. Smart är hon!!


Magen har inte varit med mig idag heller. Ont och illamående. Det var länge sen den bråka såhär...den hade inte behövt börja nu igen heller...

Vet inte vad jag ska göra åt den. Tar dan som den kommer. Imorgon kanske bra igen? Vill inte behöva starta nån utredning/åtgärdsplan på den... De har grävt nog här.

Men som sagt. Imorgon är den nog snäll igen.  


Kväll igen. Imorgon en ny dag. Det har varit lite mer vår idag. Sol. gillar sol.

Gonatt igen då.



Av csa - 13 mars 2011 09:51

Jaaa...What happened??  

Totalt otaggad på fredagen. Såg bara "nackdelar" med mina killar (fyyy matte  ...men är man självkritisk så är man...  ) Och efter magkrånglet så var ju inte heller humöret så jädrans bra....

Dante är ju bara en fröjd för mig att KUNNA åka och visa igen. Efter fästing-skitet så är ju inte pälsen den bästa men han är iaf frisk och glad igen. Så honom såg jag bara som en kul grej att få åka med. Han är ju redan champis så...det är ju inget som spelar nån roll längre liksom... Han verkade tycka det samma.    


Men så den minsta. Jag såg bara en liten, pälslös herre...*suck*...  


Men ibland (obs!! ibland!!!!) så är det väl tur att husse kan få bestämma.   


Vi kom iväg. Dumpade de små hos mamma och pappa och så in i gemensam bil och iväg.

Kom dit i god tid. Fick upp lilla "bostaden" och strax därpå så fick vi sällsis av Lina, Trubbel, Malin och Bertha. Goa grannar kan man säga!!


Många juniorkillar, startade vår ring med. och jag tycker att de placerade gjorde sig väl där de stod. Grattis till er alla!

Sen var det då Bosses tur. In och springa. Tyckte inte domaren såg oss en...   Men, det måste hon väl ha gjort.

Bosse fick Excellent.

Japp. Nya regler nu. Jag fatta ingenting...så de ska jag inte ens försöka förklara. Skulle snarare behöva få dem förklarade igen.   
Men vi skulle iaf in igen förstod jag.

Och in och konkurrenta med bröderna O blev det. Springa, stå...springa lite till...

Och VI VANN klassen!! Med CK!!  

Fick någonstans där myror i skallen...


Nåja. Fick fundera på succén en stund är medan öppenkillarna for fram. Dock hängde jag inte med så bra där...satt väl undermedvetet och funderade på unghundarna ff eller nåt...?!...


Sen blev det dags för Dante och de andra svamparna.

Det gick väl inte nå bra man kan säga. Eller ja...jag vet inte om det kan kallas dåligt egentligen. Får väl se på det hela som Kaj gör. Hunden lika välmående som honom.   "Sådan husse- sådan hund!"

Dante fick "tjockis" i kritiken. Men...jag fick iaf domaren att känna en andra gång, så hon sa fet (vilket han INTE är) men fick hålla med om att hela han är krallig i sig. Min kubik har han ju alltid varit. Lättare att gå över än runt. Kompakt är ett finare ord. Välkroppad finns...   Lite lätt tjock kan jag instämma i. Det bästa är iaf att han är frisk och har aptit igen. Men priset Very Good fick han dock inte pga det. Det var som hänt mången gång förr. det går att parkera en buss under hans front.   Hans bröstkorg kan delas ut på tre hundar kom jag och domaren överrens om. Någon som behöver en??

Nåja. I mina ögon är han iaf fiiiinaste champisen som finns.   Gogutten!!!! Och med tanke på att han är just Se uch (och Fi uch) så kan jag ju inte vara helt ensam om att gilla honom.   

Men nu fick jag ju iaf på pappret att husse och hund behöver ut och röra mer på sig!! (psst...om ingen talar om för Kaj att det inte stod något om husses utseende så kommer han köpa idén!! så -   )


Dock var det flera som fick "tjockis" i kritikerna. Se där!! All denna jäkla snö har fått folk att motionera mindre/inte kunna gå ut pga alla snö och is. Ännu en anledning till att skippa vintern!!   Tänk om nu hörrni. Tänk som jag.   


Jo...i Sala var vi ja...

Efter Dantes utspark så var det ju dags för Bästa Hanhundsklassen. Där fick vi alltså vara med för att vi fått ck. (!?!? rätta mig om jag har fel)

Och där fick vi springa lite till.

Och så försvann ett gäng killar ur ledet.

Och så blev det lite omflyttat i ledet.
Och så fick vi springa lite till...

Och så var det klart.

  BOSSE SLUTADE 2 BÄSTA HANE MED CERT!!!!!!

 

 

            


        


  

Den bilden blev jag lite kär i... Tack kära Ia!


Ja, tack Madde, Åsa, Lina och Ia då, för all hjälp med att få så fina bilder att ha i minnet från den STORA dagen.   
Ni är bäst mina kära vänner!!!!


Därefter så föll man i chock, samtidigt som man skulle in i uppfödarklassen och avelsklassen till Bosses uppfödare. Vet inte om jag fattade vad jag gjorde där?! men...det gick ju alldeles, alldeles lysande där också.

Bir x 2 som sedan slutade som BIS x2. Grattis Eva och Stefan till er fina uppfödning.   


FALCON ska vi inte glömma hörrni! Han var med! Han vart glad över att träffa alla givmilda människor. Dock en hel del "snålhet" noterade han...hm...   Flera omklappningar än godis???

Det går utför för berner-sverige (enligt Falcon). Gosa?? Va ska de vara bra för?? Respektera en gammal gubbens ûberhunger istället!!!


Nejdå. Skojjar bara såklart!

Det är skoj att ha fina hundar som går bra på utställningar..självklart!!

Men det är något speicellt med att kunna få komma för gissningsvis 8-9:e året med en och samma hund. Det är speciellt att ha honom till vardags. Men det är speciellt jätteroligt att kunna visa upp honom som en relativt snäll och go gammal gubbe och enligt matte en bra representant för rasen. ja...inte avelsmässigt/utställningsmässigt/bla-bla-mässigt då...men som individ är han en klippa! Han är så näst på perfekt jag kan tycka en berner ska vara. Om jag läser standarden och tolkar den som jag vill då.   


När vi lämnade ridhuset och alla människor hamnade jag på en parkering i flera timmar...inte lika glamouröst förstås...men...tur jag satt kvar. Falcon mådde lite illa och jag hann få ut honom innan de kom upp.

Årsmötet gav oss en kvinnlig President sas det. Grattis "Chefen" till President-rollen.   
(jag tror Ann-Sofie hatar mig innerst inne  ...men...jag tror också hon vet att jag djävlas stadigt med henne också. Kram på dig!!)


Summerar det hela med att fått träffat massa trevliga människor, massa trevliga hundar, återseenden, nyseenden...glädje och en hel del bus.

Och såklart! Min egenhunds absolut fina framgångar!! Älskar honom både på utsidan och insidan. och det bästa är...han älskar matte över allt annat.   


Grattis Anders och Ing-Mari till Kenos fina BIR och BIS-1

Grattis Lisa och Jörgen till Filippas BIM och CERT


Och nejdå...jag har inte glömt er alla andra som fick fina framgångar igår. Grattis så jättemycket!!! Kan tro hur ni känner er..jag känner mig iaf...    Mer än vanligt!


NU. Tillbaka till vardagen. Sjuk liten Hannah och Ida som fyller år imorgon och så min tråkiga mage som inte gillar föda...matematiken går inte så bra ihop...  

Se knuten. Lös den!

Tack för nu!!


Av csa - 10 mars 2011 21:41

...är snart slut. Fast egentligen har den inte börjat om jag ska vara riktigt sådär som bara jag kan vara.   Klockan 23.23 för 35 år sen föddes liten Stina. 3 dagar för tidigt. "Gulsotfärgad" som aldrig skådats. Panik på förlossningen...tills mamma skvallra om sin graviditetsnoja - morötter!   


Min dag började sådär om jag ska vara ärlig. Hannah sjuk... Men det löste sig med sambon som vabbis.

Vädret då!! usch och tvi!!! Det snö-regnade spik i alla väderstreck. och hela dagen har det pinkat ner i olika format från himlen...*muttrar*... Den dagen jag föddes så var det "den första" riktiga vårdagen med sol och takdropp. Så kom igen nu våren!!!!


Kursat hela dagen. Som ett under höll man sig vaken! Men blinkningarna blev ett tag ganska låååånga... Men jag var i gott sällskap. Vera på ena sidan (lite trött i ögat hon med   ) och en ännu mer kämpande Jimmy på andra sidan. Men vi klara oss! Värre var det för Thord såg det ut som...  ...hehe...


Lunchade ihop på Balken. Och efter det så blev det ju paltkoma... ännu mera kämpa med att hålla ögonen i seende.


Hem och möttes av en fin bukett tulpaner och paket! Min söööta familj.   

Lite kläder som jag misstänker måste bytas dock...men...TACK! och så...en ny mobil till mig! TACK!! Den gamla är ju inte klok i systemet liksom. Lägger av i tid och otid och på senaste tiden så ringer den lite sporadiskt också.   

Senare kom mamma, pappa, brorsan, guddottern och svärmor. Tack alla!

Fikade massor och senare så blev det middag med grillat och ugnspotatis. Mums!!


Behöver jag tala om hur mätt jag är??   Behöver inte gå in i nya åldern hungrig och urfallen iaf!!!


Sitter nu och funderar på vilken dag jag kan tänkas åka på en av presenterna! Hand- och ansiktsbehandling. Gud va skönt det ska bli!! Analys å grejjer hörde till paketet. De kommer väl fråga hur mkt en människa kan misshandla sin hy antagligen...   Men hoppas på goda tips och lite shopping av produkter. Nu när jag är så gammal så kanske det börjar bli dags att skämma bort sig lite mera?    


Trots vädret så skiner solen inombords efter idag! Tack alla för fina hälsningar i alla möjliga format! Lucky me for having you all as my friends!!   


Av csa - 9 mars 2011 23:51

Stressig förmiddag...

Lunch

Eftermiddagskurs i en annan del av stan.

Jösses vilken..."måttligt trist" herre som håller i kursen. Inte ens en förhöjning i ljudnivå när han drar ett skämt...  

Jäspade...kliade mig i de ständigt ihopfallande ögonen...petade på Jimmy (så han skulle vara vaken)...gungar på stolen...rita lite...jäspade...


Kom hem!

Har myst med Hannah och Ida i soffan med kaminens värme bredvid oss nästan hela kvällen... Brrrr:igt ute ju.

En och annan uppläxning hann jag också med. Småttingarna måste ju får sånt också. Av någon!! Pappan deras...ja han kan glömma det där med att försöka få hyfs på dem!   


Och nu är det natt sörrni.

Imorgon...ja då ser det ut som han där uppe hade tänkt ge mig den ultimata förnedringen av dem alla. Snö?? På min födelsedag???

SNACKA om $i]££}#%% h½/y jäkel!!   


Skickar med en glad truddilutt här nedan att lyssna på.

From Me to You skulle man kunna säga.   

http://www.youtube.com/watch?v=h_aOu03kmDU


Av csa - 8 mars 2011 23:35

Hittade den externa hårddisken.


Minnena flödar!! Både goda och mindre dock...


Men dessa. Snart, exakt, 7 och 5 år sen. Gud! Har tjejerna varit sååå små?!


  
Ida...lilla skruttan...ligger i sitt solarium...med sondslangen i näsan...
Bild tagen på BB, 2004 mars, runt 14:e.
Kommer inte ihåg så väl. Det var en jobbig tid. Rent av fruktansvärd om jag
ska vara ärlig.

En vecka efter födelsen fick vi åka hem. Dock med hemvård i över en månad...

och besöksförbud i flera månader!!

Hon hade en tuff start i livet.

Jag tror det gjorde henne till den starka tjejen som nästa vecka fyller 7 år!!

 


Hannah. Godingen!

Bilden tagen på BB, 2006-03-20. Förmiddagen efter hon föddes.
Dagen därpå fick vi åka hem.
Allt gick lekande lätt, bästa bäbisen typ. Sov, åt, bajsade, nöjd och glad...

 

Idag är hon en tuffing!! Tiden innan idag var nog bara uppladdningsstadie  


Första bilden tillsammans. Precis hemkomna från BB med Hannah.


Ida mallig storesyster!!


    
2007, 22 juli

Ida har hittat ett bra sätt att frakta med sig lillesyrran på!   

  

Ja många skratt, tårar och "fasor" lagrar man i en hårddisk allt!


Barnkalaset bokat nu iaf. Vi kör en smart variant. Båda tjejerna får bjuda med sig några vänner var, till samma tillställning. Då kan de roa sig med sina egna kompisar, var för sig, fast allt bus och härj avklarat på en dag! Härlig matematik!!   
Dock blir det lite fördröjning på tillställningen. För nu till helgen ska vi ju till Sala (tanken är så iaf) och helgen därpå så är jag singel för Kaj åker bort med sina nya jobbarkompisar.

Apropå nya jobbarkompisar.

Bosse och husse var på promenad idag och gick förbi för att hälsa på, dem. Bosse klart godkänd!! Chefen ville behålla honom på sitt kontor hon...  Och en och annan chaffis som kom dit blev väl smått religiös bara av åsynen av en BERNER!!!   
Tänk så bra smak folk kan ha va?


Nu har jag fått min massage och ska hoppa i sängen. Imorgon är en ny dag...

Falcon jublar redan över den!!

Idag fick han nämligen ett bad för första gången på länge, länge. Nog för att han är senil den gamle gode. Men att han AVSKYR bad!! Det glömmer han inte i första taget...


Dante ser fram emot morgondagens cykeltur han. Hard work är mer värt i hans liv än förfiningsbad och fånigt lätta promenader.   Man är väl en stark karl och ingen pudel, tycks han tänka.   


Nåväl. Gonatt folks! Pigg som en lärka imorgon...he...hehe...he...not!


  

Av csa - 7 mars 2011 20:17

Jag förstår verkligen inte.

Yrseln är tillbaka. Illamående som efternamn.

Vart kommer de ifrån? Ja, nacken självfallet. Men...hur?? Det är ju mer regelbundet än något annat i mitt liv. Men jag hittar inte sammanhängandet? Vad är det jag gör som gör det återkommande???


Nacken är en plåga!!!!


En sån här har jobbarkompisen Madde. Det är ett fasligt bytande på handled med den hon har. Har inte frågat varför/hur/när...men varje gång hon "gnäller" så ska hon byta handled att bära detta på.

Varför...ingen aning...det är nog bara grejjen med det hela.

  

Tre till mig, tack!


Det handlar inte om gnäll egentligen.

Gnäller gör man om man inte har en anledning.

Jag har anledning(ar). Alltid!!

Vore allt som jag ville och förtjänade så hade jag ju inget att gnälla på!!

Har jag inte rätt så säg!!    


Ska nog komponera ihop ett eget armband.   Eller några... Tänkbara texter...??

  • ALLTID RETAR DET NÅGON
  • JAG HAR ALLTID RÄTT - OM DU FRÅGAR MIG!
  •  GODIS
  • LP1 LP2 DOREMIS FALCON BEAR

Och en...absolut inte att förglömma...

  ida & hannah   


De här va ju en rolig tanke.   

Undra bara vart man kan beställa/göra ett?? Eller 17??


Dr Lola har ordinationer för mig. Vart är massagepersonalen???


Kram på alla Ni goda ting i mitt liv!   



Av csa - 6 mars 2011 23:00

Nepp. Ingenting av allt som jag ville har ut av denna dag blev av.


Skitdag!


Imorgon ser det ut som jag blir hemma från jobbet.


Bonusrad: Gonatt!

Av csa - 5 mars 2011 23:44

Sovmorgon idag!!!!

Dock borde jag inte ha gjort det. Snacka om att kroppen inte funkar rätt när den är van vid något annat. Även om "annat" är helt fel. Alltså gå upp vid 5 är FEL.

Yr i knoppen precis hela dagen.   

Så gott...så fel...strange?!


Efter en massa tassvård och pälsborstning, medans tjejerna busade, i stormvindarna...så tog vi utelunch. Grillen fram och korv med bröd. Tog faktiskt en...trots att det INTE är något jag kan med...Flipstad in my memories.   Vad ni än gör människor...ät INTE korv med bröd på Statoil!!!!! Min erfarenhet säger att man då stannar uppe en hel natt och   , och kan sen inte äta i 3 dagar!!!

Gudars vilket minne. Usch!!!

Pälsvården ja... Ludna pippi-bird:ar i området igen vad det ser ut som. Behöver de stråna faktiskt PÅ grabbarna. Nästa helg ligger lite å skakar om det ska se ut såhär...


Sen drog vi till stan för lite shopping.

Som överskriften lyder så blev det inköpt två sådana. Jooo...ja vet att det kanske är i sista stund. Men jag tänkte lite omvänt.

När jag köper regnställ....sooolig och varm sommar. Köper jag bikini (gud vare med er för den synen!!   ) så blir det ösregn hela sommaren. Tro fasen det. Gud gråter väl då!!   

Så det fick blir halsband...så blir det ännu ljusare snart!   
Det kom verkligen med annat smått och gott också. Allt från smink till gummistövlar till tjejerna. Bosse fick en ny gris också. Man kan aldrig ha för många grisar!!!   En rosa blev det denna gång. Sådan husse, sådan hund - trygg i sin manlighet!!
Ny hårfärg också fixad. Hoppas hinna vicka i det imorgon. Grått vill jag ha på köksväggarna, inte i håret.


Är inne i ett sjukt stort boksug nu igen. Min kära Richard M har ju inte kommit ut med nån ny ännu! Inte på svenska iaf.   Hurry Man!! Hurry!! Är alldeles för dåligt insatt i om det finns något annat man ska sukta efter. Vill ha kvällar med näsan i en bok framöver. Hjälp/tips någon!!??


Nej nu är det dags att sova lite. Imorgon tror jag Västerås kallar igen. Behöver en plattång...och lite annan inspiration.


Nattinatti gott folk!


Ska prova, så här på slutet, med att få in en fin låt här, för första gången.
Den har ingen speciell betydelse för mig...att jag är nere eller så...den är bara jättefin och Celine Dion är GULD! Ska jag gifta mig får hon gärna sjunga på bröllopet!!   Så om "ni" fixar fram henne så blir det giftemål go´vänner!! (som fått för er att vi ska...)


http://www.youtube.com/watch?v=Z9i03WJMyFw



Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards