Alla inlägg under augusti 2010

Av csa - 10 augusti 2010 00:24

Tyvärr blir det inga bilder nu...från helgen alltså.


Fick just en helgalen idé som jag inte vet om jag ens vågar säga till sambon...   Men...det skulle vara sååå kul!!! Det skulle det...


Bör nog gå och sova på saken tror jag!! Men frågan är om man kan somna i det här tillståndet? Lite busigt glad, fundersam, fnittrig, hemlighetsfull...ja...det kan blir svårt!!  


Får se om jag lyckas sova mig klarare i huvudet eller vad jag vaknar i för nytt galet tillstånd...  Man vet inte med mig...  

Av csa - 9 augusti 2010 10:54

Nu ska jag delge min/vår gårdag.


Utställningen var ju punkten för vår lilla semestertripp upp till norrare delarna av landet. Svenstavik. Har aldrig varit där så då är det ju extra skoj att få åka tycker jag.

Bosse ställdes. Var själv i sin klass igår igen. Vart är alla juniorkillar???   Det är ju inte så att det föds mindre hanar än tikar precis. Men...ja, ja?!   Nu har vi iaf passerat klassen så vi får väl hoppas det kommer några nya juniorer nu då?!

Bosses resultat blev 1:1HP. Många verkade tro han fick sin första 2:a igår...men nejdå. Han har nu glänst igenom hela klassen med bara 1:or och flertalet gånger mer än så! Jamenar 2 CERT och så ung!! Snacka om att matte är NÖJD!!   

Här är gårdagens kritik (innan jag tappat bort den):

Typ och Helhetsintryck: Mycket god

Välskuret huvud. För åldern mkt gott utvecklad kropp. Utm benstomme. Lite öppna vinklar bak. Mkt bra pälskvalitét och färger. Mkt goda rörelser. Utm mentalitet.

Och såhär såg han ut igår.

  
Hälsar på domaren. Och så en jättesöt bild Åsa tog när han blir lite kliad av domare.

         

...det fanns något mkt intressant vid sidan om...

och så lite spring...

Det var lite bus-blandade-smågalopp igår med. Men...va gör väl de???  Man ska ha kul i ringen!!

Lite andra bilder från utställningen...


Åsa/Ebba och Lena/Bella tuffar på...

Öppentikarnas placering


Snyggt jobbat Lena!!  
Och här är dagens BIR-vovve med matte Lisa


Det var alltså SÅ vi SKULLE ha sett ut!   Undra dock vart vi skulle gömt snoppen...?!...nåja...vi behåller den tror jag.  

"Mrs Bucketwoman" blev champis och bir och fick cacib. Grattis owners!    

MEN bäst igår måste jag påstå att Ville Vargtass ägare var! Husse sprang runt där och ja...slutade BIM med hela baletten. Och jag bara ÄLSKAR sånna som vinnare. Husse stod där först..folk börja gratta och ha sig..och han säger (totalt ovetande!!):

-VANN JAG???????????????       

Alltså de e ju bara sånna som ska vinna!!! Eloge utdelad!!   


På hemresan fanns det ju int så mycket att pyssla med. Jag sov mestadels och körde väl en timme innan jag höll på att somna igen. Verkligen urusel förare!! Iofs så va ju inte vägen den mest uppiggande heller...det såg ut så här...mil efter mil...

                                   

Uppiggande som en tablett sömnpiller...

Inte konstigt att man då blir glad när man passerar denna skylt!

och sen att fler och fler ingen-känningar dyker upp..

         

Känns tryggt att åka över den där bron dagligen vill jag lova...or not...

Men sen. Bara nån meter senare...

Ja, som man brukar säga. Borta bra med hemma...skönt!   

Nu laddar vi för nästa påhitt!

Och senare ska jag kika/lägga ut bilder från lördagen i Östersund. Hoppas jag...

                        

Av csa - 8 augusti 2010 23:55

...ja...eller?!

Skulle ju blogga nu, men börja kolla på bilder och nu orkar jag inte.


Imorgon...lovar!! (hoppas) ska jag berätta om slutet på juniorklassen för Bosses del och hemresan jag sov mig igenom...


Nu...


  

Av csa - 7 augusti 2010 22:32

En lång dag är nu till enda. Har tagit massor med kort idag, men orkar inte ladda ner några nu, så det får komma upp här en annan dag.


Vi började morgonen med jordens sovmorgon. Har verkligen sovit som en stock i natt, och de små med gladeligen. Sen käkade vi frukost tills vi rulla ut... Man kan ju inte låta bli!! Hotellrullar är det inget som slår.  


Sen tog vi en biltur upp til nåt högt torn som jag har glömt namnet på. Sambon och barnen klev upp medans mamma-höjdrädd stanna på backen med hundarna. Vi gick en liten promis där uppe och sen åkte vi lite här och där och kikade i flera timmar. Mycket fint här måste jag säga!!


"Hemma" igen så bytte vi bara om och gick över till Äventyrsbadet som bara ligger ett stenkast från hotelldörren. Uppskattat såklart!! Gick att bada i olika pooler inne och t o m simma ut till ännu ett par bassänger. Massor med rutschbanor för både stora och små fanns också. Barnen åkte även den största, Ida t o m själv en sväng. Modigt!! Skulle jag aldrig vågat...  


När vi kom tillbaka så dök Lena, Åsa, Ebba och Bella upp. Vi har typ rummen bredvid varann också, så det går inte ens att klaga på grannarna här!   

Vi hämta lite Thaimat och satt ute på innergården och åt och babbla en stund. Mysigt!!


Sen fick Bosse en skönhetsmakover. Verkligen behövligt!! Han som nyss släppte all päls mitt på ryggen...har nu bestämt sig för att på baken behövs inget den här gången!! Ooonooo säger matte!!   Men bara kanterna justerades lite så blev det tipptopp igen. Syns inte ens. Nu måste jag nog dock tvinga kille att stå och sova inatt, för ingen kan fixa en morronfrilla som han.    Det är fullt möjligt att ha pälsen åt fel håll kan jag tala om.


Nu är Dante ute på rastning, den sista som ska få sitt. En dusch väntar för mig, tjejerna ligger redan i sängen och snart har ljuset slocknat där...     Sen är det sista natten här uppe i Östersund för oss. Lite synd. Har haft toppenväder och det har verkligen varit mysigt. Imorgon...Svenstavik utställningen. Va ska hända där månne...


Av csa - 6 augusti 2010 22:18

Jaha. Då var man både framme och mätt efter en pizzasväng på stan och godismättare efter en stund i Polly-påsen. Ska bara slänga mig i duschen. Det bästa. Man kan duscha länge, länge, länge... Sen kan jag sätta p för den här dagen och se fram emot nästa.


Jaha. Och vart hamnade vi då?

Ja de kan man undra när man har ett gäng sånna här utanför bilfönstret...    


Vägen hit har iaf varit solig och soligare. Nyss kom det dock en skur trummandes mot fönstret, men luften blev underbar här efter.


Några stopp efter vägen blev det. Vet inte vart vi var när vi tog dessa...men vi hade iaf passerat Hassela 36 med råge vet jag...  Behövde ett stopp för lite av-springning i benen på somliga små.

  

och några andra ville såklart också sträcka på benen...

  


  

Inte så mkt att säga just nu. Ryggen dötrött och jag med...

  

Bosse har nu gjort sin hotelldebut och den blev...

Godkända sängar!

Nej...dags att logga ner och försöka få fnitterlisorna att sova...de har lite å göra imorgon...utan att de vet om det!


     

Av csa - 5 augusti 2010 23:32

Ojojo..hinner inte riktigt med allt jag vill göra idag. Har inte ens hunit med nåt avkopplande spelande på FB!!   Överlever man sånt????

Ja de är inte mitt fel att jag gillar de stundsande bollarna och svär över det förbannade spinn-spelet som jag aldrig får mer poäng än max 80 på (men ändå inte ger mig!!!) Det är alla som tjata dit mig! SÅ DEEE SÅ!!   Se så det blir när man lyssnar på andras fuffens...


Ja, och sol har vi haft en hel del idag! Shit alltså!! Den kände man knappt igen. Typiskt att dyka upp såhär och nu. Jag ska ju inte vara hemma på några dagar!?   


Och så kom det då en Canon in i huset också. *kliar, kliar* hehe...nerå. Skojar bara!!!  

Näää...inge jävla 20 000 kronors för mig inte!!! Va ska JAG med en sånt till???     Hade jag den summan över så kan jag lova att det skulle va ex antal fler fyrfotingar som skulle köpas för de slantarna och ingen kamera!! Nej jag ville ha en enkel, liten (nu blev den inte såå liten trots allt) men en som kan funka på Auto och säger Klick och så har jag en bild! En sån fick jag i Canon Powershot + nåt "efternamn".

Har ju faktiskt en riktigt bra annan..om den bara funkade! (vilket den säkert gör om man lämnar in den nånstans...eller nåt sånt...ja inte fan vet jag  ...orka!!!) MEN det kan jag iaf säga - ingen kamera jag vet om slår den i färgerna!!!!!! Tycker jag! Pentax va namnet på den modellen.


Och så har jag då sprungit runt och provfotat allt och lite till. Blommor, barn in action, hundnosar, grässtrån, t o m karln  , grannarna 500 meter bort, i kolmörker, inomhus, utomhus, med och utan blixt...ja allt jag hunnit med. Jo, jag tror jag är nöjd! Lite smakprov, som även ligger på FB för den delen. Orkar inte ladda ner fler idag...har framför allt inte tiden för sånt nu...




Fart-bilds-provning


Inomhus, på kvällen, med blixt

Och sist ute i kolmörker med blixt


Jodå, det är min hund på närbilden, mina ungar känner jag också igen och bilder blev det. Den funkar för mig den här!! (Eller om vi ska vara riktigt petiga...det var KARLN som började leta ny - inte jag!!!!)


Jo, tillbaka till packandet. Det pågår ff och jag har ingen aning om varför jag ff sitter kvar här... Imorgonbitti åker vi. Norrut rullar bussen!

                

Av csa - 4 augusti 2010 19:14

Ah så tokigt det blir ibland...  

Åkte till stan för att hämta mina resterande par linser OCH skulle ha ett ställ med regnkläder till Ida.

Jodå. Linserna kom hem. I can see again!!   
Regnkläderna...glömde vi nog bort någonstans vid Onoff...Elgiganten...Media Markt...  ...bilkollandet...


MEN nu kan vi resa med dvd igen! Den förra har ju pappsen gjort jag-vet-inte-vad-med. Den följde med karln på en sväng...sen dess har vi inte sett den!   Men nu fick tjejerna ist varisina skärmar på den här nya och lite "billigt" blev det med. Det enda paret som fann var skyltex:et. Tack för det!
Någonstans i det hela hittade jag äntligen en liten hårfön också. Modell jättesöt. Ibland bara måste man...

Sen...blev det lite tokigt...  

Karln började kolla på kameror. HAN liksom???????????  

(-Madeleine Lundh!!   Det var sista gången du låna ut en kamera till honom. För det måste varit hans roliga stund i Köping som har odlat fram detta vilja-ha-begär!??! )

Nåja..vi kikade faktiskt bara. Fast...en Nikon, Sony...ja...det fanns en del att välja på. Och jag ska INTE ha en sån där stor tung pjäs nu. Nej, nej...nu pratar vi "enklare, liten modell - bara den är snäll!"  För den jln vi har är ju inte klok någonstans!!! 

Vi få´la se va vi hitt på för nåt...


Nej nu e det bäst jag remmar ut. Tror familjen håller på att förbereda bussen för avfärd eller vad?? Lika bra å ge en hjälpande hand när alla sätena ska möbleras hit och lite dit...

Av csa - 3 augusti 2010 23:21

Kom just på att jag nu gjort 2 veckor av min semester. Fan så härligt att man har mer än halva kvar!!  

Hittills så har det ju inte varit så mycket mer än pyssel på hemmafronten och lite utställningar. Men sammfattningsvis så har ju källaren äntligen påbörjats och faktiskt inte sjukt mkt kvar att göras på! Trädgården har fått lite omvårdand. Det har badats och fiskats. Det har ätits gott och vilats massor. Och ett CERT har ju hämtats hem på fritids-statusen!!    Det har förbaskemej varit ett par jädrans bra veckor summa sumarum!!!

Hur ska det bli med de resterande....spännande, spännande...


Idag har jag mest letat på nätnivå. Bilar har synats i alla sömmar...inte lätt inte!!


Och så råka jag hamna för första gången på Tradera.

En liten fråga...

Va kostar en sån där FURminator????

Jag hitta nån nätbutik som sålde dem för 400kr. Är det normalpris??

Isf har vi gjort ett kap idag!  


Lite ommöblering har utförts på övervåningen.

Sambon har varit och snickrat lite hos en kompis.

Barnen har både skrattat och slagit sig mera "svenska" (blå och gula alltså).

Dante har badat och blev underbar!!

Gräset har blivit klippt.

Regnet har lyst med sin frånvaro??


Det har ju hänt en hel del idag. Även om det mesta har älsklingen varit ombesörjare för.   Vi är inte som andra vi. När karln bakar så städar jag bilen. Vi är lite "fel" vi tror jag...  


Ser så mycket fram emot helgen att jag nästan är lite pirrig. Slappa på hotellnivå!! Myspys!!   Bästa är att päronen hinner hem så Roffe och pissemissarna får sällskap när vi åker. H, K och H måste man ha. Hus-, Katt- och Hamster-vakt alltså.   


Åh gud ja.

Pratade länge med min vän idag. Alltså den här kommunen. Det är ju så man skäms över att tillhöra den.

Instans Ett.

Hon är timanställd på ett företag och jobbar däremellan på sambons företag. Inge konstigt med det tycker jag. Bra att man har jobb liksom. Men så AF. Ringer och säger åt henne att hon ska gå på kurs den här månaden. Hon kontrar med att hon inte kan för hon har så mycket jobb just nu att hon har alla veckor fullbokade mer än en månad framåt. Härligt för hennes skull i det här samhället tycker jag!!   (Funderar för mig själv...: AF är väl till för att man ska få hjälp att hitta jobb??? Kurs är väl nåt man kan gå som sysselsättning om man inte har nåt att göra bara för att få nåt att göra???  )

Men då säger tokstollan i andra änden telefonlinjen att om hon inte går kursen så stämplar de ut henne! Öh?!?!?   Kärringen blir återigen informerad om att det är väl bra att hon har nästan två jobb att gå till??? Jo, det var det väl...men hon blir iaf utstämplad om hon inte går kursen! Rätta min hjärna som verkar vara mer än bara dum... Hur kan en Arbetsförmedling "inte tycka" att när någon fixar jobb räcker som underlag för att ha rätt till stämpling de få dagar de inte jobbar?????? Alla andra 70 000 (känns det som ungefär) i den här kommunen som inte ens drar fötterna ur sängen varje dag. Vart i ligger problemet att jaga dem istället?????

Ja jag säger då det...jag skäms över dem! För de verkar ju inte ha vett själva att skämmas.


Och så instans Två.

Samma huvudrollinnehavare...tyvärr!! Hon har det inte lätt nu inte...

Hennes älskade hund har legat inne på Strömsholm för en mindre operation. Ja...hela historien där nerifrån drar jag inte ens...det är så man vill spy bara...

Men så ska hon iaf till apoteket och hämta ut medicin hunden ska ha under läkningsprocessen.

Hon går in och säger att hon ska hämta ut på recept.

En "idiot" i kassan knappar fram receptet och talar om att den medicinen finns inte längre!

  Öh??! Nähä...

Min vän frågar då om det finns på något närliggande apotek i länet som hon kan hämta det på ist då?

Det kunde hon inte veta, blev svaret då! Men hon kunde ge nåt annat ist. (Vilket visade sig inte alls vara ett snarliknande!!   )

  Öh?!??! Nähä...

Vem ska då veta undrar min käre vän??

Så hon tar och frågar om hon får låna telefonen för att ringa veterinären som kanske kan reda ut det hela.

Det fick hon iaf göra, och veterinären bad genast om att få tala med expediten...som tydligen fick sig en uppläxning i sitt arbete för sen fanns det en LIKVÄRDIG medicin att lämna ut.

Tänk om hon varit någon annan som bara tagit det som "bjöds" från början. Va hade kunnat hända?? Kan man fan få ut vad som helst i vanliga fall också?? Är det därför jag fick ut ett helt nytt preparat när jag skulle hämta min medicin? Är det därför jag idag har haft ont, på sånt vis jag inte haft sen jag började med mina underbara piller?? (Man ska väl inte glädjas åt mediciner...men jag är nöjd med att fått livet tillbaka. Så jag gör faktiskt ett undantag här!)


Jamen va säger man gott folk???


Ja förutom flytta inte hit om ni vill ha service och blir rätt behandlad kanske! Bara ett råd från mej liksom.


Ja...det blev mycket om idag ser jag...men ibland blir man ju bara så "vältalig"...  


Ha det gott...ni som bor inte här!   


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Presentation

Mina ord...

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Tidigare år

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards